agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni88Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-10-2014, 23:30   #31
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,722
Çin yemeklerinin gedikli soslarından acı-tatlı sos olarak kullanılabilir bu reçel.

Jakin beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2015, 18:11   #32
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,101
Galeri: 90
Reçel yapmanın son demleri...

eneskrky ve Jakin beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2015, 00:35   #33
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,722
Benim Thai biberler daha yeni kızarmaya başlamıştı Sayın malina )

Jakin beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2015, 09:50   #34
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26,325
Galeri: 103
Sayın malina'nın yaptığı bu harika lezzeti bir Ankara toplantısında arkadaşlarla paylaşmıştım, tadına bakan herkes çok beğenmişti.

Şu an elimde bir miktar daha var, tadına bakıp da beğenmeyen yok. Ben de yeri geldiğinde gıdım gıdım kullanıyorum. (bitmesin diye)

Kavanozu açtığınızda yoğun hoş biber kokusu geliyor, servise koyduğunuzda bu koku yok gibi. Ekmeğini batırdığında ağza ilk gelen reçel tadı biraz sonra acılığını bayağı hissettirmekte. İşin güzel yanı da bu oluyor. Biraz acı sevenlerin mutlaka edinmeleri gereken bir tat.

Ben de Çin yemeklerinde-rulo prentan- yaparken severek kullandığım bir sos.

Name:  IMG_7419 (600 x 450).jpg
Views: 123
Size:  49.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2015, 14:12   #35
Yeni Üye
 
turksen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3
texas'ta (abd) özellikle meksika sınır bölgesinde jalapeno'dan (oraların acı biberi) hem reçeli hem de marmelatı yapılır. hoş bir rahiyası olur ve de "yakar"

Güler beğendi.
turksen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2015, 10:03   #36
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26,325
Galeri: 103
Bahçedeki biberler toplanıp sayın malina'ya ulaştırıldı. Artık reçeli mi yoksa sosu mu elimize ulaşır, bilemiyorum.

Duyumlarıma göre malina'nın elindeki sos çok acıymış, çay kaşığının ucu ile konan miktar bir tencereye bol bol yetiyormuş..... çok da acı seven biri de değilimdir ama deneyeceğim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2017, 15:00   #37
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26,325
Galeri: 103
Acı biber reçelim çok az kaldı, acı biberleri toplayıp bir an evvel malina'ya ulaştırayım.

Bayağı reçelim vardı ama torunumun Meksika'dan gelen arkadaşı, öyle bir yedi ki şaşarsınız. Ben bir lokma ekmek banarken o kocaman bir dilimi batırdığı gibi arkasından tatlı kaşığı ile götürüyordu, şaşırdım kaldım; bir insan bu kadar acıyı nasıl yer?
Yediğine değil de (afiyet olsun) nasıl yiyebildiğine şaşırdım.

malina, kasap.94 ve Ozlem A beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2017