agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-06-2008, 22:38   #91
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Yok yapmadım, çok istememe rağmen yapmayacağım da. Çünkü, ben yeşil kalan reçel istiyorum bunun için de göztaşına yatırmam gerekiyor ama korktum, göztaşı etkili bir zehirmiş, ne kadar kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Bunu daha önceden yapan birinin bulmadıkça da, sadece okuduklarımla yapmak istemiyorum. İncirler de şu an tam reçellik..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2008, 23:32   #92
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Penelophe Karaincir reçelini denedinmi? Hem çok zahmetsiz hemde çok lezzetli oluyor.Biz her yıl bir miktar yaparız. Karaincir olgunlaşmaya başladığında toplanır.Yıkanıp temizlendikten sonra(Kabuklu) üzerine bir kg. incir için 1 kg. kristal toz şeker dökülür bir gece bekletilir.Sabahleyin kısık ateşte kaynamaya bırakılır.Kıvamına gelince şekerlenmemesi için 1 adet limon sıkılır ve biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. İncir tatlısı kıvam ve lezzetinde bir reçel elde etmiş olursunuz. Afiyet olsun

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2008, 16:40   #93
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Eminim güzeldir Mahmut bey, teşekkür ederim ama ben yeşil, kabuklu ve olmamış incirden yapmak istiyordum ve ondan da yukarıda belirttiğim neden yüzünden vazgeçtim..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 12:20   #94
Ağaç Dostu
 
Organik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
Galeri: 46
En sevdiğim reçel vişnedir, sonrada ayva reçeli.. Birde kayısı reçelini krepte severim, deneyin çok güzel oluyor.

Organik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 09:58   #95
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-07-2008
Şehir: Lefkoşa
Mesajlar: 17
Mahmut bey Selam.

Buket Aknar hanımla yazışırken sormuş olduğum soruma yanıt için beni size yönlendirdi. Bir kaç günlüğüne İstanbul'a geleceğim. Fırsatım olursa bir fidanlığa uğrayıp birkaç fidan almak istiyorum. Acaba şu fidanları nereden alabilirim? Çınar, Manolya, Sığla, Meşe ve Lale Ağacı? ağaçlar 30-50cm olacak ve uçakla Kıbrıs'a getirebilecem. Yardım edebilirseniz memnun olurum.

Teşekkürler.

Naci

Kıbrıslı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2008, 21:32   #96
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Reçeller afiyet olsun herkese.

Diyet reçel tarifi bilen var mı acaba?
Diyet reçeli tarifi

Yarım kilo meyve( şeftali veya istenilen başka bir meyve)
2 kaşık şeker
1 kaşık toz jöle( hazır pakette olanlardan)
1 çay bardağı su

Meyve, şeker ve su bir tencereye konur. Meyve yumuşayıncaya kadar kaynatılır. İçine toz jöle konur ve karıştırılır. Kıvama gelince kavanoza konur ve soğutulur.

Afiyet olsun.

çilek_2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2008, 07:39   #97
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Kıbrıslı ,
Geldiğinizde ararsanız buluşabiliriz umarım.(5 Ağustostan itibaren bir süre İstanbul dışında olacağım) Size özel mesaj attım iletişim bilgilerim için.
Selamlar

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2008, 12:15   #98
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Yeni bir reçel keşfettim.
Angelica reçeli. Yapılışını bilmiyorum ama yolu Bursaya düşenlere denemelerini tavsiye ederim.
Melek otu (Angelica) bitkisinin saplarından yapılıyor. Sanırım bu ot sadece uludağ da yetişiyormuş.

Bir de hiç şeker kullanılmadan yapılan reçel tarifi yazım.

Marketlerde %100 elma suları satılıyor. Tamamen katkısız olanlardan bir litrlik alın.
Bir kilo çileği bu meyve suyunda kaynatın. Kıvamı bulunca olmuş demektir. Merak eden olursa söyleyeyim elma tadı olmuyor.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2008, 10:29   #99
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Bu kadar tarifin içinde Ayva reçeli ve marmeladı tarifi yok. Ben ne yapacağım şimdi bu kadar ayvayı ?

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 11:46   #100
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Gül reçeli

Arkadaşlar. Bizim evimizde senede yaklaşık 60 kilo reçel ve marmelat yenir. (Aslında bunun hepsini neredeyse eşim yiyor .) Ve hiç hazır reçel almam. Sanırım bu konuda uzman oldum . Şimdi sırasıyla aklıma gelenleri yazayım. Hepsi denenmiştir. Önce gül reçeli... Gerçi daha önce bir tarif verilmiş ama benim tariften oldukça farklı. Benim yaptığım hazırlarını aratmadığı gibi, kokusuda, tadıda çok daha güzel.
Bir litre kadar suya toplayıp temizlediğimiz gül yapraklarını koyarız. Ne kadar çok olursa o kadar iyi olur. Ayrıca kırmızı ve kokulu gülleri tercih edersek rengi de süper olur. Gül yapraklarının rengi solup şeffaf hale gelene dek kaynatırız. Bu gerçekten önemli. Gerçi ilk etapta görüntüsü sizi korkutabilir. Gerçekten kötü görünür ama sonuç mükemmeldir. Daha sonra suyun içinden gül yapraklarının çoğunu alır, reçel için yetecek miktarını suda bırakırız. Üzerine bir buçuk kilo şeker ilave edip, koyulaşana kadar kaynatırız. 1 limon suyu ilave edip ılıyınca cam kavanoza boşaltırız.
Bu arada şeker konulduktan sonra mümkünse metal kaşıkla karıştırmamak gerek. Ve mümkün olduğunca az karıştırmalı. Bu bütün reçeller için geçerli. Birde üstte biriken köpükler mutlaka alınmalı.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 11:58   #101
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Marmelat yapımı (hemen hemen tüm meyve türleri için)

Bu marmelat yapımında yanılma şansı yok. Her türlü sert ve yumuşak meyvelerden bu şekilde marmelat yapabilirsiniz. Ben bu sene özellikle şifa değeri oldukça yüksek olan kara duttan da yaptım. Mutlaka yapın. Ve bol bol yiyin. Şimdi gelelim tarifimize.
Kayısı, şeftali, kara dut, elma, ayva, çilek vs... Hangi meyveden yapacaksak 1 kg. meyveyi önce iyice temizleyip, çekirdeklerini, saplarını ayıklayıp, kabuğu soyulması gereken sert meyvelerin kabuklarını soyup, irice doğradıktan sonra tencereye koyarız. Üzerini örtecek kadar su koyup 2-3 tane karanfil attıktan sonra meyveler iyice yumuşayıp rahat ezilebilecek hale gelene dek pişiririz. Pişen meyveleri ateşten alıp rondoyla iyice ezeriz. Eğer rondo yoksa süzgeçten geçiririz. Sulu meyve püresi haline gelen karışımı tekrar ocağa koyup üzerine 800 gr. şeker ilave edip karıştıra karıştıra kıvama gelene dek pişiririz. En son limon suyunu koyup 5 dk kadar daha kaynatıp ocaktan alırız. Ilıyınca cam kavanoza boşaltıp, soğuyunca serin ve karanlık bir yerde muhafaza ederiz.
Püf noktası: Elma, ayva marmeladı, reçeli ya da kompostosu yaparken bu meyvelerin kabuklarını ve çekirdeklerini önce kullanacak olduğumuz suda iyice haşlayıp süzdürdükten sonra, bu suyla reçel ya da marmeladımızı yaparsak rengi ve de tadı eşsiz olur. Üşenmeyin deneyin derim.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 12:11   #102
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Portakal reçeli

Portakal mevsimine girdik. Hazır mevsimindeyken reçelini yapmamak olmaz değil mi? Önce bir kilo yafa portakal alırız. Kabukları ne kadar kalın ve etli olursa reçeli bir o kadar güzel olur.
Portakallar bütün haldeyken kabuklarını bir güzel kazırız. Ben patetes bıçağıyla çok ince soyuyorum. Daha sonra bir kabın içine yığdığımız portakalların üstünü suyla doldurup bekletiriz. Günde bir kaç defa suyunu süzerek 3 gün geçiririz. Daha sonra portakalları bir tencere alıp (yine bütün haldeyken) üstünü suyla doldurup bir-iki taşım kaynatırız. Acı suyu hala çıkmadığı için süzüp soğuk sudan geçirip bir daha aynı şekilde kaynatırız. Tekrar süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra yuvarlak şekilde yarım cm lik dilimler halinde keseriz. Daha sonra da bu yuvarlakları dörde böleriz. Bir taraftan da reçelin şurubu için yarım lt. suya 1 kg şeker koyup iyice koyulaştırırız. Hazırladığımız portakalları kaynayan şurubun içine koyup reçel kıvamına gelene dek yavaş yavaş kaynatmaya devam ederiz. Kıvamını bulunca ocaktan alıp, ılıyana dek bekletip, cam kavanozlara koyarak serin ve karanlık bir yerde muhafaza ederiz.

Altın renkli bu reçelin kokusuda, tadıda hazırlarına on basar. Biraz zahmetli olmasına rağmen buna değer. Ben ölçüleri 1 kg üzerinden verdim. Siz ölçüleri artırabilirsiniz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 12:13   #103
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Portakal reçeli için bir not:

Eğer portakallar çok sulu ise su miktarını azaltıp, şeker miktarını artırmak gerekir. Bunu göz kararı ayarlayabilirsiniz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 12:21   #104
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Ayva Reçeli

Arkadaşımız Mahmut Leventoğlu'nun yazdığı mesajı okuyana kadar ayva reçelinin olmadığını farketmemiştim. Hemen yazayım. Geç oldu ama yine de merak edenler olabilir.
1 kg ayvanın kabukları soyulur. İçindeki çekirdekleri çıkarılır. Yarım lt. su tencereye konup ayvanın kabukları ve çekirdekleri içine atılıp kaynamaya bırakılır. Bu arada ayvalar küp küp doğranarak hazırlanır. Ya da istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Tencerede kaynayan kabuk ve çekirdekler suya renk verip yoğun ayva kokusunu salınca süzülür. Süzülen su yine tencereye konulur. İçine bu sefer doğrayıp hazırladığımız ayvalar konur. 1 tane de karanfil atılır. Ayvalar yumuşayana kadar kaynatılır. Daha sonra 1 kg şeker ilave edilip yavaş yavaş kıvamını bulup, rengi kızarana dek kaynatılır. Ilıdıktan sonra cam kavanoza boşaltılır.
Püf noktası: Hazırladığımız reçellerin içine evde hangisi varsa ceviz veya fındık, yarım avuç kadar atarsak bir o kadar besleyici ve lezzetli olur.
Ayrıca karanfil hemen hemen tüm reçellerin kıvamlanmasına ve lezzetine müthiş katkıda bulunur. Özellikle vişne reçeli karanfil konulmadan yapılmamalıdır. Denediğinizde daha önce hiç böyle reçel yemediğinizi itiraf edeceksiniz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 12:23   #105
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Ben bu verdiğim tarifleri ve vermediklerimi yıllarca deneye deneye ve kendimden birşeyler katarak iyice oturttum. Yaparken sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Bu tarifleri kullanarak reçel yapanlar olursa sonuçlarını paylaşmalarını çok isterim.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 14:28   #106
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Gelincik Reçeli

Gelincik Reçeli (İzmir - Karaburun)


- Mayıs ayı gibi toplanabilir. kırmızı taç yaprakları toplanır. Bu arada açılmamış gelincik tomurcuklarından iki tane alınır,
- İlkinin dış yeşil yaprakları ikiye ayrılıp, içinden kırmızı yaprakları nazikçe dışarı çıkarılır, açılır.
- Tepesine bir küçük çöp batırılır.
- Diğer gelincik tomurcuğu da aynı şeklide açılır, yeşil ve kırmızı yaprakları koparılıp, ortadaki saçlı kısma ulaşılır, saçlardan bir miktar koparılıp gelinciğe yüz açılır, çöpün diğer ucuna bu ikinci tomur yerleştirilerek yeşil pelerinli, kırmızı elbiseli gelincik bir çocuğa verilir. Çocuk sevinir, nasıl yaptığınızı ona da gösterirsiniz. O bir tane de kendisi yapmak ister.

- Gelincik taç yapraklarını nazikce koparmak üsülden değil sevgidendir. Yapraklar koparılıp siyah kısımları acı olduğu (aslında kimyasal olarak bir çeşit toksik madde içerdiği) için kesiliyor.
- 3 su bardağı şeker + 2 su bardağı su + 4 kaşık limon suyu koyularak, yaprakların rengi kokusu çıkana kadar kaynatılıyor.
- İçerisine tarçın + zencefil + karanfil + yeni bahar da eklenerek,(bunlar hep el kararı)
- Tekrar kaynatmaya devam edilir; baharatların kokusu gelinciğin rengiyle halvet olsunlar.
- Taneler ve yapraklar süzüldükten sonra koyulaşana kadar (ki çok koyu bir reçel olmuyor, gül gibi düşünün) kaynatılır.


Düzenleyen tenar : 14-01-2009 saat 21:17
tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 14:39   #107
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2008
Şehir: Marmaris
Mesajlar: 659
Arkadaşlar verilen tarifler için teşekkürler. İnsan kendi yetiştirdiği sebze ve meyveleri yediğinde daha da tatlı ve zevkli oluyor. Geçtiğimiz yaz bende ahududu,böğürtlen,beyaz incir reçeli,vişneve böğürtlen konservesi,kavun marmelatı, nar marmelatı ve suyu yaptım.Bunlardan 10kg kadar yaptığım böğürtlen reçelinin 3kg kadarını kucük çocukları olan komşulara dağıttım. Geriyekalan kısmını 4 ay içinde kızım bitirdi. Neden böğürtlendi şeker hastalığına iyi geldiği için, kendim için deneme amaçlı konseve yapmıştım. Çokta iyi oldu. En güzel yanı dalından toplayıp hemen işlem yapmak. Böğürtlen toplamak zor fakat değiyor.

sezgin53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 14:48   #108
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2008
Şehir: Marmaris
Mesajlar: 659
Böğürtlen reçelini çilek reçeli gibi yapmıştım. Nar marmeletı beni çok uğraştırdı. Fırsat bulabilirsem bütün meyvelerden konserve reçel, marmelat yapacağım. Meyvelere para vermeyeceğim,yakacak fındık dalı oda parasız,kavonazlarda kullanımış olanlar.Geriye çalışmak kalıyor.Onuda zevkle yaparım.

sezgin53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2009, 16:33   #109
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Yıllar önce İskenderun'dan getirmişlerdi de yemiştik. Yıllarca da tarifini elde edememiştik. Kabak reçeli yapılan kabak, beyaz kabak dedikleri bir kabakmış. bu tür dağılabilecek meyveler kirece yatırılıyor, hatta kayısı bile.

Kirece yatırmak demek, sönmüş kirecin suyunda meyveyi bekletmek demek. Dağılmasın diri olsun meyveler diye. hafif şeffaf da oluyor sanki.



Kabak reçeli - Hatay

Kireçli su, 2-3 litre suya 100 gr kadar sönmemiş kireç karıştırılarak elde ediliyor. Suyun durulması için 7-8 saat gerekir. Bundan sonra su dikkatle tortusundan ayrılıyor ve kabaklar bu suya atılarak 2-3 saat veya bir gece bekletiliyor. Bekletme süresi çeşitli tariflerde farklı veriliyor. Bu süre kabak dilimlerini büyüklüğüne göre değişiyor sanırım. Tabii kabağın cinsine, içerdiği su miktarına belki şeker miktarına göre de değişebilir. İstenen sertlik derecesi de bu sürede rol oynayabilir bence. Küçük dilimler için 2-3 saat yeterli. Çok sert istiyorsanız süreyi daha uzun tutabilirsiniz. Örneğin kabak reçeli için kabak dilimleri 1 gün bekletilirmiş.

Bizim yediğimiz kabak reçeli, sert buzlu cam gibi hafifi şeffaf, turuncu, uzun dilimler halinde yapılmıştı. Kesildiğinde içerisinden şırası akıyordu.

Akşam eve gidince, yöresel Karaburun reçellerimizin tarifini vereceğim.


Düzenleyen tenar : 14-01-2009 saat 20:55
tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2009, 20:30   #110
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Gelincik reçeli - İzmir/Karaburun
(daha önce tarifini yazmışım.nasıl taşınacağını bilemedim buraya.)

http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=11552

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2009, 20:40   #111
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Karahindiba çiçeği reçeli - İzmir/Karaburun

250 gr kadar karahindiba çiçeği
1 kg şeker
4 yemek kasigi limon suyu
1 lt su

- Çiçekleri tozlarından arındırıp güzelce yikanır.
- 15 dakika kaynayan suda haşlanıp suyu bir tencereye süzülür. Çiçeklerin hiç suyu kalmayacak gibi sıkılır. süzülen su reçelde kulllanılacak.
- Süzülen suya limon suyu ve şekerkari de karıştırılıp 15 dakika kaynatılır. İstenen kıvam tutturulur. Kavonazlara doldur.

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2009, 20:46   #112
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Karabaşotu-Lavanta Reçeli - İzmir/Karaburun

2 Su Bardağı Karabaşotu Çiçeği(Basa Basa Dolu Olacak)
7 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu

- Şeker ile su 10 dk kaynatılır. Bu aşamada çiçekler ilave edilerek 15-20 dk daha kaynatılır.
- En son limon tuzu konur ve 5 dak daha kaynatılır.

Mor lavanta kokulu reçeliniz hazır.

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2009, 20:49   #113
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Güvey Feneri Reçeli (Ağaçlar net’den secan1969 tarifi )

- 1 kg meyve iğneyle delinip (bir iki yerinden )
- 1/1 oranında toz şeker ilave edilip 12 saat bekletiliyor.
- Sonra kısık ateşte yarım saat kaynatılıyor. Dikkat edin ateş harlı olmayacak. Reçel biraz sulu olsun istiyorsanız kaynatmaya başlamadan önce yarım bardak su ilave edebilirsiniz.

Tarif böyle gelmişti. Ben geldiği gibi aktardım, kendim yapmadım. gerekirse kendisine ulaşabilirsiniz.

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2009, 20:00   #114
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaju Mesajı Göster
...Bir de hiç şeker kullanılmadan yapılan reçel tarifi yazım.

Marketlerde %100 elma suları satılıyor. Tamamen katkısız olanlardan bir litrlik alın.
Bir kilo çileği bu meyve suyunda kaynatın. Kıvamı bulunca olmuş demektir. Merak eden olursa söyleyeyim elma tadı olmuyor.
Çilek mevsiminin geldiği bu günlerde aradığım bir tarifti.Teşekkürler.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2009, 21:59   #115
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
Doğal, katkısız elma suyunu kullanarak yapılan reçellerde, genelde renk konusu sorun olabiliyor. Üzüm suyunun rengi koyu olduğu için yapılan reçellin rengini de kayulaştırıyor .

Buna engel olmak için beyaz renkli elma suları var.Cam şişelerde satılıyorlar.Onları kullanarak yaparsanız reçelin renginde koyuluk ya da kahverengilik oluşmuyor.

Yine de şekerle yapılan kadar şekerli de olmuyor.

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2009, 22:28   #116
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Yalnız üzüm suyunun tadı meyvenin tadını bastırabilir. İlk kez yapıcak olanlar az miktarda yaparak denesinler.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 13:02   #117
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2008
Şehir: aydın
Mesajlar: 1
eger gülleri hemen yapmıyacak iseniz mayalama dediğimiz işlem ile dolabınızda uzun süre bekletebilirsiniz.gül yapraklarının beyaz kızımlarını makas ile kesip yıkayınız kagıt havlu ile biraz kurutup seker ile ovun ve agzı kapalı kavonzda dolapta saklayın bir sene sonrada kullanabilirsiniz.

etonay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 10:54   #118
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Reçellik gül yaprağı satıcak ıspartalı yok mu aramızda?

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 16:01   #119
Yeni Üye
 
gülgül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 14
selam hiç kuru kayısı ve kuru erik reçeli yaptınızmı ben yaptım ve çok güzel bir tat tavsiye ederim deneyin

gülgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 09:31   #120
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Penelophe incir reçelinin tam zamanı Yapmadıysan yapalım mı?.
Merak ettiğim bir şey var. Yabani incirden mi, yoksa yediğimiz incirin hamlarından mı yapıldığı..

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024