![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Reçeller
Kızılcık Marmeladı Kızılcıklar yıkandıktan sonra tencereye konulur ve bir taşım kaynatılır(Kızılcıklar yarılıncaya kadar). Tencereden bir ilistire (Süzgeçe) alınan kızılcıklar el marifeti ile ezilip çekirdekleri çıkartılır. Çekirdekleri çıktıktan sonra başka bir tencereye konulan kızılcık ezmesinin üzerine 1/3 oranında toz şeker(kristal şeker)konur ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır bir taşımlık hale gelince 1 adet limon sıkılır içine ve sonra soğumaya bırakılır. Marmelad hazır buyrun afiyet olsun. Öbür tarafta Kaynatıp bıraktığımız kızılcık şurubu isteğe bağlı olarak bir miktar şeker ilavesi ile Kızılcık kompostosu olarak **** soğuk şurup olarak içilebilinir. Uyarı: Kızılcık ın peklik yapıcı özelliği nedeni ile dikkatli tüketilmesi önerilir. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|