agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen Filiz
  • 1 Gönderen Sevgi Durul
  • 1 Gönderen melekgül

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-01-2010, 22:15   #1
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Arrow Kompostolar

Taze vişneden kışlık vişne kompostosu nasıl hazırlanır? Tarif verebilecek olan var mı?

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2010, 22:36   #2
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Biz konservesini yapıyoruz.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 08:06   #3
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Konserve mi? Tarifini yazabilir misiniz lütfen?

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 10:40   #4
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Vişneleri ayıklayıp yıkıyorsunuz. Daha sonra kavanozlara çok olmayacak şekilde doldurun üzerine biraz şeker sepeleyip kavanozun ağzına bir parmak kala kadar su doldurun kapaklarını (öncesinde kapakları biraz kaynatın) sıkıca kapatın. Daha sonra kavanozları ağız aşağı gelecek şekilde tencereye yerleştirin. Tencerenin dibine bir bez parçası koyun ki kavanozların fazla ısıyla patlama olasılığı aza insin. Daha sonra tencereye soğuk su doldurup kaynamasını bekleyin. Kırkbeşdakika-bir saat gibi bir süre sonra ocağın altını kapatın. Tenceredeki su soğuyunca kavanozları başaşağı koyun ve bir gün bekleyin. Kapakları bombeleşmiş kavanozlar kullanılmayacak. Afiyet olsun.

LavantaSE beğendi.
Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 22:54   #5
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Teşekkürler Filiz Hanım, aradığım tarif buydu. Üniversitede öğrenci evindeyken ev arkadaşımın annesi gönderirdi. Tadı harikaydı. Şimdi ben de yapmak istiyorum aynısından.

Bu arada bu başlığa değişik komposto tarifleri bekliyorum.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2010, 23:21   #6
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Sevgili Suz-i Dilara, kayısı, erik, şeftalı gibi meyvelerden de aynı vişneyle olduğu gibi konserve yapılabilir.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2010, 11:08   #7
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Sevgili SDurul, diyelim kayısı ve şeftaliden yapmak istedim. Meyvelerin çekirdeklerini çıkaracak mıyım?

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2010, 11:23   #8
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Tabi ki kayısı ve şeftaliler güzelce yıkanıp çekirdekleri ayıklanacak, dilimlenecek,daha sonra konserve kavanozuna yerleştirilecek. Şeker miktarı isteğe göre değişebilir. Suyu eklenip kazan gibi bir kap içersinde kaynatılacak.


Yalnız kaynatma süresi için, bir saat fazla gelir. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk. yeterli, daha fazla kaynatmak meyvelerin dağılmasına sebep olur.


Düzenleyen Sevgi Durul : 01-04-2013 saat 01:10 Neden: Yazım Hatası
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2010, 11:24   #9
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Şeftalinin çekirdeklerini çıkarıp, kabuğunu soyduktan sonra elma dilimi gibi yaparsanız güzel olur. Kayısının da çekirdeklerini çıkarın. Pazarlarda meyve kuruları var onlarla da harika kompostolar yapabilirsiniz. Soğuk havalarda böreğin ya da bulgur pilavının yanında güzel olur afiyet olsun.

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 21:41   #10
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Ben çekirdeğini çıkardığım vişnelerin üzerine(1 kg. 1/2 )şeker ilave ederek buzluğa kaldırdım.
Kışın buzluktan çıkarıp kompostosunu yapacağım.
Bu şekilde ilk defa deniyorum, daha önce de yemedim, tadı nasıl olacak ben de merak ediyorum.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 21:52   #11
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Her türlü meyvenin konservesi güzel oluyor. Birkaç yıl önce çekirdeksiz üzüm konservesi olduğunu da öğrendik. O da sevilerek tüketiliyor.

Halil Önen beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 13:30   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-07-2012
Şehir: NİĞDE
Mesajlar: 1
vişnelerin çekirdeklerini çıkartmadan su ve şeker koyarak kaynatıyorum ocağın üzerindeyken kavanozlara dolduruyorum ocağın diğer gözünde kaynamakda olan kapağı sıkıca kapatıp ters çeviriorum soğuyana kadar bu şekilde yerinden oynatmıyorum.her yıl bu şekilde yapıyorum şu an 35 kavanoz vişne kompostosunu yapmış bulunmakdayım.çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim

Halil Önen beğendi.
melekgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024