28-01-2010, 10:40 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Vişneleri ayıklayıp yıkıyorsunuz. Daha sonra kavanozlara çok olmayacak şekilde doldurun üzerine biraz şeker sepeleyip kavanozun ağzına bir parmak kala kadar su doldurun kapaklarını (öncesinde kapakları biraz kaynatın) sıkıca kapatın. Daha sonra kavanozları ağız aşağı gelecek şekilde tencereye yerleştirin. Tencerenin dibine bir bez parçası koyun ki kavanozların fazla ısıyla patlama olasılığı aza insin. Daha sonra tencereye soğuk su doldurup kaynamasını bekleyin. Kırkbeşdakika-bir saat gibi bir süre sonra ocağın altını kapatın. Tenceredeki su soğuyunca kavanozları başaşağı koyun ve bir gün bekleyin. Kapakları bombeleşmiş kavanozlar kullanılmayacak. Afiyet olsun. |
29-01-2010, 22:54 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Filiz Hanım, aradığım tarif buydu. Üniversitede öğrenci evindeyken ev arkadaşımın annesi gönderirdi. Tadı harikaydı. Şimdi ben de yapmak istiyorum aynısından. Bu arada bu başlığa değişik komposto tarifleri bekliyorum. |
31-01-2010, 11:23 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Tabi ki kayısı ve şeftaliler güzelce yıkanıp çekirdekleri ayıklanacak, dilimlenecek,daha sonra konserve kavanozuna yerleştirilecek. Şeker miktarı isteğe göre değişebilir. Suyu eklenip kazan gibi bir kap içersinde kaynatılacak. Yalnız kaynatma süresi için, bir saat fazla gelir. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk. yeterli, daha fazla kaynatmak meyvelerin dağılmasına sebep olur. Düzenleyen Sevgi Durul : 01-04-2013 saat 01:10 Neden: Yazım Hatası |
31-01-2010, 11:24 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Şeftalinin çekirdeklerini çıkarıp, kabuğunu soyduktan sonra elma dilimi gibi yaparsanız güzel olur. Kayısının da çekirdeklerini çıkarın. Pazarlarda meyve kuruları var onlarla da harika kompostolar yapabilirsiniz. Soğuk havalarda böreğin ya da bulgur pilavının yanında güzel olur afiyet olsun. |
15-07-2010, 21:41 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Ben çekirdeğini çıkardığım vişnelerin üzerine(1 kg. 1/2 )şeker ilave ederek buzluğa kaldırdım. Kışın buzluktan çıkarıp kompostosunu yapacağım. Bu şekilde ilk defa deniyorum, daha önce de yemedim, tadı nasıl olacak ben de merak ediyorum. |
01-08-2012, 13:30 | #12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2012
Şehir: NİĞDE
Mesajlar: 1
|
vişnelerin çekirdeklerini çıkartmadan su ve şeker koyarak kaynatıyorum ocağın üzerindeyken kavanozlara dolduruyorum ocağın diğer gözünde kaynamakda olan kapağı sıkıca kapatıp ters çeviriorum soğuyana kadar bu şekilde yerinden oynatmıyorum.her yıl bu şekilde yapıyorum şu an 35 kavanoz vişne kompostosunu yapmış bulunmakdayım.çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim |
|
|