agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-12-2010, 16:42   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Nar Reçeli

1 bardak elde sıkılmış nar suyu
1,5 bardak şeker
1 bardak ayıklanmış nar tanesi
1 tatlı kaşığı limon suyu

Önce nar suyunu kaynatın, üstünün beyaz köpüklerini dikkatlice alıp atın.
Şekeri ekleyip 10 dakika kaynatın.
Nar tanelerini ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve limon suyunu ekleyin.

Soğumaya bırakın. Tümüyle soğuyunca istenilen koyuluğa gelmediyse, kaynama noktasına kadar ocakta tutup altını kapatın. İstenilen koyuluğa gelinceye kadar bu soğutup, ısıtma işlemini bir iki kez daha tekrarlayabilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 16:52   #2
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Tatlı nar şekersiz yapılamaz mı?

Bütün reçeller de şeker kullanılıyor, herkeste zararlı diyor, marketlerden kahverengi şeker sormalı onunla da olur herhalde.

Kahverrengi şekerin zararları da var mı bilmiyorum.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 17:43   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın malina, narları yüklendim geldim. Oğuz diyor ki " malina pazarda satılan ekşi narlardan yapmıştır". Onlar fırınlanmış nar mı oluyor? Benimkiler ağaçtan topladıklarım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 18:33   #4
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Kahverrengi şekerin zararları da var mı bilmiyorum.
Sayın nariçi, kahverengi şekerle beyaz şeker fayda-zarar ilişkisinde hemen hemen aynı. Sadece lezzet olarak kahverengi şeker tercih ediliyorsa ona diyecek yok. Bildiğim kadarıyla beyaz şekere şeker kamışı melası ilavesiyle elde ediliyor kahverengi şeker. Yani içinde yine beyaz şeker var.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 18:54   #5
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
malina pazarda satılan ekşi narlardan yapmıştır
Ekşi olmasını geç, son aldıklarım pembe beyazdı
Yani tekrar yapamadım...

İlk yaptıklarım çok iyiydi ama...
Neden acaba?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 18:56   #6
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
...

Bütün reçeller de şeker kullanılıyor, herkeste zararlı diyor, marketlerden kahverengi şeker sormalı onunla da olur herhalde.

Kahverrengi şekerin zararları da var mı bilmiyorum.
Mutfakta Zen güncesinden bu konuyla ilgili güzel bir yazı.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 18:58   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Tatlı nar şekersiz yapılamaz mı?
Malzemem olsaydı denerdim

Malum, nar ekşisi reçel gibi yoğun... Tatlı nar yeterince kaynatılırsa şekersiz de yoğunlaşır. İçine birkaç ayvadan elde edilen çekirdekler (10-15 tane) de atılırsa, yoğunluk iyice garanti olur... (Çekirdekler daha sonra çıkarılır)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 19:54   #8
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Sevgili malina,
Bu değişik bir reçel türü olacak .

Deneyeceğim, Tatlı nardan şekersiz olarak. İçine ayva çekirdeği de ekleriz.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 19:59   #9
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Mutfakta Zen güncesinden bu konuyla ilgili güzel bir yazı.
Sevgili Üzüm
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 20:10   #10
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Narkolik olarak, reçel fikri şahaneymiş. Misafirlere sunumu kimbilir ne güzel ve sürprizli olur. Hemen yarın deneyeceğim.

Malina, nar tanelerini ekleyip 10 dakika kaynatınca taneler yumuşayıp, pörsümüyor değil mi?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 22:19   #11
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
NAR ŞURUBU

Şimdi size anlatacağım tarif,neredeyse nar kullanılan tüm yemeklerin,tatlıların,çorbaların,ve kokyellerin en temel malzemesi olabiliyor.

Taze nar suyunun kaynatılıp buharının uçurulması ve koyulaştırılması ile oluşturuluyor.

Bildiğimiz "nar ekşisi"ile pek alakası yok. Nar ekşisine sitrik asit katıldığından pekmez kıvamında kahve renkli ve ekşimsi oluyor.

Oysa tarifini vereceğim nar şurubu koyu kırmızı renkli,tatlı ve ekşi, olağanüstü sofistike lezzeti olan bir şuruptur.

Yapılışı :

Malzeme ( 2 bardak için)
4 bardak taze nar suyu

1_ Narları ikiye kesin,portakal sıkıcısından portakakal sıkar gibi sularını sıkın.

2_ Nar suyunu bir tencereye boşaltın ve yüksek ateşte kaynama noktasına getirip,ocağı orta ateşe alın.(kısın)
Ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak suyunu uçurup koyulaştırın. Yaklaşık 20 dakika sonra şurup koyulaşacaktır.

Hazır olup olmadığını anlamak için:
Bir metal kaşığı batırın, kaşığın tersi şurupla kaplanıp zor akıyorsa kıvam doğru demektir. Eğer hızlı akıyor ve kaşığı kaplamıyorsa kaynatmaya ve buharlaşmaya devam edin.

3- soğuduktan sonra kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatarak,buzdolabında muhafaza edin.

Not: Bu tarif Hürriyet Gazetesinden alıntıdır.

Ben yaptım,ekşi nar ile yapılıyor 6 aydır dolapta olduğu halde hiç bozulmadan kadı,halâ kullanıyorum.

Kullandığım yerler: Kuru patlıcan ve taze biber dolması
(etli ), kısır, çeşitli meyve kokteylleri, salatalarda.
Katkı maddesi olmadığı için tadı ve aroması kendine özel oluyor.
Afiyet olsun

(Sevgili Malina, ilk fırsatta nar reçelini de deneyeceğim. tarif için teşekkürler.)


Düzenleyen hozat : 14-12-2010 saat 00:39
hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2010, 11:10   #12
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Malina yazmasaydın hiç aklıma gelmezdi nardan reçel olabileceği. Dün gece 1 bardak nar suyuyla denemelik yaptım, müthiş bir şey oldu. Vişne, böğürtlen, ahududu karışımı bir şey. Rengi şahane, sunumu şahane. Herkese tavsiye ederim.

Name:  IMG_7632.JPG
Views: 10159
Size:  55.9 KB


Düzenleyen limon : 17-12-2010 saat 19:09
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2010, 11:12   #13
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sırada sevgili Hozat'ın tarifi var. Nar ekşisi yapmak bu kadar kolaymış meğer.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2010, 12:30   #14
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Çok güzel görünüyor. Afiyet olsun.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2010, 17:02   #15
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bakalım bizimki nasıl olacak?

Evet limon, görünüşü çok güzel, ellerine sağlık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2010, 17:09   #16
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Kesin yapmalı, iki tarif de güzel. Limon harika görünüyor, eline sağlık.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 22:42   #17
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Kızlar Nar Reçeli pişirmediniz mi?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 23:05   #18
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Yarın, yarın inşallah.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 23:27   #19
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Ben de yarın ekşi nar bulursam, sevgili Hozat'ın tarifini denemek istiyorum.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 00:36   #20
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Migros'da ibadullah...(yani pek çok var)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2010, 18:38   #21
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Nar reçeli yaptım ama flaşlı fotoğrafı güzel çıkmadı. Yarın misafirlerime sürpriz yapacağım.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 12:54   #22
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Haklısınız, ben de flaşlı çektim, hava kapalıydı. Renginin güzelliğini tam göstermek için güneşli bir günde güneşe karşı çekmek gerek.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 13:45   #23
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Sevgili Limon pek lezzetli ve pek çekici bir tatlı sever olarak beğendim.Denemek lazım.Sütlü tatlılarda sos olarak kullanılabilir.Afiyet olsun.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 16:42   #24
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Narlar sıkıldı, bir kısmı da temizce ayıklandı.
Ölçü nisbetinde kaynatıldı. Ama sıkılan su fazla gelince tekrar nar alındı ve onlar da ayıklandı.
İkinci tertip reçel yapıldı ama yine de nar suyu fazlaydı.
Yine mi yapacağız kuşkusu baş gösterince nar suyu hemen hediye edildi.
Çünkü kavanoz kavanoz nar reçelimiz olmuştu.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 17:50   #25
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Üsttekini 1 su bardağı nar suyundan yapmıştım. Geçen gün tekrar yaptım bu sefer 5 su bardağı nar suyundan. Yukarıdakinin kıvamı biraz suluca olmuştu, ikinci denemedeki tam reçel kıvamında oldu. Her reçel türünde suyundan çok tanelerini sevdiğimizden bu seferkine daha bol tane kattım. Çok güzel oldu.

Nar ekşisini henüz yapamadım.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 19:15   #26
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Dün akşam sıcakken reçel biraz sulu görünüyordu. Sabah tam kıvamını almıştı. Görsel olarak çok hoş bir reçel. Tadı da güzel. Tavsiye ederim.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2011, 21:30   #27
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
İki tarifte çok güzel, ilk fırsatta denemek istiyorum.Limon eline sağlık, görünüşü çok harika

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2011, 20:42   #28
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
Reçel tarifini denedim, çok güzel oldu. Yalnız rengi daha açık pembe oldu.

Limon fotoğraftaki reçel ekşi nardanmı acaba?

Ben tatlı nardan yapmıştım. İkinci denememi ekşi ve tatlı nardan karışık yapmayı düşünüyorum. Tadına göre limonu daha az koymalıyım o zaman..

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 22:42   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Benide özendirdiniz yarın pazardan ilk işim nar alıp reçel yapmak olacak. Sonucu bildiririm...

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 17:13   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Nar reçelini yaptım çok güzel oldu fakat biraz katı oldu . İlk yaptığım için kıvamı ayarlayamadım.

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024