26-09-2010, 09:22 | #31 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsün, tarifinizi ben de denedim. Fakat erikler mürdüm eriği midir bilmiyorum. Hani şu, buğulu büyük eriklerden. 5 bardak eriğe, 4 bardak şeker ilavesi ile yaptım. Bakalım beğenecek misiniz? |
26-09-2010, 22:12 | #35 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Füsun hanım, teşekkür ederim. Evde hazırlamak, sizin de dediğiniz gibi hem ekonomik hem sağlıklı. Tarif için tekrar teşekkürler... Sevgiler... |
27-09-2012, 22:47 | #36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2011
Şehir: Amasya
Mesajlar: 146
|
Ağaçta kalan,iyice olgunlaşmış siyah iri erikleri toplayıp yıkadım.Çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçirdim, elekten de süzdüm.Dondurucu da bulunan bir paket kayısıyı da rondodan geçirip ezdiğim eriklere katıp pişirdim.Ocaktan almadan yarım limon suyu sıktım,biraz daha kaynayınca altını kapattım.Hemen küçük kavanozlara paylaştırıp ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevirdim.Dikkatinizi çekmiştir, hiç şeker katmadım.Çünkü çok sevdiğim marmelatları şekerin verebileceği zararlar yüzünden gönlümce tüketemiyordum Küçük kavanozları tercih etmemin sebebi de bozulmalarına meydan vermeden tüketilebilmesi. |
28-09-2012, 08:40 | #37 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|