agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 9 Gönderen LavantaSE
  • 2 Gönderen sakagun

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2013, 16:47   #1
Ağaçsever
 
LavantaSE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
Nutella ve Süt Reçeli

Merhaba,
Nutella başlığını görüp de yüreği hop edenlerimizin çok olduğunu tahmin ediyorum)

Her geçen gün gıda katkılarının zararlarını okudukça evde kendi sağlıklı yöntemlerimle bayıldığımız lezzetlere ulaşmak için daha fazla deneme yapar olduk.

Benim Nutella denemem büyük beğeni topladı diyebilirim. En azından aşağıdaki tarifle, "acaba uzun süre dayanır mı bozulur mu?" sıkıntısı yaşamayacağınızı temin ederim Yapılmasıyla tükenmesi bir oluyor neredeyse..

1 kg süt, 3/4 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket bitter ( kare olanlardan ) çikolata.

- Sütü ve şekeri derince bir tencerede ocağa koyup kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca karbonatı katıyoruz ve köpürüp kabarma esnasında karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yavaş yavaş koyulaşıyor ve rengi koyu kreme dönüşüyor. Karıştırmayı hiç bırakmıyoruz. Muhallebi kıvamından daha cıvık bir kıvama ulaşıyor.
*Bu haliyle sıcak sıcak kavanozlara doldurursak elde ettiğimiz süt reçelini keyifle tüketebiliriz. Soğudukça koyulaşıyor merak etmeyin.
-Ocağın altını kapatıp, gelişigüzel parçaladığımız çikolatayı içine atıyoruz ve koyu sütün sıcaklığı ile eritiyoruz.
-Ilınınca kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Afiyet olsun

Eklenen Resimler
 
LavantaSE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2013, 16:59   #2
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Süt reçeli yaparken süt miktarının iki katı kadar kap kullanın. Karbonatı kattığınızda çok köpürüyor.
Süt reçelini içine birşey katmadan kahvaltıda ekmekle de tüketebilirsiniz.
Ayrıca pasta ve kurabiyelerde krema yerine de kullanabilirsiniz.

ezgigül ve LavantaSE beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2014, 18:21   #3
Ağaçsever
 
abor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tokat
Mesajlar: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi LavantaSE Mesajı Göster
Merhaba,
Nutella başlığını görüp de yüreği hop edenlerimizin çok olduğunu tahmin ediyorum)

Her geçen gün gıda katkılarının zararlarını okudukça evde kendi sağlıklı yöntemlerimle bayıldığımız lezzetlere ulaşmak için daha fazla deneme yapar olduk.

Benim Nutella denemem büyük beğeni topladı diyebilirim. En azından aşağıdaki tarifle, "acaba uzun süre dayanır mı bozulur mu?" sıkıntısı yaşamayacağınızı temin ederim Yapılmasıyla tükenmesi bir oluyor neredeyse..

1 kg süt, 3/4 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket bitter ( kare olanlardan ) çikolata.

- Sütü ve şekeri derince bir tencerede ocağa koyup kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca karbonatı katıyoruz ve köpürüp kabarma esnasında karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yavaş yavaş koyulaşıyor ve rengi koyu kreme dönüşüyor. Karıştırmayı hiç bırakmıyoruz. Muhallebi kıvamından daha cıvık bir kıvama ulaşıyor.
*Bu haliyle sıcak sıcak kavanozlara doldurursak elde ettiğimiz süt reçelini keyifle tüketebiliriz. Soğudukça koyulaşıyor merak etmeyin.
-Ocağın altını kapatıp, gelişigüzel parçaladığımız çikolatayı içine atıyoruz ve koyu sütün sıcaklığı ile eritiyoruz.
-Ilınınca kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Afiyet olsun

Aynen tarifteki gibi yaptim ancak karbonat sonrasi surekli karistirdigim halde dibinde ve karistirdigim kasigin ucunda karamelimsi seyler birikti, icindede vardi. Icindeki şeker mi yandi acaba bilemedim...

abor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2014, 06:09   #4
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abor Mesajı Göster
Aynen tarifteki gibi yaptim ancak karbonat sonrasi surekli karistirdigim halde dibinde ve karistirdigim kasigin ucunda karamelimsi seyler birikti, icindede vardi. Icindeki şeker mi yandi acaba bilemedim...
Sodium bicarbonate olarak olarak yazılan karbonatı su içinde erittiğiniz zaman bir miktar tortu kaldığını görürsünüz. Eskiden yurt dışından İngiltere'den ithal edilen karbonatların tamamı erirdi. Karbonat miktarını biraz çoğaltıp suda eriterek yaparsanız belki bu olumsuzluk giderilebilir.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2014, 10:44   #5
Ağaçsever
 
abor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tokat
Mesajlar: 41
Yaptigim derin internet araştırmalarina göre karsilastigim durumun bir kac sebebi var maddeler halinde siralarsam;

- uht sut kullanmam olabilir
- şekeri direk sute katip kaynatmak olabilir halbuki sutu ksynatip ( yaklasik 10 dakika) şekeri ondan sonra katmak gerekiyormuş.
- karbonata kullandim deneyenler kabartma tozu tavsiye ediyorlar.
- ben orta ateste surekli karistirarak yaptim muhtemelen şeker karamelize oldu halbuki kuvvetli ateste arar ara karistirarak yapmak gerekiyormus.

Son bir kez daha deneyecegim sansimi...

abor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024