agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 5 Gönderen hevesli meraklı

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-08-2012, 14:34   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 299
Böğürtlen Reçeli

Annem ve ben ramazan bayramında bir ton iş yaptık demiştim ya işte burda bunlardan diğeri de Böğürtlen reçeli. böğürtlenler öle büyük öyle lezzetli öyle kocamanlardı ki fotoğraflarını başta çekmediğime çok pişmanım.

2 kilo böğürtlen
1,7-1,8 kilo şeker (ki genede tatlı oldu yarın kine daha az koyacağız)
limon tuzu(kilo başına 1,5 gr)
  1. böğürtlenleri yıkayıp iyice, ara arada şeker dökerek, şekere yatırdık. ertesi gün de ocağa koyup kaynatmaya başladık.
  2. böğürtlenler çabucak pişmesine rağmen, sıvı kısım gene kıcamsız olmuştu. mürdüm eriği reçelindeki gibi yaptık. böğürtlenler olunca bir kaba aldık. yayvan bir kaba ezilmemeleri için.
  3. bu arada oluşan köpükleri kullandığımız tahta kaşıkla aldık. bunlar sonradan reçelin bozulmasına sebep oluyormuş.
  4. geriye kalan serbetini kaynata kaynata kıvama getirdik. kıvam aldığını şöyle anlıyoruz; reçel damlasının biz tabağa damlattık (ki kaşığı tencereden çıkartıp fazla damlalar damladıktan sonra son damlalardan olduğunu düşündüğünüz damlayı). bir iki saniye bekleyip tabağı eğdik çok akışkan olmayıp aşağıya çok hızlı akmadığı veya az hızlı aktığı zaman şerbet kısmı olmuş demektir.(hiç akmamak çok tehlikeli olabilir susuz kalabilir reçeliniz azcık akışkan olmalı)
  5. hemen önceden hazırladığımız 1,5gr*2=3gr limon tuzunu şerbete ekledik.
  6. 2 karıştırıp önceden süzerek çıkarttığımız böğürtlenleri de ekledik.
  7. bir taşım karıştırıp, altını kapatık. biraz aşırı sıcağının gitmesini bekledik.
  8. hazırladığımız kavanozlarımızla hiç kullanılmamış kapaklarımızı tezgaha dizdik.
  9. önce tanelerini paylaştırmaya çalıştık. sonrada sıvı kısımlarını ve hızlıca kapaklarını kapattık. çok sıcak olduklarından hala elinizi yakmayın dikkat edin.
  10. kavanozun ağzından 1 parmak boşluk bırakıp; kapaklarını kapadık sıkıca. hemen ters çevirdik ki vakum etkisi yapsın. reçelimiz uzun süre dayansın diye.
  11. sonrada salondaki masanın üzerine dizdik ve üstlerini örtü ile örttük.

Eklenen Resimler
   
hevesli meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024