18-12-2009, 14:05 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 7
|
Kabak Tatlısı
Kireçli Kabak Tatlısı Malzemeler: 1 kg kabak, 1,5 kg tozşeker, 4 bardak su, 250 gr sönmemiş kireç, 1 limon (veya 1,5 gr limontuzu). Yapılışı: Kabaklar, çekirdekleri çıkarılıp kabukları kesildikten sonra, kare şeklinde küçük küçük doğranır. 20 bardak suda, 250 gr sönmemiş kireç eritilir, suyu alınır ve kabak parçalan durulmuş kireç suyunda 6 saat bırakılır. Kireç suyundan çıkarılan kabaklar bol suda iyice yıkanır, süzülür. 1,5 kg tozşeker 4 bardak suda kaynatılarak şurup hazırlanır. Şurup kıvamını bulunca yıkanmış ve suyu süzülmüş kabak parçalan içine atılır ve kaynatılarak kabaklar pişirilir. Reçel kıvamını alınca limon suyu dökülür, hafifçe karıştırılarak limon suyu her yana eşit biçimde dağıtılır, 2-3 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Reçel ateşten indirilince, soğumadan temiz ve kuru kavanozlara boşaltılır. Serin kuru bir yerde saklanır. Not: Yorumlar İçin Kancalar Köyü sitesini ziyaret edebilirsiniz. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|