agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 2 Gönderen Maviş
  • 2 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen Maviş
  • 2 Gönderen Maviş
  • 3 Gönderen Maviş
  • 1 Gönderen bay tömürcek
  • 1 Gönderen melissa77

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2012, 17:32   #1
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Patlıcan Turşusu

Her sene tarla bozumunda sahibinden izin isteyip. Küçük patlıcan toplarız.
Mağzemeler:
Küçük patlıcan
Sarımsak
Biber salçası
Sirke
Name:  IMG_7350.jpg
Views: 3732
Size:  59.1 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 17:58   #2
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Patlıcanlar şerit şeklinde soyulup, dilimlenecek ve tuzlu suda ıslanacak. Tuzlu suda ıslamamızın sebebi patlıcanın acısı ve kara suyunu çıkmasını sağlamak.
Name:  IMG_7345.jpg
Views: 3271
Size:  41.6 KB
Name:  IMG_7346.jpg
Views: 3284
Size:  39.5 KB
Tenceye yarım limon su ve az tuz patlıcanlar 5 dakika kaynıyacak.
Name:  IMG_7343.jpg
Views: 3186
Size:  31.0 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 18:10   #3
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Patlıcanlar süzülüp sini veya tepsi koyulacak. Soğumasını bekliyeceğiz.
Name:  IMG_7311.jpg
Views: 22920
Size:  63.7 KB
Patlıcan turşusunun sosu yapılışı. 4-5 baş sarımsak biber, salçası, sirke. Sarımsaklar soyulup yıkandıktan sonra ezilecek, derince bir kaba ezilmiş sarımsak, biber salçası karıştırılıp üzerine azar azar sirke eklenerek sosun sıvı kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Name:  IMG_7313.jpg
Views: 4463
Size:  57.0 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 19:49   #4
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Sos hazırlanışına devamı.
Name:  IMG_7309.jpg
Views: 3126
Size:  52.3 KB

Name:  IMG_7310.jpg
Views: 3174
Size:  49.7 KB

Name:  IMG_7315.jpg
Views: 3149
Size:  57.3 KB

nılgun_dogan beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 19:55   #5
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
patlıcanları cam kavonoz veya 5 Litrelik yoğurt kovasına patlıcanları iki sıra diz.
Name:  IMG_7316.jpg
Views: 3224
Size:  43.5 KB

Name:  IMG_7318.jpg
Views: 3155
Size:  42.3 KB

Name:  IMG_7320.jpg
Views: 3300
Size:  43.4 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 19:58   #6
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Üstüne sostan gezdir.
Name:  IMG_7321.jpg
Views: 3111
Size:  47.1 KB

Name:  IMG_7322.jpg
Views: 3069
Size:  44.7 KB

Name:  IMG_7324.jpg
Views: 3100
Size:  38.1 KB

nılgun_dogan beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 21:15   #7
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
İşlemin devamı.
Name:  IMG_7327.jpg
Views: 3107
Size:  51.0 KB

Name:  IMG_7328.jpg
Views: 3115
Size:  44.7 KB

Name:  IMG_7329.jpg
Views: 3045
Size:  45.0 KB

Name:  IMG_7331.jpg
Views: 3126
Size:  57.8 KB

mrduran beğendi.
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 21:25   #8
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
İşlemin devamı.
Name:  IMG_7334.jpg
Views: 3154
Size:  49.3 KB

Name:  IMG_7338.jpg
Views: 3131
Size:  45.9 KB
İşlem bittikten patlıcan turşusunun üstünü örtene kadar sirke koyulacak.
Name:  IMG_7340.jpg
Views: 3144
Size:  48.7 KB

Name:  IMG_7342.jpg
Views: 3143
Size:  50.9 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 21:40   #9
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Karşınızda patlıcan turşusu.
Bu turşuyu ağzı iyice kapatıp buz dolabına koyulması gerekir. Turşu 10 gün sonra yenilir. Uzun süre dayanmaz. Acı olmasını istiyorsanız içine acı veya süs biberini ekliyebilirsiniz. Benim en çok sevdiğim turşudur.
Name:  IMG_7349.jpg
Views: 6206
Size:  57.6 KB

Name:  IMG_7347.jpg
Views: 5069
Size:  52.9 KB

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2012, 21:47   #10
Ağaç Dostu
 
bay tömürcek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: Sakarya-Denizli
Mesajlar: 2,979
Maviş abla ellerine sağlık canım çekti ya bende çok severim patlıcan turşusunu

Maviş beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 00:22   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2012
Şehir: fransa(aksaray 68)
Mesajlar: 131
ellerinize saglik mavis cok guzel gorunuyor deniycem
tursuyu cok severim 1 kg patlicandan yapayim nasil olacak

Maviş beğendi.
melissa77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024