28-01-2017, 18:21 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Turunç reçeli
Merhaba arkadaşlarım uzun zamandır sizerden ayrı kalmışım. Sevgili Güler hanıma yakalandım iyi ki yakalanmışım Turunç reçeli yapma zamanım gelmiş galiba Tarifi 12-13 adet turunç 1.5 kilo şeker 1 çay kaşığından az limontozu ve tereyağı Turunçların kabuklarını alacaĺı şeklinde rendeliyorum ki rengi daha belirgin olsun. Turuncu portakal gibi 7-8 parçaya bölüyorum parçalar küçük olsun diye. Beyaz içlerinide temizliyorum. Kabukları rulo şeklinde sıkıca ipe diziyorum. Suda haşlayıp sonra soğuk suya koyuyorum. Sonra tekrardan kaynatıyorum bu işlemi 3 kez yapıyorum sonra soğuk suda birgün bekletiyorum. Ama sık sık suyunu da değiştiriyorum. 2. Gün turunçları iyice süzüp üstüne şekeri koyup 2-3 saat sulanması için bekletiyorum ona göre suyunu ekliyorum. Bir bardak ya turunç veya portakal suyu da ekleyip ocağa koyuyorum indirmeme yakın bir çay kaşığından az limontozu ve tereyağını ekliyorum. Birkaç taşım kaynatıp altını kapatıyorum. |
29-01-2017, 16:03 | #2 |
Moderatör
|
Çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz, ellerinize sağlık. Ne kadar da iştah açıcı görünüyor. Önümüzdeki hafta denemek istiyorum geç kalmış olmam değil mi? (ilk haşlama aşağı yukarı ne kadar oluyor, zaman açısından dedim) |
03-02-2017, 15:48 | #4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Turunç reçeli yapmanın tam mevsimi. Biz hep ocak ve Şubat ayları içinde yaparız. Turunç dizelerini haşlama sebebimiz acısını çıkarmak için yaptığımız için fazla haşlamayız 3 - 4 dakikadan fazla tutmayız. Dizeleri sıcak sudan süzerek çkırıp soğuk suda soğutur tekrar kaynak suya atarız. Kaynadıktan sonra 3-4dakika tutariz bu işlemi 3 ker yaparız. Beğendiniz için teşekkür ederim. |
|
|
|