agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-08-2009, 12:09   #1
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Domatesin Kabuğunu Pratik Soyma

Çoğunuz biliyorsunuzdur belki ama ben geçen sene arkadaşımın gönderdiği videolarda görüp, şaşırmıştım. Patatesin kabuğunu aynı yolla soyuyorlardı.

Konserve zamanı geldi, ihtiyaç duyulabilir. Bu yöntemde kabuk çok ince zar halinde çıkıyor.

Domateslerin tepelerini yuvarlak şekilde çıkarıyoruz
Name:  01.jpg
Views: 15772
Size:  22.1 KB

Name:  02.jpg
Views: 15073
Size:  20.3 KB

Uç kısmına + şeklinde hafifçe çizik atıyoruz.
Name:  03.jpg
Views: 14947
Size:  23.1 KB

Kaynatan suda 10 saniye bekletip,
Name:  04.jpg
Views: 14990
Size:  35.1 KB

Çıkarıp hemen buzlu suya atıyoruz
Name:  05.jpg
Views: 14986
Size:  33.6 KB

 
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 12:11   #2
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
KAbukları zar gibi ayrılıyor
Name:  06.jpg
Views: 14985
Size:  28.5 KB

Name:  09.jpg
Views: 15908
Size:  36.3 KB

Name:  07.jpg
Views: 15193
Size:  29.1 KB

Ve domatesleriniz hazır.
Name:  08.jpg
Views: 15256
Size:  30.0 KB

Not: Fotoğraflar internetten alıntıdır.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 12:14   #3
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Harika. Teşekkürler.

Ben bahsettiğiniz patates soyma işlemini bir videoda izlemiştim. Bu da aynısı olmuş.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 12:25   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 59
güzel bir yöntem bulmuşlar.. onları konserve yaparken ben yarısını küt küt götürürüm heralde, bir domates canavarı olarak

erolhas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 14:32   #5
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,270
Galeri: 787
Bir yol da ben çizeyim. Domateslerin saplarının olduğu yere çatalı saplayıp aygazı açıyorsunuz. Domatesleri yanan ocak alevine tutun, dikkat edin fazla tutarsanız kabuklarını yakarsınız. Ortalama 1,5 dakika yeterli olacaktır. Domatesleri aleve tutarken çevirmeyi unutmayın.

Not; Alevden inen domatesler sıcak olacağından ellerinizi yakabilirsiniz.

Sıcak ve soğuk sudan daha pratik biryöntem. Ben kaynamış suyun içine attıktan sonra direkt kabuklarını soyuyorum ve daha öncesi de kesme işlemi falan yapmıyorum

Bilgilerinize.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 14:56   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Sağlık için domatesin kabuklarını soymayın derim

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 15:00   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,977
Galeri: 9
Salatada neyse ama sıcak yemeğin içinde domates kabuğu çok kötü duruyor...

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 15:13   #8
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,270
Galeri: 787
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sağlık için domatesin kabuklarını soymayın derim
Soymayıp da rendelesek olur mu ?

Nasıl olsa çulsuzun biri, cebin de 5 para yoktur

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 16:10   #9
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,267
Galeri: 637
Özellikle yumurta cinsin kabukları rahatsızlık verecek kalınlıkta oluyor. Ama bazı ince kabuklu domatesleri hiç soymadan parçalayıcıdan geçirip pişirip hazırlayabiliyorum. Fakat özellikle "Domates Çorbası" kabuğu soyulmuşla yapılmalı bence.

Caucasus, sizin yazdığınız 1-2 domates için olur da 2-3 kasa domatesi tek tek ateşe tutmak imkansız.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 17:04   #10
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,270
Galeri: 787
Limon, dediğiniz doğru ancak ben ev tipi kullanımlar için yazdım zaten. Yoksa dediğiniz gibi kim uğraşın o kadar domatesle daha pratik yollar da bulunabilir mi acaba ?

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 18:52   #11
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Bıçağın tersiyle kabuğu da sıvazlarsanız, patlatmadan tabi, öyle de kabuklar çıkıyor.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 19:45   #12
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Domatesin üzerine kaynar su dökülünce kabuğunun kolay soyulduğunu bilirim ama buzlu suya koymak ilginç geldi bana. Bir nevi şoklama yapılıyor. Patateste denemek lazım.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 19:55   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Sn.limon; Çok teşekkür ederim.Oldum olası domates soymaktan nefret ederdim. Domatesleri soyarken rezil etmektense sizin yöntem beni hiç yormaz .

Beni bu dertten kurtardınız.Sevgiler

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 18:45   #14
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,556
güzel paylaşım eksik olmayın)

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 00:31   #15
ide
Ağaç Dostu
 
ide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2007
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 278
İki sene önce Koçtaş'tan aldığım "ZYLİSS Domates Soyacağı" gerçekten çok kolaylık sağlıyor. Bu ismi ile arama yaparsanız (kırmızı renkli soyacak) bulabilirsiniz. Ben çok çok memnunum bilginize

ide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2009, 08:54   #16
Ağaç Dostu
 
lastmohikan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 229
ben direk ateşe tutuyordum bu daha etkili ve tasarruflu galiba teşekkürler

lastmohikan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2009, 10:08   #17
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,476
Otelcilik meslek lisesinde "Mutfak" bölümünde okurken eski Ankara Oteli'nde mutfakta 6 ay staj yapmıştım. Yıkanmış domatesleri kaynayan suya atıp, 2-3 dakika bekletip alıyorduk. Bir de soğuk sudan geçirince zar gibi soyuluyordu.

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2009, 10:13   #18
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,450
Galeri: 103
Sevgili ide'nin bahsettiği domates soyacağının resmini Pratik Mutfak Aletleri başlığında görebilirsiniz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019