agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni47Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-07-2006, 18:56   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,757
Galeri: 90
Domates (konserve, kurutma, sos)

Domatesi kışa hazırlama yolları

 

Düzenleyen malina : 19-07-2006 saat 16:07
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2006, 11:57   #2
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
gün kavurması domates

iri domateslerin kabukları soyulur.
ceviz iriliğinde doğranır çekirdekleri ayıklandıktan sonra..biraz süzgeçte bekletirir. suyu aksın..

tuzla harmanlanır güneşte kurumaya bırakılır.karıştırılarak.
normal salçadan farklı tatta içinde parçacıklar olan bir salça olur .
yapımı daha kolay yemeklerde de farklı bir tat oluyor..

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2006, 15:26   #3
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Gün kurusu domatesi evde kendi kullanımınız için üretmek istiyorsanız kurutmaya uygun domatesler (sert, etli, salçalık, kuru maddesi yüksek çeşitler) seçmelisiniz. Domatesi dörde bölüp tuzlayıp güneşe serersiniz. Domatesi önce sirkeye batırıp sonra tuzlayarak bu işlemi yapmanız da mümkün. Tercih sizin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2006, 15:40   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
mine hanım sizin tarifiniz hani sonradan ipe dizilen domatesler var onlar mı oluyor.sizinkini okuyunca benim tarifimi tamda anlaşılır yazmadığımı düşündüm.
benim tarifimde kapta kalmalı domatesler çünkü salça olacak aslında.
içinde domateslerin parçalar halinde olduğu bir salça

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2006, 16:28   #5
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet
mine hanım sizin tarifiniz hani sonradan ipe dizilen domatesler var onlar mı oluyor.sizinkini okuyunca benim tarifimi tamda anlaşılır yazmadığımı düşündüm.
benim tarifimde kapta kalmalı domatesler çünkü salça olacak aslında.
içinde domateslerin parçalar halinde olduğu bir salça
Memet bunu ipe dizmiyorsun da yayılı olarak kurutuyorsun. Yalnız diğer yüzünü de çevirmen gerek.Hafif kurumalı olunca, yani dizilecek hale gelince ipe de alabilirsin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2006, 16:32   #6
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,757
Galeri: 90
Bir de kuru domatesin yağlısı var. O tümüyle kuruduktan sonra mı yağa konuyor?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2006, 16:44   #7
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Evet iyice kuruduktan sonra yağa konuyor, istenirse baharatlar da, balsamik sirke de yağa ekleniyor.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2006, 16:57   #8
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
salça sohbetine derinleştik iyice ,bazen küfleniyor bizim salçalar bazen küflenmiyor.nedenini bilemiyoruz çarede bulamıyoruz..üstüne yağ dökmekte bir derece etkili oluyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2006, 17:13   #9
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Hava ile teması kesmeniz gerek.Saklarken mutlaka tuzla ve yağla karıştırın, üzerini de yağla örtün.Tuz antiseptik görevi yapıyor. Tuzlamazsanız küflenmeyi önleyemezsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2006, 18:08   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-06-2006
Mesajlar: 71
Mine Hanım her zamanki gibi doğru bilgilendiriyor bizi.Ufacık bir öneri de benden,salçanın küflenmemesi için kavanozdan alırken kullandığımız kaşığın temiz ve kuru olmasına dikkat etmeliyiz. Burada temizden kastım,pişirme esnasında kullanılmayan kuru bir kaşık tabiiki. Selam ve sevgiler ..

nilgunarpat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2006, 00:12   #11
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Domates Konservesi,Ketçap

Domates Konservesi

Olgun, beresiz, çatlak olmayan domatesler seçilir. Bol suda iyice yıkanır. İp fileye konarak sıcak suya 1-2 dakika süreyle batırılır. Sonra soğuk suya daldırılıp, kabukları soyulur. Yeşil kısımları kesilir.

Küçükleri bütün, büyükleri 2-3 parçaya ayrılır. şırası ile birlikte kavanozlara doldurulur (Kavanoz ve kapakları iyice yıkaynıp, 5-10 dakika sterilize edilmiş olmalıdır). Üzerine 1 çay kaşığı tuz konur. Havası çıkarılır. Kavanoz ağızlarında 2-3 cm.lik boşluk bırakılır.

Ağız ve kapaklar kurulanır ve kapatılır. Kaynamakta olan suda 45 dakika pastörize edilir. Bir gün bekletilip, soğuyan kavanozlar serin, kuru ve cereyansız yere kaldırılır.

Ketçap yapımı

Ketçap yapımıcı gerekli malzemelr; 6 kg. olgun domates, 3 adet orta boy soğan, 8-10 adet kırmızı sivri biber (acı), 5-6 adet dolmalık kırmızı biber, 2 yemek kaşığı sirke, 1,5 yemek kaşığı kırılmış tarçın, 1 yemek kaşığı tane karanfil, 3 diş iyice dövülmüş sarmısak, 1 tatlı kaşığı şeker, 2,5 tatlı kaşığı tuz.

Dometesler iyice yıkanır. Sap yerleri kesilir. Küçük küçük doğranır. Soğanlar soyulup, ince ince domateslerin üzerine doğranır. Acı ve tatlı biberler yıkanır. Sap yerleri ve tohumları ayrılır, ince ince doğranır.

Domates, soğan ve biberler hepsi ezilecek hale gelinceye kadar kaynatılır (ara sıra karıştırılır). Karışım değirmenden geçirilir. Değirmenden geçirilen karışımın içine bir tülbent içine bağlanmış olan tarçın, karanfil ve döğülmüş sarmısak katılır. Bu baharatlı karışım yarı yarıya azalıncaya kadar karıştırılarak kaynatılır. İçine şeker, sirke, tuz konur. Kuvvetli ateşte istenilen koyuluğa gelinceye kadar kaynatılır. Temiz kavanozlara doldurulur (sıcak, sıcak). Ağızları kurulanıp, kapatılır.

Not: Baharatın toz halinde kullanılmaması gerekir. Toz baharat ketçapın rengini karartır.
Kaynak:
Alıntı: Karışık turşu, domates konservesi ve ketçap yapımı
Aynur ÇETİNKAYA
Ev Ekonomisi Tek.

peyyide beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2006, 12:04   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-09-2005
Şehir: Amasya
Mesajlar: 50
Galeri: 36
Domatesli-Acı Biberli-Salatalıklı Turşu-sos

Domatesleri ikiye bölüp rendeleyin, çekirdeklerini ince bir elekten geçirip ayırırsanız daha iyi olur. Sonra küçük (atom) acı biber ve minik salatalıklar (adını hatırlayamadım) ekleyin. Sirke **** üzüm suyu ekleyin. Tuz ve Sarmısak katın. Çok az miktarda da sıvı yağ ekleyin. Domatesin suyu olduğu için su eklemeye gerek yok. İçindeki malzemelerin oranını siz hangisini daha çok seviyorsanız ona göre ayarlayabilir veya biber-salatalık ikilsinden birini **** hiç birini katmayabilirsiniz. 15-20 gün sonra (Ortamın ısısına bağlı) Turşu-sos tadında bir yiyecek elde edeceksiniz.


Düzenleyen erkolgencer : 27-07-2006 saat 12:05 Neden: başlık silme
erkolgencer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2006, 12:14   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-09-2005
Şehir: Amasya
Mesajlar: 50
Galeri: 36
Belkide malina'nın o kabukları salça yapmaya ihtiyacı yok ama bu sitenin baş aktörüde herhalde öyle davranmalıydı, doğaya ve bitkilere saygı hiç ihtyacı olmayan birisinin bişeyleri değerlendirme kaygısında gizli...

erkolgencer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2006, 13:02   #14
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
KAHVALTILIK SOS:
dometesler rendeleniyor,
kırmızı biberler rondodan geçiriliyor,
patlıcanlarda soyulup küçük küçük doğranıp
tuzu eklenerek
hepsi bir tencerede, kısık ateşte uzun süre pişiriliyor.
kavanoza konup buzdolabında saklanıyor.
lezzetli bir sos.

DOMATES SUYU TURŞUSU:
domatesler rendelenip suyu süzgeçten geçiriliyor
bir kapta ayıklanmış sarımsakları(doğramadan)
ve dometesleri kaya tuzu ile karıştırıp kavanozlara dolduruluyor.
turşu olarak yeniyor.
not:bu karışıma dometes ilacı denen bir şeyde katıyorlar(strik asit sanırım)
ama annem bu ilacı katmadan yapardı.

MENEMEN HARCI:
sivri biberler yağda kavrulup
üzerine doğranmış domates eklenir piştikten sonra
sıcakken kapağı sıkıca kapanır.
kışın menemen yapmak için kullanılır
not:biraz turşu kokuyor **** bana öyle geliyor.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2006, 18:39   #15
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,757
Galeri: 90
Alıntı:
not:bu karışıma dometes ilacı denen bir şeyde katıyorlar (strik asit sanırım)
ama annem bu ilacı katmadan yapardı.
1 litrelik kavanoza 1 adet aspirin koyarak, aynı etkiyi elde etmek mümkün...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2006, 14:10   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
sevgili eski kayınvalidem (SEK) -ondan zaman zaman bahsedeceğim için bu kısaltmayı kullanacağım artık. gerçi SEK beni daha da kısaltır ve sadece o derdi- benzerini farklı bir yöntemle yapardı. kaynattıktan sonra hemen kavanoza koyar, üzerine biraz zeytinyağı ekler, ağzını sıkıca kapatır ve kavanozu suyun içinde soğuyana kadar bekletirdi. oda sıcaklığında hiç bozulmadan 7 ay bile kalırdı. buzdolabında ise bir yıl kullanırdık. eski işyerimde bunları bolca tükettim. SEK bir sene daha yaptıktan sonra bu işten vazgeçti

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2006, 13:44   #17
Ağaçsever
 
Ful Sokağı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2006
Mesajlar: 82
Turşu-Sos

Çok güzel bir konu açılmış, ben de yemiştim tadını tarif edemem, yalnız sanırım kornişon salatalık demek istediniz onun yerine küçük lahana parçaları vardı. Ben de tarifini arayıp duruyordum. Tarifini biraz daha ayrıntılı yazabilir misiniz? Birkaç ölçü olsa elimizde daha kolay yaparız diyelim ki bir litrelik bir kavanoz için ne kadar malzeme, sirke, yağ vb gerekir.Selamlar

Ful Sokağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2006, 10:16   #18
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
Hava ile teması kesmeniz gerek.Saklarken mutlaka tuzla ve yağla karıştırın, üzerini de yağla örtün.Tuz antiseptik görevi yapıyor. Tuzlamazsanız küflenmeyi önleyemezsiniz.

Eğer salçaya küflenmesin diye yağ koyarsanız, yağ oksitlendiği için, o güzelim kırmızı renk, koyu kırmızıdan, zaman içinde kahverengine doğru değişiyor ve bittabii tadı da bozuluyor.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2006, 16:33   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,593
Kış için domates

Biz her yaz Yalakderede bahçemizden **** çevreden aldığımız domatesler den domates suyu yaparız ve bütün kış kullanırız. Fakat sağlık açısından hiç araştırmadık.

Şöyle : Domatesleri rondodan geçiriyoruz. 1Kg için 1 aspirini ezerek karıştırıyoruz. Sonra mutlaka ağzı geniş meyve suyu şişelerine dolduruyoruz. Üzerine 2 parmak kadar ayçiçek yağı koyup ağzını sıkı sıkı kapatıyoruz. Serin ve gölge bir yerde saklayıp kış boyu salça yerine domates suyu kullanıyoruz. Şimdi soruyorum bu sağlığa aykırı mı değilmi?


Düzenleyen malina : 05-11-2006 saat 19:09
Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2006, 20:58   #20
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
bunu hep yaparlar bilirim, bugüne kadar sağlığa sakıncalı bir yanı olduğunu duymadım..
Aspirin allerjisi yoksa tabi..
Aspirin yerine eczaneden alınan bir ilaç da kullanılıyor..

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2006, 21:34   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,593
Teşekkürler memet dostum sağol.
Bak birşey daha tarif edeyim
Domatesi rondodan geçirip bir taşımlık kaynatıyoruz, patlıcanları küp küp doğrayıp kızartıp domatesle karıştırıyoruz bu karışıma bir baş sarmısak ayıklayıp rendeliyoruz birde yeşil acı biberleri rondodan geçirip hep birlikte kaynatıyoruz ( yeteri kadar tuz atmak gerekiyor) Bu karışımı ağzı dar kavanozlara **** meyve suyu şişelerine kaynar kaynar doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp soğuk su dolu leğene ters kapatıyoruz. Soğuyunca serin yerde **** buz dolabında saklıyoruz. Acı sevenler ister meze olarak kullanın ister makarna üstü sos olarak kullanın afiyet olsun.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2006, 22:50   #22
Ağaç Dostu
 
bahcıvan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: maltepe/istanbul
Mesajlar: 541
Sitede gezerken arkadaşlardaki çiçeklere iç geçiriyordum. Şimdi birde tarifler çıktı bol acılı. Bu bölüm biraz sakıncalı galiba insanın azı sulanıyor canı çekiyor yahu

bahcıvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2006, 16:57   #23
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
Şöyle : Domatesleri rondodan geçiriyoruz. 1Kg için 1 aspirini ezerek karıştırıyoruz. Sonra mutlaka ağzı geniş meyve suyu şişelerine dolduruyoruz. Üzerine 2 parmak kadar ayçiçek yağı koyup ağzını sıkı sıkı kapatıyoruz. Serin ve gölge bir yerde saklayıp kış boyu salça yerine domates suyu kullanıyoruz.
Buna şişe salçası deriz.Elbette ki robottan değil de rendeden geçirerek anneannem senelerce yaptı.Tadına doyum olmaz. İzmir'de yöresel ağızla şişe domatı da denir. Aspirini az gelmişse dolapta patlar, heryana saçılır, ha babbam de babam temizle. Kabus gibi olur

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2006, 19:06   #24
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,757
Galeri: 90
Aspirinli domatesi, arnavut biberlerini turşu yapmak için de kullanabilirsiniz. Kavanoza biberleri doldurun. İçine asririnli domates karışımını dökün. Turşudan daha iyi oluyor, suyunu(!) da sos yerine yiyorsunuz...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2006, 07:01   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,593
Merhaba Mine hanım . Dün akşam yedek buzdolabında sakladığımızı 'ŞİŞE DOMAT' lardan biri patladı . İnanılmaz birşey. 10 yıldır hep yaparız ilk kez böyle birşey yaşadık. İçi kırmızı bir buzdolabı düşünün evde kıyamet kopuyor.Kabahat hemen bana yüklendi dolayısı ile temizlemekte. Kızlar anneden taraf oluverdiler bir anda .Allahtan kapalı arka balkonda idi dolap şişeleri boşaltıp taktım hortumu şarıl şarıl yıkadım dolabı,şişeleri,balkonu. Hepsinin kapaklarını tekrar kontrol edip sıkılaştırdım Hepsini tek tek poşetlere koyup bağladım sıkıca bakalım ne olacak? Şişe domat hikayesini paylaşayım dedim.Selamlar

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2006, 10:03   #26
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,757
Galeri: 90
Doldurma yüksekliğinden kaynaklanıyor olabilir mi?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2006, 10:13   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,593
Galiba aspirin ölçüsünde bir yanlışlık yaptım **** domateslerin cinsinden kaynaklandı.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 13:06   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-04-2007
Şehir: afyonkarahisar
Mesajlar: 7
selam arkadaşlar..domatesle ilgili herşey deniyor fakat...burda salçadan başka birşey konuşulmamış...domat nasıl yetiştirilir,hangi havayı sever,neyi sevmez filan bilgilerine gerek yok galiba....haklısınız...

agola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2007, 13:47   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,593
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agola Mesajı Göster
selam arkadaşlar..domatesle ilgili herşey deniyor fakat...burda salçadan başka birşey konuşulmamış...domat nasıl yetiştirilir,hangi havayı sever,neyi sevmez filan bilgilerine gerek yok galiba....haklısınız...
Sevgili agola hoşgeldiniz.
İlk mesajınızda forum kurallarını takip etmediğiniz anlaşılıyor. Lütfen forum kullanma klavuzunu izleyerek önce kendinizi tanıtınız. Daha sonra yine forumda domatesle ilgili herşeyi bulacaksınız.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2007, 12:10   #30
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Yazın ortasını geçtik. Eli kulağındadır, yakında kış gelir. Yumurta domatesin çıkmasıyla, kış hazırlıklarına başladım.

Pazardan almış olduğum yumurta domatesleri kurumaları için güneşe bıraktım. Bu sıcaklarda kısa sürede kuruyacağa benzer.

Ben daha önceleri kuruttuğum domateslerin rengini hiç beğenmezdim, kahverengiye çalardı. Geçen yıl, annemin komşusu olan Adana'lı bir hanımdan bir püf noktası öğrendim. Domatesleri istediğiniz büyüklükte kestikten ve tuzladıktan sonra sıcak fırında 3-4 dakika bekletip ardından güneşte kurumaya bırakıyorsunuz. Geçen yıl uyguladım, sonuç gayet iyi idi. Rengi tam kırmızı, ekşiliği gayet iyi idi.

Kuru domatesin yemeklerin dışında bir kullanımı da, sıcak suda biraz bekletip açılmalarını sağladıktan sonra, zeytinyağ, nar ekşisi(veya isteğe göre limon, sirke) ve olmazsa olmaz sarımsak üçlüsünde meze olarak veya sabah kahvaltılarında çeşit olarak yemektir. Sarımsak kokmak istemeyenler için artık her türlü koku giderici var nasılsa .


Düzenleyen nevsune : 29-07-2007 saat 16:04 Neden: ilave
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019