agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-10-2016, 19:56   #181
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Domatesli közlenmiş kapya biberi.

6 kilo domates
3 kilo yeşil kapya biberi
3 büyük boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyaı, ya da sıvı yağı
yeterince tuz.


Domatesler iyice yıkandıktan sonra tek tek kabukları soyuldu. Soyulan domatesler doğrandı ve büyük bir tencereye alıp ocakta pişmeye alındı.

Öte yandan kapya biberler közlendi, soyuldu ve çekirdeğini ayırıp iri iri doğrandı, soğanlar da doğrandı, sarımsaklar ezildi.

Domatesleri epey suyunu çekip koyulaşana kadar pişirdim, inmesine yakın soğanları zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavurdum,
doğranmış biberleri ilave ettim, biraz daha soğanla biberleri kavurdum, sarımsakları ve tuzunu da ilave ettikten sonra
karışımı domateslerin üzerine ilave ettim.

5 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup sıkıca kapaklarını kapatıp ters çevirdim.

Name:  DSCF9869.jpg
Views: 445
Size:  54.9 KB

Zekoş, Ozlem A ve A_NOMAD beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2017, 23:52   #182
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-09-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
Kışlık patlıcan,biber,domates

Kış için domates, dolmalık biber ve patlıcan kuruttum.

Name:  IMG_20170920_233944-min.jpg
Views: 366
Size:  66.1 KB

Adana'nın tatlı dolmalık patlıcanı epeydir elime geçmediğinden pazardan aldığım kemer patlıcanı yıkayıp ikiye böldüm; içlerini oyup yorgan iğnesi ve ipliğiyle (oyuk yerleri aşağıya bakacak şekilde) dizdim. Patlıcan gölgede ve sıcak rüzgarla kurur. Evimin iyi rüzgar alan bir odasında iki sandalyenin arasına ipleri bağladım. Yazın esen sıcak rüzgarla 4-5 gün içinde kurudu.

Dolmalık biberleri de aynı şekilde ipe dizdim ama balkonumda güneşte kuruttum. Biberin kuruması en az iki hafta sürüyor.

Yumurta şeklindeki domatesleri yıkadım, elma dilimi şeklinde dörde böldüm. Bölerken elimle çekirdeklerini çıkardım. Çamaşırlığı balkona çıkarıp ince tülleri üstüne serdim ve yanlarından mandalla tutturdum. Hazırladığım domatesleri dizdim, her birinin üstüne kaya tuzu serptim. Tülün üzerinde olduklarından güneş ve rüzgarla arkasını çevirmeye gerek olmadan kurudular. Kuruması üç hafta sürüyor. Kurumaya başladıklarında içe doğru kıvrıldıkları için elle hafifçe açmak gerekiyor.

Biber ve patlıcanı mutfağımda asarak, domatesi torbada muhafaza ediyorum.

Domatesi kullanmadan önce kolay kesebilmek için beş- on dakika sıcak suda bekletiyorum. Biberi bir kez haşlamak yeterli ama patlıcan acı olduğu için haşlama suyunu kaynadıktan sonra her 5 dakikada olmak üzere 3 kez (yine kaynar su kullanarak ) değiştirmenizi öneririm.

Her yıl yeniden kurutuyorum, hiçbirini ikinci bir kış kullanmıyorum.

kamil35, efeege, Milla ve 1 kişi beğendi.
Lale Teyze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2019, 22:54   #183
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-05-2019
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
ayaş domatesi kurusu

merhabalar ,
genelde az sulu , bol etli , kara denizde anarşist tabir edilen salçalıkta kullanılan domates yerine tam tersi ; bol sulu , ekşili , ince kabuklu ayaş domatesini kuruttum.ilk seferde oldu.
sadece tüm domatesleri 4 **** büyüklüğüne göre 5- 6 parçaya bölüp bolca tuzladım iri tuzla .
balkon küçük olduğundan ara ara fırında + 30 +50 derece fanlı olarak kurutarak süreci kısalttım. 4 - 5 parti , 60 kilo domatesi her seferde 10 kiloluk partilerle tuzlayıp bitirdim.
10 kiloda bir kilo kalıyor kabaca.
bakalım mevsim tadını verecek mi kışın .

Eklenen Resimler
 
yoleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2021, 16:24   #184
Ağaç Dostu
 
Dadaloğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2021
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 212
Tarifler çok güzel. Özellikle aspirin kullanımı ilgimi çekti. Teşekkürler

Dadaloğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024