agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-10-2009, 12:29   #151
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Sevgili nevsune'nin aşağıda verdiği tarifi denedim.
Alıntı:
Haşlanan veya buharlı pişiricide (hani şu tencerelerin içinde kullanılan delikli nesne) 25-30 dakika kadar pişirilen kuru domatesler yumuşayarak açılıyorlar. Bir kasede zeytinyağı, isteğinize göre limon, sirke veya nar ekşisi (ben nar ekşisini seviyorum), sarımsak, istediğiniz ve sevdiğiniz her türlü baharat karışımı, acı seviyorsanız kuruttuğunuz bir acı biber veya tane karabiber ve tencerenin dibindeki sudan bir-iki kaşık alarak iyice birbirine hallediyorsunuz. Yumuşamış domateslerin üstüne bu karışımı dökerek ağzı kapalı saklama kaplarında 2 hafta rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ufak bir ilave yaparak tarife iri dövülmüş ceviz ekledim. Çok lezzetli oldu. Tavsiye ederim.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2009, 17:00   #152
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88


Ön sıradaki domateslerin görüntüleri farklı diye yapılışları da farklı diye düşündüm.
Nasıl yapıyorsunuz?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2009, 17:48   #153
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
sayın malina.kışlıklarımızın saklandığı kavanozlardan bazılarında küçükparçalar şeklinde doğranmış domatesler , domates ilacı ve az miktarda tuz eklenerek saklananlar var.ön sırada soldan sağa üçüncü kavonozda ayva reçeli var(ayvaların çekirdeklerinde de vitamin olduğunu düşünen eşim çekirdekleri de reçele kattığı için reçelin kırmızı renk aldığını söyledi).ön sırada en sağdaki kavonozdada bahçemin bir köşesinde yetiştirdiğim minik domatesler var.onların da kendilerine has ekşimsi bir tadı var.hoşumuza gittiği için kışa saklamayı deniyoruz.ayrıca sert rüzgarlarda dökülen henüz kızarmamış domateslerimizi de turşumuza katıyoruz.

kutsallar beğendi.

Düzenleyen alideryacengel : 06-11-2009 saat 17:59 Neden: eksik bir harf i eklemek
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2009, 17:51   #154
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Minik domatesleri nasıl saklıyorsunuz?
Domates ilacı dediğiniz ne?

Ben aspirin kullanıyorum

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2009, 18:18   #155
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 275
Aynı şey Malina Asetil salisilik asit. Aspirinin içinde tablet yapmak için dolgu maddeleri olduğundan eczanelerden asetil salisilik alırsanız tadı daha iyi olur. Bir kilo malzeme için bir gram asetil salisilik asit konur. Malzeme kış için saklanacak her şey olabilir. Turşu, salça, doğranmış domates vb.


Düzenleyen nkoksal : 06-11-2009 saat 18:19 Neden: hatalı harf
nkoksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2009, 18:25   #156
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Anladım onu biliyordum ama almayı hiç denemedim; bir kiloya 1 aspirin koyunca, tadında bir değişiklik algılamıyorum diye tembellik ediyorum sanırım

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2009, 18:26   #157
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Zamanı geçti ama yazayım.

Benim çocukluğumda hiç ateş kullanılmazdı domates salçası yapmak için.
Böyle bir yapım anlatıldı mı hatırlamıyorum...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2009, 19:32   #158
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
eşimin domates ilacı olarak kullandığı minik poşetin ambalajında "SALİSİLİK ASİT" yazıyor.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2010, 00:00   #159
Ağaçsever
 
snow-in-summer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: ank.
Mesajlar: 51
Galeri: 42
Son mesajın üzerinden neredeyse 10 ay geçmiş .Ama yıllardır uyguladığım buzdolabı poşetine rendelenmiş **** doğranmış domatesleri koyup dondurucuda bir dahaki yaza kadar saklama yöntemimden artık eskisi kadar emin değilim.Çünkü plastiklerin ısıya maruz kalması kadar dondurucuya konulması da aynı zararlı etkiye neden oluyormuş.Bu konuda bilgisi olan üyelerimiz aydınlatırlarsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

snow-in-summer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2010, 00:35   #160
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Zamanı geçti ama yazayım.

Benim çocukluğumda hiç ateş kullanılmazdı domates salçası yapmak için.
Böyle bir yapım anlatıldı mı hatırlamıyorum...
Biz domates salçasını hiç kaynatmadan, güneşten yararlanarak yapıyoruz.


Düzenleyen Sevgi Durul : 18-09-2010 saat 23:58 Neden: Eksik Harf
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2010, 15:56   #161
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-06-2010
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 48
Ben domatesleri blenderden geçirip kaynatıyorum daha sonra kabuklarını çıkarmak için kevgirden geçiriyorum.Tuzlayıp kışın biriktirdiğim maden şişelerinin içine koyarak ağzını sıkıca kendi kapağı ile kapatıp şişeleri konserve gibi yeniden kaynatıyorum.Tek seferlik kullanım olarak hem pratik hemde açılınca hemen tüketmek durumunda kalmıyorum.

thisisme beğendi.
asbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2010, 15:01   #162
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Önceleri domatesleri kaynar suya atıp, kabuklarını soyardım. Şimdi, hiç uğraşmıyorum, yıkayıp, ayıklayıp, enlemesine ortadan kesip, hafifçe çekirdeklerini sıkıyorum. Ve süzgüde biraz bekletip, gök suyunu süzdürüyorum. Bu dometesleri robottan geçirip, bir litresine 1 çay kaşığı tuz ilave edip soda şişelerine dolduruyorum.

Şişeleri büyük bir tencerede,ben düdüklü tencere kullanıyorum, 12 şişe alıyor suyun kaynamasından itibaren 15 dk. kaynatıyorum. Kışın kullanması pratik, bir şişesi bir kullanımlık. Hele bulgur pilavında çok güzel oluyor.

Gazoz kapağı kapatma aleti

Name:  domates.jpg
Views: 13702
Size:  43.4 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2010, 19:27   #163
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Konservelerin iyi tutması için bulaşık makinesine attıklarını duydum. Deneyen var mı?

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 07:46   #164
Ağaçsever
 
erguva_N's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 49
biz de domtes salçasını, kaynatmadan güneşten faydalanarak yapıyoruz, çok daha lezzetli ve uzun ömürlü oluyor.

erguva_N Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 11:56   #165
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Gazoz kapağı kapatma aleti

Ayrı bir konu olarak taşıdım.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2012, 20:15   #166
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Domates Konservesi

Olgun, beresiz, çatlak olmayan domatesler seçilir. Bol suda iyice yıkanır. İp fileye konarak sıcak suya 1-2 dakika süreyle batırılır. Sonra soğuk suya daldırılıp, kabukları soyulur. Yeşil kısımları kesilir.

Küçükleri bütün, büyükleri 2-3 parçaya ayrılır. şırası ile birlikte kavanozlara doldurulur (Kavanoz ve kapakları iyice yıkaynıp, 5-10 dakika sterilize edilmiş olmalıdır). Üzerine 1 çay kaşığı tuz konur. Havası çıkarılır. Kavanoz ağızlarında 2-3 cm.lik boşluk bırakılır.

Ağız ve kapaklar kurulanır ve kapatılır. Kaynamakta olan suda 45 dakika pastörize edilir. Bir gün bekletilip, soğuyan kavanozlar serin, kuru ve cereyansız yere kaldırılır.

Ketçap yapımı


Kaynak:
Alıntı: Karışık turşu, domates konservesi ve ketçap yapımı
Aynur ÇETİNKAYA
Ev Ekonomisi Tek.
Mine Hanım'ın konserve tarifini yaptım ama o kadar çok tarif okumuştum ki kafam karıştı ve konserveleri sıcak sıcak ters çevirdim. Suları dışarı fışkırdı. Üzüldüm kapakları iyi kapatamamışım diye. Soğuduktan sonra buzdolabına koydum, ne yapacağıma sonra karar veririm dedim. Sonrasında hiç okumadım, anneme de sormadım, bugün işten gelince kavanozları çıkardım, tek tek açmaya çalıştım, biri hariç hiçbiri açılmadı. Bıçakla kenardan havasını kaçırıp zorla açtım, buzdolabı poşetlerinde buzluğa attım. Sonra annemden öğrendim ki açılmayanlara ellemesem olurmuş (( Başkası aynı hatayı yapmasın diye buraya yazıyorum, bu da bana ders olsun.

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 13:17   #167
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Halil Bey dün gece, sizin sevdiğiniz kırmızı renkler, benim sevdiğim siyah renge dönüşmeye başlamış..
Bir anlamı olmalı
Name:  dddd (Small).JPG
Views: 12514
Size:  65.0 KB


Selis: Domatesler çürümeye başlamış..
Halil Önen: Sana domatesleri tuzlamanı söylemiştim..
Acilen saçlarını siyaha boyat

(Hayali bir diyalog olsa da, ben olsam öyle derdim)

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 13:21   #168
/
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
Domatesleri aynı yöne bakar şekilde dizersen normal.


Malum,
" Üzüm üzüme baka baka kararır."

Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 13:34   #169
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Galeri: 6
Selisçim, çeyrek domateslerin, sıra sıra gondollara benzemişler...

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 16:27   #170
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Halil Bey dün gece, sizin sevdiğiniz kırmızı renkler, benim sevdiğim siyah renge dönüşmeye başlamış..
Bir anlamı olmalı
Eklenti 331280


Selis: Domatesler çürümeye başlamış..
Halil Önen: Sana domatesleri tuzlamanı söylemiştim..
Acilen saçlarını siyaha boyat

(Hayali bir diyalog olsa da, ben olsam öyle derdim)

Ancak kendisiyle barışık, kendisini çok iyi tanıyan insanların geliştirdiği bir yetenek...

Hayaller olmasaydı yapmakta zorunlu olduğumuz uğraşların sıkıntı ve zorluklarına nasıl katlanırdık...

Sizi tanımak güzel(miş)...

Siz bir harikasınız...


Düzenleyen Halil Önen : 13-09-2012 saat 19:22 Neden: ma, ekledi.)
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 18:47   #171
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Yani, ''Şu saatten sonra tuzlasan da, kurtaramazsın'' mı diyorsunuz?


Ben de sizi seviyorum.. Name:  222114.gif
Views: 6186
Size:  1.2 KB

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 00:19   #172
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Yani, ''Şu saatten sonra tuzlasan da, kurtaramazsın'' mı diyorsunuz?


Ben de sizi seviyorum.. Eklenti 331303
Evet... çok geç kalınmış bu günden sonra pek kurumaz artık, güneşin etkisi az...

Bence _ değince bilimsel olmuyor_ sevgili sakdağ' ğın dediği gibi olmuş;

domatesleri enine tam göbeğinden ikiye kesip tuzlayıp kurutmak gerekiyor...

böyle daha dolgun oluyor_ ki ben de böyle seviyorum, tabii bir de kurutmalık domates olmalı...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2013, 16:48   #173
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-06-2012
Şehir: antalya
Mesajlar: 2
arkadaşlar sizlerin paylaştığı bilgileri harmanlayarak 60-70 kavanoz domates konserve yaptım,sanırım birza limon tuzunu fazla kaçırdım,artık zamanı geldi kullanayım dedim bir kaç tane açtım ,fakat muazzam limon tuzu tadı var yani ekşilik,bana akıl verin ne yapmam lazım,yoksa atayımmı çöpe,şimdiden yardımlarınıziçin teşekkürler

akdenizlim2005 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2013, 19:35   #174
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Geçen salı aldığım ampül domateleri kurutmayı denedim ve olacağına inandım. Her ne kadar altlarında ve üstünde birer tuz tabakası olsa da
Acemi şansı mı
Tuz miktarını ayarlarsam daha da iyi olacak umarım

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 12:28   #175
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Küçük Domates Konservesi

Name:  Principe_borghese_domates_konserve.jpg
Views: 6745
Size:  29.2 KB

Önceki senelerde kiraz domatesle yaptığım konserveyi bu sene Principe borghese domatesi ile denedim. Kiraz domateste iyi sonuç alıyorum, bakalım geleneksel İtalyan domatesi ile nasıl olacak.

Kiraz domatesler ikiye bölünür. (Bütün olarak kullanınca sonuçtan memnun kalmadım.)

İçinde kaynatılacak kaba göre uygun kavanoza koyulur. (Kazanda kaynatacaksam 1lt'lik kavanozları kullanıyorum. Miktar azsa kaynatma kabı olarak eski bir çaydanlık kullanıyorum. Bu çaydanlık 600gr'lık kavanozu içine alıyor.) Kavanozun boğumuna kadar domatesler ezilmeden sıkıca doldurulur. Domateslerin arasına acı biber de koyabilirsiniz. Yedi kardeş biberi (çok küçük acı biber çeşidi) kullandığım için fotoğrafta çıkmamış.

1lt'lik kavanoza 1 dolu tatlı kaşığı tuz, 600gr'lık kavanoza 1 silme kaşıği tuz koyup, kavanozun boğumuna kadar su ilave edilir. Kapak sıkıca kapatılır.

Kaynatma kabının içine 2-3 kat bez serilir; kovanoz yerleştirilir, üzerine ağırlık konulur, kavanozun üzerini geçecek şekilde su ilave edilir; ateşe, ocağa konulur. Kaynatma kabındakı su kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra ateşten indirilir, soğumaya bırakılır.

Kaynatma suyu ilınınca kavanozları çıkrarıp ters kapaklayıp tamamen soğumasını bekliyorum. Tamamen soğuyunca kilere kaldırıyorum.

Kışın hamur işlerinde, pizzada, menemende, fırında peynirli yumurtalı ekmekde kullanıyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 09:16   #176
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 5
Wink Kuru domates yapımı

Değerli Ağaçlar.net üyeleri merhabalar uzun bir aradan sonra tekrar sizin kıymetli yorumlarınıza ihtiyacım var
Ben bu sene tuzlu kuru domates yapmak istiyorum. Kuru domatesleri yaylada yapmayı planlıyorum yaylanın yüksekliği yaklaşık 1350 metre yazın gün boyunca sıcak oluyor birde rüzgar oldu mu güneş de durulmaz güneş yanığı olunuyor (tecrübeyle sabittir) ancak geceleri serin oluyor gündüzleri ve geceleri nem yok. Benim korkum ;
-Bu kadar yüksek bir yerde domates kurur mu ?
-Gece serin oluyor bu domates için sorun olur mu ? (Geç kuruma yapması küflenme gibi v.s.)
-Ortalama kaç günde kurur ?
-Rüzgarın olması domates kurutmak için bence bir avantajdır. Sizin fikirleriniz nelerdir. ?
Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim. Görüşmek üzere. Saygılarımla

TCM beğendi.
mehan01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2014, 14:16   #177
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Bahçemden topladığım turuncu domateslerimin sap kısımlarındaki yeşilliği kestim. Bu kısım tavuklara, ördeklere verildi. Sonra domatesleri ortadan yatay olarak kestim. İçlerindeki çekirdekleri ve suyu çıkardım. 1 kavanoz kadar tohumluk ayrıldı. Kalanı domates çorbası olmak üzere dolaba kaldırıldı. Kalan etli kısmı irice doğrayarak zeytinyağı ve iki yemek kaşığı kalın tuz ile pişirdim ve 1/2 lt'lik kavanozlara doldurdum.
Kışın makarna sosu, menemen ve domates çorbası yapmada kullanıyorum, yemeklere katıyorum.

Eklenen Resimler
 
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2015, 16:40   #178
Yeni Üye
 
kutsallar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-06-2014
Şehir: samsun
Mesajlar: 10
herkese selam,salisik asitle domates ve biber karışık yapmak istiyorum,menemen tarzı,deneyeyen varsa tecrübelerinizi bekliyorum

kutsallar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2015, 22:06   #179
Ağaç Dostu
 
mavi eylul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: ORDU-MANİSA(Turgutlu)
Mesajlar: 129
Galeri: 1
Ben beş kilo domates ve yarım kilo acı ve tatlı karışık biberden yaptım turgutluda tukaş domatesi diye geçiyor sivri domates... Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğradım ve tencerereye koyup zeytinyağ ve tuzunu katıp kaynatım ayrı bir tavada da biberleri biraz kızarttim.sonra domateslerin pişmesine yakın biberlerinide katıp ikisini bir süre daha kaynatıp kavanozlara koydum...

Eklenen Resimler
 
Muda, Milla ve Jakin beğendi.
mavi eylul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2015, 11:22   #180
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Kahvaltılık Sos

Malzemeler:

2 Kg. Domates
1,5 Kg. Kapya Biber
1 Kg. Patlıcan
2 Ad. Havuç
1 Baş Sarımsak
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
1/2 Çay Bardağı Sirke
Sofra Tuzu, Kekik, Kırmızı Pul Biber

Yapılışı:

Domateslerin kabukları soyulup robotta çekildi, havuçlar rendelendi, bir süre birlikte pişirildi.

Patlıcan ve biberler fırında közlendi, kabukları soyuldu, ayıklandı, ince ince kıyıldı. Sarımsaklar soyulup robotta parçalandı.
Patlıcan, biber ve sarımsaklar tencereye eklendi, suyu azalana kadar pişirildi.
Bu aşamada blender ile iyice karıştırıldı.

Zeytinyağı, sirke, tuz, pul biber eklenip suyunu çekinceye kadar pişirildi.
Sıcakken kavanozlara 1 parmak eksik kalacak şekilde doldurulup, ağzı kapatılıp ters çevrildi.

Yeneceği zaman kıyılmış cevizle karıştırarak kahvaltılık sos olarak veya makarna ve et yemeklerinde garnitür olarak kullanmayı düşünüyorum.
Ben patlıcanı tam 1 kg. kullanmadım, 600 gr. kadardı. Ancak 1 kg. olursa daha lezzetli olacağını düşündüğümden tarife 1 kg. olarak yazdım.
Yaparsanız afiyet olsun.

Name:  111020153472.jpg
Views: 2035
Size:  45.0 KB
Name:  111020153473.jpg
Views: 1965
Size:  46.2 KB
Name:  111020153474.jpg
Views: 1990
Size:  42.7 KB
Name:  121020153477.jpg
Views: 1931
Size:  35.5 KB
Name:  121020153479.jpg
Views: 1956
Size:  46.6 KB

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024