agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-08-2008, 11:37   #91
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Güneş salçasını (domates) üçüncü denememde başardım. Oldukça sık karıştırdım, üst yüzeyin kurumasına izin vermedim; istediğim kıvama gelince steril edilmiş kavonozlara doldurdum.

Domates, biber karışık salçayı kaynatarak yapardım, bu sene ilk defa biber salçasını güneşte yaptım sayılır. Kapya biberi (üçgen kırmızı biber) ikiye bölüp tohumunu çıkardım , kırmızı küçük acı biberlerin sap ve kapak kısımların kopardım. Biberleri büyükçe bir tencereye koyarak, bir çay bardağına yakın suyla kapya biberlerinin kabukları soyulacak duruma gelinceye kadar tencerede haşladım. Kapya biberlerin kabuklarını ayıkladım, rondodan geçirdim, tuz koydum, 3 gün güneşde bıraktım (domatesdeki gibi üst yüzeyin kurumasına izin vermedim, sık karıştırdım.) Steril edilmiş kavonozlara doldurdum.


Düzenleyen üzüm : 30-08-2008 saat 13:17 Neden: ilave
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2008, 11:43   #92
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Kapyayı yıkar, ayıklar, robottan geçiririm.


Leğenlere koyar, dama atarım.

Kendi kendine kıvama gelir, tuzlar, saklama kaplarına doldurur, tezgah altı dolabıma koyarım.

Ne haşlarım, ne kabukla uğraşırım.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2008, 12:15   #93
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Onuda yaptım.

Yetişdirdiklerimden yaptığım için parti parti yapıyorum. Şimdi üçüncü ve büyük olasılıkla son parti biberlerin kızarmasını bekliyorum.

İlk yaptığım sizin anlattığınız gibiydi; yani çiğden yaptım. Haşlamaya göre daha diri oldu ve kabuklarda belirgin. Haşlayarak yaptığımı daha çok beğendim.

Birde çiğden acı biber yiyemem, hem mideme dokunur hem de yakmasına tahammülüm yoktur. Haşlamadan yaptığım mideme dokundu. İkinciyi haşlayarak yaptığımdan çok rahat kullanıyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2008, 20:04   #94
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Güneşte eriyen domatesler (salçalık) ve kübik kurumuş domatesler.. Yapacak olanlara Allah kolaylık versin çok yorucu çünkü

Eklenen Resimler
  
Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2008, 21:42   #95
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Filiz Mesajı Göster
Yapacak olanlara Allah kolaylık versin çok yorucu çünkü
Altına imzamı atıyorum Tekin Bey'den aldığım iki kasa domatesin doğrama pişirme kavanozlama işini bitirdiğimde saat gece 2.00'ı gösteriyordu. Ocak batmıştı.
Domates soyup doğramaktan kol kaslarım tutuldu. İki kasada 40 kg olduğunu varsayarsak toplam 14 kavanoz (1 litreliklerden) kışlık domatesim oldu. Tüm kış yeter mi bilmiyorum ama bir daha aynı işlemleri yapmayı göze alamam Salça yapmayı ise hiç gözüme kestiremiyorum.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 11:35   #96
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Hadi canım hemen pes etmeyin...Ayağımın altında 2 küçük çocukla, 4 kasa domatesi salçaya çevirdim ben, EMEKSİZ YEMEK OLMAZ...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2008, 20:15   #97
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
ŞİŞE DOMATLARIMI bu yıl bir kısmını kaynatarak yapacağım. Diğer kısmını her zaman yaptığım aspirinli usulde. Ha bu arada kızarmış patlıcanlı,acı biberli,sarmısaklı domates soslarıda hazırlamaya başlayacağım tatil süresince )

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2008, 20:28   #98
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu Mesajı Göster
ŞİŞE DOMATLARIMI bu yıl bir kısmını kaynatarak yapacağım. Diğer kısmını her zaman yaptığım aspirinli usulde. Ha bu arada kızarmış patlıcanlı,acı biberli,sarmısaklı domates soslarıda hazırlamaya başlayacağım tatil süresince )
Bunları okuduktan sonra, kadın olduğumdan utandım(

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 10:18   #99
Ağaç Dostu
 
merakli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: Adana
Mesajlar: 212
Galeri: 3
domates konservesi

Size her yıl yaptığım nisbeten kolay olduğunu düşündüğüm domates konservesi tarifimi vermek istiyorum.

Yukarıdaki mesajlarda şişede domates tarifine benzemekle beraber uygulaması daha basitçe.

Soyup iri iri doğradığımız domatesleri büyükçe bir tencereye koyuyoruz, üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Domatesler bir taşım kaynadıktan sonra (çok fazla kaynarsa domates eriyebiliyor) kepçe yardımıyla kavanoza dolduruyoruz. Tenceredeki domates eksildikçe yenisini koymuyoruz her seferinde bir tencereyi bitirip yeniden kaynamaya koyuyoruz. Bu arada ben daha çok domatesin tanelerini kavanoza doldurduğumdan suyu tencerede kalıyor ve o da kaynamakta olduğundan tencereye yeni konulan domatesler daha çabuk kaynıyor. Her seferinde de tuz eklemeyi unutmayalım lütfen.

Ancak burada önemli olan her seferinde bir kavanozu ağzına kadar doldurup, (hatta biraz da taşırarak doldurmalıyız ki hava almasını engelleyelim) hiç kullanılmamış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatmak. Her seferinde bir kavanoz doldurmamızın sebebi kavanozun sıcaklığını kaybetmemesi gerektiğindendir. Hepsini bir arada doldurup sonra kapatırım demeyin sakın!


Hazırladığımız kavanozları koyacağımız yere bir örtü ya da gazete seriyoruz. Çünkü doldururken taşan sular birazdan oraya akacak. Ağzına kadar taşarcasına doldurduğumuz kavanozumuzu sıkıca yeni alınmış kapakla kapattıktan sonra ters çevirerek (başaşağı şekilde, kapaklarının üzerine)hazırladığımız yere koyuyoruz. Bütün kavanozları doldurup yerleştirdikten sonra üzerine bir örtü serip kendi halinde soğumaya bırakıyoruz. Bu da yaklaşık olarak bir,iki gün daha demek. O nedenle kavanozları mutfağın sakin bir köeşesinde dinlenmeye bırakmakta fayda var.

Daha sonra soğuyan kavanozları iyice silip temizleyerek, bütün kış boyunca saklayacağımız yere kaldırıyoruz. Bundan sonra başaşağı durmalarına gerek yok düzgünce koyabiliriz. Soğuyan kavanozların kapakları hafifçe içe doğru çökmüş oluyor. Bu da konserve işleminin tamamlandığını gösteriyor.

Kullanırken ben gıda zehirlenmesinden çok korkan biri olarak mutlaka kavanozları açarken fıısssss sesini duymaya ve açılırken hava kabarcıklarının kavanoza dolduğunu görmeye çalışırım. Bunun için de önce bir bıçak yardımıyla kapağı hafiçe kenarından kaldırırım. Böylece kavanozun hiç hava almadığından emin olurum. Zaten hava alan kavanozun kapağı bir süre sonra şişmeye ve sızdırmaya başlar. Bir de ilk açtığınızda kapağın kenarında domatesin birikmesinden dolayı parçalar ve kapağın içinde siyah noktacıklar görebilirsiniz. Kullandığınız kapak ne kadar kaliteli ise kapağın içi o kadar temiz çıkıyor. Merak etmeyin.

Son bir öneri daha:
domatesin tanelerini aldığımız için tencerede epeyce bir suyu kalıyor. Tencerede kalan ve kaynamakta olan suya fasulye ya da kabak koyup çok hafif bir kaynatıp aynı şekilde kavanozlayarak da saklama işlemi yapılabilir.


Afiyetler olsun.


***Mutfakta güvenliği elden bırakmayalım. Kaynar haldeki domatesi kavanoza doldururken kavanoz çok ısınabiliyor ya da sıcak malzeme elimize dökülebiliyor. Ben kavanozu bir tabağa koyup elime alıyorum böylece dökülen malzeme de tabağa dolmuş oluyor. İlk başlarda mutfak beziyle tutuyordum ama iş bittiğinde temiz bez kalmıyordu nerdeyse.


Bir de yukarda kavanozların kapakların kaynatıldığını okudum. Ben bu işlemi hiç yapmıyorum. Sadece iyice yıkayıp kuruluyorum bir sorun çıkmadı şimdilik.

merakli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 15:03   #100
Ağaç Dostu
 
ilksenozturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,351
sıklıkla yaptığımız domates salçası tarifi vermek istiyorum,
nisbeten kolay bir tarif. bakmayın öyle uzun göründüğüne

etli, olgun domatesleri (örneğin çanakkale domatesi ) güzelce yıkayıp 4e böleriz. yoğurt süzdürdüğünüz gibi bir bez poşete böldüğümüz domatesleri atar, her sırada üzerlerine 1 çay kaşıpı tuz ekleriz. normal tuz değil de kaya tuzu kullanırsak bu ölçü biraz daha az olmalıdır.
domatesin tuzda erimesi ve kendini salması için 3-4 gün yeterlidir. bu 3-4 gün içinde domatesler bez poşette ağzı kapalı ve suyunu dışarıya süzdürdükçe etrafı kirletmemezi için bir leğen ya da kap içerisine oturtulmuş olmalıdır.
bu günler içerisinde domates hacminin hemen hemen yarısını kaybeder. 3-4 gün sonra domatesin iyice kendini salmasının ardından poşetten alınarak kevgirden geçirilir ve tuzu kontrol edilir. salçanın tuzu biraz kendini hissettirmelidir. az gelmişse bu aşamada tuz eklenebilir.çok sulu bir karışım meydana gelmişse yeniden bez poşet içerisine konularak süzme yoğurt yapımında olduğu gibi süzülür(genellikle biz bu aşamada suyunu süzdirmek için kaynatma işlemi yapmayız) bu son hali de kullanabilecek kıvama gelmiştir. fakat yine de güneşte bekletme işleminin salçaya ayrı bir tat kattığına inananlardansanız, suyu süzüldükten sonra tepsiye serilerek güneşlendirilebilir.

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 09:55   #101
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Yumurta domates çıktı. Etli olduğu için kurutmalık ve salçalık olarak ben bu cinsi tercih ediyorum. Geçen yıl yumurta ve Ayaş domateslerinden yaptığım salçalardan yumurtalarınki, lezzet ve yoğunluk açısından açık ara öndeydi.

Eğer domates (ve fasulye) kurutmayı planlıyorsanız, bugünler sıcaklık açısından da çok uygun. 3 güne kalmaz, hemen kuruyuverirler

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 10:48   #102
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Nevsune Hanım,

Domates kurutmaktan bahsedip aklıma karpuz kabuğu düşürdünüz Domates (salça v.s) başlığına baktım. Tuzlamaktan bahsetmişsiniz. İki tarafını tuza mı batıracağız? Çekirdeklerini çıkartmaya gerek yok anladığım kadarı ile, doğrumu anlamışım?

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 11:00   #103
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili DefneD., domatesleri 4'e bölüp üstlerine bolca tuz serpiyorum. Aksi durumda küfleniyorlar. Ben her sebze meyvenin kullanılabilecek herşeyini kullanmaktan yana olduğum için çekirdeklerini çıkartmıyorum. Zaten yumurta domatesin çekirdekleri de fazla olmuyor.

Siz özellikle bu havaları kaçırmamalısınız. Nemli yerlerde domates kurutmak zordur. Bu sıcaklar sizin için de tam zamanı Kolay gelsin.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 11:07   #104
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Teşekkür ederim, sevgili nevsune Yumurta domates dediğiniz uzun, ufak domatesler değil mi? Akşam üzeri pazara gidince varsa alayım o dediğiniz domatesten. Başka domatesten olmaz mı?

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 11:34   #105
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Yoo istedikten sonra her domates kurutulabilir. Yumurta dedikleri cinsi tercih edişimin nedeni çok etli, az sulu ve az çekirdekli oluşu

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 11:37   #106
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bu sene Tvde İtalyan aşçıların kullandıkları bütün yumurta domateslerden hazırlanan konserveden deneyeceğim. YUmurta Domatesin fiyatı 80 kuruştu iki haftadır, hem lezzeti çok güzel hem de koyu kırmızı rengi. Yalnız kabukları biraz kalın. İnternette araştırıyorum, kabuğunu soymanın yolu çok kolay. Fakat şu konuda kararsız kaldım ki, doğrama domatesleri pişiriyordum ve bence pişmişin konservesi daha lezzetli oluyor. Tv de gördüklerim de bütünler ama suyu, kıvamı koyu. Makrna vs.. yaparken bir kutuyu açıp tencere boşaltıyorlar (İtalyanlar çok domates kullanıyorlar) yoğun bir kıvamda görünüyor.
Bir kaç kavanoz şöyle deneyeceğim, kabukları soyulmuş bütün domatesleri fazla karıştırmadan biraz pişirip, tuz ekleyip öyle kavanozlayacağım. Çorba yapılacağı zaman parçalayıcıda, yemeklere konulacağı zaman ezilerek (onlar elleriyle mıncıklıyorlar) ve doğrayarak kullanılabilir. Baştan doğrama yapmak daha pratik ama aşçıları seyrederken çok hoşuma gidiyor, aynısını yapmak istiyorum
Konserve şu: (benimki cam kavanozda olacak)
Name:  spanish_food_tinned_tomatoes_gallery--gt_full_width_landscape.jpg
Views: 5636
Size:  34.3 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 21:35   #107
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Sevgili nevsune'den aldığım feyz ile (yoksa gaza gelerek mi demeliyim?), bugün pazardan yumurta domatesi aldım. Domates (salça,konserve v.s) başlığında gene nevsune'nin anlattıklarını uygulayarak (fırınlama) kurutmak için domates hazırladım. Kış için aklımda olmayan bir hazırlık daha yapmış oldum yani.
Domateslerim yarın güneşle buluşacaklar

Name:  SDC10165.JPG
Views: 16459
Size:  62.7 KB

Bu arada, pazardaki en ucuz domates yumurta domatesi idi diyebilirim. Kilosu 50 kuruştu.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 18:14   #108
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili DefneD. ellerinize sağlık. Yalnız birşey diyeyim, o bir tepsi görünen domates kuruduğu zaman bir avuç birşey kalacak Dişinizin kovuğuna bile yetmez. Umarım hepsi o kadar değildir.

Bir de düşündüm ki, o çekirdekleri bir çay kaşığı yardımıyla alın isterseniz. Kuşadası nemli olduğu için kuruma sürecini kısa tutmakta yarar var. Üst yüzlerini yarın akşam gibi duruma göre ters çevirip diğer yüzlerini kurumaya bırakırsınız.

Hadi kolay gelsin. Daha ilerde size bu kuruttuğunuz domateslerle ilgili bir meze tarifi vereceğim

Feyz lafına çok güldüm. lise çağlarımda mahallemizde Feyyaz isimli bir genç vardı, uzun zaman beni taciz etmişti aklıma o geliverdi birden

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 18:42   #109
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Sevgili nevsune,

O gördüğünüzün yarısı kadar daha var. Özellikle az yaptım, sebebi:
1-Tuzu fazla kullanmadığım için ''bolca tuz serpme''nin ölçüsünü test edeyim dedim.
2- Süpriz!!! Haftasonu buraya yağmur geliyormuş ve sıcaklık 4-5 derece düşecekmiş.

Ben domates kurutayım dedim ya, hava bozuyor. Gerçi haftalardır ''sıcaaak, yandık'' diye söyleniyorduk. Bir türlü memnun olmuyoruz

Dediğiniz gibi çekirdekleri çıkarttım. Domateslerin üzerleri kaymak bağlamış gibi, uçlarıda içe doğru kıvrılmış. Yarın da bu yüzlerimi güneşe baksın?

Bu gidişle ben Feyyaz'dan daha tacizci olacam galiba

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 19:31   #110
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Aşkolsun, o ne demek öyle

O beyazlıkların olmaması gerekiyordu. Akşamdan kalma olduklarından olabilir. Aslında en doğrusu doğrama işleminin de gündüzden yapılması. Hemen yoğun sıcağa çıkartmak gerekiyor. Şimdi o beyazlıkları bir peçete yardımı ile sildikten sonra az bir şey daha fırınlamakta yarar var. Küflenmenin önüne geçelim.

Ben de bu hafta sonu yapmayı planlıyordum. Ankara'da da yağış varmış Neyse daha Ağustos sıcakları var önümüzde.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 20:10   #111
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Kaymak bağlamış derken, beyazlık yok. Domates rengi bir kaymak bağlama durumu Sanki güneş gören yüzleri su kaybından büzüşmüş gibi de denilebilir. Yarın da bakayım, eğer beyazlanma olursa, dediğiniz gibi yaparım. Teşekkürler

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 20:57   #112
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Sevgili nevsune,

Bomba gibi bir sorum var. Ben bu domateslerin kuruduğunu nasıl anlayacam????
Üç gün bir yüzleri, üç gün de diğer yüzleri güneşlendi. Bu arada tadı çok güzel, dayanamayıp yedim bir tane

Name:  SDC10194.JPG
Views: 5791
Size:  55.3 KB

Name:  SDC10195.JPG
Views: 5817
Size:  50.2 KB

Name:  SDC10196.JPG
Views: 5427
Size:  50.8 KB

Aklıma karpuz kabuğu düşürmeyecektiniz. Şimdi ayıklayın bakalım karpuzun çekirdeğini

Feyyaz

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 21:41   #113
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Sizinkiler henüz tam anlamıyla kurumamış, yaklaşık şöyle bir görüntüye sahip olmalı ki küflenmeden dayansın.

Eklenen Resimler
 
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 21:46   #114
Ağaç Dostu
 
maviyeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2008
Şehir: İzmir-Foça
Mesajlar: 224
Arkadaşlar nasıl kullanıyorsunuz bu domatesleri peki? Bir de domates reçeli yemiştim, bir arkadaş getirmişti. Nasıl yapıldığını bilen var mı? (Kirece yatırılıyor diye hatırlıyorum ama gerisi yok) Aklıma düştü şimdi

maviyeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 21:53   #115
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Teşekkür ederim berduray. Tamamen kuruyana kadar yiyip bitirmem umarım Yarın aynı domatesten bulursam bir kaç kilo daha alıp kurutmayı düşünüyorum.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 22:21   #116
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Naçizane bir öneri, tam ortadan yarıp kurutsanız, böyle küçük parçalara ayırınca korkarım kuruyunca kuru yaprak gibi kalacak elinizde minicik.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 22:24   #117
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviyeşil Mesajı Göster
Arkadaşlar nasıl kullanıyorsunuz bu domatesleri peki?
Domates reçeli mutfak başlığında vardı sanırım bir arkadaş tarif etmişti.


berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 22:31   #118
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Yarın alacaklarımı dediğiniz gibi yaparım berduray. İlk defa deniyorum. Yapa/yanıla öğrenecem inşallah

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 22:49   #119
Ağaçsever
 
tugrul bıyıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 52
hepinize teşekkürler bilgileriniz için. benim bir ufacık sorum olacak. bu domates kurutma işlemini yaparken tuzluyoruz demiştiniz fakat ben pek anlayamadım. affınıza sığınarak soruyorum. 1kg domatese ne kadar tuz gereklidir acaba? dayanamıyacağım ve bende kurutacağım bu tatlı domateslerden ya

tugrul bıyıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 22:56   #120
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Sevgili tugrul bıyıklı,
İlk defa domates kurutan biri olarak elime tuzluğu aldım ve domateslerin üzerleri tuz ile iyice kaplanana kadar serptim. Yaklaşık bir haftadır kurutuyorum, küflenme olmadı.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024