agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 2 Gönderen Alan Parsons
  • 1 Gönderen FAKO
  • 1 Gönderen adembaba1
  • 1 Gönderen FAKO

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-03-2009, 10:51   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: İZMİR Göztepe, ANTALYA Kemer
Mesajlar: 117
Pastırma Yapımı

Öncelikle kafanızdan bir takım düşünceleri atın, pastırma yapılır mı? Güzel olur mu? Zor değil mi? Hayır çok kolay ve dışarıda satılan pastırmadan çok daha güzel oluyor. Sadece yapmak isteyin. Bu tarifi okuduktan sonra sizlerden tek bir şey istiyorum, en yakın kasap veya markete gidip 1kg et alın ve deneyin, ne kaybedesiniz?


Alınması gereken et kontrafile olmalıdır. Etin bu kısmı daha yumuşaktır, bu konuda farklı görüşler gelebilir ancak deneyimlerimle sabittir ki tek tavsiyem kontrafiledir.

1 kg aldığınızı farzedelim, etin yağlarını zevkinize göre alın, eti bir tepsiye yatırın, etin alt ve üst kısmını ince tuz (sofra tuzu) ile kaplayın, tuz ile o kadar kaplamalısınız ki et görünmemeli, daha sonra bu etin üzerine bir mermer kapatın, sıkıca koli bantları ile sarın. Evinizde serin bir yere veya buzdolabınızı meyvelik çekmecelerinden birini çıkartarak tepsiyi buraya yerleştirin.Tepsi eğik olmalıdır çünkü tuz yardımı ile et fazla miktarda su kaybedecektir. Tepsinin altına bu suyun birikebileceği bir kap koyun.

İlk günlerde et çok su kaybedecektir. Bu suyu fırsat buldukça dökün, fazla bekletmeyin.

2 güde bir eti çevirin (alt-üst biçiminde), tuzlama işlemini tekrarlayın, etten su gelmeyene kadar buna devam edin. Tuzlama olayından sakın korkmayın, bol bol tuz unutmayın. (Tuz torbasından boca edin)

Su gelmesi kesildikten sonra et kahverengi bir görünüm alacaktır, bu doğru yolda olduğunuza işarettir. Bir su dolu kap içinde eti yaklaşık 2 gün bekletin, burada amaç fazla tuzun etten ayrılmasıdır. Suyu sık sık değiştirin.

Daha sonra eti bir ip yardımı ile serin bir yere asın ve 1 gün kurutmaya bırakı, serin yeri olmayanlar bu işlemi buzdolabında yapabilirler.

Artık ete çemen sürme zamanı gelmiştir, çemeni ister kendiniz yapın ister dışarın zevkinize uygun olanı alın, çemeni sürerken elinize plastik bir eldiven giyerek ve eldiveni hafifçe ıslatarak çemeni sürmek çok daha kolay olacaktır.

2 günlük bir bekleme ve kuruma zamanından sonra mükemmel bir pastırma olacak, 2 gün sonunda pastırmayı nylon folyoya sarın ki fazla kurumasın. Hiçbir katkı maddesi olmayan, en kaliteli, yağsız etten yapılmış bir pastırmaya şu an piyasada ulaşmak neredeyse imkansız.

Saygılarımla

 
LavantaSE ve nkutsay beğendi.
Alan Parsons Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 10:22   #2
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Ben yapmıştım gerçekten çok güzel oluyor.

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 10:55   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Piyasadaki pastırmaların içine sucuklarda olduğu gibi artık koruyucu atmaya başladılar.

Koruyucusuz (E siz)sucuk piyasada bulunmadığı gibi artık koruyucusuz (E siz)pastırma bulmak da imkansız.

E ler için nette zaten yeteri kadar bilgi var.

Ben içine E katılmamış sucuk ve pastırma bulamadığımdan uzun zamandır bu iki gıdayı yemiyorum.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2013, 11:28   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: helsinki
Mesajlar: 53
Siteye yeni uye oldum. Burayi cok ilginc buldum

ImageShack(TM) slideshow


http://www.youtube.com/watch?v=7hQMpmrR-ks

malbman beğendi.

Düzenleyen FAKO : 10-03-2013 saat 15:56
FAKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2013, 12:00   #6
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
Kimse denemedi mi bu tarifi?

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2013, 17:04   #7
Ağaçsever
 
adembaba1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2013
Şehir: hammalistan
Mesajlar: 56
Tarifi baska yerde gorup denemistim,fena degil,ama gecenlerde tuzu az koyup eti disarida bekletirken(7ayonce) et kurtlandi,tuzdan hicbir yerinin gorunmemesi lazim eger et disarda,balkonda filan duracaksa,yoksa sinekler yumurtluyor,et kurtlaniyor.

FAKO beğendi.
adembaba1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2013, 19:55   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FAKO Mesajı Göster
Siteye yeni uye oldum. Burayi cok ilginc buldum

ImageShack(TM) slideshow


PASTIRMA YAPIMI 12.12.2011.wmv - YouTube
Eti delmeden tuzlanmasını nasıl sağladınız ?

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 09:37   #9
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: helsinki
Mesajlar: 53
Basit, HEREFORD dinlenmis danasinin DIS FILESI olarak ciftlikten satin aliyorum.
Böyle olunca et basindan itibaren "HELVA" durumunda oluyor, bicakla yaralar acmadan
kaya-deniz tuzu icine kadar isliyor.

miralay beğendi.
FAKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019