24-10-2016, 16:54 | #1082 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2015
Şehir: Yalova - Balıkesir
Mesajlar: 118
|
kurutulmuş hurmalar ile cevizli sucuk yapımı https://youtu.be/E0KudVD-0Ig Burada da fırında daha kısa sürede kurutma gösterilmiş. https://www.youtube.com/watch?v=Q0a7A0n35RU |
25-10-2016, 18:06 | #1083 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Hurma soyma mevsimi başladı, meraklılarına duyurulur. |
25-10-2016, 19:32 | #1084 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
|
Bizimkiler bitti gelip gectiler ama ben biraz kurutabildim |
29-10-2016, 12:06 | #1085 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
Şehir: samsun
Mesajlar: 11
|
sayın Meyveli Tepe öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim benim ev tipi kurutma makinem var onda ham hurmaları dilimledikten sonra kuruttum sorum şu: siz vakumlamayı nasıl yapıyorsunuz kuruttuğum hurmaların ziyan olmasını istemiyorum sizin kurutma yönteminizi de denemek istiyorum ancak şu aralar havalar yağışlı gidiyor hurmalar olgunlaşmadan nemli hava geçerse sizin gibi ben de kurutmayı düşünüyorum size tekrar çok teşekkür ederim |
29-10-2016, 12:38 | #1086 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Alıntı:
Böyle. |
|
29-10-2016, 18:08 | #1087 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
Şehir: samsun
Mesajlar: 11
|
Trabzon hurması
Sayın Meyveli Tepe vakumlama için hangi malzeme kullanıyorsunuz yani vakum için makine vs.ambalaj için kullandığınız poşetin özelliği bulunuyor mu aceba? |
29-10-2016, 18:52 | #1088 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Ev tipi bir vakumlama makinası ve buna ait kanallı poşetler kullanıyorum. Başka türlü olmaz zaten. |
29-10-2016, 19:24 | #1089 |
Moderatör
|
Sayın meraklı-ege, arkadaşımız MeyveliTepe'nin kullandığı vakum makinesi çok sık kullanılmadığında biraz pahallıya geliyor. Arkadaşımız onu hem çok miktarda yaptığı korogakiler için hem de zeytin vakumlamada kullandığı için haklı. Ben de korogakilerimi vakumluyorum, kullandığım makine Tchibo'nun çok da hesaplı. Yedek torbalarını da ayrıca alabiliyorsunuz. Bir araştırın derim. |
29-10-2016, 19:50 | #1090 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Eskiden fazla alternatif yoktu. Şimdi ucuzu pahalısı, güçlüsü güçsüzü vs. envai çeşit makina var. Bizde böyle bir makina olmasaydı ne yapardık bilmem. Asma yaprağından ceviz içine kadar her işe yarıyor. |
29-10-2016, 20:08 | #1091 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Alıntı:
Bu yıl etrafı açık sundurma düzenimiz kayboldu. Biz de hurma kurutma için başka bir çare düşündük. |
|
29-10-2016, 20:21 | #1092 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
Şehir: samsun
Mesajlar: 11
|
Alıntı:
|
|
29-10-2016, 20:23 | #1093 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
Şehir: samsun
Mesajlar: 11
|
Alıntı:
|
|
26-11-2016, 21:33 | #1094 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
Şehir: samsun
Mesajlar: 11
|
Selamlar...Forumda anlatıldığı şekilde hurmalarımı hazırlayıp astım.Astığım yerdeki evimizde sürekli kalmıyoruz.Ancak eşim her gün köpeklerimizi beslemek için uğruyor.Hurmalar 15-20 günlük asılıyken Güler Hanımın aynı fotoğrafla gösterdiği şekilde bir kaç tanesinin yenmiş olduğunu gördük.Hepsi gitmeden şehirdeki evimizin balkonuna getirdik.Seneye daha fazla hurma yapmak istiyorduk ama böyle olduktan sonra tereddüt ediyoruz.Aceba ne yemiş olabilir? Bu konuda Güler Hanıma özel mesaj yazmıştım.Onun tavsiyesi üzerine bu konuyu forumda yazmak istedim.Fazla miktarda hurma kurutan arkadaşların böyle bir sorunu oldumu,olduysa nasıl önlem almak gerekir? Görüşlerinizi ve yardımınızı almak isterim. |
27-11-2016, 08:10 | #1095 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
İki ihtimal var. Ya kuşlar ya da kemirgenler. Hangisi olduğunu anlamak için izleri takip edebilirsiniz. Astığınız yer itibarıyla kemirgenler nisbeten zor olmalı. Kuşlar daldaki hurmaları pek seviyorlar, asılı hurmalara da gelmiş olabilirler. |
27-11-2016, 08:15 | #1096 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Kapalı ortamda düşük devir sürekli dönen pervane ile hurma kurutmak çok işe yaradı. Bugün itibarıyla hemen hemen kurudular, belki bir on gün daha tutarız. Bu usul, kurutma yöntemi sebebiyle lezzet ve dokusunda bir değişiklik olmadan garantili ve hızlı bir yöntem oldu. Pervane ilk bir hafta orta kademede döndü, sonrasında en düşük devirde kaldı. |
27-11-2016, 12:33 | #1097 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
|
Bilgiler için herkese teşekkurler ama aklıma takılan bir şey oldu, anladığım kadarıyla hurmalar ham olarak kurutuluyor. ham iken yendiğinde ağzımızı buruşturan etki kuruduğunda olmuyormu ? tadı nasıl oluyor yoksa ben mi bir şeyi atladım |
27-11-2016, 13:07 | #1098 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
O ağız buruşturan etki hurmalar askıya çıktıktan bir hafta sonra yok oluyor zaten. Kurumuş hurmanın tadını tarif kolay değil Kimi çikolataya benzetiyor, kimi bağdat hurmasına. |
28-11-2016, 21:00 | #1099 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
Şehir: samsun
Mesajlar: 11
|
Sayın Meyvelitepe toplam kaç günde kurumuş oluyor? Miktarı da önemli tabi... |
28-11-2016, 21:24 | #1100 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Biz 80 kg kurutuyoruz ama miktar kuruma süresinde etkili değil. Bizimkileri askıya çıkartalımız 30 gün olmuş. |
29-11-2016, 11:27 | #1102 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Isı ile kurutulması orijinal kurutma sürecine uygun değil. Kurutma fırınında da 24 saatte kurutmak mümkün ama oraya çıkan başka bir şey olur. |
29-11-2016, 18:57 | #1103 |
Moderatör
|
Ben de sizinle aynı fikirdeyim, rüzgar kurutması ile yavaş yavaş kurutulduğunda aldığımız lezzet bambaşka. Sanırım diğer kurutma türlerinde şekeri üzerine pek çıkmıyor. |
29-11-2016, 21:13 | #1104 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
Şehir: samsun
Mesajlar: 11
|
Ben askıda kurutmadan evvel ev tipi kurutucuda elma gibi dilimleyerek kurutma yapmıştım.Askıda kurutulanla hiç benzerliği yok.Tadı çok farklı.Dilim olanların tadı hurmadan çok elmayı andırıyor.Hurma tadı hiç yok diyebilirim. |
30-11-2016, 09:52 | #1105 |
Moderatör
|
Sayın meraklı-ege, askıda kurutulanlar kıvama geldiğinde harika bir lezzet veriyor. Hurma tamamen suyunu çekmiş olsa da içinde çok hafif bir yumuşaklık oluyor. Başlığın daha evvelki mesajlarını okumuşsanız "baba çikolatası" denmiş ya aynen öyle. Çikolatamsı bir lezzet. Bir agaclar.net toplantısında ben kendi kuruttuklarımı tadına bakmamış olan arkadaşlara böyle sunmuştum da çok hoşlarına gitmişti. |
30-11-2016, 11:28 | #1106 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
Şehir: samsun
Mesajlar: 11
|
Benim kuruttuklarımın henüz dışı tam beyazlaşmadı.Samsun çok nemli olduğu için hala yumuşaklar.Bu haliyle dayanamayıp yiyoruz yine de tadı çok güzel geliyor.Konuyu ilk sayfadan sonuna kadar okuduğum için sırf merakımdan askıda kurutmayı denemek istedim.Bu nedenle az sertleşmeye yüz tutanlardan cevizle birlikte de yedim.Hakikaten övgüleri hak ediyor.Bu konuda emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. |
09-12-2016, 19:39 | #1108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Hurmanın bu kadar bol olduğu bir yerde kurusunu yememek olmazdı deyip 1 Aralıkta pazardan alınmış 7 hurmayı astım,sonra dedim ki her kurutan çok kurutmadığına pişman olmuş.7Aralıkta pazardan 25 adet kadar daha hurma aldım onlarıda astım,inşallah sonuç iyi olur.Eğer beklediğim gibi olursa seneye köyden en iri hurmaları toplayıp yapacağım. |
13-12-2016, 18:13 | #1109 |
Ağaç Dostu
|
1 Kasım'da kurutmaya aldığımız hurmaların bugünü. Rüzgar alan bir yerde ve durumları an itibariyle böyle. İyice kurumaları için, kaç gün daha beklemek gerekir? Bu gidişle korkarım ki iyice kurumadan tükenecekler. |
13-12-2016, 21:04 | #1110 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Afiyetle tüketin. |
|
|
|