agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1375Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2017, 20:34   #1111
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 484
Cennet Elması (Hurma) Kurutmaya böyle başlamıştık,

Eklenen Resimler
  
Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2017, 20:43   #1112
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 484
Şu an yenecek durumda kurudular.

Eklenen Resimler
   
Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2017, 07:53   #1113
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2014
Şehir: ADANA
Mesajlar: 198
Elinize sağlık güzel görünüyorlar. Ben de deneme yapmak istiyorum. Adana'da kurutmaya ne zaman başladınız. Kaç gün de kurudu. Çeşit olarak hangisini kullandınız. Adana'da, sert kahverengi buruk olmayan hatay hurması, buruk tatlı yumuşak beyaz hurma bulunuyor.

Erdem 01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2017, 08:29   #1114
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26,237
Galeri: 103
Off bu görüntü, ellerinize sağlık sayın Uysal01, afiyetle yiyin inşallah.

Kurutulması halindeki fotoğrafınızda sağda ve solda hurmalar rahat seçiliyor ama orta sıradakiler ne onlar da hurma mı?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2017, 21:54   #1115
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 484
SayınErdem 01,Teşekkür ederim,Adanada kururmu denemek lazım,nem fazla olumsuzluk yaratabilir,bunlar Manisa/Alaşehirde kurudular,Hachia cinsi hurma.

Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2017, 21:58   #1116
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 484
Sayın Güler,teşekkür ederim. Orta sıradakiler dilimlenmiş olarak kurutulan hurmalar,denemek için yapmıştık.

Güler beğendi.
Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 15:55   #1117
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 618
Bu kış hurma kurutmayı'da denedim,gerçekten mükemmel bir meyve oluyor,bu yıl işi nasıl bir üretim boyutuna taşıyacağım ben bile hayal edemiyorum,ama baya fazla yapacağım orası kesin.Ben 25-30 adet yapmıştım,sonra duydum ki köydede yapanlar varmış,hatta halam bu sene ilk defa yapmış,benimki bitince hemen onlarınkine el koydum

Ben sıcak suya daldırarak yapmıştım,onlar direk soyup asmışlar.İkimizinkinin arasında fark vardı,benimkinin içi ve dışı dengeli kurumuştu sanki,onlarınkinin dışı kurumuş içi yaş gibiydi.Benimki çok beyazlanadı,onlarınki baya beyazlamıştı,benimkinde lüf tadına hiç denk gelmedim,onlarınkinin bazılarında vardı.Sıcak suya sokmak tam olarak neyi sağlıyor acaba?Her ikiside lezzetliydi ama.Son resim köyden aldığım hurmalar.

Eklenen Resimler
   
erkanbey Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 19:15   #1118
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26,237
Galeri: 103
MeyveliTepe sorunuza daha doğru cevap verecektir ama önce sıcak suya batırarak dış etkilere karşı bir önlem alıyor olabiliriz. Bu durumda sineklerden koruyoruz diye düşünüyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 19:24   #1119
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 7,633
Kaynar suya daldırmak soyulmuş meyvenin dış yüzeyinde hızlı kabuk yapmasını sağlıyor. Ayrıca soyulurken olası kontaminasyon için dezenfeksiyon yapılmış oluyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 20:10   #1120
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 618
Cevaplarınız için teşekkürler,sıcak suya batırmak daha doğru gibi görünüyor,bence içiyle dışının dengeli kurumasınıda sağlıyor.

erkanbey Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2017