agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 2 Gönderen Harun Parlak
  • 1 Gönderen münevver
  • 1 Gönderen hira

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-01-2009, 01:05   #1
Ağaçsever
 
amalia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-09-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 32
Kurutulmuş taze fasulye yemeği

Baslık altında bir yemek tarifi yazamıyacagım için üzgünüm.Tam tersine tarif rica edicem sizden.Denizlide bulundugum bir süre içinde , arkadasımın akrabalarının taze fasulyeyi kuruttugunu görmüştüm ama yemegi nasıl yapılır diye sormadım.Bilen varsa ve bir tarif verirse eglence konusu olmaktan kurtulucam ; zira evdekiler dalga geçiyor benimle..

amalia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2009, 01:09   #2
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Bu yemeği tek geçerim. Nefistir.)

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2009, 01:13   #3
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Galeri: 22
Normal Taze fasulye gibi yapılıyor. Ayrıca benim en çok sevdiğim şekli Taze fasulyeyi önce ince ince kıyarsınız sonra güneşde kurutursunuz. Kışa geldiğinizde haşlayıp süzersiniz. Bol soğanlı acı biberli kavurursunuz çokda lezzetli olur. Ayrıca bazıları yemeiğin içine bulgur atarak hem kavrulmalık hem yemeklik olanın içine atarlar.
Karadenizliler bu yöntemi çok kullanır.
Hatda kara lahanayı bile kuruturlardı eskiden kış çok olunca serada yok her yer kar dolu yiyecek sıtokları böyle yapılırdı.
Derin dondurucuda yoktu tabi ki.

Kiraz ve yağmur beğendi.
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2009, 06:28   #4
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Bu yemeği çok az sulu yapıp yufka ekmekle **** lavaşla servis ediniz. Mükemmel olur.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 13:49   #5
Ağaçsever
 
amalia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-09-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Bu yemeği tek geçerim. Nefistir.)
yukarıdaki tariflerle benimde tek geçecegim bir yemek olacagı kesin .. tarif veren herkese tek tek teşekkürler..bu akşam hemen yapıp denicem..

amalia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 14:22   #6
Ağaç Dostu
 
Ülker's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2008
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1,532
Galeri: 1
En sevdiğim ve bolca değerlendirdiğim bir sebze.
1-Haşlayıp az yağda kavurarak üzerine yumurta kırıp sıcak servis yapabilirsiniz.
2-Bir kenarda ılık suyla fasulye ve kuru domatesi ıslatıp,soğanı,salçayı kavurup üzerine yumaşayan kurutulmuş fasulyeleri koyup,fasulyelerin üzerine kuru domatesleri dizerek güzelce pişerip yemek olarak servis yapabilirsiniz.
3-Kuru kabak,patlıcan,bamya,fasulye ve domatesi aynı yöntemle pişirerek kış türlüsü yapabilirsiniz.(patlıcan altta kalacak şekilde fasulye,bamya ve kabak sırasıyla tencereye dizerseniz pişme süreleri eşitlenir.)
Şimdilik aklıma bunlar geldi.
Gerçekten çok lezzetli yemekler,ne yazıkki fazla yaygın değil.

Ülker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 14:36   #7
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Annemde yapardı ve GAZEL AŞI derdi, çocukken pek sevmezdim ama seneye denemeli.
Elimde kurutulmuş fasulye yok ne yazık ki.
Teşekkürler, hatırlamış olduk tekrar.

Bir kenarda fasulye yumuşayana dek haşlanır, diğer tarafta soğan, kıyma, salça üçlüsü kavrulur, haşlanan, suyu süzülen fasulyeyle karıştırılıp, çok az suyla malzemeler birbirine karışana dek pişirilir.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 22:53   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Sayın amelia'nın da bahsettiği gibi Denizli yöresinde oldukça yaygın olan ve sevilerek yenen bir kış yemeğidir.Ben de bir Denizlili olarak tabii ki benim de favori yemeklerimin başında gelir.Hemen her öğünde soframda olsa bıkmadan yiyebilirim.Tabii bir de memuriyet dolayısıyla bulunduğumuz diğer yörelerde de bulamadığımız bir ürün olması nedeniyle yılların özlemi de var.Ama artık şimdi kendi ürettiğim taze fasulyelerden kuruttuğum kurutulmuş yeşil fasulye yemeğini artık doyasıya yapabiliyorum.Tatmamış veya denememiş olanlara hararetle tavsiye ederim..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2010, 00:25   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
bende çok severim hatta yiyeceğimizin 2 katını haşlayıp yarısını soğuduktan sonra dondurucuda saklıyorum.birdahaki sefere çıkarıp hemencecik kavuruyorum.

canikomm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 20:59   #10
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
bizim yörede buna kepçuk fasülyesi denir yemedim ama nefis tadı varmış

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2011, 18:45   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 212
İç anadolu'da da çok yaygındır. Özellikle yufka ekmekle ve sarımsak yoğurduyla harika gider. Kabak çiçeğinin dolmasının kardeşi gibi gelir bana...

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 09:50   #12
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Yoğurtlu kurufasulye yemeği

Kuru fasulyeyi haşlayın.
Daha sonra suyunu süzün.
İnce kıyılmış soğanla kavurun.

Ocaktan alın,üzerine yoğurt dökün
Tercihen mantı sosu gibi sos ilave edilir ve afiyet olsun:d

Halil Önen beğendi.
münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 09:52   #13
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 Mesajı Göster
bizim yörede buna kepçuk fasülyesi denir yemedim ama nefis tadı varmış
Bizde de "gapçık fasülye"dir adı..

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2013, 05:26   #14
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Giresun'lu yengemin köyünden gelir bol bol, o da bize pişirir sağolsun çok güzel bir yemektir ve Giresun'da ki ismi "otlu kurufasulye"dir

helin-123 beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2013, 16:23   #15
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Şarkışla yöresinde de sevilir ve yapılır. Haşlandıktan sonra kıymalı ya da kıymasız kavrulup üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek yenir. Babaannem bostan sonu ürünleri toplatır, turşuluk yaptırır ya da bu şekilde kurutturup dağıtırdı herkese.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2013, 23:17   #16
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-03-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 51
Ben de bir tarif vereyim.

Kurutulmuş fasulyeler suda bir süre haşlanır. Suyu süzülür. Daha sonra biraz salça ile kavrulur. Bu yemeğe bizim oralarda (Göller Yöresi) Cifne derler. Yanında turşu ile süper olur, ben bayılırım.

perseus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2013, 12:22   #17
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
bende bu yemeği kurutulmuş domates soğan ve sarımsak katarak pişirip suyunu çektirttim bence güzel oldu tabi damak zevki ama denemeye değer sarımsak severler için.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2013, 13:23   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
Bizim orada da boyuna çapraz kesilerek doğranır ve kurutulur.Gölgede kurutmak esastır tabi.Yemeği de nohutla birlikte yapılıyor.İsterseniz kemikli et de koyabilirsiniz.Memleketimiz Darende .Aslında buzdolabına koyup no frost gazlarıyla kansere davetiye çıkarmaktansa ebem ninem usulü kurutmak daha sağlıklıymış.Hatta patlıcanı bile kare kare doğratıp kurutuyorlar.Zaten patlıcanı buzdolabına koymak hiç de iyi değilmiş.Çünkü nikotin salgılıyormuş.Kabak da kurutulup yoğurtlu garnitür türü bir yiyecek yapılıyor.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024