agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-06-2006, 09:42   #1
Ağaç Dostu
 
cengin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2006
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 208
Galeri: 2
Ceviz reçeli

Ceviz Reçeli:
Malzemeler:
Yeşil ceviz
sönmemiş kireç
şeker
karanfil
limon suyu
ceviz ve şeker ölçüsü: 1 kg cevize karşılık bir kg şeker, 2-3 karanfil, yarım limon suyu
Yapılışı:
Yeşil cevizlerin kabukları incecik soyulur, her gün suları değiştirilerek 25 gün suda bekletilir. 26. gün cevizler kireçli suda bir gece bekletilir. Sabah cevizler bol suyla yıkanır suları değiştirilerek 2-3 kez 15 dakika kaynatılır. Artık cevizler reçel olmaya hazırdır. Bu işlemlerden sonra cevizler, normal reçel yapım aşamalarından geçer. Cevizler ve şeker bir bardak su ilavesiyle kaynatılır ocaktan almaya yakın karanfiller ve limon suyu eklenir. Soğuyan reçel kavanozlara alınır.
Kireçli Su: 5 litre suya 200gr sönmemiş kireç eklenir. İyice karıştırılır. Kirecin dibe çökmesi beklenir (bir gece)üstte kalan duru su, su bulandırılmadan dikkatlice alınır ve cevizler bu suda 1 gece bekletilir...

cengin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2006, 12:09   #2
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Galeri: 48
Müthiş....
Sağol Cengin.
Ceviz reçelini yapıp yemenizi tavsiye ederim

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2006, 12:13   #3
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Galeri: 48
Cevizi yemeden önce bir bardak suya atın ve 1-2 dakika bekletip çıkarın.
Afiyet olsun

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2006, 12:44   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
benim kafam karıştı sanki..burdaki tarif iç ceviz değil de , yeşil kabukları üstünde duran ceviz mi.?.eğer öyleyse içteki odunsu bölüm ne oluyor?
yoksa soyulan iç cevizin üstündeki zarmı

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2006, 13:32   #5
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Galeri: 48
Memet Çağla ve badem gibi düşün.
Bu yaş cevizden yapılıyor.
Daha içindeki kabuklar oluşmadan ham haliyle toplanan cevizlerden

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 20:33   #6
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,231
Galeri: 1
Yukarıda çok güzel anlatılmış, birde toplanacak cevizler ne zaman toplanmalı? Ne kadar büyüklüğe geldiğinde?

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 20:38   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
ceviz reçelini her sene yaparım cevizleri içi sertleşmeden nisan gibi toplamak gerekiyor ben kirece yatırmam üzerindeki yeşil kabuğu incecik soyulduktan sonra su dolu bir kap içerisinde 25 gün bekletilir her gün suyu değiştirilir işin püf noktası cevizler soyulduktan sonra yün şişi ile boylamasına delinir bir uçtan sokup diğer uçtan çıkmalı şiş
25 gün sonra normal reçel gibi yapımı ben önce şerbeti hazırlayıp cevizleri içine atıyorum
şekerleme tadında oluyor

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2010, 09:14   #8
Yeni Üye
 
aklab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-01-2008
Şehir: Söke
Mesajlar: 5
Tarif edidiği şekilde ceviz reçelini yaptım.Fakat Kıbrıs'tan gelen ceviz reçelindeki o mis gibi ceviz kokusu olmadı..Kaynatma sırasında o kokunun kaybolduğunu düşünüyorum..Günde 3 defa sıcak suya koyarak acısını 15 günde yok edebildim..Kavanozlara koyduktan 1-2 hafta sonra üzerinde küf oluştu!.Arkadaş tavsiyesine uyarak;küfü temizledim.Kalanı güneşe koydum.Daha sonra da buzdolabında muhafaza ettim..Problem kalmadı..

aklab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2010, 10:38   #9
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Benim bir arkadaşımın annesi bu reçeli irice zeytin büyüklüğündeki cevizle yapardı .
Çok lezzetli ayrıca İyot bakımından çok zengin bir reçel .
Kendi ağacı olan herkes kolayca yapabilir

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2010, 23:19   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-11-2010
Şehir: Antakya
Mesajlar: 1
Antakya'da da ev yapımı çok lezzetli ceviz reçeli yapılıp satılıyor.Tavsiye ederim.

Cevizreceli.net Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2010, 23:32   #11
dlk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-09-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 339
İstanbulda otururken keşfetmiştim bu reçeli. Pekte severim. Denenmesi gereken bir lezzet. Yapımını da denesem hiç fena olmaz.

dlk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2012, 12:17   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-03-2012
Şehir: hatay
Mesajlar: 1
www.hataystore.com

Ceviz reçelini ev yapımı gerçek lezzetinde yemek isterseniz.
HATAY STORE online, hızlı ve kolay alışveriş sitesinden bulabilirsiniz.
İlgili link:

HATAY STORE online, hızlı ve kolay alışveriş online hızlı sipariş Ceviz Reçeli

hataystore.com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 12:11   #13
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Acaba ceviz reçeli zamanı geldi mi? Toplayıp yapabilirmiyiz?

almira beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 12:51   #14
Ağaç Dostu
 
ayseldeniz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2011
Şehir: Salihli-Manisa
Mesajlar: 192
Köy okulunda öğretmenim.Bir velimden rica etmiştim.Az önce 1 kilo kadar toplamış.Bendeki tarife göre, 8.günün sonunda kirece yatırıp, şurupla kaynatın diyor.Çok keskin kokusu ve şu an tetir dediğimiz yapışkanlık var.Bana 8 gün az geldi.İlk mesajdaki daha mantıklı .Umarım güzel olur.Yaptıktan sonra düşüncelerimi bildireceğim.İyi günler.

almira beğendi.
ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 13:00   #15
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Bu sene nasipse bizde deneyeceğiz bakalım. Sönmemiş kireç nerden alınır?

almira beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 14:11   #16
Ağaç Dostu
 
ayseldeniz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2011
Şehir: Salihli-Manisa
Mesajlar: 192
Burası küçük bir yer.Kömür , inşaat malzemeleri satan yerlerde bulabiliyoruz.Memleketinizde bazı kişilere sorun .Bilen birileri vardır.

ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 10:11   #17
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
teşekkürler nalburlara sormalıymışım

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 10:24   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Dün akşam bu reçelden tattım.
Reçel değilde macun bu.
Çok güzel ve müthiş bir tat.
Bal kıvam ve güzelliğinde.
Çok beğendim...şimdiye kadar tatmamış olmam bir kayıp.
Ancak bu reçelde ceviz yok. Yeşil dış kabuğu ile yapılmış.
Sanırım yapılış tekniği bir başka. Öğrenip buraya yazacağım.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 11:19   #19
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
İyice meraklandırdınız ya hadi bakalım geçen gün kahve bugün reçel...

Tura beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2012, 09:11   #20
Ağaç Dostu
 
ayseldeniz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2011
Şehir: Salihli-Manisa
Mesajlar: 192
Akşam soyduğum cevizleri suya koydum. 27 gün sonra görüşürüz.

almira beğendi.
ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2012, 15:22   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
25 gün çok fazla geldi bana,ben geçen yıl toplamakta çok geç kaldım,temmuz falandı,8 gün su değiştirdim,1 gün kireçte beklettim ve 10. gün de reçeli yaptım.iç kabukkları kısmen sertleşmiş olsa da genel olarak herkes beğenerek yedi.Bu yıl erkenciyim bakaım nasıl olacak.

Başka bir tarifte 5 gün boyunca günde 4 kez su değiştirilerek yapıldığını gördüm;bu şekilde denemeyi düşünüyorum.

abahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2012, 16:17   #22
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Soymak mı? Ben yeşil kabuğuyla yapacağız zannediyordum :?

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2012, 08:35   #23
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
evet yeşil kabuklarıyla ama dış yüzeyini ince ince soymak gerekiyor;alacalı soyarak ya da mesela bıçağın tersiyle kazıyarak ta olabilir.En kolay patates soyma bıçağıyla oluyor.

abahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2012, 10:18   #24
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
aa çok teşekkür ederim bu bilgi için ellerede eldiven şart sanırım

almira beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2012, 09:26   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
eldiven çift kat hatta ayrıca içinde bekleteceğiniz kabı da bir daha zor temizlersiniz.Ben eski bir plastik yoğurt kabı kullandım,işim bitince atıcam.

almira beğendi.
abahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 14:30   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
Kireç bulamadığımdan reçelimi yapamıyorum yahu;neyse ki bugün Ahmet Maranki tarifinde gördüm;eczanelerde bulunabilirmiş.

abahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 16:08   #27
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Akşam evin önündeki cevizden koparıp tam ortadan ikiye böldüm. Odunsu yapı oluşmaya henüz başlamamış. Dolayısı ile hala denenebilir.

Başlığı başından sonuna kadar okudum ve kendime bu işte dikkat edilmesi gereken çokça püf nokta çıkarttım.

-Cevizler soyulduktan sonra yün şişi ile boylamasına delinir bir uçtan sokup diğer uçtan çıkmalı şiş.
-Cevizlerin son günde bekletildiği kireçli su tarifinde 5 litre suya 200 gr sönmemiş kireç eklenir. İyice karıştırılır. Bir geve boyunca kirecin dibe çökmesi beklenir. Tortu dipte birikir, üstte kalan duru su, tortu bulandırılmadan dikkatlice alınır ve cevizler bu suda 1 gece bekletilir...
-Çift kat eldiven kullanılır, hatta kullanılacak olan kap ta muhtemelen atılacaktır. Ona göre bir kap kullanılır.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 09:11   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
ilave bir bilgi daha;pipetleri bu şekilde ekleyerek bir düzenek yaptım ve kireç kaymağını hiç bulandırmadan cevizlerin üzerine aldım.Fizik kuralları gereği su içindeki kısmın seviyesi dışarıdakinden aşağıda yukarıda kalmalı.

bu arada eczanelerde de bulamadım kireci boyacıdan buldum yine.

Eklenen Resimler
 
abahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 09:37   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abahcivan Mesajı Göster
Kireç bulamadığımdan reçelimi yapamıyorum yahu;neyse ki bugün Ahmet Maranki tarifinde gördüm;eczanelerde bulunabilirmiş.
Afedersiniz...


Siz eczanede kireç mi arıyorsunuz.

Kim dedi... Ahmet Maranki'mi demiş....

limon beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 10:23   #30
Ağaç Dostu
 
ayseldeniz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2011
Şehir: Salihli-Manisa
Mesajlar: 192
1 su bardağı cevizi kabuklarını soymadan (tarifte 8 gün tutun demiş)15 gün beklettim eridi.Kireçli suda bekletmekte fayda etmedi,attım.1 .denemem başarısız.2. denemede bu sayfada verilen tarifi uyguladım.Kabuklarını soydum.Yaklaşık 15-16 beklettim suda.Birinin tadına baktım.Gayet iyiydi.Şurupladım.Yalnız mutlaka kürdanla delinmesi gerekiyor.Çünkü şurup içine işlemiyor. Kabuklarını soyduğum için galiba hiç ama hiç ceviz kokusu yok.Ceviz bulursam. 3. denememi bendeki tarife uygun yapacağım.Ki yaparsam sonucu yine paylaşırım.

ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024