agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni8Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2012, 17:40   #31
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Afedersiniz...


Siz eczanede kireç mi arıyorsunuz.

Kim dedi... Ahmet Maranki'mi demiş....
Bilmiyor olabilirsiniz ben de bilmiyordum ama araştırıp kendiniz de görebilirdiniz;

Eczanelerde musluk suyunun dezenfekte edilmesi için satılan tabletler,bileşikler kireç kaymağı dediğimiz Ca(ClO)2(kalsiyumhipoklorit) tabletleridir.

Sönmemiş kirece su katılıp yapılan bulamaç ve bu bulamacın sulandırılması sonucu üstte toplanan bileşik te kalsiyumhipoklorittir.

Piyasada ORO marka tabletler varmış ancak fazla talep olmadığından üretimi durdurulmuş sanırım;hiçbir ecza deposunda da yokmuş.

abahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 10:54   #32
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
binbir zahmetle yaptığım reçelim kavanoza çıkarınca şekerlendi.kaderime razı olmaya hazırlanırken annem imdadıma yetişti,meğer püf noktası varmış;kavanozun üstüne kaynar halde 1 yemek kaşığı su ekleyince yukarıdan aşağıya doğru bütün şekeri eritti.

abahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2015, 14:46   #33
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
Bu yıl ben de ceviz reçeli yapmaya soyundum. Haziran sonu topladığımız cevizleri ben kazıdım,arkadaşım da kendininkileri soyarak denedi. 15 gün suyu değiştirilerek bekledi,kirece yattı,haşlandı.Buraya kadar klasik süreç. Devamında ben 2 tarifte gördüğüm üzere yapıyorum.Yani önceşeker ve su kaynadı. Kıvamlandırılan şerbet kaynarken içine delinmiş cevizler atıldı ve altı kapatıldı. Şimdi tencerede soğuması bekleniyor. İyice soğuyunca cevizler tencereden alınıp süzülecek,şerbet tekrar kaynayınca yine içine atıp,altı kapatılıp soüğutulacak. Bu işlem 7 kez tekrarlanacak . Bu işlem herhalde 2günü bulur. Sonucu henüz bilemiyorum. İyi olacağını umuyorum.

umayana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2015, 14:48   #34
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abahcivan Mesajı Göster
binbir zahmetle yaptığım reçelim kavanoza çıkarınca şekerlendi.kaderime razı olmaya hazırlanırken annem imdadıma yetişti,meğer püf noktası varmış;kavanozun üstüne kaynar halde 1 yemek kaşığı su ekleyince yukarıdan aşağıya doğru bütün şekeri eritti.
Çok güzeel bir bilgi vermiş oldunuz. Teşekkür ederim.

umayana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020