agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kediler (http://www.agaclar.net/forum/kediler/)
-   -   Bu kedinin cinsi nedir? (http://www.agaclar.net/forum/kediler/31443.htm)

durdu 01-05-2013 09:33

Bu kedinin cinsi nedir?
 
3 Eklenti(ler)
Merhabalar ,
Geçen sene Kasım ayında bulduğumuz kedinin hala hangi cins kedi olduğunu bulamadık acaba bize yardım edebilir misiniz ? Ayrıca çok tüy döküyor onu yıkamalı mıyım ?
Şimdiden teşekkürler...

Eklenti 398058
Eklenti 398059

fozada 03-05-2013 12:24

Sayın Durdu,
Kediniz klasik "Sarman" olarak tarif ettiğimiz kedi türü. Tüyündeki desenlerin yuvarlak, eliptik, dairesel olmaları fark etmez.

Kediler yıkanmaktan hiç hoşlanmayan hayvanlardır. İçlerinde istisnalar olsa da, hemen hiç biri yıkanmayı sevmez. Veteriner hekimlerin büyük çoğunluğu da kedilerin yıkanmasını tavsiye etmez. Kedinizin tüy dökme sorununu yıkamakla zaten gideremezsiniz.

Tüy dökme genellikle mevsimsel geçiş dönemlerinde artar. Yani ilkbahar ve sonbahar dönemleri kedilerin yoğun tüy döktükleri mevsimlerdir. Zira bu dönemlerde kediler, basitçe "yazlık" ve "kışlık" diyebileceğimiz yeni tüyler çıkarırlar. Haliyle eski tüylerini de dökerek ondan kurtulurlar.

Yoğun tüy dökme dönemlerinde kedinizi uygun bir tarakla ve nazik hareketlerle günlük olarak tararsanız, ortalığa saçılacak olan tüyleri (en azından bir bölümünü) en baştan siz toplamış olursunuz.

kelebek çalısı 03-05-2013 13:14

Sarı tekir bir kedi ve melez bir ırka ait. Bu kediler post desenlerine ve taşıdıkları renklere göre (klasik tekir, benekli tekir, uskumru desenli tekir, yamalı tekir gibi) kendi içlerinde belirli bir sınıflandırmaya giderler.

Tüy bakımı konusunda sizi zorlamaz ama şunu unutmayınız ki her kedi belirli dönemlerde daha yoğun olarak tüy döker. Yazın sıcaklara adapte olabilmek, kışın da yine soğuk havaların olumsuz etkisini en aza indirgemek için kedinizin tüylerindeki doğal ve rutin bu değişimi rahatça gözlemleyebilirsiniz.

BenBen1967 03-05-2013 18:28

Özel tarakları vardır onunla tarayın taranmaktan çok hoşlanırlar veya alışabilirse benim kedim gibi elektrik süpürgesinin özel fırça ucu ile süpürün. Ben bu yıl traş ettirdim.

durdu 04-05-2013 21:40

merhabalar,
deneyimleriniz için pinda adına teşekkürler. bizim tüy yumağı çok şımarık ve yemek konusunda birazda tembel sanırım, avlanmaya cıkıyor bişi yakalayamayınca eve gelip yemek istiyor. hele yemek yapıyorsam ne koyarsam koyayım yemiyor illaki yaptığım yemekten yiyecek beyefendi. sizler cinsini yazmışsınız biz ona çöpüngen diyoruz ( çünkü çöpe atmışlardı) ayrıca tarağınıda aldık taratıyor dahası yumuşuyor taranırken.

saygılarımla

burla 26-05-2013 21:36

merhabalar durdu hanım, düzenli taramayla hem tüy dökme derdi azalacak hem de tüyleri çok daha sağlıklı olacaktır.
yalnız yalnızca ev yemeğiyle beslenirse kediler için gerekli olan birçok besin değerinden mahrum kalacağı için, mutlaka kuru mamayla da destek vermenizi öneririm.
sevgiler :)

durdu 28-05-2013 16:55

sayın burla,
bizimki sadece ev yemeği yemiyor. biz dağlık alanda yaşıyoruz bizimki dışarda ne avlasa yiyor zaten tıpkı doğal ortamdaki gibi sadece haylaz ben yemek yaparken aldığı koku onu cezbediyor illaki tadına bakacak beyefendi biraz şımarttık sanırım.
saygılarımla


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024