agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kediler (http://www.agaclar.net/forum/kediler/)
-   -   evde kedi ve yeni doğmuş bebek (http://www.agaclar.net/forum/kediler/21649.htm)

cybl 09-07-2010 10:56

evde kedi ve yeni doğmuş bebek
 
Evimizde 10 aylık dişi mocha adında bir kedimiz var. Kızımız çok uslu terbiyeli ve temizdir. Sadece çok sokulgan değil isterse yanımıza gelir eğer o istemiyorsa onu sevmemize çok müsade etmez. Ama olsun biz onu çok seviyoruz.
Bu konuyu açmamdaki sebep sitede bu kadar çok kedici varken mutlaka yeni doğmuş bebekleriyle evde kedi besleyenler de vardır ve tecrübelerini bizimle paylaşırlar umarım. Eşimle bir bebeğimiz olmasını istiyoruz. Evlerinde kedi bakan herkes çevrelerindeki insanların bu küçük dostlara karşı nekadar önyargılı olduklarını bilirler. Sözkonusu yeni doğacak bir bebek olunca bu insanların tepkilerini de tahmin edebiliyorsunuzdur. Daha ortada hiç bir şey yokken kızımızı yeni aldığımızda evimize gelen herkese aynı açıklamayı yaparken buluyordum kendimi. Hala da toxoplazmadan, hangi şartlarda bulaşacağından ve zaten ben çocukluğumdan beri bir kedici olduğum için ve mahallemizdeki kedilerle sürekli haşır neşir olduğumdan bu virüsü mutlaka geçirmiş olabileceğimden, zaten kızımızın hiç dışarı çıkmadığından ve aşılarının tam olduğundan bahseder dururum.
Bir bebeğim olduğunda kızımı hiç kimseye vermek istemiyorum ******. Ama eşim çevreninde etkisiyle benim kadar kararlı değil bu konuda. Ben elimden geldiğince kulaktan dolma bilgilerle böyle bir karar verilemeyeciğini anlatmaya çalışıyorum ona.
Aşılar yapıldığı sürece kedi tüyleri ve toxoplazma bir sorun değil. Ben sadece kızımız oyun oynarken bizi çok ısırır onu da zarar vermek için değilde oynarken yapıyor. Acaba bebeğe bu anlamda bir zarar verirmi.
Sözü çok uzattım galiba asıl konuşmak isteğim konu eve gelen yeni bebeğe, küçük çocuklara yaklaşımları nasıl oluyor evcil hayvanların, forumda mutlaka bu konuda tecrübeleri, gözlemleri olan arkadaşlarımız vardır?
Bu konuda tecrübelerimizi ve fikirlerimiz paylaşabiliriz diye düşünüyorum.
Sevgiler

cybl 09-07-2010 11:13

5 Eklenti(ler)
Sizi kızımız mocha ile tanıştırayım

Eklenti 158992

Eklenti 158993

Eklenti 158994

Eklenti 158995

Eklenti 158996

begonvil 14 09-07-2010 14:41

Sevgili cybl
Bizim de kedimiz var ve biz bebek bekliyoruz. Çevremdeki insanlar bahsettiğiniz gibi kedi alır almaz başladılar lakırdıya. Ben hiç kulak asmadım. Hamilelikte zaten toxoplazma testi yapılıyor. Hem toxoplazmaya sadece evinde kedi besleyenler değil kedisi olmayanların da yakalanma riski var. Yeşil sebzelerde örneğin marul, maydanoz dan da bulaşabilir bizlere...Kedinin aşıları tam olduğu sürece bence bir problem olmaz. Avrupa da her evde kedi ya da köpek var.

cybl 09-07-2010 17:57

Sevgili begonvil 14 ne mutlu size.
Tamamıyle haklısınız ama bunu etraftaki müstakbel anneanne, babaanne ve dedelere anlatmak çok zor olacak diye düşünüyorum. Gerçi bizim henüz bebek beklediğimiz falan da yok ama :).
İnternette forumlarda bir çok yerde bebek beklediklerinde evdeki kedilerini köpeklerini vermek isteyen bir çok kişiyle karşılaşıyoruz. Toxoplazmanın bilimsel açıklamaları var aşılar tam olduğu sürece sizde dikkat ederseniz tehlikesi tok. Ben asıl kedilerin yeni bebeğe olan tepkilerini ve ilk alışma sürecinde nasıl önlemler alınmalı **** nelerle karşılaşıldı, karşılaşılabilir bunları merak ediyorum.
Artık siz tecrübelerinizi paylaşırsınız bizimle :)
Size ve bebeğinize sağlıklı bir hamilelik dönemi diliyorum.

begonvil 14 09-07-2010 18:11

Azıcık bekleyin ben size anlatırım kedimin ne tepki vereceğini:))

ilksenozturk 12-07-2010 10:00

Arkadaşımın evde kedisi varken bebeği olmuştu, ****** kediyi hiçbir yere vermediler.
Hem de vukaatli bir kedi idi, sahibi dışındaki insanlara saldırmışlığı da vardı.
Bir süre kedi ve bebeği yanyana getirmemeye, yalnız bırakmamaya özen gösterdiler. kedi hep girilmesi yasaklanan odada biri olduğunu bildi ama göremedi, tanışma sürecini yavaş yavaş gerçekleştirdiler. Sonra bize bir fotoğraf gönderdi oğlu yaklaşık bir aylıkken, kedi ile bebek yanyana. bebek koltuğunda uyuyor, kedi de yanında oturmuş şaşkın şaşkın bebeğe bakıyor:) o dönemi de hiç sorunsuz atlattılar:)
Ben hiç kedi bakmadım evimde, yanİ bu konuda diğer arkadaşlar daha çok şey söyleyebilirler ama sadece şunu söylemek isterim, kediler evin ve yerin sahibidir. yani onların derdi evleridir, sizi değil evi sahiplenirler. Dolayısı ile ilk günlerde bebek onun koltuğu, oyun alanı, odası..vb için tehtit unsuru gibi olmuyorsa çok da ilgilerini çekmezler diye düşünüyorum. Ama bu konuda tecrübe sahibi değilim.

cadalost 08-10-2010 00:23

bu konu tamamen kedinin kişiliği ile ilgili. yani ne yapmanız onları nasıl tanıştırmanız ya da ne tür önlemler almanız gerektiğini en iyi siz bilirsiniz.

Ama illaki yapmanız gerekenler; kediniz ve bebeğinizi kontrolsüz olarak yanyana getirmeyin yani gözünüz üstünde olsun, bebeğinizle çok zaman geçirdiğiniz için mutlaka kıskançlık olacaktır o yüzden kedinizle de eskisi gibi ve kadar ilgilenmeye ve sevmeye özen gösterin, zaman geçtikçe kediniz bebeğin evdeki varlığına alışacaktır o zaman onları yakınlaştırmaya başlayabilirsiniz tabi ki kontrollü olarak ama yavaş yavaş mesela ilk gün sadece ona yaklaşmasına ve koklamasına izin verin daha sonraki gün biraz daha uzun süre yanyana olmalarına izin verin vs vs. ve en önemlisi kedinizi hep sevin ve onu unutmadığınızı onu hala sevdiğinizi hep belli edin. kolay gelsin.

Emre Albayrak 08-10-2010 09:37

Annemin benden önceki bebeği kedi tüyünden kaynaklanan toksoplazma sebebiyle ölmüş.. Bu sebeple biz evde hayvan beslemeyi geçin hiç hayvan bile sokamamıştık.. Kadın da haklı tabi.

flyactivediver 20-01-2011 15:05

Kedimiz miskin on aylık, kızım ise 1 yaşında:) Kedimizi doğumdan sonra aldık.İkisi iyi anlaşıyorlar-Kızım miskinin kuyruğundan tutup çekmesine rağmen-Kızım yeni yürümeye başladı,zavallı kedimizin çektikleri arttı,artık ondan kurtulması imkansız.(kediyi gördüğü yerde kendini miskinin üstüne atıyor.)Kedimiz persian asla tırnak çıkarmaz.küçük kızımıda çok seviyor istese kaçar ama oda kızımın etrafından ayrılmıyor.
Miskin'in yatak odalarına girmesi yasak.Herhangi bir hastalık tehlikesine karşı veteriner gözetiminde aşıları tamam.Avrupa da herkesin evinde kedi ve köpek var.Emin olun bir problem olsa onlar çocuklarıyla kedileri bir arada tutmazlar.Sokakta ki aşısız hayvanlardan hastalık kapma riski daha yüksek.

Eser İlhan 20-01-2011 16:43

Çevremde ben de dahil birçok kedisever var, hiç birinde şimdiye kadar en ufak bir şikayet olmadı. Ama tanıdığım iki kişi toksoplazma ile tanıştı; biri kedilerden nefret eder, diğeri ise onlardan çok korkar. Yani ikisinin de kediyle hiç ilişkisi yok. Ama dışarda yenen pis yiyecekler toksoplazma kapmak için yeterli. Dikkatsiz ve özensiz davranıp suçu sonra kedilere atmayalım..

ddmk 15-03-2012 02:44

5 Eklenti(ler)
Biraz geç cevap olacak ama benimde 5 yaşında paytak isimli Ankara Tekir kızım var. Evlenince ben kızımı kayın valideme bıraktım. Çünkü paytak çok kıskanç ve bana çok düşkündü ve benim ondan başkasıyla resmen ilgilenmem yasaktı ve kinciydi kimin için onu ihmal ettiysem bir yolunu bulup intikamını alıyordu. Kayın validemde tam bir hayvan sever olduğu için ayrıca evinde 1 kedi olduğu için ve her zaman görebileceğim için ( bu en büyük etmen) çokkkkkkkkk zor olsa da orda kalması için verdim. Hamilelik döneminde has has olunduğu için belki kaldıramam diye evlenir evlenmez orda yaşamaya başladı. Bazen bana trip yapsa da alıştı onlara. Ama gelin görün ki hala ikimizinde içi buruk. Nerden mi anladım ben onun gözlerinden ne demek istediğini o kadar iyi anlarım ki.....
şuan bile gözlerim doldu.
5 yıl boyunca ayrı yattığımız 1 gece yoktu size kızımı anlatsam inanamazsınız. kimsede görene kadar anlamadı bambaşka bir varlık kısacası kedi görünümlü insan...
Onu çok özlüyorum ama bebek olduğu zaman zarar verme ihtimali yüksek olduğu için aynı evde yaşayamıyoruz.... :(((Resimler küçüklük halleri ama olsun ...

limon 15-03-2012 10:23

Her kedinin kendine has kişilikleri oluyor.

Annemin kedisi eve hediye gelen ciçekleri bile kıskanır yolardı. Annemin başka kimseyle ilgilenmesini istemez, çok kıskanır ve hırçınlaşırdı. Eve misafir gelince ilk O'nu bir odaya kapatırdık yoksa misafirlerin oturdukları koltukların altından ayaklarına saldırırdı. Adı Prensesti ama tam bir cadıydı. :)

Bizim kedimiz Duman ise tam bir hanımefendi. Misafir gelen bebeklerin beşiklerine girer, sadece ayak uçlarına yatar. Kirli bulduğu kişileri yalayarak temizler. :) (çooook titiz) Hiç sırnaşık değildir, seslenince gelir, 5 dk.okşatır gider. Alalade bir sokak kedisidir ama şimdiye kadar gördüğüm en iyi huylu kedidir. :)

nevsune 15-03-2012 19:54

Genelde bir hayvansever özellikle de kediseverim, önce bunu yazayım. Yeni evlendiğim dönemlerden bu yana evde ya kedi, ya kuş, ya da başka bir hayvanımız bulunur. Onlarla yaşamak hem çok keyiflidir hem de bana çok şey kattıklarını düşünmüşümdür.

Kediler evdekilere zarar vermemeye özen gösterir. Kendilerini büyük bir tehlikede hissetmedikleri yerde asla zarar vermezler. Çok kızdırsanız bile tırmalama ve ısırmayı canınızı acıtmak için değil, sizi terbiye etmek için çok hafif bir şekilde yaparlar. Bebeklere ve çocuklara son derece toleranslıdırlar, zarar vereceklerini hiç düşünmüyorum. Hatta evde bir kedi, köpek vs. varsa çocuğun sevgiye daha açık olabileceğini düşünürüm ama doğumdan sonra.

Hamilelikte kediden bulaşabilecek toksoplazma diye bir enfeksiyon var. Ve riskin korkunçluğu bu enfeksiyonun doğrudan bebeğe bulaşması. Bu olur veya olmaz ama sonuçta bir risk. Üstelik de gerçekleşmesi durumunda bir ömür boyu çocuğun ve tüm ailenin yaşamını etkileyecek derecede kötü sonuçlar doğurabilecek bir risk. Bunun öyle “canım toksoplazma çiğ etten de geçebilir”e indirgenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Oğluma hamile kaldığım zaman, evimizde yağmurlu bir gece gözleri bile açılmamış bir halde bulup damlalıklarla besleyip büyüttüğümüz bir kedimiz vardı. Çocuğumuz gibiydi, bizi özler diye gece gezmelerimizden bile vazgeçmiştik. Onunla daha çok zaman geçirmek için işten çıkar çıkmaz doğru evimize koşuyorduk. O derece önemsiyorduk ve hayatımızın içindeydi.

Bir gün arkadaşlarımız bizi hamilelikte toksoplazma enfeksiyonu ve bunun bebeğe olabilecek etkileri konusunda uyardılar. O dönemlerde bu tür bilgilere ulaşmak son derece zor. Doktorlara danışıp riskler konusunda bilgi sahibi olduğumuzda üzücü ama gerekli bir seçim yapmak zorunda kaldık. Sonuçta verdiğimiz karar çocuğumuzu asla böyle bir tehlikeye atamayacağımız oldu ve Yağmur’u üzülerek anneme bıraktık. Aradan 30 küsur yıl geçti bir gün bile kararımı sorgulamadım, kendimce doğru olanı yaptığımdan eminim.

Bebeği tehlikeye atmaksızın doğuma kadar geçici bazı çözümler üretebileceğini düşünüyorum.

ddmk 15-03-2012 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 926019)
Genelde bir hayvansever özellikle de kediseverim, önce bunu yazayım. Yeni evlendiğim dönemlerden bu yana evde ya kedi, ya kuş, ya da başka bir hayvanımız bulunur. Onlarla yaşamak hem çok keyiflidir hem de bana çok şey kattıklarını düşünmüşümdür.

Kediler evdekilere zarar vermemeye özen gösterir. Kendilerini büyük bir tehlikede hissetmedikleri yerde asla zarar vermezler. Çok kızdırsanız bile tırmalama ve ısırmayı canınızı acıtmak için değil, sizi terbiye etmek için çok hafif bir şekilde yaparlar. Bebeklere ve çocuklara son derece toleranslıdırlar, zarar vereceklerini hiç düşünmüyorum. Hatta evde bir kedi, köpek vs. varsa çocuğun sevgiye daha açık olabileceğini düşünürüm ama doğumdan sonra.

Hamilelikte kediden bulaşabilecek toksoplazma diye bir enfeksiyon var. Ve riskin korkunçluğu bu enfeksiyonun doğrudan bebeğe bulaşması. Bu olur veya olmaz ama sonuçta bir risk. Üstelik de gerçekleşmesi durumunda bir ömür boyu çocuğun ve tüm ailenin yaşamını etkileyecek derecede kötü sonuçlar doğurabilecek bir risk. Bunun öyle “canım toksoplazma çiğ etten de geçebilir”e indirgenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Oğluma hamile kaldığım zaman, evimizde yağmurlu bir gece gözleri bile açılmamış bir halde bulup damlalıklarla besleyip büyüttüğümüz bir kedimiz vardı. Çocuğumuz gibiydi, bizi özler diye gece gezmelerimizden bile vazgeçmiştik. Onunla daha çok zaman geçirmek için işten çıkar çıkmaz doğru evimize koşuyorduk. O derece önemsiyorduk ve hayatımızın içindeydi.

Bir gün arkadaşlarımız bizi hamilelikte toksoplazma enfeksiyonu ve bunun bebeğe olabilecek etkileri konusunda uyardılar. O dönemlerde bu tür bilgilere ulaşmak son derece zor. Doktorlara danışıp riskler konusunda bilgi sahibi olduğumuzda üzücü ama gerekli bir seçim yapmak zorunda kaldık. Sonuçta verdiğimiz karar çocuğumuzu asla böyle bir tehlikeye atamayacağımız oldu ve Yağmur’u üzülerek anneme bıraktık. Aradan 30 küsur yıl geçti bir gün bile kararımı sorgulamadım, kendimce doğru olanı yaptığımdan eminim.

Bebeği tehlikeye atmaksızın doğuma kadar geçici bazı çözümler üretebileceğini düşünüyorum.

Bende aynı kararı verdim ve Allahım paytağıma ömür verirse onu gerekli süreç tamamlandığında tekrar yanıma alacağım.

Turunçgil 15-03-2012 22:09

Kedilerinizin aşılarını uygun zamanlarda hiç kaçırmadan ve sürekli devam ederseniz hiç birşey olmaz.O ''toksoplazma'' dediğiniz enfeksiyon kediden çok yediğimiz sebze ve meyvede bol miktarda bulunmakta bundan şübheniz olmasın.Ayrıca bir bayanın hamile olduğu için kedisini evden uzaklaştırma yöntemi son derece yanlış,çocuk büyüdüğünde ve tekrar evine döndüğünde o hayvan yine oraya alışma sorunları yaşayacak ve acaba yine beni gönderirlermi diye sahibine karşı güvensizlik problemleri ortaya çıkacaktır.Ayrıca aşıları tam bir hayvanın tüyü yutulsa bile insana zarar vermeyerek vücuddan atılır ve vücüd buna karşı bağışıklık kazanır.

nevsune 16-03-2012 11:52

Alıntı:

Bebeğe ne gibi zararlar verebilir?
Enfeksiyon ilk 3 ayda bebeğe %15 gibi düşük oranda geçebilir. İkinci trimesterde bebeğe geçiş oranı %30, üçüncü trimesterde geçiş oranı %60'tır. Fakat ilk trimesterde bebeğe geçen enfeksiyon daha ciddi sorunlar yaratır. İleri aylarda geçen enfeksiyon daha az sorunlara sebep olur.
Gebelik oluşmadan önce geçirilen enfeksiyon gebelik açısında risk yaratmaz.

Bebeğe geçen enfeksiyon düşük, rahim içerisinde ölüm, beyin hasarı, hidrosefali (beyinde su toplanması), serebral kalsifikasyon, görme problemleri (koryoretinit), zeka geriliği, işitme problemleri, gelişme geriliği, karaciğer ve dalakta büyüme, pnömoni, myokardit, döküntü gibi problemler yaratabilir.

Hastalığın klasik üçlü hasarı yani triadı 1. hidrosefali (beyinde su toplanması), 2. intrakranial (beyinde) kalsifikasyonlar ve 3. koryoretinit (göz hasarı)'dır.

Bazı bebeklerde gebelik sırasında ya da doğumdan hemen sonra yapılan testlerde enfeksiyonun bebeğe geçtiği ispatlandığı halde herhangi bir hasar ya da anomali gözlenmemiştir.

Bazı bebeklerde ise doğumda bir anormallik izlenmemesine rağmen uzun dönem takiplerinde yıllar sonra görme ve işitme problemleri, nörolojik hasarlar izlenmiştir.
Kaynak

Bunu yazan sokaktan herhangi biri değil, bir Operatör Doktor. Biz de eşe dosta fikrini sorarak değil, bu konuda uzmanlığını almış hekimlerden bilgi alıp öyle karar vermiştik. Çünkü fikir sahibi olmakla bilgi sahibi olmak arasında dünya kadar fark olduğunun her zaman bilincinde oldum. Yukarda yazılanlar bilmem kaç milyarda bir ihtimal dahi olsa hangi anne çocuğunun bu kadar hasarla doğabileceği riskini göze alır ki?

Anneme kanser teşhisi konulduğunda evde kanaryası vardı. Tedavisi sırasında bize verilen kitapçıkta kemoterapi dönemlerinde evde hayvan beslemenin doğru olmayacağı yazıyordu. Çünkü o dönemlerde bağışıklık sistemi çok zayıflıyor ve her konuda dikkatli olmak gerekiyor. Kanaryayı ben aldım. Annem risk altında olmaktan kurtuldu, biz de 7 yıl kadar o kanarya ile mutlu bir sevgi yaşadık. Bazen hayat isteklerimizden farklı seçimlere zorlayabiliyor bizleri. Seçimler doğru ve bilinçli yapıldığında sonuçları olumsuz olmayabiliyor.

ddmk 16-03-2012 15:33

Ben bir hayvan severim hemde onları canımmış gibi çok severim. Ama bebeğim canımdan da öte olacak. Biz onlara kötülük yapmadık mutlu olacakları bir yere yerleştirdik. Göze alınamayacak riskler varken gerçekten hiç bir anne ne olursa olsun demez. Kedimize köpeğimize iyi bakacak birini buluruz ama biz öldükten sonra özürlü çocuğumuza bakacak kimse olmaz.

Taarruz 25-04-2012 11:47

Evde kedi beslemek sünnet olduguna göre temizlik bakımından sorun yok zararı olmaz zannımca..

Sûz-i Dilârâ 20-09-2012 12:23

Bu adreste toksoplazmanın ne olduğu ve riskleri açık açık anlatılmış.
:.." Gebelikte (Hamilelikte) Toxoplasma (Toksoplazma) ve Yaplmas Gerekenler Toksoplazma Tedavisi Ve Toksoplasma Avidite Testi"e-gebelik.net..:

Bu konu halk arasında şehir efsanesine dönmüş olsa da kedicikler sanıldığı kadar suçlu değiller.
Hamilelikte yenilen iyi yıkanmamış sebzeler, salam, sosis, sucuk gibi içinde çiğ et barındıran gıdalar, çiğ etle temas edilmesi ve sonrasında elin iyi yıkanmaması, bahçede çıplak elle çalışma gibi çeşitli durumlarda da toksoplazma insanlara bulaşabiliyor.

Yetişkinlere toksoplazma bulaştığında soğuk algınlığı belirtileri, halsizlik, titreme gibi belirtilerle başlar bir haftada atlatılır. Gebelikte bulaştığında hamileliğin ilk aylarında bebeğe bulaşma riski az, vereceği hasar fazla (düşük gibi), gebeliğin ilerleyen aylarında bebeğe bulaşma riski fazla ancak vereceği zarar daha az olur.

Anne adaylarına İgg ve İgm diye iki tane test yapılır, igg geçmişte bu enfeksiyonun geçirilip geçirilmediğini belirler. Pozitif (+) çıkarsa geçmişte bu enfeksiyon geçirilmiş demektir ve bağışıklık kazanılmış demektir. Bu durumda tekrar tekrar toksoplazma testi yapılmasına gerek olmadığını doktora sorarak öğrendim. İgg negatif çıkarsa kişinin bu enfeksiyonu daha önce geçirmediği ve toksoplazmaya yakalanma riskinin olduğunu gösterir. Bu durumda hamile kadın bilhassa kedi dışkısına elle temas etmemeye, çiğ ete ellememeye, evdeki kediye çiğ et vermemeye, sebzeleri çok iyi yıkamaya, salam, sosis, sucuk gibi gıdalardan uzak durmaya, bahçede çalışırken eldiven kullanmaya dikkat etmeli. Evdeki kedi mutlaka aşılanmalı ve kumu elle temas etmeden değiştirilmeli.

Yukarda bahsettiğim igm testi şu anda vücutta toksoplazma var mı yok mu onun kontrolünü sağlar. Pozitif çıkarsa enfeksiyonun bebeğe geçmemesi için tedaviye başlanır. Negatif çıkarsa vücutta şu anda toksoplazma yok demektir. Dikkatli olunmaya devam edilir.


Verdiğim adres daha güzel anlatmış, ben aklımda kalanları bu şekilde paylaşayım forumumuzda da bulunsun istedim.

Şu ana kadar pekçok kedi beslediğimden ben toksoplazmaya karşı bağışıkmışım. Yani geçmişte bu enfeksiyonu geçirmişim.

Hamileyim, ikiz bebek bekliyorum ve evde de iki tane dünya güzeli yavru kedi bakıyorum. Hamilelik boyunca üç defa toksoplazma testi yaptırdım igm'ler negatif, igg ise pozitif çıktı. Bebekler için risk yok yani. ;)

ulver 02-12-2012 00:31

3 Eklenti(ler)
merhaba ;

toksoplazma testini ister evde kedi beslesin, ister aslan beslesin,ister insan beslesin,veya hiç bir şey beslenmesin..

anne olucak her aday bu testi seve seve yaptırmak zorunda..

gelelim şu kedi meselesine..türk milleti hurafeleri çok sever..atıp tutmakta ve akıl vermekte üstüne yoktur....

eşim doğum yaptı 12 saat sonra bebek doğum sarılığı oldu ve hastaneye gittik bekliyoruz,bir kadın yıkarken suyun içine altın dedi bana !!!

bende cumhuriyetmi yoksa küçük altın mı dedim..küçük küçük dedi..

biz böyle bir toplumuz işte..

lafı uzattım özür..

3 haftalık iken sokaktan bir kedi getirdim eve..yeni evlenmiştim..eşime dedim bakalımmı..bakalım dedi..

ama yarın bir gün çocuk falan deyip sokağa atmak yok..tamam dedi..

gelir gelmez veterinere önce damlaları,sonra aşıları derken kedi büyüdü..
şimdi bizle beraber yaşıyor..

kedi ile birlikte hamilelik geçirdik ve çocuğumuz dünyaya geldi..kedide 3 yaşında

bir sitede yaşıyoruz..bizim kedi çok uyanık bir kedi..şuan sadece yatmaya,oynamaya mama yemeğe geliyor eve ...zaman zaman fare getiriyor ikram bize bazen kuş..ama yemiyor..zaten mamaları var..

kedi besleyen arkadaşlar..aşıları tamam olucak..ben şuan 2 ayda bir iç parazit hapını içiriyor ve dış parazit ilacını sürüyor(bunlar kesin ve ihmal edilmemesi gerek) ve yılda 1 kez kuduz aşısı yaptırıyorum..

gül gibi geçinip gidiyoruz..bebeğimiz 35 günlük Allah izin verirse 5 aylık olduktan sonra kedi ile kontrolümüz altında oynamısına izin vericez..

ulver 02-12-2012 01:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ddmk (Mesaj 926429)
Ben bir hayvan severim hemde onları canımmış gibi çok severim. Ama bebeğim canımdan da öte olacak. Biz onlara kötülük yapmadık mutlu olacakları bir yere yerleştirdik. Göze alınamayacak riskler varken gerçekten hiç bir anne ne olursa olsun demez. Kedimize köpeğimize iyi bakacak birini buluruz ama biz öldükten sonra özürlü çocuğumuza bakacak kimse olmaz.


beş yıldızlı bir otele tatil yapmaya gittiğin zaman yediğin marullara dikkat etmeni tavsiye ederim..genelde her şey dahil yaparız..açık büfedir herşey..
sofraya koydukları o marulların iç taraflarına baktığın zaman tozun toprağın ve çamurun içinde toksoplazmanın cirit attığını görebilirsin..umarım gözlerini dört açarsın..kediden köpektenmi yoksa o otelde halden gelir gelmez doğru dürüst bile yıkanmadan senin önüne koydukları maruldan mı gelir toksoplazma Allah bilir..

ulver 02-12-2012 01:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ddmk (Mesaj 926429)
Ben bir hayvan severim hemde onları canımmış gibi çok severim. Ama bebeğim canımdan da öte olacak. Biz onlara kötülük yapmadık mutlu olacakları bir yere yerleştirdik. Göze alınamayacak riskler varken gerçekten hiç bir anne ne olursa olsun demez. Kedimize köpeğimize iyi bakacak birini buluruz ama biz öldükten sonra özürlü çocuğumuza bakacak kimse olmaz.


beş yıldızlı bir otele tatil yapmaya gittiğin zaman yediğin marullara dikkat etmeni tavsiye ederim..genelde her şey dahil yaparız..açık büfedir herşey..
sofraya koydukları o marulların iç taraflarına baktığın zaman toksoplazmanın cirit attığını görebilirsin..umarım gözlerini dört açarsın..kediden köpektenmi yoksa o otelde halden gelir gelmez senin önüne koydukdukları maruldan mı gelir toksoplazma Allah bilir..

ulver 02-12-2012 01:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre Albayrak (Mesaj 702756)
Annemin benden önceki bebeği kedi tüyünden kaynaklanan toksoplazma sebebiyle ölmüş.. Bu sebeple biz evde hayvan beslemeyi geçin hiç hayvan bile sokamamıştık.. Kadın da haklı tabi.

o yıllarda iç parazit hapımı vardı dostum..
veya dış parazit ilacımı sürülüyordu..aşımı vardı doğru düzgün..
bakalım o parazit annenize kedidenmi geçti yoksa yediklerindenmi..


teknoloji gelişti ciddi derece ar-ge ler yapılıyor ve ilaçlar üretriliyor..yeterki zamanında ilacı ver..

serkan_istanbul 02-12-2012 11:19

mikrop kedi tüyünden geçmiyor geçenlerde bir tvde seyretmiştim. veteriner hanım şayet kedi de mikrop varsa geçiyor tüyü yutulsa bile dışarıya atılıyor dedi. bence mikrop kediden deil başka şeyden geçer insanlara helede ev kedisi ise ve dışarıyada çıkmıyosa parazit aşılarıda yapılıyorsa sorun olmuyor.

ulver 05-12-2012 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1058510)
mikrop kedi tüyünden geçmiyor geçenlerde bir tvde seyretmiştim. veteriner hanım şayet kedi de mikrop varsa geçiyor tüyü yutulsa bile dışarıya atılıyor dedi. bence mikrop kediden deil başka şeyden geçer insanlara helede ev kedisi ise ve dışarıyada çıkmıyosa parazit aşılarıda yapılıyorsa sorun olmuyor.



Doberman ve bebek - YouTube

dostum biz hurafeci toplumuz..yanlış anlama sözüm bur dan dışarı olsun..

biz toplum olarak çok ciddi derecede eğitilmemiz lazım..bizde geri kafa çok..

avrupa bedensel zihinsel ruhsal açıdan bakış açısı açısından bizden 100 yıl
ileridirler..

biz her şeyi her şeye alet ederiz..
bizim din kavramımız bile onların çok gerisindedir.. biz düne kadar hatta hala bile hayvanları zehirleyecek kadar zavallı dinden yoksun toplumuz..

ulver 05-12-2012 00:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1058510)
mikrop kedi tüyünden geçmiyor geçenlerde bir tvde seyretmiştim. veteriner hanım şayet kedi de mikrop varsa geçiyor tüyü yutulsa bile dışarıya atılıyor dedi. bence mikrop kediden deil başka şeyden geçer insanlara helede ev kedisi ise ve dışarıyada çıkmıyosa parazit aşılarıda yapılıyorsa sorun olmuyor.



Doberman ve bebek - YouTube

dostum biz hurafeci toplumuz..yanlış anlama sözüm bur dan dışarı olsun..

biz toplum çok ciddi derecede eğitilmemiz lazım..bizde geri kafa çok..

avrupa bedensel zihinsel ruhsal açıdan bakış açısı açısından bizden 100 yıl
ileridirler..

biz her şeyi her şeye alet ederiz..
bizim din kavramımız bile onların çok gerisindedir.. biz düne kadar hatta hala bile hayvanları zehirleyecek kadar zavallı dinden yoksun toplumuz..

mrduran 05-12-2012 10:11

Evet haklısınız,

Onlar/avrupalılar/batı/her yönü ile bizden ileri oldukları ileri sürülenler-iddia edilenler, açlıktan/hastalık yaydığından dolayı onları itlaf eder veya yerken biz onları yakın dost olarak besliyorduk. İkili menfaât çalışması...

Yetiştiğim köyde de fazla ürediklerinde çuvallara koyup uzaklara taşırlardı. Geri gelirlerse de tekrar çuval ve dere...

Yani nüfusu kontrol etme gayeleri vardı. Belkide yer ve besleyecek gıda eksikliğinden..

Ama din ile ne alakası var, bana zarar vermeyene zarar vermem...

Ama işin cılkını çıkarırsak, kontrol edilemez sayıya ulaşırlarsa ne olacak, binalarımıza alacak ve biz dışarda mı yaşayacağız....?.

Bu kadar ucuza dini bulaştırmayalım lütfen, ricamdır.

Özür ve saygılarımla lütfen.

mrduran 05-12-2012 10:26

Ve bir anı;

Lise ikideyiz, sanırım 1967-68 yılları.

Rahmetli biyoloji öğretmenimiz Sabahat(soy adı Ülgen idi sanırım).

2 saat üst üste dersi var ve sınıfa giriyor..
-Çocuklar sizden ricam; istediğiniz ders kitabını açın çalışın, ama lütfen sessiz olun, bugün ders yapamıyacağım....

Okul mustahdemi arada sırada sınıf kapısını çalıyor ve Öğretmenimiz 5-10 dakika çıkıyor ve geri geliyor, hep tedirdin ama.

Sınıfın merak edişine cevap olarak nihayet konuştu ve açıkladı.

- Kz kardeşim evinde hayvan besliyordu, ''Kıl kurdu'' bulaşmış,(anlattı etraflıca bildiğince- kas içine yerleşen türlerinden imiş) ve bu kurtlar kese içinde çoğalırlarmış, üstelik te kalp kasına yerleşmişler. Şimdi ameliyatta ve ben dışarı telefon için çıkıyorum, haber almak için. Ameliyat halâ sürmekte, ve de en önemlisi bu keseyi patlatmadan ameliyat olmalı. Aksi halde milyonlarca kurt vücuda yayılır ve 100% temizlenmesi imkansız. O zaman tekrar vücutta çoğalır....

O zamanın tıp teknolojisini düşünelim ve bundan kesenin patlaması kadar tedirgin olmayalım... Ne kadar önemli imiş kese patlama(ma)sı.

Şimdi o ameliyat geçiren rahmeti bol olsun kişiye sorsak ve desek ki;
-Bu hayvanı ne yapalım, 5-10 sene geri götürsek seni(zaman içinde), o hayvanı ne ederdin...?

Sağlıkla kalın inşallah. Bu fani dünyadan göçen tüm değerli hocalarımın/hocalarımızın ruhları şâd olsun.

Zaman-mekân-şartlar....

Saygılarımla lütfen.

ulver 06-12-2012 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1060893)
Evet haklısınız,

Onlar/avrupalılar/batı/her yönü ile bizden ileri oldukları ileri sürülenler-iddia edilenler, açlıktan/hastalık yaydığından dolayı onları itlaf eder veya yerken biz onları yakın dost olarak besliyorduk. İkili menfaât çalışması...

Yetiştiğim köyde de fazla ürediklerinde çuvallara koyup uzaklara taşırlardı. Geri gelirlerse de tekrar çuval ve dere...

Yani nüfusu kontrol etme gayeleri vardı. Belkide yer ve besleyecek gıda eksikliğinden..

Ama din ile ne alakası var, bana zarar vermeyene zarar vermem...

Ama işin cılkını çıkarırsak, kontrol edilemez sayıya ulaşırlarsa ne olacak, binalarımıza alacak ve biz dışarda mı yaşayacağız....?.

Bu kadar ucuza dini bulaştırmayalım lütfen, ricamdır.

Özür ve saygılarımla lütfen.


sanırım pek anlaşılamadım..

yinede bizim eğitilmemiz lazım..o zaman belki cılkı çıkmaz..herşeyi kontrol edebiliriz..

ulver 27-12-2012 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ulver (Mesaj 1058333)
merhaba ;

toksoplazma testini ister evde kedi beslesin, ister aslan beslesin,ister insan beslesin,veya hiç bir şey beslenmesin..

anne olucak her aday bu testi seve seve yaptırmak zorunda..

gelelim şu kedi meselesine..türk milleti hurafeleri çok sever..atıp tutmakta ve akıl vermekte üstüne yoktur....

eşim doğum yaptı 12 saat sonra bebek doğum sarılığı oldu ve hastaneye gittik bekliyoruz,bir kadın yıkarken suyun içine altın dedi bana !!!

bende cumhuriyetmi yoksa küçük altın mı dedim..küçük küçük dedi..

biz böyle bir toplumuz işte..

lafı uzattım özür..

3 haftalık iken sokaktan bir kedi getirdim eve..yeni evlenmiştim..eşime dedim bakalımmı..bakalım dedi..

ama yarın bir gün çocuk falan deyip sokağa atmak yok..tamam dedi..

gelir gelmez veterinere önce damlaları,sonra aşıları derken kedi büyüdü..
şimdi bizle beraber yaşıyor..

kedi ile birlikte hamilelik geçirdik ve çocuğumuz dünyaya geldi..kedide 3 yaşında

bir sitede yaşıyoruz..bizim kedi çok uyanık bir kedi..şuan sadece yatmaya,oynamaya mama yemeğe geliyor eve ...zaman zaman fare getiriyor ikram bize bazen kuş..ama yemiyor..zaten mamaları var..

kedi besleyen arkadaşlar..aşıları tamam olucak..ben şuan 2 ayda bir iç parazit hapını içiriyor ve dış parazit ilacını sürüyor(bunlar kesin ve ihmal edilmemesi gerek) ve yılda 1 kez kuduz aşısı yaptırıyorum..

gül gibi geçinip gidiyoruz..bebeğimiz 35 günlük Allah izin verirse 5 aylık olduktan sonra kedi ile kontrolümüz altında oynamısına izin vericez..


27,12,2012 tarihinde hayata veda etmiştir kedimiz..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024