agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kediler (http://www.agaclar.net/forum/kediler/)
-   -   Kedim Zehirlendi (http://www.agaclar.net/forum/kediler/21576.htm)

merkürvenüs 01-07-2010 19:35

Kedim Zehirlendi
 
Merhaba,

2 ay kadar önce yavru bir sokak kedisini eve alıp bir süre odalardan birinde baktım ve 20-25 gün önce ona yeni bir yuva buldum (yuva arayan kediler kısmında yazmıştım) Yavru kedi evden ayrıldıktan sonra 2,5 yaşında olan erkek tekir kedim onun yaşadığı odaya girip çıkmaya başladı ve bir süre sonra pirelendiğini gördük. Veteriner diş parazit aşısını yaptı. Bir süre sonra oda da pire olduğunu farkettik ve diğer odalara yayıldı.

Salı günü ilaçlama şirketi çağırdık ve evi ilaçlattık. İlacın insan ve evcil hayvanlara zararı olmadığını ama yine de 4 saat evde olmasak iyi olacağını söylediler. Kedimle birlikte 5-5,5 saat kadar eve girmedik. Eve geldikten 20-25 dakika sonra kedimin ağzı köpürmeye ve salyası akmaya başladı. Hemen veterineri aradım korkacak birşey olamadığını bu gibi durumlar da salya akması ve kusmanın olabileceğini söyledi ama gece saat 2 den sonra kedim fenalaştı, aradığım veterinere yeni gitmeye başlamıştık ve ilgisizliğinden rahatsız olduğum için gece açık bir veteriner bulup götürdüm atropin diye bir iğne yaptılar, ateşini ölçtüler normal çıktı. Sabah durumunu kötü görünce eski veterinerine götürdüm ve durumun ciddi olduğunu öğrendim gerekli müdahaleleri yaptı. Şuan biraz daha iyi ama hala cansız ve hasta gibi.

Evde kullanılan ilaç icon-10 adlı bir ilaç, ilaçlama yapan şirketle konuştum ilk kez böyle birşeyle karşılaştıklarını söylediler özür dilediler vs. sonra internetten de araştırdım okullarda, evlerde, restoranlarda kullanılıyormuş insan ve evcil hayanlara zararsızmış ama hem kedimi ciddi zehirledi hemde bizde bazı etkileri oldu.

Tecrübemi paylaşmak istedim ve bu tarz tecrübe yaşayan arkadaşlarımdan neler yapabileceğim konusunda bilgi almak istiyorum.

merkürvenüs 01-07-2010 19:41

Tabii dün bütün evi kız kardeşimle birlikte deterjanlı, çamaşır sulu sularla sildik duruladık. ilcın gelmiş olabileceğini düşündüğümüz her yeri sildik ama elbette ilcın geldiği ve temizleyemediğimiz yerler kalmıştır diye düşünüyorum.

Firmaya sordum silinmeyen yerde 30 gün aktif kalıyormuş:(((

maki01 01-07-2010 21:03

Geçmiş olsun. Haşare ilaçları hep korkutmuştur beni. Kedinizin en kısa sürede eski sağlığına kavuşmasını dilerim.

iris41 01-07-2010 21:17

gecmiş olsun arkadaşım.
sokaktan kedi alırken dikkat etmek gerekiyor pire hep var o yüzden ilk iş veterinere gidip enseden pire ilacı damlatmak 3 ay etkili .
benim kızım benek 10 yaşına girdi oda evdeki bitkiden yemiş rahatsızlandı veterinere götürmüştüm. birdaha ciceklerin oldugu odaya sokmadım.

elek 01-07-2010 21:25

Öncelikle çok geçmiş olsun Sayın Merkürvenüs, umarım atlatabilirsiniz.

Ancak kafama takılan bazı şeyler oldu, ilacın sizi bile etkilediğini yazmışsınız. Bu durumda bana herşey doğru yapılmadı gibi geliyor, ilaçlama şirketi ya yanlışlıkla farklı bir ilaç kullandı, ya da kullanılması gereken dozun çok üzerine çıktı diye düşünüyorum. Burada ciddi bir sorumsuzluk var gibi geliyor bana, ilaçlama firmasını biraz daha sıkıştırıp gerçekte ne olduğunu öğrenmeye çalışın, belki zehirli madde farklıysa veterinerin uyguladığı tedavi de farklı olacak?

merkürvenüs 01-07-2010 23:39

Teşekkür ederim maki01 ve iris41, benimde çok çiçeğim var ve çiçeklerin olduğu odaya ve balkonlara giriyor ama salonda zehirli çiçekleri ulaşamayacağı yerlere koydum balkonlara da ben olmadan giremiyor, özellikle dikkat ediyorum. Minik kediyi iki kez veterinere götürdüm ama ciğerleri kötüydü ve çok zayıftı sadece o tedavileri yapıldı o ara bodrum katında bakıyordum ama apartman sakinlerinde biri sokağa attırınca eve aldım ve eve almayacağımı düşündüğüm için pire tedavisi gözden kaçtı.

Teşekkür edererim sn.elek, özellikle bugün ilcın prospektüsünü istedim firmadan getirdiler inceledim ama haklısınız sanki evimize atılan ilaç farklıymış gibi peşini bırakmıcam sürekli soruşturuyorum, biyolojik olarak evde ne kadar kalır, ne dozda attınız gibi. Ama bu sorulara cevap almak o kadar kolay olmuyor. Silinmeyen yerler de maalesef 30 gün aktif kalıyormuş bunu öğrendim ama doz aşımı konusunda doğru cevabı alabildiğimden pek emin değilim. Araştırmaya devam edecem, ilginize teşekkür ederim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024