agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)




Beğeni Düzeni201Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-06-2012, 21:55   #1
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Hiç hesapta yokken, 4 kedi yavrunuz olursa...

Merhabalar,

Küçük bir bahçem var ve bahçemde sebze ve çiçekler ektim. Kediler de sürekli bahçeme girerek ektiğim bitkilerimi perişan ediyorlar. Bu nedenle ben de bahçeye girmemeleri için bahçemin her tarafını tel çit ile kapadım.

Geçen hafta sabah saatlerinde bahçemi kontrol ederken balkonumun altında bir kedinin yavruladığını gördüm. Yavrular çok küçük oldukları için onları uzaklaştırmak gibi bir niyete girmeden annelerinin yemesi için süt ve ekmek verdim. Aradan 2-3 gün geçti anne kedi ve yavrular bir sabah yerlerinden gitmişler. Bizim evin bodrum katının pencerelerindeki sinekliklerin bir tanesinin yırtıldığını görünce anne kedinin yavruları içeri taşıdığını düşündüm.

Bodrum kat içerisinde epey eşya var ve tüm aradık anca akşam saatlerinde yavruları ve anne kediyi bulabildik. Bir kutuya koyarak ilk yerlerine taşıdık. Ama ordan tekrar anne kedi yavruları kaşla göz arasında taşımış. Nereye taşıdığını bir türlü bulamadık. Sabah işe gitmek için arabamın yanına geldim ve yavruların arabanın altında veya garajda olabileceği düşüncesiyle etrafı araştırdım ancak hiç bir şey göremedim.

Arabama bindim ve işe gitmek üzere yola koyuldum. İşe geç kaldığım içinde yolda 120-130 km gibi süratle otobandan gittim. Tam işyerime yaklaştığımda ise kulağıma kedi sesleri gelmeye başladı. Bir gün önce bol kedili bir gün yaşadığımdan kulağıma kedi sesleri geliyor diye düşündüm. Ancak sesler benle beraber gelince arabamın camını araladım ve seslerin benim arabamdan geldiğini farkettim ve hemen uygun bir yere yanaşarak motorun kapağını açtım. Kedi yavruları motorun altına girmişler. Yol boyunca da motor epey ısındığından sıcaklıktan dolayı kediler bağırmaya başlamışlar. Hemen kolumu içeri soktum ve bir tanesini sağ salim dışarı çıkarabildim ama diğerleri tam motorun altına girmişler. Onları almak için elimi tekrar içeri soktum ama bu sefer kolum motorun sıcaklığından yandı ve aniden elimi çekince de bir demir parçası kolumu epey yardı. Kolumdan akan kanlara aldırış etmeden bir süre daha çıkarmak için uğraştım ama olmadı.

Son çare olarak arabayı servise götürdüm. Hemen arabayı makinayla kaldırdılar ve arabanın altını söktüler. Diğer 3 kedi yavrusu da buradan sağ salim çıkarıldı. Ama anne kedi ortalarda yoktu. Eve tekrar kedileri getirdim ve anneleri gelir alır ümidi ile bir kutu içerisinde garajıma yavruları bıraktım. Anne kedi hiç gelmedi. 2-3 gün bekledik ve bu arada paket sütler ile beslemeye başladım yavruları. Anne kedinin gelmemesi ve etrafta görünmemesi üzerine birkaç gün epey üzüldüm. Bir gün anne kediyi gördüm ve hemen yavruları yanına götürdüm ama o hiç oralı olmadı. Sizin anlayacağınız yavruları terk etti. Sanırım üzerlerine motor kokusu sindiği için.

Yavruların öksüz kalması üzerine etrafımdaki barınakları aradım ama hepside biz yavrular ile ilgilenmiyoruz yanıtını verdiler. Daha önce kedi beslemediğim için bakım konusunda da bilgi sahibi değildim. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar sonucunda tuvalet ihtiyaçlarını yaptırmayı ve kediler için hazırlanmış olan süt tozlarını öğrendim ve biberon ile birlikte satın aldım. Şimdi sabah 6 dan gece 24'e kadar her 3 saatte bir süt veriyorum. Yavruları ilk doyurmaya başladığımda sanırım 3-4 günlüktü ve gözleri açılmamıştı. Şimdi gözleri açıldı ve hafif hafif yürümeye başladılar.

Çok kedi seven birisi değilim ama yinede onları sokağa atmaya gönlüm razı olmadı. Resimlerini aşağıda görebilirsiniz. Kedileri birilerine verip mahallemizden dolayısıyla doğdukları bölgeden uzaklaşmalarınıda istemiyorum.

Enazından kendi yemeklerini bulabilecek duruma gelene kadar bakıcam sanırım. Öğrendiğim kadarıyla bu dönemde iç ve dış parazitlere karşı bazı önlemler alınıyormuş bu konuda ve ileriki dönemlerde yapmam gerekenlerin neler olduğunu paylaşırsanız çok sevinirim.



Name:  IMG_8892_A.jpg
Views: 3871
Size:  29.4 KB
Name:  IMG_8894_A.jpg
Views: 3157
Size:  28.3 KB
Name:  IMG_8900_A.jpg
Views: 3287
Size:  28.8 KB
Name:  IMG_8917_A.jpg
Views: 3652
Size:  25.0 KB
Name:  IMG_8928_A.jpg
Views: 3380
Size:  27.1 KB

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2012, 22:30   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-11-2011
Şehir: adana
Mesajlar: 228
Demekki nasipde varsa geliyormuş çinden yemenden.
En fettanlarıda bu galiba.At atabilirsen.


Süt parası için yardım kampanyasımı başlatsak.

limon, gilan, feriha ve 19 kişi beğendi.
Ekrem Uslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2012, 22:50   #3
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Zaman zaman şu dünyada ne iyi insanlar var diyorum, bu da onlardan biri oldu.

İyi ki varsınız.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2012, 23:43   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Motorda yavruların yanmamalarına çok sevindim.
Okurken yüreğim ağzıma geldi çünkü. Bu kış bir yavrumuz soğukta motor kayışına ön patisinin birini kaptırdı. Şu an üç patili ama çok mutlu bir hayvan.

Bu kış ben de iki anne kedinin yavrularını red edişiyle, elimde biberonla dolaştım.

Çok sağlıklı görünüyor yavrularınız. İç ve dış parazit için henüz erken. 9 haftalık olmadan
parazit hapını çiğnettirip yutturamazsınız. Ben hepsinin de 9 haftalık olmalarını bekleyip, ilk hayati aşılarını yaptırıp, kendileri gibi minik dozda olan parazit haplarını çiğnetip yutturdum.

15'er gün arayla bunu iki kez daha yaptırılıp, genel karmalarını da senede bir kezle devamı gerekiyor.
Kuduz aşısını bir kedi ve köpeğe hayatı boyunca üç kezden fazla yapılmasını gerekli görmüyorum. Hele ki kontrol altındaki hayvanlar için.

Bakamayacağınızı düşünüyorsanız, karınlarını yerden kaldırıp, su ve sütü dilini kullanmayı içgüdüsel başarıp içtikleri an sahiplendirebilirsiniz. Ama şuan onlar uyurken birbirlerini ısıtıyorlardır, onları en azından 5-6 haftalık olmadan ayırmayın derim.
Artık siz mi onlara alışırsınız, yoksa onlar mı size alışır, kokunuzdan tanır peşinizden ayrılmazlar bunu zaman gösterir.
Benim ufaklık mausumu kıskanıyor ve sürekli mausumu yere fırlatılmış halde buluyorum.
Elimde sürekli mausu sevdiğimi düşünüyor belki de.
Onları oyun oynarken izlediğimde tüm stresimi atıyorum. Size de tavsiye ederim. Önlerine şıkırtılı kağıtlar, jelatin benzeri şeyler atın mükemmel oynarlar.

İşiniz zor ve kolay gelsin diyorum.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 08:23   #5
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Amaan bunlar da başka çirkinmiş Allah kolaylık versin diyorum, bahçeniz varsa işiniz daha kolay, ya biz ne yapalım ne bahçe var ne balkon, garibanım güneş yüzü görmeden zayıf kemikli olarak yetişecek

elek ve Güzin Çakar beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 09:07   #6
Ağaç Dostu
 
adacık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
Kediler sizinle karşılaştıkları için çok çok şanslılar. Size onlar adına tüm samimiyetimle çok teşekkür ederim. Evinizde sürekli bakamasanızda artık göz kulak olmaktan kendinizi alıkoyamazsınız. Virüs bir kere bulaştı size -)))

Dişi oldukları için 8 aylık felan olduklarında kısırlaştırılmalarını sağlamanızı öneririm. Belediyeler bu konuda ücretsiz destek veriyorlar. Bir de tekirler bu familyanın en zeki kedileridir. Kimin kapısına giedeceklerini bildikleri gibi...


Düzenleyen adacık : 15-06-2012 saat 15:39
adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 13:44   #7
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Güzel cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bu güzel ve hoş yazılar bana epey moral oldu. Şimdilik gelişimleri iyi gidiyor herhangi bir sıkıntıları yok yavruların. Zaman sıkıntım hat safhada ve kedi köpek bakımıyla daha önce hiç ilgilenmedim. O nedenle bilgi sahibi insanlardan destek almaya çalışıyorum. Bir sürediş işe saat 10 gibi anca gelir oldum.

Benim anlamadığım barınakların yavrular ile hiç ilgilenmemeleri. Sadece yetişkin hayvanlar ile ilgileniyorlarmış. Zaman zaman yavruların yeni resimlerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 14:12   #8
Yeni Üye
 
Gulserim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 3
) çok sevimliler çok özveri gerektiriyor kolaylıklar diliyorum size

Gulserim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 15:15   #9
Ağaç Dostu
 
adacık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
Sayın Oxygene,

Barınaklar konusu maalesef kanayan bir yara. Sizleri üzmek istemem ama orada başka bir dünya var. Trajediler, acılar, çaresizliklerle dolu. Barınakların durumu, belediyenin genel siyasi yaklaşımına, sorumlu kişinin kişisel duyarlılığına, bölgenin sosyo-ekonomik durumuna o kadar bağlı ki. Genel anlamda yetersizler, zor koşullarda var olmaya çalışıyorlar.

Gönüllü desteği ile ayaktalar, maddi, manevi. Sonuç olarak kaza geçirmiş, şiddete, tecavüze uğramış, evinden atılmış (sokakta yaşama şansı olmayan...) hayvanları bile barındıramıyorlar. Tedavilerinde geç kalınıyor kaybediliyor, ya da sakat kalıyorlar. Bir sokak hayvanı için barınakta kalmak zorunda olmak ölümden beterdir. Bu yüzden barınakta köpekler intihar eder. Yemekten içmekten kesilerek yavaş yavaş...

TURKIYE DE HAYVANLAR ve BARINAK GERCEGI

adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 15:37   #10
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Çok güzeller... Sizin gibi düşünceli, iyi birisine rastladıkları için çok şanslılar. Kedi bakmak köpeğe göre daha kolaydır. Yukarıda arkadaşımız parazit hapı demiş ama kedilere genelde iğnesini yapıyorlar, aşı zamanlarını veterinere sormakta fayda var.

Bu arada çok güzel fotoğraflamışsınız minikleri. Çok çok şekerler.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 15:52   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Barınak personeli, sizler ve bizler gibi 1-3 saatte bir biberonla yavruları besleme işini zaten yapamazlar.
Personel sıkıntısı ve olanaksızlıklar içinde çalışmaktalar.
Yetişkin hayvanlar konusunda da yeterli barınak göremedim henüz.
Hele ki şimdiki süreç bu barınakları yok etmek adına yasal girişimlere gebe durumda.

Sayın Oxygene; gelişmeleri merakla bekliyorum. Tekrar kolaylıklar dilerim.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 15:59   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Sayın limon;
miniklere hapı uygun görmekte veterinerler. Hele ki sokak miniklerine.
Şırınga ile enjekte edilmesi için, aşı ücreti ödenmekte.
Ekonomik yönden de bakıldığını düşünürsek, sokaktaki yavruları sahiplenenlere tavsiyem, haftalık dozları detayları ile açıklanmış parazit haplar daha uygundur.
Her parazit aşısı için minimum 35-40 tl ödeneceğine, yaklaşık 1 tl gibi bir fiyata aynı dozu verebilmekteyiz.
Aksi taktirde kimsenin sokak hayvanlarının aşı ücretlerine bile gücü yetemez, kaldı ki mamaları var daha sırada.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 16:58   #13
Ağaçsever
 
marjinalmenekse's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 94
gecen yılda benim başıma geldi. 5 yavru kediyi gazeteye sarıp karşı binanın bahçesine atmışlar . bende önceleri anneleri var sanıyordum fakat bir komşumuz sabah 5 ten beri takip ediyorum annesi gelmedi deyince eşimle kolları sıvadık ...biberon mama süt vs ne gerkiyorsa aldık ... doyurduk sonra veterinere götürdük . anne olmadan yaşamaları çok zor dedi ... ve dediği gibi 1 hafta içinde 4 yavruyu kaybettik. 1 tanesi kaldı .1 tane kaldığı için adınıda Tanem koyduk ... şimdi bizimle yaşıyor ve mutlu olduğunu zannediyorum . 1 temmuzda 1 yaşında olacak güzel kızım ... profilde resmi var .

marjinalmenekse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 17:00   #14
Ağaçsever
 
marjinalmenekse's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 94
kıyamıyor insan ... diğerleri içinde çok uğraştık günde 2 kere veterinere gittiğimiz oldu ... geceleri başlarında bekledim ama yaşamak onlara nasip olmadı . aklıma geldikçe ağlarım ... hepsinin yaşamasını çok isterdim .

marjinalmenekse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 17:38   #15
Ağaçsever
 
BülentBoz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 57
Aynı şey benimde başıma gelmişti.
Sizi en iyi anlayacak insanlardan birisiyim sanırım..

Anneleri ölünce benim de 4 yavru kedim olmuştu iki yıl önce. Sizin yaptığınız gibi bende biberon, süt, tuvalet kabı, kedi kumu vs. malzemelerle, internetten öğrendiğim kadarıyla büyüttüm onları. Ancak bir tanesini az daha öldürüyordum. Bu mesajı da onun için yazıyorum. Siz de aynı hataya düşmeyin diye..

Bunlar biraz büyüyünce, kendi başlarına ufak tefek katı mama yemeye başlarlar düşüncesiyle önlerine küçük küçük kesilmiş çiğ tavuk göğsü eti koymuştum. Yavrulardan biri 2-3 parça eti aynı anda yemeye çalışınca etler boğazını tıkamış. Ve yavrucak küt diye gitti.. Parmağımı yavrunun boğazına sokarak etleri zorla çıkardım. Baktım nefes yok, hareket yok.. Suni teneffüs yaptım, kalp masajı yaptım. Böyle 3-4 dakika uğraştım. Sonunda canlandı kedicik.. Burada şu dikkatimi çekmişti, yavru kedinin bir 4-5 saat kadar gözleri görmedi. Oksijen gitmediğinden olsa gerek. Sonra düzeldi tabi..

Onun için yavrular tam büyümeden çiğ tavuk eti vb. vermeyin derim..

BülentBoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 18:43   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Bebişlerin şanssızlığını şansa dönüştürmüşsünüz. İyi ki varsınız. İşiniz zor, kolay gelsin.Sevgilerimle

selis ve elek beğendi.
Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 19:01   #17
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Çiğ ya da az pişmiş et, yumurta vb gıdalar parazite sebep olabiliyor. Buna da dikkat etmek gerek.

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2012, 19:25   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Özellikle aşısız kedileri öldüren, kedi gribi-gençlik hastalığıdır.
Çok acı çekerler hele ki geç aşılanmışlarsa, virüs bedeni sarmışsa kurtulma şansları azdır.
Ben tüm sokak, bahçe ve ev kedilerimi üç çekirdekli virüs içeren, ilkini 9 haftalık, ikincisini 11-12 haftalık, sonraları yılda bir kez olarak (genellikle: nobivac tricat trio) aşılatmaktayım.

9. ve 11. haftalarda 1/4 tablette parazit hapı yutturmak onları hayati risklerden korumakta. Bu bilgilerimi genellikle araştırarak, her veterinerin de sözüne güvenmeyerek, (ticari bakış açısı olanlara) veteriner yeğenim ve hocaları sayesinde, en önemlisi ise yılların tecrübesiyle bunları kedi severlere iletmekte yarar görüyorum.

Yavru kedilere sütü %50 sulandırmadan vermek, vücutlarını susuz bırakıp, kabızlığa ve sindirim sistemi hastalıklarına sebep olmakta. Su içmeyi sevmeyen kedilere sulandırılmış sütle su da içirilmiş olmakta bir nevi de olsa. Aralarında zorla biberonla su içirttiklerim de bulunmakta.

Kemikli beyaz-kırmızı et karışımı parçaları, mevsim sebzelerinden ıspanak, patates, pırasa, havuç, bezelye, kereviz v.b ile düdüklü tencerede kemiklerin ilikleri döküleseye pişirip, yavrulara bol sulu içine ekmek doğranmış ve kuru mama ilaveli karışım olarak veriyorum.
Elime hangi sebze gelirse tencereye atıyorum. Kuru mama içeriklerinde saydığım tüm sebzeler zaten mevcuttur. Kemiz tozu, kalsiyumu ise bol kemikli pişirme ile elde ediyorum. Bir veteriner meşe külünü her yemeğe bir çorba kaşığı koymamı söyledi.

Kuru mamalarda da kediler için özellikle kül vardır, ama ne külü olduğunu hiç yazmazlar.
Henüz bir mama fabrikası gezemedim. İzmir'de Pınar Et entegre kurmuş ama köpekte oturtmuşlar sistemi, kedi mamasında istenilen değerleri tutturamadıklarını bayileri bizzat itiraf etti. Ama bir gün mutlaka mama içeriklerini imalatında görmek istiyorum.

Kısaca; kedilerin ihtiyacı olan tüm besinleri karşılayabilmek adına bazen pazar esnafından yardım alırım. Çürümeye ramak kalmış sebzeleri (patlıcan, lahana dahil) bol kemik ve et suyuyla pişirilmiş lezzetli yemekler haline getirdiğimde hepsi afiyetle yiyorlar.
Yavrular için bazen blenderden geçiriyorum. Ama asla çiğ et verilmemesi gerektiğini de belirtmek istiyorum. Çünkü; parazit tehlikesi köpeklere oranla kedilerde her zaman daha yüksek.
Bu sitede doğa severlerin hayvan da sever olması beni çok mutlu ediyor.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2012, 14:21   #19
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Merhaba,

Yavruların gelişimi iyi gibi, yürümeye başladılar bazen kendi aralarında oyun oynuyorlar
Sanırım fazla emziriyorum karınları tombil oldu ama hep emmek de istiyorlar.
Gözlemlediğim kadarıyla henüz net göremiyorlar ve gözleri mavimsi bir renkte. Şimdiye kadar görmeleri gerekmiyormuydu? Açıkçası endişe duymaya başladım yolunda gitmeyen birşeyler var diye.
Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse ona göre gerekli önlemleri alayım.

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2012, 17:34   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oxygene Mesajı Göster
Merhaba,

Yavruların gelişimi iyi gibi, yürümeye başladılar bazen kendi aralarında oyun oynuyorlar
Sanırım fazla emziriyorum karınları tombil oldu ama hep emmek de istiyorlar.
Gözlemlediğim kadarıyla henüz net göremiyorlar ve gözleri mavimsi bir renkte. Şimdiye kadar görmeleri gerekmiyormuydu? Açıkçası endişe duymaya başladım yolunda gitmeyen birşeyler var diye.
Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse ona göre gerekli önlemleri alayım.
Merhaba,

Genel olarak bir muayene ettirseniz? Veteriner kesin tanı koyacaktır ve varsa erken tedaviyi önerebilir. Beslenme konusunda da önerileri olacaktır.

Selamlar.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2012, 20:01   #21
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Sn oxygene, sokak kedilerinde genlerine işlemiş olan "ya bir daha yemek bulamazsam" korkusu nedeniyle doyma hissi yok. Gerekirse yediklerini çıkarır, yeniden yerler. Doğru miktar konusunda tabii ki en iyisi bir veterinere danışmak ama siz miniklerin açlıktan ölüyor havalarına kanmayın.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2012, 21:12   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Gözlerinin mavi olması ve habire yemek istemeleri normal. Gözlerinde akıntı, fazla miktarda çapak vs. yoksa (ki ilk resimlerinden gördüğüm hepsi cin gibi maşallah!) çok hareketli birşey olmadıkça tepki vermemeleri de normal. Gözlerinde problem olduğunu ne düşündürdü size tam olarak anlamadım ama ilk haftalarında (sanırım şu an 3 haftalık oldular?) tam göremezler zaten. Ancak karınlarının şişliği problem olabilir. Tuvaletlerini yapamıyorlar mı acaba? Parmağınızı ıslatarak veya ıslak bir pamuk yardımıyla; annelerinin yalamasını taklit eder şekilde sürekli masaj yapmanız lazım karın ve alt bölgelerine...

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2012, 22:26   #23
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Sn Oxygene ben hic kedici degildim ama gecen sene boyle minik bir yavruya bir sure bakmistim hala aklimda artik kediciyim resimler harika patisini kaldirana bayildim kolayliklar diliyorum, cok sanslilarmis size denk gelmisler ..
Ne guzel cok mutlu oldum.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2012, 11:19   #24
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Kediler gözleri tam görmediğini düşünerekten sormuştum sorumu ancak yavaş yavaş artık görme yeteneklerini kazanmaya başladılar.

Dün akşam bir tanesi emizirirken elimi çok fena ısırdı biberonu görünce nedense heyecanlanıyorlar. Ben de elimden kediyi birden bıraktım refleks olarak yere düşünce ön bacağına basamaz oldu. Hemen buz ile tampon yaptım yavaş yavaş basıyordu akşam ama sabah gayet sağlıklı yürüyordu. Sanırım incinme oldu.

Biberonu yeni çıkan dişlerini kaşımak için tüm güçleriyle ısırıyorlar. 3. biberonuda dün parçaladılar. Normal beslenmeye ne zaman başlamalıyım? Bir kap ile denedim ama nafile... Biberon arıyorlar hala.

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2012, 12:13   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Altıncı hafta genelde, dilleri ile sıvıları içmeyi içgüdüsel gerçekleştirdikleri zamandır.
Altı haftayı doldurduklarında biberon yerine çay tabaklarına sütleri ayrı ayrı koyarak biberonla beslenme beklentilerini de sonlandırabilirsiniz.
Hangisi önce içmeyi başaracaksa mutlaka diğerleri de onu izleyerek öğreneceklerdir.

çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2012, 12:44   #26
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Sn. Çisem aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sanırım ben daha yolun yarısındayım

Güzin Çakar ve çisem beğendi.
oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 09:20   #27
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Bizim minikler büyümelerine devam ediyorlar. Sütün yanında artık et suyu ile ıslanmış ekmek ve haşlanmış tavuk eti vermeye başladım. Dişleri epey çıktı artık. Ama ilk çıkmaya başladığında kaşındığı için biberonları hep parçaladılar. Sanırım 5 biberon setini perişan ettiler. Her birinde 3 adet emme başlığı var. Hafta sonu bir leğen içerisinde ılık su ile yıkadım hepsini. Sonra güneş altında kendilerini kuruttular.

Annesi zaman zaman geliyor bahçe demirlerinden bakıyor biraz ve hemen ardından arkasına bakmadan kaçıyor. Son fotoğrafları aşağıdaki gibiler. Her akşam saat 23'e kadar benim çimlerin üzerinde güreş yapıyoruz

Name:  IMG_9230.jpg
Views: 3203
Size:  27.7 KB
Name:  IMG_9234.jpg
Views: 3160
Size:  26.3 KB
Name:  IMG_9245.jpg
Views: 3195
Size:  40.0 KB
Name:  IMG_9247.jpg
Views: 3393
Size:  64.3 KB

COYOTE, limon, gilan ve 16 kişi beğendi.
oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 10:06   #28
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Maşallah kocaman olmuşlar

Güzin Çakar beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2012, 17:09   #29
Ağaç Dostu
 
Kryon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 124
Maşallah, büyüyüp serpilmişler... İyi ki sizin karşınıza çıkmış bu minikler...

Kryon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2012, 10:58   #30
Ağaç Dostu
 
oxygene's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 130
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir siteye giremedim. Kediler şuan gayet sağlıklı ve hala bakmaya devam ediyorum. Bir süredi bahçede barındırıyorum çevreye alışıp kendi yemeklerini bulmaları için. Kedilere sürekli bakmak istiyorum ancak görünen o ki bunu yapamayacağım.

Sürekli bahçede oldukları için gün içerisinde nereye gittiklerini takip edemiyorum. 1-2 defadır yan komşum kedilerin zaman zaman evlerinin içerisine girdiği için şikayette bulundu. Geçen hafta başı kedilerden bir tanesine bişeyle vurulmuş ve zorlanarak yürümeye başladı. Sık sık masaj vs. yaptım ve düzeldi. Ancak ertesi gün diğer bir kedi sabah topallamaya başladı ve her tarafı da ıslatılmıştı. Bir süredi yatıyor ve sürekli dinleniyordu tam iyileşti derken dün akşam beyaz kedi aynı durumda olduğunu gördüm. Arka bacaklarına basmakta güçlük çekiyor ve en hareketli olanlarından birisi bu kedi. İştahıda pek yok gibi duruyor.

Anladığım kadarıyla bizim komşu kedilere, bahçelerine girdikleri zaman pek sevecen davranmıyorlar. Şuana kadar üç tanesi aynı şekilde darbe almış hayvanların. Dün işten gelince beyaz olan kediyi sevmek için elime aldığımda ağlar gibi sesler çıkarıyordu. Özellikle arka bacaklarını elleyince.

Kedileri evden uzaklaştırmam onlar için daha iyi olacağı kanaatindeyim. Bizim komşu böyle giderse hayvanlara ciddi zararlar verecek. Sokağa terk edersem yemek bulmakta zorlanacaklar veya hiç bulamayacaklar ve telef olacaklar.

İzmir veya çevresinde olan kedi seven arkadaşlardan sahiplenmeleri konusunda yardım istiyorum. Kediler son derece temiz ve bakımlı hayvanlar. Ev içerisine alışıklar ve bahçenin bir köşesi dışında hiç bir yere tuvaletlerini yapmıyorlar. Bir süredirde bahçeye yapmıyorlar. Sokağa çıktıklarında yapıyorlar.

Ben bakabilirim diyen arkadaşlar lütfen yardımcı olun. Buraya yazarak veya özel mesaj göndererek bana ulaşabilirsiniz.

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024