agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 2 Gönderen B e t ü l
  • 1 Gönderen sipihr

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2015, 19:32   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-04-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Atibiyotikten sonrası mantar sorunu

Merhaba,

İlgi ve bilgi durumunuzu bilemiyorum, forumdaki her yere bakamadım. Çaresiz bir durumdayım yardımcı olmanız mümkün olursa çok sevinirim.

ben evde iran cinsi kedi besliyorum. 4 yaşında. hiç bir sağlık sıkıntımız olmamıştı ta ki yavru bir sokak kedisi kapımızın önüne gelene kadar. atamadım, kıyamadım küçüktü, veterinere gösterdim, derisinde bir takım hastalığın olduğunu ama iyileşiyor olduğunu söyledi. bir de ishali vardı şurup aldım onun için. eve aldım sonra da sahiplendirdim. Şu anda çok da sağlıklı güzel mutlu bir hayatı var.

gel gelelim benim kedim 3 gün diğer kediyle temas ettikten sonra hasta oldu. kedinin halsizliğiin farkedince veterinere kaptım götürdüm, ateşi vardı. hemen tedaviye başladık ancak gene de uzun bir süreçti, sonrasında ağzında yaralar çıktı, yemek yemeyi kesti, sesi kısıldı.. 1 aya yakın antibiyotik tedavisinden sonra kendine geldi derken bu sefer yoğun atibiyotikten dolayı kedimde mantar başladı.

Veteriner hekimime güveniyorum, son derece bilgili, deneyimli, hayvansever bir insan.

4 aydan fazla oldu mantar hala geçmedi. büyümesini baskı altına aldık ilaçlarla(aşı, krem, hap) fakat sürekli tekrarlıyor. ay çocuğum gibi yemin ediyorum içim gidiyor üzüntüden.

neyse veteriner en son ilacı keselim bir kendi baş etsin görelim dedi. uzun süredir ilaç kullanımı da kötü fakat ben ilacı da kesmeye korkutum. forumlardan araştırınca sirke ve sarımsakla kedinin cildinin temizlenmesi mantara ve yaraya iyi geliyor diye duydum. bir kaç diş sarımsağı rendeledim şimdi elma sirkesi içinde bekletiyorum sonra bu karışımı süreyim diyorum bir süre.

artık kocakarı ya da bitkisel ilaçlarla kimse eskisi kadar ilgilenmiyor. halbuki doğa kendi içinde çözümsüz bir hastalığı sunmaz genelde hayata. hele ki hayvanlarla ilgili olunca diye düşünüyorum.

uzun uzun yazdım, dertlenmişim ben de. sizden(bilgisi olan herkesten aslında) ricam kedinin mantarına ya da cilt hastalığına iyi gelebilecek kocakarı ilacı ya da homeopatik bir birleşiminiz varsa paylaşır mısınız, bahçenizdeki kedilerle ilgilendiğinize göre bilginiz vardır diye umdum.

sipihr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2015, 21:38   #2
Ağaç Dostu
 
B e t ü l's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2013
Şehir: Konya Kırşehir
Mesajlar: 322
Mantarın türünü biliyor musunuz? Candida türlerinde ilaçlara ek olarak sirkeli su(1litreye 1/2 çay bardağı sirke) veriliyor. Mantarlı bölgeye tatbik ediliyor.
Geçmiş olsun. İnşallah çabuk atlatır.

Ozlem A ve A_NOMAD beğendi.
B e t ü l Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2015, 03:31   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-04-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B e t ü l Mesajı Göster
Mantarın türünü biliyor musunuz? Candida türlerinde ilaçlara ek olarak sirkeli su(1litreye 1/2 çay bardağı sirke) veriliyor. Mantarlı bölgeye tatbik ediliyor.
Geçmiş olsun. İnşallah çabuk atlatır.
Tesekkur ederim. Mantarin turunu bilmiyorum. Bir sure ilac surmeyip bekleyelim dediler. Devam ederse mantar testi yaptirabilirim. Simdilik kulagina bir kac gun sirke sarimsak surecegim. Olumlu olursa devam ederim olumsuz olursa isvec surubu diyorum belki onu da denerim.

Sirkenin icine sarimsak ezip koydum, onu pamuga dokup siliyorum su an icin.

Ozlem A beğendi.
sipihr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 18:54   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-04-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Su an sirkeli sarimsagi kestim. Cayagacı yagi alip gunde iki kere onu suruyorum. Sirkeye gore hem kotu kokmuyor hem de can yakiciligi yok. Internetten arastirdim mantar, egzama vs icin kullaniliyormus.

Surdugum yerler iyilesmeye basladi ama ilacla da iyilesiyordu, sikinti tekrarliyor olmasiydi. Zamanla sonuclarini yazarim. Su an icin memnunum.

Ilginize tesekkur ederim

sipihr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2020, 00:23   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 111
daha öncede yazdım sanırım kendim kedi ve köpeklerde oluşan mantar yara uyuz ve benzeri deri rahatsızlıklarında her defasında vete götürmemeye başladım oraya gittiklerinde aşırı stres ve korku içinde oluyorlar, ardıç katranını pamukla bölgeye sürüyorum bir haftada hiç bi şey kalmıyor

su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024