agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)




Beğeni Düzeni117Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2008, 16:18   #31
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Sn.Penelophe , bir kaç fikrim var

Eğer dijital makinanız varsa kedileri resimleyip yuva arıyorum gibi forumlara ve ücretsiz yayınlanabilecek her yere, internetteki ilanlara kedilerin resimlerini yolluyorsunuz..İsteyenlere de gelip burdan alabilirsiniz diyorsunuz )

olmadı..

kedi besleyen hanımı ziyaret edip yumuşak ama onun anlayacağı bir dille,
- bu kadar çok kediden rahatsız olan bir sürü komşunuz var duydum ki bazı acımasız insanlar zehirlemeyi bile düşünüyorlarmış-bu kısmı hikaye tabii ki- dikkat edin sonra çok üzülürsünüz diyebilirsiniz.. ( Bu yaklaşım bizim sitenin karşısında oturan ve saldırgan köpeğini bütün gün açıkta bırakıp giden ve hiçbir olumlu yaklaşımı olmayan bir beyi dize getirmişti )

olmadı..

İçlerinde iyi görünümlü olanları teker teker pet shop lara götürüp satıyorsunuz :P Kazandığınız paralarla apartmanın aidat bedellerini ödediğiniz için oturan ve kedilerden daralan diğer 9 daire sizi yönetici seçiyor

Gerçek fikrim ise yakında iyice daralan diğer apartman sakinlerinden biri cinnet geçirip gerçekten kötü birşeyler yapacak ve neden daha önce ciddi bir girişimde bulunmadım diye topluca üzüleceksiniz..Problem varsa büyümeden halledilmeli..Ya belediye ya da lojman yönetimi bu işi halletmeli derim.

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2008, 01:06   #32
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Caretta, güzel fikirler, özellikle de onlara yuva aramak fakat onların buradan gitmesi,
Alıntı:
Bu hanım, genelde eve gelirken yanında hiç tanımadığımız bir kediyle geliyor. Biz kediyi bir kaç gün, bazen bir hafta görmüyoruz, daha sonra kedi bahçede ve apartmanda yaşamaya başlıyor.
yenilerinin gelmesine engel değil.

Birkaç gündür selamlaşıyoruz, bu da bir gelişme, biraz daha zaman geçsin ziyarete gitmeyi düşünüyorum. Çünkü yaz geliyor, haliyle kediler fazlalaşacak ve sorunlar gene gün yüzüne çıkacak. Bu kez kesinlikle bu konunun konuşularak halledilebilmesi lazım, zira lojmana yeni taşınanlar var ve onlar 20 tanecik kediden rahatsız olmaya başladılar bile, ki 60 tane oldukları zamanı görmediler..


Belediye'den hayır yok, hem olsa bile Todor'un dediği gibi,
Alıntı:
1- Kısırlaştırıp aldıkları yere salacak.
2- Bir sürü kediyi küçücük kafeslerde tıkış pıkış yaşamaya mecbur edecek. Oldukça sert, ölümle biten kavgalar çıkacak.
3- Hiç uğraşmayacak, uyutacak.
bu seçenekler mevcut ve çözüm değiller..

Şimdilik tek çözüm konuşmak gibi görünüyor ama bunun içinde biraz beklemem lazım.. İlgin ve önerilerin için teşekkürler..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2008, 10:15   #33
Ağaç Dostu
 
Aytaç Eroğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 262
sayın penelophe anladığım kadarıyla lojmanda oturuyorsunuz benim bildiğim lojman dahillerinde hayvan bakımı yasaktır. Bu konuyu idari olarak halledebilirsiniz. Yok idare hayır biz karışmayız herhangi bir sakıncası yok derse o zaman size önerim bir yerlerden 2 adet köpek edinin kedilerin yemek saatlerinde köpekleri apartmanda gezdirin bir kaç gün sonrasında kedi kalmayacaktır. Eğer kedili hanım itiraz edecek olursa o zaman sizde makul bir dille onun rahatsızlık duyduğu gibi sizlerinde kedilerden rahatsız olduğunuzu belirtin ve makul sayıda kediyi evinde beslemesi gerekliliğini anlatın
Bu da benim önerim
Denenmiş ve etkili olmuştur.

Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2008, 10:18   #34
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Picea Pungens, başlığı okuduğunuzda önerilerinizin daha önce denenmiş olduğunu göreceksiniz veyahut önerilerinizin imkansızlığını.. Teşekkürler..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2008, 18:54   #35
-
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 88
bizim arka bahçede de bir kedi hanedanlığı varönceden iki apartman ötede boş bir arsa vardı sokak kedileri ordan arka bahçelere girer sonra acıktıklarında dışarı çıkıp çöpten yemek yerlerdi.sonra bi gün o arsa apartman yapıldı ve o kediler apartmanların arka bahçelerinde tıkılı kaldı.4-5 nesildir geçinip gidiyorlar.ama işin kötü tarafı bitkilerimi sürekli kırıyorlar.kıyamete kadar böyle sürcek galiba kaçış yok

maloha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2008, 23:43   #36
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-05-2008
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 8
Durumunuz gerçekten zor insanlar neden evlerine bakabilecekleri kadar hayvan almazlar anlamıyorum.Bazılarıda ilk heves alıyor çoğalınca bıkıyor ve bakmıyor,60 kediden bahsetmişsiniz mazallah onların kokusu bile insanı hasta eder.Belediyede bu işe bakmıyorsa yazık diyorum yani.

MiRZaBeY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2008, 23:57   #37
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-11-2006
Şehir: Istanbul / Milas-Muğla
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maloha Mesajı Göster
bizim arka bahçede de bir kedi hanedanlığı varönceden iki apartman ötede boş bir arsa vardı sokak kedileri ordan arka bahçelere girer sonra acıktıklarında dışarı çıkıp çöpten yemek yerlerdi.sonra bi gün o arsa apartman yapıldı ve o kediler apartmanların arka bahçelerinde tıkılı kaldı.4-5 nesildir geçinip gidiyorlar.ama işin kötü tarafı bitkilerimi sürekli kırıyorlar.kıyamete kadar böyle sürcek galiba kaçış yok
Bu durum benim de başımda var... İstanbul Ataköy'de kendini hayvansever zanneden insanlar, yemek artıkları ve hazır kedi mamalarını kafalarına göre çevrede kedilere veriyorlardı. Bu hayvanseverlik değil, bu bana göre işgüzarlık, çünkü bu tip insanların arkalarında bıraktıkları pisliği temizleme huyları yok. Başkalarının özel mülküne izinsiz girmeleri de hukuksuz olmalarının bir örneği...

Bir tane bayan da durmadan bizim arka bahçenin köşesinde ağaç dibine makarna döküyordu. Kadın yaşlı olduğu için önce ses çıkarmıyordum ama baktım iş rayından çıkmaya başladı, duruma el koyayım dedim. İğrenç bir kedi pisliği kokusu ve yemek artıklarının güneş altında durmasından mütevellit yayılan bozuk yemek kokusu çekilmez bir hal almaya başlamıştı. Bizim apartman toplam 6 daire ve genelde yaşlı insanlar olduğu için birşeyler yapamıyorlardı. Kadına uygun bir dille benim bahçemde yemek veremeyeceğini söyledim; kadın utanmaz bir edayla kendi apartmanlarında kızdıkları için burada verdiğini söyleyince, ben de yarın da yemek vermeye gelde bak ne yapacağımı gör deyip bağırmaya başlayınca çevredeki insanlar araya girip "yapma evladım, yaşlı kadınla bir mi oluyorsun" diyerek ortamı sakinleştirmeye çalışmışlardı. İş inada binmişti. Tabi ertesi gün olmasını iple çekiyordum çünkü kadın her zamanki saatinde çevresinde onlarca kedi ile yine gelecekti. Kadın laftan anlamadığı için konuşmaktan ziyade "aksiyon gerekiyor" diye düşünüp plan yaptım.

Malesef kaba kuvvet kullanarak, kadını yemek vermesini engelleyerek bahçemden uzaklaştırdım... Gelen kedilere de malesef aynı şiddeti kullanarak, gerek hortumdan tazyikli suyla, gerekse nemli toprakla yaptığım kartopu şeklindeki bombalarımla hücuma geçtim. Toprak, hedefine çarptığında dağıldığı için zarar vermiyordu ama kedilere inanılmaz bir korku yaşatıyordu.

Bu sene bahçenin çevresine yaklaşık 2 metre yüksekliğinde helezon tel yapıldı. Apartman toplantısında artık kedilerin bahçeye giremeyeceğinden bahsediyorlardı ama telin altındaki bir karışlık açıklığı hesaba katmadıkları için gelen kedileri görmezden geliyorlar. Benim için tekrar aksiyon başladı çünkü kediler çiş yaptıkları yerleri kendi bölgeleri ilan edip o bölgeden ayrılmıyorlar. Kedinin bir tanesi benim servi tohumlarından fide çıkarttığım saksıma musallat oldu. Hergün gelip o saksıyı eşeliyor, hacedini gideriyor sonra üstünü kapatıp gidiyor. Bütün servi fidelerimin içine etmiş oldu ******!. Sonrada dinlenmek ve güneşlenmek için fıstık çamı tohumu diktiğim 400 adet minik saksının üzerine yatıyordu. Defalarca saksılarımı devirip, içindekilerin ortaya dökülmesine sebep oldular, gecede burda sabahlıyorlardı. Her sabah uyandığımda dökülen saksılarımı görünce cinnet geçirmekten beter oluyordum.

Geçen seneki toprak bombalarım tekrar devreye girdi, son 20 gündür bahçede sağa sola nasıl koşup kedi kovalıyorum bir görseniz; anlatamam. Sonuç?...

Sonuç ****** insanoğlunun zaferiyle noktalandı. Telin altındaki bir karışlık mesafeyi de önce parke taşları, üstüne de toprak dökerek kapattım. Böylelikle zaferimi perçinlemek istedim.

Ama olan benim fıstık çamlarına oldu, 400 saksıdan çıkan fide, topu topu 30 tane, onların da yarısını fire veririm diye düşünüyorum, ama inşallah seneye daha çok fıstık çamı ve servi elde edeceğim, çünkü kedilerle nasıl başedeceğimi biliyorum.

cetvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 01:42   #38
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Alıntı:
Gelen kedilere de malesef aynı şiddeti kullanarak, gerek hortumdan tazyikli suyla, gerekse nemli toprakla yaptığım kartopu şeklindeki bombalarımla hücuma geçtim. Toprak, hedefine çarptığında dağıldığı için zarar vermiyordu ama kedilere inanılmaz bir korku yaşatıyordu.
Durumunuzu anlıyorum fakat kediler hayvan en nihayetinde. Onlara savaş açmanız hiç hoş değil, bu canlarını acıtmayacak bile olsa. Korkutmuşsunuz ki bence buda canlarını yakmakla eşdeğer..

Yemek veren kişiyi engellemeniz yeterliydi, çünkü hayvanlar yemek bulamadıkları için bir süre sonra zaten kendiliklerinden gideceklerdi..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 01:42   #39
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Komşum taşındı, yaklaşık 2 hafta oldu, kediler de yavaş yavaş azalıyorlar..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 06:54   #40
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Galeri: 137
Gözünüz aydın.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 09:18   #41
-
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 88
ah keşke benimkide taşınsa...neyse zaten adam yaşlı bi kaç sene içinde ölür

maloha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 13:39   #42
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Alıntı:
neyse zaten adam yaşlı bi kaç sene içinde ölür
Size diyecek birşey bulamıyorum, sanırım yaşlanmayacağınızı düşünüyorsunuz!

Yücel bey, teşekkürler. Birkaç gündür aklım çok karışık, kediler ve yavruları acıkınca, taşınan komşumun balkonu altına gelip sürekli miyavlıyorlar, yemek istiyorlar ama kimse yok. Offf dayanamıyorum, dün az kalsın yemek verecektim ama yaşananları düşününce kendimi frenledim ve bir kez daha anladım komşumun hayvanlara ne kadar büyük bir kötülük yaptığını, onları hazıra alıştırdığını..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 13:51   #43
-
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 88
o adam sırf kedilere olan düşkünlüğü yüzünden evliliği yıkıldı, karısı onu boşadı.

maloha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 14:38   #44
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-11-2006
Şehir: Istanbul / Milas-Muğla
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Durumunuzu anlıyorum fakat kediler hayvan en nihayetinde. Onlara savaş açmanız hiç hoş değil, bu canlarını acıtmayacak bile olsa. Korkutmuşsunuz ki bence buda canlarını yakmakla eşdeğer..

Yemek veren kişiyi engellemeniz yeterliydi, çünkü hayvanlar yemek bulamadıkları için bir süre sonra zaten kendiliklerinden gideceklerdi..

Evet, onlar hayvan ve kendilerince bir yaşam kültürleri var ve ev olarak kabul ettikleri yerlerden ayrılmıyorlar... Kedinin, binbir emekle yetiştirilen bitkilere ve tohumdan çıkartılmış fidelere zarar vermesine mi göz yummak gerek yoksa verdikleri zararı sineye çekip onlar hayvan demek mi gerek! İşte can alıcı nokta burda! Bu paradoksu aşmak sanırım mümkün değil. Sonuçta bir çözüm bulmak gerekiyor, malesef çözümlerde her insanın hoşuna gidecek türden olmuyor... (mesela meyve ağaçlarındaki ilaçlamada hayvanların yaşam hakkını ellerinden almak oluyor, buna da karşı çıkıyor musunuz, canlarının yandığını düşünüyor musunuz? Dedim ya, çözümler herkesin hoşuna gidecek türden olmuyor.)

cetvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 14:48   #45
-
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 88
ben kedilerden nefret ederim.tanrı yanlışlıkla yaratmış heralde...ben ağaçların ilaçlanmasına baştan beri karşıyım zaten.ben paradoksu aştım;kediler olmadan yaşayabiliriz ama bitkiler olmadan yaşayamyız!

maloha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 15:03   #46
Ağaç Dostu
 
Gülşen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2008
Şehir: Ingiltere
Mesajlar: 331
Galeri: 30
http://akillicihaz.com.

Gülşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 15:11   #47
-
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 88
bunun ne olduğunu anlamadım hayvanlara şok mu veriliyor bu aletle?

maloha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 19:05   #48
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Alıntı:
Gelen kedilere de malesef aynı şiddeti kullanarak, gerek hortumdan tazyikli suyla, gerekse nemli toprakla yaptığım kartopu şeklindeki bombalarımla hücuma geçtim. Toprak, hedefine çarptığında dağıldığı için zarar vermiyordu ama kedilere inanılmaz bir korku yaşatıyordu.

Meyve ağaçlarındaki ilaçlamaya kadar düşünmenize gerek yok, sizin bu hayvanlara yaşattığınız korkudan aldığınız haz (-ki gülmenizden bir hayli belli oluyor) sizi tatmin ediyora benziyor.


Alıntı:
Evet, onlar hayvan ve kendilerince bir yaşam kültürleri var ve ev olarak kabul ettikleri yerlerden ayrılmıyorlar...
Burada da kediler var ve aç kaldıklarında, aç kalayım ama evimden ayrılmayayım, evimde öleyim demiyorlar, yiyecek bulabilecekleri yeni yerler arıyorlar kendilerine..

Alıntı:
Kedinin, binbir emekle yetiştirilen bitkilere ve tohumdan çıkartılmış fidelere zarar vermesine mi göz yummak gerek yoksa verdikleri zararı sineye çekip onlar hayvan demek mi gerek!
Kimse size, yetiştirdiğiniz bitkileri kediler darmadağın etsin, hayvan deyip sineye çekin demedi, sabır başka birşeydir.. Dediğim gibi aç kaldıklarında, yemek aramak için başka yer bulacaklardır kendilerine, onlar gitmeye karar verene kadar sadece sabretmeniz gerekirdi, onlara inanılmaz kokular yaşatmanız değil..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 19:07   #49
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Alıntı:
neyse zaten adam yaşlı bi kaç sene içinde ölür
Alıntı:
o adam sırf kedilere olan düşkünlüğü yüzünden evliliği yıkıldı, karısı onu boşadı.
Alıntı:
ben kedilerden nefret ederim.tanrı yanlışlıkla yaratmış heralde...
İnsanları sevmeyen birinin, hayvanları sevmemesi de doğal olsa gerek.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 19:26   #50
-
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 88
bu kanıya nasıl vardığınızı öğrenmek isterim.gerçekten güzel teoriler öne sürüyorsunuz...eğer adam ölür zaten dediğim için böyle düşünüyorsanız kedileri besleyip bütün bitkilerimin kırılmasına yol açan bir adamı sevmemi bekleyemezsiniz sanırım...

maloha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 20:23   #51
-
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
Çam çiçek gene çıkar kırılan fide için hayvanlara acı vermekmi gerekir Allah aşkına? Bugün ormalnarı kesen insan(!)lara bişey denmiyoda günahsız hayvanlara Allah yanlışlıkla (haşa) mı yarattı deniliyo Pes diyorum gerçekten pes bilerek kırmıyorlar herhalde kırmaları onlara haz **** zevk vermiyordur

dubief Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 20:39   #52
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Bahçemi ve ne tür olursa olsun bitkileri ne kadar çok sevdiğimi sanırım söylememe gerek yok. En azından bir yılı aşkın süredir bu sitede bitki severlerle birlikteyiz. Tüm bunların yanısıra bahçemde 6 tane de kedim var. Üstelik bunların 3 tanesi de henüz 1 Buçuk aylık ve çok şımarıklar. Zaman zaman saksıların içerisini karıştırarak toprakları etrafa saçıyorlar, ektiğim soğanları söküp çıkarıyorlar. Daha anlatamadığım birçok yaramazlık yapıyorlar. Hiçbir zaman onlara zarar vermeyi düşünmedim aksine onlarında birer canlı olduğunu düşünerek ve sabırla yaklaşarak sorunların üstesinden gelmeye çalıştım. Kızmadım mı? kızdım tabi ama eziyet etmeyi düşünmedim.
Yukarıdaki mesajlardaki yaklaşımlar doğrusu beni çok üzdü.

nazlı hilal beğendi.
Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 20:49   #53
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,826
Kediler..

Kedi yüzünden bahçemden soğudum .Sokaklarda kedi yanlız Türkiyede hiçbir avrupa ülkesinde sokakda kedi yok iyi günler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 21:25   #54
-
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dubief Mesajı Göster
Çam çiçek gene çıkar kırılan fide için hayvanlara acı vermekmi gerekir Allah aşkına? Bugün ormalnarı kesen insan(!)lara bişey denmiyoda günahsız hayvanlara Allah yanlışlıkla (haşa) mı yarattı deniliyo Pes diyorum gerçekten pes bilerek kırmıyorlar herhalde kırmaları onlara haz **** zevk vermiyordur
Ben hayvanlara acı vermekten bahsetmedim.Ama belki bir veteriner çağırtıp uyuşturup sokağa atabilirim.çünkü çiçekleri kıran kediler arka bahçelerde mahsur kaldı yoksa kedilerle bir alıp veremediğim yok!

@buket aknar

Kedilere asla zarar vermedim hatta yeri yemek bile verdim.Onları öldürmek yerine çit taktırdım giremesinler diye, tahtalar taktım, duvarları yükselttim.Bundan sonra eğer bitkilerimi kırarlarsa bir veteriner çağırtıp sokağa bırakıcam.

maloha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 00:23   #55
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-11-2006
Şehir: Istanbul / Milas-Muğla
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
........ siz yakalayın biz gelip alırız demişler. Sonra bahçede beyler tarafından bir koşuşturma başladı. Yakalayıp 40 km uzaklıktaki bir ilçeye bırakmışlar. Yaklaşık bir ay sonunda hiç kedi kalmamıştı. Fakat 15 gündür felan yine çoğaldılar bugün 14 tane saydım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
........ Şimdi yeniden toparlanacak hayvanlar ve yine savaşlar başlayacak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
........ Meyve ağaçlarındaki ilaçlamaya kadar düşünmenize gerek yok, sizin bu hayvanlara yaşattığınız korkudan aldığınız haz (-ki gülmenizden bir hayli belli oluyor) sizi tatmin ediyora benziyor.
Doğrusu polemik yapmak için yazdığınıza karar verdim... Yazının duygusu olmaz, nasıl anlamak isterseniz öyle okursunuz... Gülme ikonundan benim zevk aldığımı anlamanız, sizin karşınızdaki insanı tanımadan "iğneleme yolu" (parantez içindeki cümleniz) ile polemik yaratma ve tatmin olma duygunuzu belgelemektedir benim için...


İlk mesajınızda, kedilere neler yaşattığınızı kendiniz yazmıştınız... Kedileri yakalayıp çuvala doldurma esnasında, kedilerin keyif aldığını mı düşünüyorsunuz yoksa? Onların neler çektiğini ve bu hareketin yani kedilerin çuvala konmaması için çevrenizdekileri engellemediyseniz siz de susarak bu sorumluluğa ortak olmuş oluyorsunuz! Sanırım siz de bu esnada tatmin oldunuz! Üstelik bir kez daha savaş başlayacak demişsiniz, demek ki sizin tarafınızdan tekrar kedilere uygulanmaması gereken hareketlere göz yumma durumu çıkacak ortaya... Niye böyle bir topik açma ihtiyacı hissettiniz acaba, yeni savaş taktikleri öğrenmek miydi amacınız?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
........
Burada da kediler var ve aç kaldıklarında, aç kalayım ama evimden ayrılmayayım, evimde öleyim demiyorlar, yiyecek bulabilecekleri yeni yerler arıyorlar kendilerine..
Malesef dediğiniz gibi değil, gidip yemeklerini yedikten sonra yine bahçeye gelip istedikleri gibi davranıyorlar... Kendilerine yeni bir yer arama duyguları malesef istanbulda körelmiş çünkü her taraf beton ve araba olunca, buldukları yeşillik alanları ev belliyorlar ve asla ayrılmıyorlar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
........

Kimse size, yetiştirdiğiniz bitkileri kediler darmadağın etsin, hayvan deyip sineye çekin demedi, sabır başka birşeydir.. Dediğim gibi aç kaldıklarında, yemek aramak için başka yer bulacaklardır kendilerine, onlar gitmeye karar verene kadar sadece sabretmeniz gerekirdi, onlara inanılmaz kokular yaşatmanız değil..
Sabırın ne olduğunu bana açıklayana kadar, siz neden sabır gösteremediniz, onu söyleseniz daha iyi olacak... 3. kata kadar kokular içinde çıkmaya daha fazla dayanamadığınız için harekete geçtiniz; neden daha fazla sabredemediniz acaba? İşte sizin duygularınızla dayanamadığınız kokulara tepki olarak çuval hadisesini tertiplediğiniz gibi, ben de onca emek verdiğim çiçeklerimi korumak ve kurtarmak için böyle bir aksiyon yapma zorundaydım.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dubief;
........ Çam çiçek gene çıkar kırılan fide için hayvanlara acı vermekmi gerekir Allah aşkına?
Sevgili Dubief, çam çiçek gene çıkar demişsiniz ama bir fıstık çamının nasıl tohumdan çıkıp büyüdüğünü bilmediğinizi anlıyorum bu cümlenizden... Tohumdan çıkartılan bir çam ya da servinin, o aşamada zarar görmesi sizin bütün emeklerinizin mahvolması demektir... İsterseniz size bu sene için fıstık çamı ve servi tohumu göndereyim ve kendiniz yetiştirmeye çalışın, işte o zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız!.

Kedilere acı verildiğini nereden çıkardığınızı anlamak mümkün değil!... Acı ve korkuyu aynı saymayın. Bu konudaki tüm mesajları okuduysanız, bir üyenin köpeğinin kedilere olan saldırma aktivitesini anlatması konusunda daha fazla tepki vermenizi beklerdim, çünkü bütün kediler köpeklerin doğal düşmanı olduğunu ve köpeğin her hamlesinin kedinin hayatına kastettiğini içgüdüsel olarak bilirler ve köpek gördükleri zaman yollarını değiştirmeleri gerektiğini anlarlar. Sizce kedinin üstüne köpek salmak mı yoksa kediye hortumla su tutmak mı daha tehlikeli sonuç doğurur?


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar;
........ Bahçemi ve ne tür olursa olsun bitkileri ne kadar çok sevdiğimi sanırım söylememe gerek yok. En azından bir yılı aşkın süredir bu sitede bitki severlerle birlikteyiz. Tüm bunların yanısıra bahçemde 6 tane de kedim var. Üstelik bunların 3 tanesi de henüz 1 Buçuk aylık ve çok şımarıklar. Zaman zaman saksıların içerisini karıştırarak toprakları etrafa saçıyorlar, ektiğim soğanları söküp çıkarıyorlar. Daha anlatamadığım birçok yaramazlık yapıyorlar. Hiçbir zaman onlara zarar vermeyi düşünmedim aksine onlarında birer canlı olduğunu düşünerek ve sabırla yaklaşarak sorunların üstesinden gelmeye çalıştım. Kızmadım mı? kızdım tabi ama eziyet etmeyi düşünmedim.
Yukarıdaki mesajlardaki yaklaşımlar doğrusu beni çok üzdü.
Sevgili Buket hanım, belki sizin yaşadıklarınızın on mislini ben burada yaşadım. sizin 6 tane kediniz var, ama bizim onlarca hatta abartısız yemek verilme esnasında sayısı yüze yaklaşan kedimiz var. Soğanlı bitkilere zarar vermiş olsalar, fazla gam yemeyeceğim çünkü soğanlı bitkilerin toleransı, tohumdan yeni filizlenmiş bir bitkiye göre çok ama çok fazladır. Tohumdan çoğaltılmaya çalışılan ve çok narin olan çam türü bitkilerde verilen zarar sonrası bütün emekleriniz heba oluyor... Diktiğim 400 adet fıstık çamı tohumunun sadece 35 tanesi dışında, hepsi imha oldu; nedeni de kedilerin saksıların üzerinde fink atmasıydı!... geri kalan 35 taneside doğal şartlar yüzünden (kuşlar, minik kurtçuklar vs) hemen hemen yarısı ölecek... şimdi bana söyler misiniz, bunca emek vermeye değdi mi sizce?

Kedileri kovalamak onlara eziyet oluyor da, binbir emekle, ancak yılın belli bir bölümünde yetiştirebildiğim bitkileri korumak niye kabul edilemiyor? Zarar vermek yok, kediyi çuvala koyup bilmem kaç km öteye götürmek yok, kedinin kendi iradesi dışında insanoğlunun kararıyla kısırlaştırılması yok, kedinin üstüne köpek salmak yok, sadece bahçeye yaklaştırmamak var! Kediyi bahçeden uzak tutmak için bir parça toprak savurmak ve/veya hortumla su sıkmak sizce eziyet yapmaksa, fazla diyecek bir sözüm yok.


Bu aşamadan sonra, daha fazla polemik olmaması açısından lütfen bana cevap yazmayın (özellikle siz sayın Penelophe), çünkü herkes kendi açısından bakıp durum değerlendirmesi yapıyor ve bu durum uzayıp gidecek böylece. En az sizler kadar canlı sevgisine sahibim ama bir durum tespitinin bu kadar farklı uçlara çekilip gaddar bir insan gibi gösterilmeye çalışılmam anlaşılır bir durum değil. Tanımıdığınız bir insanı direkt yargılama durumu sadece Türkiye'de varolan bir durum ve polemik yaratmak ve kendini her şartta haklı çıkarmaya çalışmak Türk internet kullanıcılarına mahsus bir durum... Az biraz empati yapmak sanırım herkese iyi gelecek.

cetvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 00:29   #56
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maloha Mesajı Göster
kediler olmadan yaşayabiliriz ama bitkiler olmadan yaşayamyız!
Yanılıyorsunuz. Her hangi bir canlı türünün yok olması bezin zincirinin en son halkası olan insanlığı etkileyecektir. Bu konuda insan türünün doğal düşmanını araştırmanızı öneririm.

Ayrıca, bir canlı türünü bu kadar kolay gözden çıkarabilmeniz düşündürücü.

dinozor beğendi.
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 01:38   #57
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Polemik yapmak için yazdığıma karar vermeniz çok normal, yazılarımdan işinize gelen yerleri, görmek istediğiniz gibi alıntılamışsınız çünkü.

Öncesi var birde o yazının,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Hayvanları çok severim ve onlara kötü davranılmasına tahammül edemem. Nitekim kedileri yakalarlarken de kötü davrandıkları için bir kaç kez de uyardım.

Şimdi kediler yeniden toparlanmaya başlıyorlar, bunun için ne yapılabilir?

Bazı komşular çok katı kediler konusunda, küçük çocukları var ve çocukların zarar göreceğini düşünüyorlar.

Çocuklarını hayvanlara düşman yetiştiriyorlar. Kedilere vuruyor çocuklar.
okuyarak anlayabilirsiniz. Uyarmanın dışında kaba kuvvet kullanmak benim tarzım değil..

***

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetvel Mesajı Göster
Gülme ikonundan benim zevk aldığımı anlamanız, sizin karşınızdaki insanı tanımadan "iğneleme yolu" (parantez içindeki cümleniz) ile polemik yaratma ve tatmin olma duygunuzu belgelemektedir benim için...
Bakın bu ikon; = kahkaha ikonudur. Kullandığınıza göre anlamını biliyor olmalısınız, dolayısıyla insanlar mutlu olduklarında, komik bulduklarında, zevk aldıklarında kahkaha atarlar.. Biz ise internette kahkaha atmak yerine aynı anlamlı olan bu ikonu kullanıyoruz. Yani afedersiniz, zevk aldığınızı yazmışım sadece, buna bir de mutlu olup, komik bulduğunuzu eklemeliydim.

***

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetvel Mesajı Göster
İlk mesajınızda, kedilere neler yaşattığınızı kendiniz yazmıştınız... Kedileri yakalayıp çuvala doldurma esnasında, kedilerin keyif aldığını mı düşünüyorsunuz yoksa? Onların neler çektiğini ve bu hareketin yani kedilerin çuvala konmaması için çevrenizdekileri engellemediyseniz siz de susarak bu sorumluluğa ortak olmuş oluyorsunuz! Sanırım siz de bu esnada tatmin oldunuz! Üstelik bir kez daha savaş başlayacak demişsiniz, demek ki sizin tarafınızdan tekrar kedilere uygulanmaması gereken hareketlere göz yumma durumu çıkacak ortaya... Niye böyle bir topik açma ihtiyacı hissettiniz acaba, yeni savaş taktikleri öğrenmek miydi amacınız?
Bu yazınızdan okuduğunuzu anlamadığınızı **** bana yapıyorsun dediğiniz polemiği, aslında kendinizin yapmaya çalıştığınızı anlıyorum. Zira bu alıntı;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Belediyeyi aramış komşular, siz yakalayın biz gelip alırız demişler. Sonra bahçede beyler tarafından bir koşuşturma başladı. Yakalayıp 40 km uzaklıktaki bir ilçeye bırakmışlar.
bunun kanıtıdır.

Çuvalı felan nereden çıkardınız bunu da hiç anlayabilmiş değilim, bu sizin savaş taktiği dediğiniz şeylerden biri olmasın sakın. Bu arada (siz ne kadar okuduklarınızı anlamamış olsanızda) ben başkaları tarafından yapılan eylemden bahsediyorum, kendi yaptığım eylemi kahkahalarla anlatmıyorum.. (-ki buraya başlık açmaktan ve insanları birkaç kez uyarmaktan ziyade yaptığım bir eylem yok..)

***

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetvel Mesajı Göster
Niye böyle bir topik açma ihtiyacı hissettiniz acaba, yeni savaş taktikleri öğrenmek miydi amacınız?
Böyle bir başlık açtım çünkü, hayvanlara zarar vermeden bu sorundan kurtulmanın bir yolunu arama ihtiyacı hissettim.

***
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetvel Mesajı Göster
Sabırın ne olduğunu bana açıklayana kadar, siz neden sabır gösteremediniz, onu söyleseniz daha iyi olacak... 3. kata kadar kokular içinde çıkmaya daha fazla dayanamadığınız için harekete geçtiniz; neden daha fazla sabredemediniz acaba? İşte sizin duygularınızla dayanamadığınız kokulara tepki olarak çuval hadisesini tertiplediğiniz gibi, ben de onca emek verdiğim çiçeklerimi korumak ve kurtarmak için böyle bir aksiyon yapma zorundaydım.
Ben sabrettim, yaklaşık 2 yıldır ne bir kediye toprak attım, ne hortumla su sıktım, ne korkuttum, ne çuvalla birşeyler yaptım nede komşuma kaba kuvvet kullandım. Yaptığım tek şey insanları uyarmak ve buraya başlık açmak oldu ve yaşadığım şeyleri üzüntü duyarak aktardım..

***

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Şimdi yeniden toparlanacak hayvanlar ve yine savaşlar başlayacak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetvel Mesajı Göster
Gelen kedilere de malesef aynı şiddeti kullanarak, gerek hortumdan tazyikli suyla, gerekse nemli toprakla yaptığım kartopu şeklindeki bombalarımla hücuma geçtim. Toprak, hedefine çarptığında dağıldığı için zarar vermiyordu ama kedilere inanılmaz bir korku yaşatıyordu.
Aramızdaki fark, yukarıdaki iki alıntıda da olduğu gibi, duygularımıza tercüman olarak kullandığımız ikonlarla bile belli oluyor, dolayısıyla sizinle tartışacak ve buluşacak ortak bir noktam yok. Eğer gerçekten polemik istemiyorsanız, okurken daha dikkatli, yazarken daha gerçekci olursunuz, en azından çuval felan birşeyler uydurmazsınız yani..


Düzenleyen Penelophe : 27-05-2008 saat 13:43
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 08:28   #58
-
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
Bizim çifliğimizde 13 tane kedimiz var köpeklerle aynı tastan yemek yiyolar ne bir düşmanlık var nede başka bir şey yavru kediler benimde çok fidemi kırdı olsun canları sağolsun doğayı seven insan bir yavru kediye bakarkende bir fideye bakarkende aynı hazı sevgiyi alır, kedilerin size inattan **** size gıcıklık olsun diye fidelerinizi kırmaz herhalde?

Duru beğendi.
dubief Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 09:19   #59
-
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Yanılıyorsunuz. Her hangi bir canlı türünün yok olması bezin zincirinin en son halkası olan insanlığı etkileyecektir. Bu konuda insan türünün doğal düşmanını araştırmanızı öneririm.

Ayrıca, bir canlı türünü bu kadar kolay gözden çıkarabilmeniz düşündürücü.
Ekosistemin ne olduğunu ve ne kadar hassas olduğunu bende biliyorum.Ama şuan bir çıkın ormana gidin kaç tane kedi göreceksiniz?Kedilerin zaten ekosistem için faydası yok şuanda.****** bu yüzden kalkıp kedilerin hepsini öldürelim demiyorum mesela Amerikadaki gibi sokak hayvanları toplamak için timler kurulabilir.Ne güzel, adamlar bir telefon ediyor hem sokak hayvanları bir barınak buluyor hem de insanlar rahat ediyor.Güya o sistem Türkiyede de var ama kaç kere çağırdım gelmediler.Komşularımda çağırdı gelmediler.Yani bu sistemi etkin hale getirmemiz gerek.

maloha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 10:56   #60
-
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
Peki size Allah kedileri yanlışlıkla(haşa) yarattı deme hakkını kim veriyor? Ekosistemde Doğal seleksiyon diye bir şey vardır ekossitemi iyi bilseydiniz kedilerin neden ormanda olmadığını anlardınız

dubief Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024