agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-04-2021, 21:21   #31
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Benim kulucka maceram hala devam etmekte..E
Simdi sormak istediklerim;
1-Nemi 50-60 arasinda tutmak icin siringayla 10 ml su koyuyorum tam geliyor gecmiyor ama 2.5-3 saat sonra 50 nin altina dusuyor..tekrar su koymak gerekiyor.
2-Döl kontrolu yapmak gerekir yaziyor internette..Ben yapmadım.Yumurtalari cikima alirken bakip oyle yerlestiririm diye düsündüm.Bu esnada makinenin fisini cekip mi yumurtalar yerlestiriliyor? Kullanip tecrube etmeyince bazi seyler internetten arastirarak ögrenilmiyormus anladim
Bu konuda özellikle basari elde etmis arkadaslar tavsiyede bulunurlarsa cok sevinirim..
Sn. Zekoş Beren kuluçka makinesini iki tur çalıştırmış ve hala acemi birisi olarak sorularınıza cevap vermeye çalışayım. Öncelikle şunu söyleyeyim daha önce hiç bu tür bir makine kullanmadım bu nedenle karşılaştırma yapamıyorum; sadece bu makineye göre (o da keşfedebildiğim kadarıyla) yorum yapabilirim.
1-Bu makinede haznede su olduğu müddetçe seçtiğiniz programa göre (tavuk, kaz, güvercin, vb.) önceden ayarlanmış sıcaklık ve nem değerlerinde sabit tutuyor. Su bittiğinde nem düşmeye başlıyor. Ya manuel olarak su eklemeniz ya da youtube'da videoları olan serum seti ve su şişesi ile yapılan basit düzeneği kurmanız gerekiyor. Ben düzeneği kurdum ama bir müddet sonra nedense tıkandığı için elle su koydum. Yaklaşık 12 saatte bir paketin içinden çıkan küçük su kabıyla hazneye su koymanız yeterli oluyor. Yalnız benim makinede şöyle bir durum gözlemledim; tavuk modunda nem 65'e ayarlı olmasına rağmen genelde 70-75 civarında bir nem gösteriyor, ya gösterge kalibrasyonunda bir hata var ya da başka bir şey, sebebini henüz bilmiyorum.
2-Döl kontrolü ilk seferinde 7-8nci gün gibi yaptım, aletin üzerindeki kontrol lambasıyla ama pek bir yararını göremedim. Üstelik yumurtaları tek tek alıp geri koymak makine kapağının açık kalmasına ve haliyle ısı-nem kaybına yol açıyor. İkincide döl kontrolü yapmadım. Benim makinede çıkıma almak, 18nci günde viyolleri dışarı çıkarıp onun yerine çıkım tablasını yerleştirmek şeklinde oluyor ve fişi çekmeden hatta soket bağlantısını da sökmeden yapılıyor çünkü 18nci günden sonra program otomatik olarak viyolleri çevirmeyi kesiyor. Nemi de kendisi ayarlıyor.

Genel olarak makineden memnun kaldığımı söyleyebilirim ama net bir şey söylemek için hala erken çünkü yumurtadan yana şanssızlık yaşadığım için çok iyi sonuçlar alamadım maalesef. Yani döllü yumurtalar olsaydı sonuç daha başarılı olur muydu tam olarak bilemiyorum.

Sözün özü; en iyi kuluçka makinesi bence açık ara iki ayaklı ve kanatlı olanlar

Asoo beğendi.
mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2021, 14:11   #32
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 805
Galeri: 4
Kulucka makinesi kullanan arkadaslara bir sorum daha olacaktı.Burada bir komsunun makinesine yine yumurta koyduk yenilen pehlivan gürese doymaz misali Bu gelis marka cimuka..hep merak ettigim markaydi hemde övüldüğü kadar iyi mi test etmis oluruz diye düsündük.Simdilik bir sorunla karsilasmadik cok sükür. Sadece üst tarafta olan havalandirma delikleri acik mi yoksa kapali mi kalacak ona takıldım.Devamli bu isle ugrasan bir arkadasim hep acik kalsin ...baska biri de farketmez dedi..
Sicaklik **** nemin yükselmesi halinde acilmasi gerektigini biliyorum ama normal seyrinde ne yapmalı?

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024