agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)




Beğeni Düzeni71Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2012, 10:41   #91
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-06-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1
Sn idcevi, ben İzmir/Bornova'da ikamet etmekteyim.Sussex civcivlerine ihtiyacım var bu konuda yardımcı olabilir misiniz?Aldığım yumurtaları makineme koydum ama hepside bayat yumurtalar oldukları için verim alamdım.

örümcek1 beğendi.
umut3535 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 23:01   #92
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: bremen
Mesajlar: 18
5 yil önce toplam 5 tavuk aldim, coluk cocuk hayvanla tanissin vs. vs. 1x AUSTRALORP, 1x AS & LS mix, geri kalanida süs olsun bahceme nese katsindi. Hasil kelam getirdigimin ertesi günü süs tavuklarindan biri öldü. Kalan dörtten, 2 süs tavugu 3 yil yasadilar, o keretalarin yumurta verimi, yaklasik 50 adetti. 3 yilin sonunda öldüler. Gelelim bombalarima, AUSTRALORP`un Masallahi vardi 4 yil boyunca, yilda biraktiysa 20-30 gün yumurta yapmayi birakti, oda cok asiri soguk oldugunda vs. Amaaaaa AS & LS mix varya dillere destandi nazar degirecekler diye onun hakkinda en cok konusan arkadasima hediye ettim. Mübalagasiz, 365 gün -15, -20 banamisin demedi. Kisin yumurtayi folluga yetistiremediginde yere yapardi, yumurta yerle temastan sebep yarim saat sonra catlardi. 4 yil boyunca. O kadar cana yakin keratalardi bide. Su anda yeniden 6 tane aldim 2x LS, 4x Austrolorp larim var, Allah icin yumurtasinda degilim, ihtiyacimi aliyorum geri kalan zaten es dost ve mahalleliye gidiyor. Diyebilirim sikintisiz 4 aileye yetiyor.

Ortamlari: 5 m² kümes, yaklasik 60m² telle cevrili gezebilecekleri alan.

Yem: 64% Arpa, 9% cekirdek, 8% bezelye, 7% Soja, 7% kirilmis kirec tasi, 4% Misir, patates, vs. vs. karisimi yem. Her gün bir avuc taze cim, ve iki haftada bir yaklasik 60 litre taze cim. (Bahcedeki cimleri bictigimde onlarda nasibini alacaklar dimi ama. )) )

arada sirada uzun süre bahcede oldugumda cikariyorum, baslarinda durmadinmi, ortaligi darma duman ediyorlar. Birde, sonbaharda yapraklar yere düstügünde en az 3 gün disari saliyorum, agaclarin altinda biriken yapraklari cimlerin üzerine atiyorlar, cim makinasiyla bir defa geciyorum, yapraklari cikarma derdinden kurtuluyorum. )))))))))

6litre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2012, 21:20   #93
Yeni Üye
 
fenasihoroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Sevgili Light Sussex seven arkadaşlar evcillerimin yeni resimlerinden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum
3.Light Susex anaçlarım : Light Sussex Türkiye

limoncu ve örümcek1 beğendi.
fenasihoroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2012, 10:33   #94
Ağaç Dostu
 
limoncu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 192
En çok yumurta veren tavuklar sussex ler mi ataklar mı? yoksa austroloplar mı? anlamadım.

örümcek1 beğendi.
limoncu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 23:03   #95
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: bremen
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limoncu Mesajı Göster
En çok yumurta veren tavuklar sussex ler mi ataklar mı? yoksa austroloplar mı? anlamadım.
Su, bu diyemem, ancak söyle söyleyeyim, austrolop, benim su ana kadar gördügüm kadariyla 10 numara, AS & LS mixlerim en bombasiydi, efsane diyorum, o kadar yani. Ama o keratalar sanki sans isi gibime geldi. Yani analari iyi olacak babalari iyi olacak vs. vs. Su an bende 2 ls var. Accik tembeller sanki. **** bana öyle geliyor.

örümcek1 beğendi.
6litre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2013, 22:33   #96
Yeni Üye
 
muratbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 6
susex ile ilgili her konuda yardımcı olunur.

örümcek1 beğendi.
muratbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 13:21   #97
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
Sitenin bu konusunu kaçırmışım, hayretler içinde okudum, cinslerinin en güzel örneklerinin besleyen pek çok hobici bulunmakta Türkiye'de. Benim kümeslerim www.nadirtavuklar.com

örümcek1 beğendi.
baras Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 16:06   #98
Ağaç Dostu
 
thares's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 223
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Ben köy çocuğuyum. Kendimi bildim bileli tarımın içindeyim. Memuriyetim sırasında uygulama alanında olamadım. Bu dönem içinde de değişik kaynaklardan bilgilendim. Evimde sürekli çimlendirdiğim bir şeyler var idi. Yetiştirdiğim bitkileri ya ormanlara gezmeye gittiğimde oraya buraya dikerdim veya çalıştığım kurumların bahçesine dikerdim.Bir süre evimde muhabbet kuşu ürettim. Arkadaşlarımın çocuklarının doğumgünlerinde kafesle birlikte hediye ederdim. Çocuklar sorumluluk sahibi olsun, SEVGİ kavramını özümzesin diye.
1967 yılında evimize gelen okunmuş bir HAYAT dergisinin iç sayfalarında kuluçka makinesi reklamı gördüm. MKE nin ürettiği 300 yumurtalık bir makine idi. Babama almasını istedim. Sonra babam Ankara'dan getirdi. Makineye özel bir gazocağı ile çalışıyordu. 12 yaşında idim, makineyi kurup çalıştırdım. 21 gün nöbet tuttum sonunda 100 kadar civciv aldım. O zaman köyümdeki herkes bana DELİ demişlerdi. Yaptığımız işten para kazamanadık ve vazgeçtik.
Şimdi yaklaşık 10 yıldır kendi arazimde amatör olarak yapıyorum. Şu anda 70 kadar tavuğum var 5-15 arasında yumurta alıyorum. Serbest dolaşıyorlar. ****** verim az. Çok yumurta almanın belirli koşulları var. Vitamin desteği aşırı beslenme vs vs uygularsak ****** verim alınır. Aslında xxx sayıda yumurta verimi olan tavuğu nasıl besleyeceğiz. Gece kaldığı kümesin ısısı vs vs nasıl olacak. Tavuğun cinsi ne olursa olsun; x cinsi tavuğu bu kriterler de bakarsasınız 300 yumurta alırsını denmesi lazım.
Geçenlerde susex tavuklarımın kümesinin ışığını saat 24 e kadar yaktım. Önlerine sınırsız yem koydum.On gün kadar bu uygulamayı yaptım. 15 tavuktan 10-12 arası yumurta aldım. Bu ara havalar soğudu yemde versem yumurtlamıyorlar.
Sonuç olarak: Kesin çizgiler çizmemek lazım...
Selamlar....
Bu yıl 2 light sussex tavuğum iki tanede köy tavuğu denilen cinslerden civcivlikten tavukluğa uzanan bir yol aldım iddia ediyorum aynı yemi yiyen light sussex ile köy tavukları arasında kesinlikle yumurta verimi konusunda fark yok bunun aksini iddia edenler çıkar peşinde maddi kaygılar peşinde olan hobiciler. Ancak light sussex cinsler görünüm uysallık açısından oldukça iyiler.
SAYGILAR

örümcek1 beğendi.
thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 23:47   #99
Ağaçsever
 
idcevi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thares Mesajı Göster
iddia ediyorum aynı yemi yiyen light sussex ile köy tavukları arasında kesinlikle yumurta verimi konusunda fark yok
SAYGILAR
Sayı olarak bilmesem bile köy tavuğu denilen tavuğa da düzenli yem verilse olduğundan daha verimli olacağından kuşkum yok. Köy tavuğu nerede bulmuş düzenli yemi, bazı evlerde hiç yem görmüyor bile, doğada ne bulduysa onu yiyor.

örümcek1 beğendi.
idcevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2013, 02:06   #100
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: bremen
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thares Mesajı Göster
Bu yıl 2 light sussex tavuğum iki tanede köy tavuğu denilen cinslerden civcivlikten tavukluğa uzanan bir yol aldım iddia ediyorum aynı yemi yiyen light sussex ile köy tavukları arasında kesinlikle yumurta verimi konusunda fark yok bunun aksini iddia edenler çıkar peşinde maddi kaygılar peşinde olan hobiciler. Ancak light sussex cinsler görünüm uysallık açısından oldukça iyiler.
SAYGILAR
Hocam benim ne cikarim olabilirki, olmuyor ama? Lütfen rica ederim, bahcemdeki hayvanimi anlatiyorum size, hos kendim yumurtlayacak halimde yok. An itibariyle disarisi - 9, yarin insallah ben cikasiya 2 yumurta follukta hazir. 2 beyaz bacak LS, 2 Atmaca cinsi (Sperber) , 2 de cinsini bilmedigim (onlarida austrolop diye tutduydum, olmassa getir degistirelim demisti ayni zamanda satici, benim tembelligim, neyse. ) bahardan itibaren 6 hayvandan sonbahar basina kadar minimum ortalama 4 adet günlük yumurtam var. Yasadigim ülkede kaliteli hayvana ulasma sansi daha fazla, bilmiyorum, adam LS dediyse genelde LS cikiyor. Yahu adam 2 haftaya yumurtaya baslarlar dedi, biri daha yoldayken kartona yumurtladi. Haaaaa, gel gelelim arkadasimda var 19 tane tavuk, 2 horoz, havalar iyiyken 2 tane yumurta aliyor diye seviniyordu, anlattim benimkileri, anlatmaz olaydim, kendikileri yavas yavas tencereyi boyluyor simdi. Nasip isi abi nasip. Allah iyi insanlari karsilastirsin. Sahtekar dolu ortalik haklisin ama herkezi bi kefeye koyman hos degil.

6litre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2013, 22:52   #101
Ağaç Dostu
 
efe-can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2008
Şehir: Menderes-İZMİR
Mesajlar: 113
Sn Thares Geçmiş yıllarda yazdığım bir yazıya alıntı yapmış.İlgisine teşekkür ediyorum. Hala 100 kadar tavuğum var. Kasım-Ocak ayı içinde günde 3-5 adet yumurta alabildim. Şimdi ortalama günde 10 tane alıyorum. Ama yumurtlayanların çoğu Susex tavukları.Aslında saf ırk olsun istemiştim ama diğer tavuklarıma kıyamadım şimdilik karışık. Zamanla sadece susex ler kalsın istiyorum. Geçen bir arkadaşım geldi onunda bahçesi var.Benim arazide hiç ot görmeyince "alaçladınmı" dedi. Bende tavukları gösterdim. Hemen 50 tane tavuk buldu geldi. Şimdi bahçeye saldı. Yılda ot mücadelesi için 1000-1500 tl masrafı varmış. Şimdi o masrafta ve zahmetten kurtulacak. Bıraktığı gübre ve temizlediği börtü böcek cabası.

Ben + İdcevi deneyimlerimizi paylaşırken hiçbir menfaatımız yoktur. Gördüklerimizi/yaşadıklarımızı objektif olarak aktarıyoruz. Yine altını çizerek diyorum. Her tavuğun yumurta verimi; içinde bulunduğu ortam ve beslenme şartlarına bağlıdır.
Not: Geçen yıl komşum marullarını satamadı ve tohuma kaçtı. Yaklaşık 7-8 bin adet marul vardı. Hergün önlerine sınırsız marul attım. Birkaç gün sonra yumurta verimi 2 katına çıktı. Selamlar...

örümcek1 beğendi.
efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2013, 08:08   #102
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Hangi site olursa olsun tanımadığınız güvenmediğiniz adamlardan almayın bu kişiler şu site bu site değil hepsinde üyeler.. Zira hepsinde sahtekarlar kol geziyor özellkle yumurta konusunda. . Bir çok kez yumurta alarak hayal kırıklıkları yaşayan benim sizlere tavsiyem budur.

örümcek1 beğendi.
prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 21:52   #103
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: bremen
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Sn Thares Geçmiş yıllarda yazdığım bir yazıya alıntı yapmış.İlgisine teşekkür ediyorum. Hala 100 kadar tavuğum var. Kasım-Ocak ayı içinde günde 3-5 adet yumurta alabildim. Şimdi ortalama günde 10 tane alıyorum. Ama yumurtlayanların çoğu Susex tavukları.Aslında saf ırk olsun istemiştim ama diğer tavuklarıma kıyamadım şimdilik karışık. Zamanla sadece susex ler kalsın istiyorum. Geçen bir arkadaşım geldi onunda bahçesi var.Benim arazide hiç ot görmeyince "alaçladınmı" dedi. Bende tavukları gösterdim. Hemen 50 tane tavuk buldu geldi. Şimdi bahçeye saldı. Yılda ot mücadelesi için 1000-1500 tl masrafı varmış. Şimdi o masrafta ve zahmetten kurtulacak. Bıraktığı gübre ve temizlediği börtü böcek cabası.

Ben + İdcevi deneyimlerimizi paylaşırken hiçbir menfaatımız yoktur. Gördüklerimizi/yaşadıklarımızı objektif olarak aktarıyoruz. Yine altını çizerek diyorum. Her tavuğun yumurta verimi; içinde bulunduğu ortam ve beslenme şartlarına bağlıdır.
Not: Geçen yıl komşum marullarını satamadı ve tohuma kaçtı. Yaklaşık 7-8 bin adet marul vardı. Hergün önlerine sınırsız marul attım. Birkaç gün sonra yumurta verimi 2 katına çıktı. Selamlar...
? 100 tavuktan 3-5 yumurtami? Yem vs. vermiyormusunuz? Normal degil!

örümcek1 beğendi.
6litre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2013, 21:56   #104
Ağaç Dostu
 
efe-can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2008
Şehir: Menderes-İZMİR
Mesajlar: 113
Sn.6Litre:
****** tavuklarımıza sabah-akşam yem veriyorum. Yılda 365-20 yumurta nasıl alınır bilmiyorum. Benim tavuklarım serbest dolaşıyor. Geçen yıl kış çok soğuk geçti. Soğuk günler oldukça verimsiz oluyor. Ben Soya+mısır gibi yemler vermiyorum. Burada satılan hazır yemlerin içeriğini bilmiyoruz. GDO lu gıdalar mevcut. Ciddi bir gıda terörü var. Hem insanların, hemde hayvanların yiyeceklerinde. Ürettiklerimizi eş-dost tüketiyoruz.

Bu yıl havalar güzel geçti verim fena değildi. Şimdilerde 80 tavuktan ortalama 30-40 yumurta alıyorum. Sizin tavuklarınızdan Türkiyede varmı bilmiyorum.

1995 yılında Ştutgard'da da bir çiftlikte tavuklar görmüştüm. Kırmızı renkli çok iri cüssesli hayvanlar idi. Yumurtaları da çok iri idi. Ama cinsini vs sormadım. Çok kalın duvarları olan kümesleri vardı. Çiftlikte Geyik ve Kuzu besliyorlardı. Yeşil alan çoktu. Türkiyede araştırdım o cüssede bir tavuk görmedim. Selamlar...

örümcek1 beğendi.
efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 11:45   #105
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Sevgili L. Susex severler...Bende 2 ağustos itibariyle 5 adet sussex civcive sahip oldum. Umarım hepsini sağlıklı bir şekilde büyütebilirim. Susexleri aldığım arkadaş hepsinin aynı tarihte çıktığını ve 15 günlük olduğunu söyledi ama iki tanesi diğerlerinden oldukça küçük cüsseli. Civcivlerden bir tanesinin hiç siyah lekesi yok, L. susex civcivlerin tamamında türe özgü beyaz lekeler olması gerekir mi? Bir de satıcı arkadaş vitamin önerdi. Sağlıklı gelişim için vitamin mutlaka kullanmam gerekiyor mu? Evde oğlumun kullanmadığım vitamin şurupları var. Bu şurupları civcivlerin suyuna katmamda sakınca var mı? Tecrübeli L. susex sever arkadaşların yanıtlarını bekliyorum...

örümcek1 beğendi.
sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 08:07   #106
Yeni Üye
 
fenasihoroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 Mesajı Göster
Sevgili L. Susex severler...Bende 2 ağustos itibariyle 5 adet sussex civcive sahip oldum. Umarım hepsini sağlıklı bir şekilde büyütebilirim. Susexleri aldığım arkadaş hepsinin aynı tarihte çıktığını ve 15 günlük olduğunu söyledi ama iki tanesi diğerlerinden oldukça küçük cüsseli. Civcivlerden bir tanesinin hiç siyah lekesi yok, L. susex civcivlerin tamamında türe özgü beyaz lekeler olması gerekir mi? Bir de satıcı arkadaş vitamin önerdi. Sağlıklı gelişim için vitamin mutlaka kullanmam gerekiyor mu? Evde oğlumun kullanmadığım vitamin şurupları var. Bu şurupları civcivlerin suyuna katmamda sakınca var mı? Tecrübeli L. susex sever arkadaşların yanıtlarını bekliyorum...

Öncelikle hayırlı olsun L.sussex ler hem çok güzel hemde çok verimli bir ırktır,sussexlerde ana renkler 1 aylık olunca iyice kendini belli eder,6 aylık olunca renkleri tam oturmuş olur,genel olarak 5,5/6 aylık olunca yumurtaya gelirler.yem olarak ilk olarak etlik piliç yemini 2,5 aylık oluncaya kadar vermenizi
gelişimleri açısından tavsiye ederim.vitamin olarak aşağıdaki karışımı kullanmanızıda tavsiye ederim.selamlar.

örümcek1 beğendi.
fenasihoroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 08:10   #107
Yeni Üye
 
fenasihoroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Arkadaşlar ben 4 yıldır kullanıyorum. yüzlerce yavrudan ölüm 1-2 tane fazlası olduğunda kesin benim hatamdır.

okunuşuyla yazıcam kusra bakmayın.

dektros tatlımsı 500 g serum
bemiks kompoze 5 li ampul
dodex 5 li ampul
hazırlanışı serumun sadece Plastik kapağını açın alt kapak dursun 5 li ampullerin tamamını kırıp şırıngayla serumun içine boşaltın karışım hazır maliyeti 15--20 tl arası(Eczanelerden temin edebilirsiniz) doz aşımı diye bir sıkıntı yok saf olarak bile verebilirsiniz benim tavsiyem 250 g suya 4-5 şırınga serum sıkın ilk günden itibaren verin süper bir vitamin ve enerji takviyesidir.
bu serumla beslediğiniz hayvanlar kolay kolay hasta olmazlar.
büyümeleri diğerlerinden farklı olur tüy renkleri parlak olur gösterişli hayvanlar olurlar daha hareketli olurlar.

örümcek1 beğendi.
fenasihoroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 08:17   #108
Yeni Üye
 
fenasihoroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Arkadaşlar aşagıdaki linklerden de light sussex leri takip edebilirsiniz

https://www.facebook.com/LightSussexTurkiye

https://www.facebook.com/groups/lightsussexturkiye/

http://lightsussexturkiye.com/?page_id=25

örümcek1 beğendi.
fenasihoroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 22:02   #109
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Wink hasta susex civciv....

Sn fenasi Bey verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Aldığım susexlerden ikisi 5 günlük diğerleri iki haftalık...5 günlüklerden biri iki gündür çok durgun çok az yem yiyor ve su içiyor. Soluk alıp vermede zorlanıyor gibi sürekli ağzını açıp kapıyor ve çok tuhaf ve kısık bir ses çıkarıyor. Gözleri genelde kapalı..Bazende hapşırma gibi bir hareket yapıyor. Önlem olarak vitamin destekli antibiyotiğe başladım, tek korkum dozda hata yapmak... şüpheli iki civcivi ayrı kutuya aldım..Sağlıklı görünen 3 tanesini ayrı kutuya aldım.
Benim tahminim solunum yolları ile ilgili bir hastalık sanki... Bu hastalık hakkında bilgisi olan arkadaş varsa tecrüblerinden faydalanmak isterim.

örümcek1 beğendi.
sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 07:02   #110
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Wink

Zor nefes alıp veren sussex im öldü malesef. Civcivleri alalı 8 gün oldu yalancı veba olsaydı diğerleride şimdiye hastalık belirtisi göstermesi gerekirdi yanılıyormuyum?

örümcek1 beğendi.
sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2013, 09:35   #111
Yeni Üye
 
adilufuktemelli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
İstanbul Anadolu yakasında süs ve yumurta verimi yüksek olan tavuk ve horozlar temin edilir 0532 373 23 61

örümcek1 beğendi.
adilufuktemelli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2013, 10:28   #112
Yeni Üye
 
fenasihoroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 Mesajı Göster
Zor nefes alıp veren sussex im öldü malesef. Civcivleri alalı 8 gün oldu yalancı veba olsaydı diğerleride şimdiye hastalık belirtisi göstermesi gerekirdi yanılıyormuyum?
Sayın arkadaşım çok üzüldüm,üst solunum yolu hastalığından ölmüş olabilir,öyle durumlarda cypro antibiyotikle sularına katarak 4 gün veriniz 5.gün vitamin veriniz

örümcek1 beğendi.
fenasihoroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2013, 14:17   #113
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-07-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 21
arkadaşlar süssex tavuk çok iyi bir cins biz dede 1 tane var her gün yumurtluyor bembeyaz

örümcek1 beğendi.
tahir18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2013, 16:50   #114
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-08-2013
Şehir: antalya
Mesajlar: 1
antalya.ramazan

selam arkadaşlar araznıza yeni katıldım.antalyada tavuk yetişdirmek istiyorum yumurta ve eti icin iletileri okudum acaba hangi ırg tavuk tavsiye edersiniz.yardımcı olursanız memnun olurum.vede nerden temin ederim civcivleri.bu sayfayı okudukca bi kararveremedim yardımınız için şimdiden teşekür.ederim.saygılarımla

örümcek1 beğendi.
akdenızlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2013, 19:38   #115
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-07-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 21
pleymuth,brahma,lohm brown,R.I.R tavuklarını tavsiye ederim ama ankarada oturduğum için bir yer söyleyemem.

tahir18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2013, 19:59   #116
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-07-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thares Mesajı Göster
ligth sussex
Tavuklarınız çok güzel ve bakımlılar. Irkları nedir saf ırkmıdır açıklarsanız sevinirim
Sağlıklı Büyütmeler Dilerim
saf ırk tır ama bn brahmalara alıştığım için bana görüntüleri kötü gelio
ama yumurta ve et için beslenebilir

alimertgms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2013, 02:56   #117
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: bremen
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Sn.6Litre:
****** tavuklarımıza sabah-akşam yem veriyorum. Yılda 365-20 yumurta nasıl alınır bilmiyorum. Benim tavuklarım serbest dolaşıyor. Geçen yıl kış çok soğuk geçti. Soğuk günler oldukça verimsiz oluyor. Ben Soya+mısır gibi yemler vermiyorum. Burada satılan hazır yemlerin içeriğini bilmiyoruz. GDO lu gıdalar mevcut. Ciddi bir gıda terörü var. Hem insanların, hemde hayvanların yiyeceklerinde. Ürettiklerimizi eş-dost tüketiyoruz.

Bu yıl havalar güzel geçti verim fena değildi. Şimdilerde 80 tavuktan ortalama 30-40 yumurta alıyorum. Sizin tavuklarınızdan Türkiyede varmı bilmiyorum.

1995 yılında Ştutgard'da da bir çiftlikte tavuklar görmüştüm. Kırmızı renkli çok iri cüssesli hayvanlar idi. Yumurtaları da çok iri idi. Ama cinsini vs sormadım. Çok kalın duvarları olan kümesleri vardı. Çiftlikte Geyik ve Kuzu besliyorlardı. Yeşil alan çoktu. Türkiyede araştırdım o cüssede bir tavuk görmedim. Selamlar...
Anca gördüm, özür dilerim cevabi gec yazdigim icin. Benim aldigim yem %50 bugday ve %50 karisik yumurta yemi. (Kalitesinden son derece emin oldugum icin) Yemi aldigim degirmen karisimi kendi yapiyor özellikle sordugumda ne herhangi hayvanin kemik ununu nede gdo lu bir gida kullanmadigini beyan etti. Ki sattigi torbalarin üzerinde karisimin yüzdelik oranlari ve gida degerleride mevcut. Nasil olur nasil derim bilmem ama, Rabbim insana helal rizik versin, memleketteki kani bozuklar yüzünden herkezin agzinin tadi kacti. Tavuk diye satilan civciv horoz cikiyor veya yumurtaci diye yoz tavuk veriyor. Neyse. Bunun haricinde ekstradan birsey yapmiyorum cim vermem ve günlük taze su vermemin disinda belki iki günde birde iste ev yemeklerinin artiklari (o konudada yemek artiklari cöpe gitmedigi icin icim o kadar rahatki, arazim oldugu sürece sirf israfin önüne gecmesi hasebiyle bile tavuk beslerim.). An itibariyle 6 tavugumdam 5 yumurta aliyorum, bazi günler 6 ya ciktigida oluyor, onun haricinde ne bir hap nede ilac.

Nasil daha fazla yumurta alirim, birazda mubarek hayvanin cinsiyle alakali diye biliyorum. Light Sussex, Australorp, Plymouth vede Hybridler burada bizim gibi hem hobi hemde yumurtacilarin tercihi. Australorplari tr de milasli günay hocada, Plymouthda Fethiye taraflarinda mevlüt hocada gördüm yanliz kaliteleri nedir bilmem fakat takip ettigim kadariyla devamli sürü icinde kan degisimine dahi dikkat eden ender üreticilerden.

Sizin Stutgartta gördügünüz tavuklar yüksek ihtimal Hybrid tavuklardir, üreticiler genelde en kalitelisini kullanirlar.

Cok daldan dala oldu ama, bu arada 6 civcivim daha aldim. 5 Vorwerk, 1 Appenzeller huhuhuuuu harika iki irk. Karsilarina gec sanki en estetik ve nadide sanat eserini seyreder gibi seyret.

Appenzeller
http://www.huehner-info.ch/rassen/spitzhaube2.jpg

Vorwerk
Vorwerkhhner

örümcek1 beğendi.
6litre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2013, 02:36   #118
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: bremen
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tahir18 Mesajı Göster
çok güzellermiş hayırlı olsun
Takkeli gercekten bir alem, hepsine efeleniyor (yüksek ihtimal horoz olacak), hayvanlarda ibik yok onun yerine o gördügünüz takkeler olusuyor, ve harika bir siyah beyaz ayrimi ve canli renkler. kanatlarida düsük oluyor. su anda yaklasik 4 haftalik civciv oldular. renkler belirginlesmeye basladi. Takkelinin kafasinda 3 cm lik tüyler cikti, o almanlarin punk saclilarina benziyor kerata. Vorwerklerden biri halsizlesti öbürlerinin arasina karismaz oldu su ve yemden kesildi, 2. gün hepten sakinledi baktim olmayacak agizdan 2 ml. kadar bebeklere verilen ates ve agri kesici nurofen surubundan siringayla verdim 2 defa 3-4 saat arayla. Cok sükür hala yasiyor. birde yine ayni civcivlerden birine, oglum yanlislik üstüne basti, dedim gitti cirrik, 2 saat hareketsiz zorla soluyarak yatti, dedim acisina son vereyim, aklima geldi civ civ yemini islatarak yine 3 ml. nurofen cocuk surubuyla bulamac yaparak yaklasik 6 ml, 3 saat arayla 3 defa verdim, MUCiZE civ civ hala yasiyor ve hala saglikli.

Not: Yukardaki verdigim ilac isimleri hayvanlar icin uygun olmayabilir, yanlis bilgilendirmek istemem, verdigim ilac ismini kullanimi beni baglar, kullanmaniz durumunda dogacak sonuclarda sorumluluk kabul etmem.

6litre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 15:57   #119
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Wink

Aldığım 5 adet L. susex civcivden 3 adet kaldı. Diğer ikisi öldü...
Danıştığım arkadaşlar bulaşıcı hastalık olduğunu ve diğerlerinin öleceğini söyleselerde 3 tanesi maşallah çok sağlıklı ve şu an 6 haftalık oldular.
Bir tanesinin ayakları sarı renkli, diğerleri beyaz... Sarı renkli olan safkan L. susex olmuyor mu şimdi?

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2013, 08:22   #120
Yeni Üye
 
fenasihoroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 Mesajı Göster
Aldığım 5 adet L. susex civcivden 3 adet kaldı. Diğer ikisi öldü...
Danıştığım arkadaşlar bulaşıcı hastalık olduğunu ve diğerlerinin öleceğini söyleselerde 3 tanesi maşallah çok sağlıklı ve şu an 6 haftalık oldular.
Bir tanesinin ayakları sarı renkli, diğerleri beyaz... Sarı renkli olan safkan L. susex olmuyor mu şimdi?
Sayın arkadaşım,sarı renkli olan safkan olmuyormu diye sormuşunuz.
ben size darılmazsanız bir şey söyliyeyim sizdeki diğer light sussex civcivleriniz de safkan deyil diye düşünüyorum.nedenine gelince sizin aldıgınız yumurtalar beyaz bacaklı orjinal horozla sarı bacaklı kırma hayvanın eşleşmesinden cıkan hayvanların yumurtalarıdır kesinlikle.

Ben bu light sussex konusunda Türkiye de konuyla ilgili herkes tarafından tanınırım,sadece bu ırkın en iyisini yetiştirmeye çalışan biriyim,bu güne kadar yüzlerce civciv cıkarttım kesinlikle sarı bacaklı çıkmadı,sebebi bütün hayvanlarımı ingiltere ve iskoçyanın çiftliklerinden getirtmem den dolayıdır.

bu ırkla ilgili büyük bir rant olduğundan insanımız her konuda olduğu gibi bu konudada kurnazlığa kaçıp insanları aldatmışlardır.

cihan_as beğendi.
fenasihoroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024