agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)




Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-05-2017, 18:19   #3511
Yeni Üye
 
Ege.Aksoy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 Mesajı Göster
Anladığım kadarıyla kümesinize telden küçük bir bahçe yapıcaksınız. Benim demek istedigim kümesinizde o camlı bölmeyi söküp oraya tel takın delikleri küçük ama kalın bir telden olsun (sansar gelincik kıramayacak kadar sağlam bir tel) kümesin içine hava girsin ve ayrıca imkanınız varsa kümesin başka bir yerine 1 avuç büyüklüğünde 2. bir delik delin ve oraya da tel takın malum önümüz yaz hava sirkilasyonu şart, akşamları bile sıcak oluyor.
Haziran sonu temmuz gibi civcivleriniz artık tavuk olurlar ve insanlık hali hayvanları o kümeste unutursanız bahçeye çıkamazlarsa 50 tane delik onların nefes almalarına kesinlikle yetmez içeride sıcaklık artar oksijen almak zorlaşır ve hayvanlarınızı kaybedersiniz.
Çok sağol dostum yazdıklarını uygulayacağım tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Aklına gelen farklı şeyler olursa paylaşmanı bekliyorum.

latif.07 beğendi.
Ege.Aksoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2017, 08:13   #3512
Ağaç Dostu
 
shenile's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: silivri
Mesajlar: 325
Merhaba arkadaslar birsey sorcam dun baska bir tavugun yumurtalarin ustune yatti gurk oldu sandik hic kalkmadi sabaha kadar. Sabah kalkti ve hala oturmadi yunurtalarin ustune o yumurtalar bozulmusmudur oyle kalip 1 veya 2 gun sonra otursa olur mu yoksa yumurtalar cöp mü oldu simdi???? Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim

shenile Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2017, 10:19   #3513
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Değerli arkadaşlar ben de uzun süredir bahçeli bir evde sebze ve tavuk yetiştirmek istiyordum. Bir süre sonra bahçeli bir ev taşınınca, yaptığım ilk işlerden biri de demonte bir kümes siparişi vermek oldu. (resim 1)

Son derece şirin bir kümes, ancak, şimdi olsa tuğladan bir kümes yapmayı tercih ederdim. Ankara gibi kışları soğuk geçen bir yerde bu ahşap kümese bayağı izolasyon yapmam gerekecek sanırım. Ayrıca, kapalı kısmı olan 2. Kattaki bölme de 6 tavuk için çok küçük kalıyor. Fiyatı da oldukça pahalıya geliyor tuğladan küçük bir kümes yapmaya kıyasla.

Kümesi sipariş edip monte etmeye başlarken, yurt dışından, tavuk yetiştiriciliği ile ilgili bazı kitaplar sipariş ettim. Özellikle şu resimdekinden çok faydalandığımı söyleyebilirim. (resim 2) Benimkisi gibi küçük bir bahçede az sayıda tavuk besleyecek olanlar için bir çok pratik bilgi mevcut içinde.

Daha sonra, bulunduğum semtte, gene kendi bahçesinde tavuk yetiştirip satan bir adam buldum ve ondan 2 tane cüce koşin süs tavuğu ile gene cüce koşin bir tane horoz aldım. Ardından suluklarını, yemliklerini, 25 kilo kadar buğday-yumurta yemi aldım, veterinere uğrayıp sularına karıştırmak için vitamin-mineral karışımı ve zaman zaman kafeslerini-tavukları dezenfekte etmek için ilaç aldım.

Ardından demonte kümesin montajını tamamladım, ailecek yeni evlerine taşındılar. (resim 3) İnanılmaz şirin hayvanlardı. Bu arada onlara baktıkça öğrendim ki, horoz olmak gayet zor ve sorumluluk isteyen bir iş. Kafese yem attığımda, horoz ilk önce tavuklara yedirip sonra kendisi yiyordu. Ayrıca, ne zaman kafese kedi köpek yanaşsa, kendisini hemen öne atıyor, haremini savunmaya geçiyordu. Yumurta verimleri çok değildi genellikle. Tavuklar 2-3 günde bir kez küçücük bir yumurta veriyorlardı.

Ancak, bir süre sonra benim horoz oldukça erken ötmeye başladı. Komşular rahatsız olup bir şey söylemeseler de, her sabah saat 5’te horoz sesiyle uyanmaktan sıkılınca, 2 tavuk ve 1 horozdan oluşan aileyi gene aynı semtte oturan birisine satıp o para ile 5 tane lohman cinsi tavuk aldım. (resim 4).

Resimlerden göreceğiniz üzere, ilk aldığım 3 tane cüce koşin, ahşap kümesin kendi küçük bahçesinde yaşayıp, üst kattaki kapalı bölmede de istirahate çekilmekteydiler. Ancak, her ne kadar bu kümesin ilanında “10 tavukluk” diye yazmaktaysa da, lohman cinsi 5 tane iri tavuk gelince anladım ki bu küçük bahçeli ahşap kümes normal tavuklara çok küçük geliyor. Bunun üzerine apar topar bahçede 16m2’lik bir alanı panel çitle çevirip, ahşap kümesi ve tavukları buraya taşıdım. Ayrıca üstelerine tel gerdim. Tam her şey yolunda derken bir de baktım ki içeride kediler fink atıyor. Panel çitin tel aralıkları kedilerin geçebileceği kadar büyükmüş. bunun üzerine gidip bir top kümes teli aldım, bütün panel çitin etrafını ayrıca bir de kümes teli ile kapattım. Sanırım, eğer en başta sadece birkaç sopa dikip etrafını kümes teli ile çevirseydim, çok daha ucuza mal olacaktı. Üstelik, bu 16 m2’lik alanda yağmur yağdığında her yer çamur olduğundan ve bu durumda 5 tane tavuğum pek kaçacak yer bulamadığından, bu sefer de bu alanın çatısını yapıp yağmurdan kardan ıslanmalarını önlemek gibi bir durum ortaya çıktı. her ne kadar üstlerinde 1 metre eninde idareten küçük bir çatı varsa da, yağmur yağınca kesinlikle yeterli gelmiyor. (bakın böyle böyle bahçeye yeni bir ev inşa etmeye doğru ilerliyorum. Tavuk beslemenin bir faydası daha!

Bugünlerde fiyat araştırması yapıyorum, muhtemelen bütün çatıyı eternit ile kapattıracağım.

Ancak, tavuk maceram bu 5 lohman tavukla da sona ermedi. Bir süre sonra, maalesef bu yeni tavuk seçimimin de yanlış olduğunu fark ettim. Adeta nazi kampından kurtulmuş gibiydiler. Gagalarının üst kısımları kesik, yürüyemeyen, pek canlılık emaresi göstermeyen, yumuşak bir şeyler yemeye alıştıklarından buğday mısır gibi sert yiyecekleri yiyemeyen ve en kötüsü de yumurtlamayan tavuklardı bunlar.

Bu durum karşısında tekrar bütün lohmanları bir kutuya koyup, bana satan adama götürdüm ve paramı geri aldım.

Tam şimdi ne yapacağım diye düşünürken, bir arkadaşım, “tavukçuluk araştırma enstitüsü” diye bir yer olduğunu (Ankara), orada aşılı sertifikalı tavuklar satıldığını söyledi. Ben de bu sefer oraya gidip 7-8 aylık 6 tane plymouth rock cinsi tavuk aldım. Şimdi onlara bakmakla meşgulüm ve çok memnunum. (resim 5). 6 tavuktan günde 4 tane yumurta alıyorum ve ayrıca son derece cana yakın tavuklar. Adeta arkadaş gibi olduk.

İlginç bir şekilde, tavuk arkadaşlarım mutfaktaki artıkları, soğan, elma kabuklarını vs “yüksek kaliteli” diye satılan buğday ve yumurta yeminden çok daha fazla seviyorlar. Hatta bahçede topladığım yabani otlara bile daha fazla bayılıyorlar. Ben de o yüzden bu hazır yumurta yemi işinden vazgeçmeyi planlıyorum elimdekiler bitince. Zaten mutfak artıkları vs yetip de artıyor bile.

Bu arada sürekli tavuklarla ve bahçe ile ilgilenmenin, karşılığında dünyanın en taze ve protein değeri yüksek yumurtalarını yemenin verdiği mutluluk çok fazla. Bahçesi olan bütün arkadaşlara tavsiye ediyorum.

Selam ve sevgiler.

Eklenen Resimler
     
Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2017, 10:44   #3514
Yeni Üye
 
Hestia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 11
Arkadaşlar selam,

Gördüğüm kadarıyla konu eskisi kadar aktif değil ancak benim gibi yeni başlayan arkadaşlar da vardır umuduyla girişiyorum.

Yaklaşık 8 senedir doğa ile iç içe yaşamamıza rağmen nihayet bu yıl kümes girişiminde bulunduk.

Kümesi tuğladan kendimiz ördük. Henüz sıva vs. yapmadım, sanırım hastalıkları önlemek için pürüzsüz bir yüzey olması gerekli, bu nedenle yakında onu da yapacağım. Biraz aceleye geldi, yavaş yavaş geliştirip düzenleyeceğim.

Yakın bir komşumdan 13 tane austrolorp civcivi aldım. Bir de Sultan adında onlara analık eden sussex var. Sultan'ı civcivler büyüyünce geri vereceğim. Şimdilik minikler yerlerine alışana kadar onları korusun kollasın.

Yaklaşık bir haftadır bendeler. Civciv yemi alma dedi amca, almadım ben de: kırık Mısır, buğday, pişmiş yumurta ve yeşillikle besliyorum. Yumurtayı kabuğu ile vermememi tavsiye etti bir dostum, onun tavsiyesine de uyacağım.

Sizlerden de Öneriler ve tavsiyeler almak isterim. Saygılar.

Eklenen Resimler
 
Hestia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2017, 15:51   #3515
Yeni Üye
 
Ege.Aksoy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ege.Aksoy Mesajı Göster
Yeni yumurtalar buldum biri yeşil olmak üzere bu defa 7 tane 25/04/2017 tarihi itibaren bakalım bunlardan nasıl civcivler çıkacak
Geçen hafta çıktılar

Eklenen Resimler
   
Ege.Aksoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2017, 15:55   #3516
Yeni Üye
 
Ege.Aksoy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ege.Aksoy Mesajı Göster
Geçen hafta çıktılar
Şimdide ataks cinsi 9 adet yumurta koydum haydi hayırlısı

Eklenen Resimler
 
Muda, mutlu_inan ve Hestia beğendi.
Ege.Aksoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2017, 21:46   #3517
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-03-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 49
Swlemun aleykum abilerim benim 1.5 aylik civcilerim var nedendese yuzleri bembeyaz oluyulyo hep dusunuyolor ne yapmam lazim yardimci olursanız sevinirim bugun bitanesi olmus buldum elimde hiprodoksi var bide vitamin var

sulo18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2017, 17:07   #3518
Yeni Üye
 
Ege.Aksoy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hestia Mesajı Göster
Arkadaşlar selam,

Gördüğüm kadarıyla konu eskisi kadar aktif değil ancak benim gibi yeni başlayan arkadaşlar da vardır umuduyla girişiyorum.

Yaklaşık 8 senedir doğa ile iç içe yaşamamıza rağmen nihayet bu yıl kümes girişiminde bulunduk.

Kümesi tuğladan kendimiz ördük. Henüz sıva vs. yapmadım, sanırım hastalıkları önlemek için pürüzsüz bir yüzey olması gerekli, bu nedenle yakında onu da yapacağım. Biraz aceleye geldi, yavaş yavaş geliştirip düzenleyeceğim.

Yakın bir komşumdan 13 tane austrolorp civcivi aldım. Bir de Sultan adında onlara analık eden sussex var. Sultan'ı civcivler büyüyünce geri vereceğim. Şimdilik minikler yerlerine alışana kadar onları korusun kollasın.

Yaklaşık bir haftadır bendeler. Civciv yemi alma dedi amca, almadım ben de: kırık Mısır, buğday, pişmiş yumurta ve yeşillikle besliyorum. Yumurtayı kabuğu ile vermememi tavsiye etti bir dostum, onun tavsiyesine de uyacağım.

Sizlerden de Öneriler ve tavsiyeler almak isterim. Saygılar.
Selam arkadaşım bende senin gibi amatörce birşeyler yapmaya çalışıyorum öncelikle latif.07 rumuzlu arkadaşımız ile iletime geçmeni tavsiye ederim.

mozen ve Hestia beğendi.

Düzenleyen Ege.Aksoy : 24-05-2017 saat 17:13 Neden: yanlış cümle
Ege.Aksoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2017, 08:06   #3519
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baobab Mesajı Göster
Değerli arkadaşlar ben de uzun süredir bahçeli bir evde sebze ve tavuk yetiştirmek istiyordum. Bir süre sonra bahçeli bir ev taşınınca, yaptığım ilk işlerden biri de demonte bir kümes siparişi vermek oldu. (resim 1)

...

Selam ve sevgiler.
Merhaba, tecrübe paylaşımı için çok teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla epey bir mücadele etmişsiniz ama nihayetinde mutlu sona ulaşmanız beni de sevindirdi. Kısmetse bu yaz bahçeli evimize taşınmayı ve bir kümes kurmayı ben de düşünüyorum.

Çok ses yaptığı için horozdan vazgeçmeniz ve hazır kümesi tavsiye etmemeniz bana da yol gösterici oldu. Zira o hazır kümesleri ben de biraz araştırmıştım ve hoşuma da gitmişti ama biraz pahalı geldi. Ayrıca küçüklüğümden beri rahmetli babamın yaptığı her kümeste mutlaka horoz olurdu, ama o zamanlar ilçedeydik ve hemen herkesin kümesi vardı

Ben de Ankara'dayım ve merak ettiğim bir diğer konu yazın komşuları rahatsız edecek derecede koku yapıp yapmadığı. Varsa bu konuda tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini almak isterim.

Kafamdaki plan şu şekilde; mutfak balkonunun altında kalan alanın etrafını tuğla ve tel ile çevirip içine 3-4 adet tavuk koymak. Amaç tabi ki de sağlıklı yumurta yemek. Tavuk cinsi olarak bahsedilen plymouth rock uygun olur sanırım veya yakındaki köyden de alabilirim ama pek anlamadığım için yumurtlamayan bir tür alma ihtimalim de var Gerçi yumurtlamazsa geri getireceğimi baştan söylersem belki problem olmaz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Herkese sağlıklı bol yumurtalı kümesler...

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2017, 10:38   #3520
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2014
Şehir: ADANA
Mesajlar: 268
Ağaçlar net te Sera bölümünde sera kurulum projeleri son sayfasında ve diğer yerlerde PVC su borusundan Sera örnekleri ve videoları var. Bahçenize bu örneklere göre Kümesler yapabilirsiniz. Alt kısmına kemirgenlerin girmeyeceği çit tel, kum teli çevirip üstüne hava pencereleri olan branda veya naylon geçirebilirsiniz. Tel çit toprağın 20-30 cm altına girerse toprağı kazıp girmeleri önlenir. Yaz Kış içinde rahatça dolaşıp temizlenir.

Ege.Aksoy beğendi.
Erdem 01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2017, 18:11   #3521
Yeni Üye
 
Ege.Aksoy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
[QUOTE=Ege.Aksoy;150588http://www.agaclar.net/forum/images/editor/menupop.gif4]Pazar günü kayın validemin bahçesine amatörce kümes yaptım[/QUOTE

Artık büyüdüler.

Eklenen Resimler
     
mozen, Sagun ve mutlu_inan beğendi.
Ege.Aksoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2017, 18:13   #3522
Yeni Üye
 
Ege.Aksoy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
[quote=Ege.Aksoy;1508667]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ege.Aksoy;150588http://www.agaclar.net/forum/images/editor/menupop.gif4
Pazar günü kayın validemin bahçesine amatörce kümes yaptım[/QUOTE

Artık büyüdüler.

Eklenen Resimler
 
mozen, Sagun ve Hestia beğendi.
Ege.Aksoy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2017, 18:31   #3523
Yeni Üye
 
Hestia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 11
Bugün ilk kez kümesten çıktık kontrollü biçimde, 4 kedimiz de bize eşlik etti. Anladık ki bizim bu alanı çevirmemiz gerekecek.

Eklenen Resimler
  
Hestia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2017, 00:16   #3524
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
Name:  DSCN9856.jpg
Views: 2296
Size:  53.3 KB

Name:  DSCN9855.jpg
Views: 1761
Size:  65.2 KB

Name:  DSCN9853.jpg
Views: 1490
Size:  62.8 KBFidanlarla uğraşırken,tavuk yetiştirmeyede meraklandık.

mozen, Sagun, Erdem 01 ve 3 kişi beğendi.
Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2017, 21:25   #3525
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 809
Galeri: 4
Merhaba arkadaslar.. Daha önceden buradan sormuş oldugum bir soruyu yine kendim cevaplamak istiyorum
Gecen sene makineden cıkmıs civcivlerin gurk olup olamayacağını sormustum.Bu sene ataks melezi tavugum gurk oldu ve 9 yumurtadan 6 tane çıkardı mutlulugu tarif edilmez..seyretmeye doyum olmuyor ..Telefondan girdigim icin resimlerini paylasamıyorum malesef...Ve böylece bu konuda tecrübe edinerek konuya acıklık getirmis olduk

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2017, 00:00   #3526
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Merhaba arkadaslar.. Daha önceden buradan sormuş oldugum bir soruyu yine kendim cevaplamak istiyorum
Gecen sene makineden cıkmıs civcivlerin gurk olup olamayacağını sormustum.Bu sene ataks melezi tavugum gurk oldu ve 9 yumurtadan 6 tane çıkardı mutlulugu tarif edilmez..seyretmeye doyum olmuyor ..Telefondan girdigim icin resimlerini paylasamıyorum malesef...Ve böylece bu konuda tecrübe edinerek konuya acıklık getirmis olduk
Yeni civcivleriniz hayırlı olsun diyelim o zaman Sarı ingiliz(hint) tavugu ile kırmızı agırlıklı köy horozunu melezlerseniz çok iyi bir anaç elde edebilirsiniz

Bazen sagda solda duyuyorum makine civcivi gurk olmaz ya da
gurk olmuyor diye böyle bir şey yok arkadaşlar. Hayvanın dna sında zaten belli bir olgunluga ulaşınca yumurtlamak belli bir süre sonrada o yumurtaların üstüne yatmak var o civciv makine civcivi de olsa ördek altındada çıksa ya da tavuk altındada çıksa dna sında ne varsa onu yapıcaktır. Sadece makine civcivlerinde istisna olmakla birlikte 100 civcivden 1 tanesi oda genellikle horoz oluyor küçük çocuklara rahatsızlık verebiliyor nedeni de dogdugu günden beri insanları yemlik suluk gibi yanında zararsız olarak gördügü için ama anne altında çıkarsa annesi insanlardan kaçtıgı için oda kaçıyor. Makine civcivinden çıkan tavuklar daha zeki oluyorlar bunu da ısının daha düzenli oluşuna veriyorum, şahsi görüşüm makine tavukları beyinlerini daha iyi kullanıyorlar.

Zekoş beğendi.
latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2017, 03:13   #3527
Ağaç Dostu
 
muratcolak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2017
Şehir: Amasya-Samsun
Mesajlar: 311
Memlekette kus gribikabusu hortluyo gibi..Bolgemizde bir kac koyde kanatlilar toplu olarak yok edildi..

muratcolak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2017, 07:54   #3528
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 809
Galeri: 4
Tesekkür ederim Sayın Latif 07
Dedginizi yapmak isterdim ama burda fazla tavuk besleyen yok..Tavugun altina konulacak yumurtanin günlük olmasi gerekiyormus.Yani internetten getirmekte riskli çıkmayabilir.Sadece 2 adet hint tavugu yumurtasi bulabilmistim cok sükür onlarda cıktı.Cocuklugumdan hatırladigim kadariyla tavuk civcivlerinin yanina yaklastirmazdi bu tavuk cok uysal..Normalde yakalayamazdik bu tavugu simdi kendini bile sevdiriyor
Tavuk deyip gecmemek lazım o bile yasama ayrı bir tat katıyor..

Resulgur ve g.c. beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 13:52   #3529
Ağaç Dostu
 
Poizer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2014
Şehir: Balıkesir - Gönen
Mesajlar: 128
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ege.Aksoy Mesajı Göster
Şimdide ataks cinsi 9 adet yumurta koydum haydi hayırlısı
Bu cihazı nereden temin edebiliriz?

Poizer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 16:56   #3530
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Poizer Mesajı Göster
Bu cihazı nereden temin edebiliriz?
googleye kuluçka makinesi ya da hobi kuluçka makinesi yazarsanız çıkar ama almışken 48 lik olanı almanızı tavsiye edebilirim

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2017, 09:22   #3531
Ağaç Dostu
 
dremre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
Kuluçka Makinası | Kuluçka Aksesuarları | Bıldırcın Kafesi | Kulucka.com sitesi var bir çok malzemeyi burada bulabilirsiniz. ayrıca sahibinden.com sitesinde de denk gelebilir.

dremre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2017, 09:07   #3532
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 809
Galeri: 4
Arkadaslar gurka yatırdığım tavugum 4 civciv cıkardı ve 1 ay baktıktan sonra bıraktı.Civcivlerini gagaladigi icin bende diger tavukların icine koydum.Ama tavuklar unuttuklari icinmidir yabanci saniyorlar galiba; cok dövüyorlar.Böyle bir durumda ne yapmam gerekir?

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2017, 13:31   #3533
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-03-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 53
Merhabalar, öncelikle 118 sayfayı okudum. Bir çok bilgi edindikten sonra bende kanatlı ailesine merak salarak bahçemde küçük bir kümes yapmaya karar verdim. Biraz araştırma yaptıktan sonra kümes modeline karar verdim. Ankara'da kış şartlarına uygun olması amacıyla dış kaplama çam kereste ara bölme taşyünü iç kaplama OSB oldu. Kümes duvar kalınlığı 12 cm, 3 taraflı pencere, 1 adet bahçeye açılan (tavuklar icin)dikey sürgülü kapı, 1 adet kapalı alan kümes temizlik kapısı ve ana bahçeye açılan kapı var. Kümes 10x10cm kalas üzerine kurulu. Kapalı kümes ölçüsü en 90cm boy 105cm yükseklik ön 110cm arka 80cm. Kümes yüksekliği 165cm. Toplam kümes içi telli gezinme alanı 1x2,5m ve 200m2 bahce. 5 adet TAE'den 1 yaşında çilli plymouth cinsi tavuk aldım.Yaklaşık 12 gündür bizimle yaşıyorlar.

Kısa açıklamadan sonra sıra soruma geldi. İlk defa tavuk yetiştirmeye çalışıyorum. İlk 3 gün toplamda 6 yumurta verdikten sonra daha yumurta vermediler. Yem olarak buğday, sebze ve meyve verdim. Son 2-3 gün ise yumurta yemi alarak onu vermeye başladım, hala icraat yok. Kümese alışmaları ne kadar sürer. Yumurtlaması için ne yapabilirim.
Kümesin resmi:

Eklenen Resimler
 
mozen beğendi.

Düzenleyen ahaknet : 28-08-2017 saat 17:21
ahaknet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2017, 13:59   #3534
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahaknet Mesajı Göster
Merhabalar, öncelikle 118 sayfayı okudum. Bir çok bilgi edindikten sonra bende kanatlı ailesine merak salarak bahçemde küçük bir kümes yapmaya karar verdim. Biraz araştırma yaptıktan sonra kümes modeline karar verdim. Ankara'da kış şartlarına uygun olması amacıyla dış kaplama çam kereste ara bölme taşyünü iç kaplama OSB oldu. Kümes duvar kalınlığı 12 cm, 3 taraflı pencere, 1 adet bahçeye açılan (tavuklar icin)dikey sürgülü kapı, 1 adet kapalı alan kümes temizlik kapısı ve ana bahçeye açılan kapı var. Kümes 10x10cm kalas üzerine kurulu. Kapalı kümes ölçüsü en 90cm boy 105cm yükseklik ön 110cm arka 80cm. Kümes yüksekliği 165cm. Toplam kümes içi telli gezinme alanı 1x2,5m ve 200m2 bahce. 5 adet TAE'den 1 yaşında çilli plymouth cinsi tavuk aldım.Yaklaşık 12 gündür bizimle yaşıyorlar. En kısa zamanda resim gelecek.

Kısa açıklamadan sonra sıra soruma geldi. İlk defa tavuk yetiştirmeye çalışıyorum. İlk 3 gün toplamda 6 yumurta verdikten sonra daha yumurta vermediler. Yem olarak buğday, sebze ve meyve verdim. Son 2-3 gün ise yumurta yemi alarak onu vermeye başladım, hala icraat yok. Kümese alışmaları ne kadar sürer. Yumurtlaması için ne yapabilirim.
Kümes yapacaksanız, hatta hali hazırda bir kümesiniz zaten varsa da buradaki yazıyı okumak faydalıolabilir.

lefi beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2017, 10:25   #3535
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-09-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 27
Bende bir tavuk besleyen olarak TAE aldığınız tavuklar günü saatinde düzenli hazır yemlerden yedikleri için alışmışlardır o yemlere. Doğal yesin, besleyip gezdirdiğiniz, bahçeden yesin dediğiniz, TAE aldığınız çilli plymouth tavuklardan 2, 3 ay yumurta alamazsınız. Bence onları kesin yiğin Ataks tavukları bulun onları besleyin.
2 Senedir TAE, ordan burdan tavuk alıp besleyen birisi olarak yazıyorum.

Şehirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2017, 08:08   #3536
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
Tavuklar yeni bir kümese geldiklerinde strese girerler. benim de tecrübe ve gözlemlerime göre yaklaşık bu süre 20 gün sürebilir. sonra yumurta verimi düzelmeye başlar. kümese farklı tür tavuklar da ekleyebilirsiniz. heyecan farklılık katar.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2017, 19:38   #3537
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
iki yıl önce mücadele edip yok ettiğimizi sandığım kırmızı tavuk biti istilası tekrarladı. kümes beton ve tuğladan yapılma. dışı sıvalı ancak iç kısmı sıvasız. tabanı toprak. tünemeleri için de tahta tünek var.
tavukları dışarı çıkarıp önce kümes içerisine ateş yaktım. ateşi içeride gezdirdim. daha sonra altlarındaki pisliği kürekle alıp el arabası ile çok uzak bir yere attım. tünek tahtalarının üzerindeki pislikleri kazırken onların aralarında nasıl saklandıklarını ve ne kadar fazla olduklarını gördüm. dışarda yaktığım ateşte tezek yakar gibi onları yaktım. tünek tahtalarına da mazot sıkıp yine alevle üttüm. yumurtlamak için koyduğumunuz plastik kasanın içinde oluklarında da yuvalanmışlardı. onu tamamen yaktım kaybettim.
sonra içeriye karalastik yakıp dumanladım. mazot püskürttüm ulaşabildğim yerlere. ancak bütün bunlara rağmen biliyorum ki tamamen yok olmazlar. en azından sayılarını azaltmış oldum diye düşünüyorum.
şimdi benim anlamadığım atalarımız yüzlerce yıldır tavuk besliyorlar ahırda kümeste. acaba bu kırmızı tavuk biti o zamanlarda da var mıydı. yoksa yakın zamanlarda mı ortaya çıktı. çünkü köylülerden sorduklarım kendi tavuklarında böyle birşey görmediklerini söylüyorlar.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2017, 19:42   #3538
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
yavrular

yavrular 2,5 aylıklar büyümeleri fena değil. daha önceki bit salgınında bir kısmı ölmüş. yaşayanlarda büyüme geriliği olmuştu.
Name:  20171001_123735.jpg
Views: 1085
Size:  70.8 KB

Name:  20171001_084516.jpg
Views: 1043
Size:  52.5 KB

kamil35 ve blnturkek beğendi.
Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2017, 21:47   #3539
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
...
şimdi benim anlamadığım atalarımız yüzlerce yıldır tavuk besliyorlar ahırda kümeste. acaba bu kırmızı tavuk biti o zamanlarda da var mıydı. yoksa yakın zamanlarda mı ortaya çıktı. çünkü köylülerden sorduklarım kendi tavuklarında böyle birşey görmediklerini söylüyorlar.
Görmediklerini söylemeleri normal, çünkü görmüyorlar. Buraya bir göz atın.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2017, 17:09   #3540
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 7
imdat ,2 ay önce 6tavuk bir horoz aldık,1dönüm bahçe de tahsis ettik onlara,2 gündür şahinler 3-4metre bahcenin üzerinden alçaktan uçmaya başladılar ,ne yapayim,korkutmak için havalı tabanca geçiyor aklımdan,sadece hafiften vurmak,korkutup bir
daha göz dikmesinler tavuklarima, neyapayim,bir tanesine bile bir şey olursa canım çok acir ,yardım edin lütfen !!!

m24860 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024