agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Rhipsalidopsis gaertneri-Easter Cactus (Paskalya Kaktüsü) (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/26804.htm)

GÜLSEN_ 18-02-2012 17:10

[QUOTE=selcuk44;913548]Sayın GÜLSEN hanım İyi günler,
Sizin için seçip aldığım paskalya kaktüslerinin resimlerini beğenilerinize sunuyorum, umarım sağlıklı uzun seneler bol bol çiçeklerini görürsünüz.[/QUO selçuk bey size çok teşekkür ediyorum,size zahmet verdim inşallah çok çiçekli günlerini görürüz saygılarımla

GÜLSEN_ 18-02-2012 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi demircool (Mesaj 913532)
2 ay önce aldım bende bir tane çiçekliydi ama döküldü çiçekleri.Ama yaprakları çok sağlıklı bende loplarından alıp 5 tane toprağa ektim 2 tane suya koydum ama tekli kopardım bilmeden.Tutması mümkünmü sizce?

tutar sayın demircool hiç merak etmeyin ama suyunu fazla kaçırmayın çürürler suda olanlarında hergün sularını değiştirirseniz iyi olur onlarda köklenirler inşallah çiçeklerinide görürüz

demircool 18-02-2012 19:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 913589)
tutar sayın demircool hiç merak etmeyin ama suyunu fazla kaçırmayın çürürler suda olanlarında hergün sularını değiştirirseniz iyi olur onlarda köklenirler inşallah çiçeklerinide görürüz

Şeffaf saklama kabına koymuştum ilk dikince suladım bir daha su vermedim.İnşallah görürüz çiçeklerini açmış hallerini gördüm burda harikalar.:eek:

suatpelen 23-02-2012 20:26

Selçuk bey,iyi akşamlar. Benim kırmızı ve pembe paskalyalarım açtı.Tabi idurgun arkadaşımızınki gibi iri değil.beyazımın tomurcuklarıda biraz daha büyüdü.Bugün carfoura gittim.sizin alışveriş yaptığınız çiçekçiye,bugün gene ayni üç renk gelmiş.Kırmızı,pembe ve beyaz.10 gün sonra tekrar gelir dedi.arada uğramak lazım belki,başka rengini buluruz.Sanırım sizin paskalyalarınızda açmışlardır.

çiçeksever 24-02-2012 16:15

Benim 1,5 ay önce açan yılbaşım tomurcukta.O zaman 2 çiçek açmıştı.Şu an 5-6 tane tomurcuk var.İnşallah açar.

demircool 24-02-2012 16:39

2 gündür çiçeğimin etrafında minik siyah sinekler uçuyordu ve bugün çoğalmışlardı.Bende açıp bakıyim toprağını değiştireyim dedim ama çiçeğime nolmuş böyle bilemedim.Ne yapmam gerekiyor bilen varmı?Bıraktım öyle duruyor şimdi...:(

http://img836.imageshack.us/img836/3859/1004352k.jpg

selcuk44 25-02-2012 20:02

İyi akşamlar sayın suatpelen,biraz evvel eve geldim,bu gün bonsai toplantımız vardı fuarda çok keyifli geçti sevgili Mehmet bey muhteşem bir slayt gösterisi ve bir ağaçlı tatbikat yaptı,çok doyurucu oldu,Sayın Mine hanım da engin bilgisi ve deneyimleri ile bize daha öğreneceğimiz konular olduğunu hatırlattı her ikisine de teşekkür ediyorum.

Siz hakikatten çok iyi araştırıyorsunuz ,dediğiniz gibi yapalım bizlerde olmıyan renklerden bulursam hem size hem de bana bir saksı alacağım sizde değişik renkler bulursanız benim için alın lütfen memnuniyetle kabul ediyorum ve şimdiden teşekkür ederim.

Resimleri hemen yayınlıyorum ama bu günlerde havalar çok sıcak gitti ve güneş te oldukldrı için biraz susuz kaldılar ama hemen su takviyelerini yaptım umarım beğenirsiniz.

selcuk44 25-02-2012 20:05

1 Eklenti(ler)
resimler geliyor

selcuk44 25-02-2012 20:08

2 Eklenti(ler)
***********

selcuk44 25-02-2012 20:10

1 Eklenti(ler)
************

selcuk44 25-02-2012 20:13

Diğer resimler de var ama biraz küçültmem lazım ayni çiçeklerin devamı olduğu için sizleri fazla meşkul etmeme adına onları yayınlamıyorum değişiklikler olursa yine resimleri beğenilerinize sunarım ,

Şimdilik iyi akşamlar ve sağlık dileklerimle,

suatpelen 26-02-2012 07:13

Selçuk bey,çiçekleriniz harika olmuşlar,elinize emeğinize sağlık,sabah sabah içim açıldı.Teşekkür ederim .Sağlıklı günler.

selcuk44 26-02-2012 09:54

Sayın suatpelen,mesajınız için çok teşekkür ederim,umarım ve eminimki sizin elinizdeki çiçekler çok daha güzeldirler lütfen resimlerini bekliyoruz.

İyi pazarlar,

idurgun 26-02-2012 19:39

Selçuk Bey çok güzeller gerçekten.

selcuk44 26-02-2012 20:49

çok teşekkür ederim sayın idurgun, inşaallah siz daha güzellerine sahip olursunuz,

Sağlık dileklerimle

selcuk44 26-02-2012 20:57

Sayın Gülsen hanım ,mesajınız için çok teşekkür ederim beğendiğinize sevindim,

Bu arada elimde bulunan ve su içinde kök salmış olan paskalya kaktüsü çeliklerini de ufak saksılara diktim ve biraz suladım zira artık o kadar çoğaldılar ki her tarafpaskalya kaktüsü çiçekleri ile doldu yarın biraz büyük oval iki saksı alacağım ve beyaz ve kırmızı olanlarla arajman olacak şekilde toplıyarak hepsini iki veya üç büyük saksıda toplıyacağım ,böylece sulamave gübreleme işlevlerini daha net takip edebilirim .Köklerine hiç dokunmıyacağım için umarım bir olumsuzluk olmaz ve çiçeklerini dökmezler.

İyi akşamlar diliyorum.

suatpelen 27-02-2012 10:45

Selçuk bey,benim çiçeklerimde çok güzeller. Çok sevdiğim için olsa gerek,elimden kuru ağacı diksem tutar,ölecek hayvana baksam,topaç gibi olur.Teknolojide biraz zayıfım,resim koymayı bilmiyorum.Ama resim koyanlara çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum.

çiçeksever 27-02-2012 11:32

Paskalya kaktüsü (Rhipsalidopsis gaertneri-Easter Cactus)
 
Yılbaşı ile karıştırılıyor.Bu konuyu buradan devam edelim.
Tanıtım:
Paskalya Kaktüsü - Easter Cactus
Rhipsalidopsis ismiyle geçer. Brezilya kökenlidir. Holiday, Easter, Thanksgiving cactus olarak da anılır. Çiçekleri kırmızı kocaman yıldızlar şeklinde açar.
• 10-24 C arasını sever.
• Tam bir camla kapatılmış balkon bitkisidir. Kuzey/Doğu ya da Batı pencerelerinden indirekt ışıkta mutlu olur.
• Sepetle asılıp sarkmaya uygundur.
• Sıradan saksı kompostu kullanmayın. Genel amaçlı kaktüs karışımlarını kullanın.
• Toprağa düşürdüğü parçaları da köklenir.
• Bu çiçek Yılbaşı çiçeğiyle (Schlumbergera) çok karıştırılır.
Alıntıdır.

rodoslu 27-02-2012 15:06

Evet ilkbamarda açmaya başlayacak easter cactus'ler için tam yerinde bir hareket oldu. BEnde üç renk var, beyaz, kırmızı ve pembe. Fakat bir türlü çoğaltamadım. Ya toprağını iyi ayarlayamadım ya da çok su verdiğimden hep çürüttüm, aslında çoğaltarak gençleştirmeyi düşünüyorum.

selcuk44 27-02-2012 16:10

İyi günler,

Daha önceki günler de de yılbaşı çiçeği ile paskalya kaktüsünü ayıralım denmişti kısmet bu güne imiş .

Tabiiki bu iki çiçeği ayırt etmek ve Ripsalidopsis gaertneri diye söylenince paskalya kaktüsü olarak anlamak bilimsel açıdan çok doğru,ama Türkçe'mize girmiş bazı yabancı kelimeler yöresel olarak artık devamlı tekrar edile edile birbirine karışmıştır ve benimsenmiştir öneğin evimde sadece açmış paskalya kaktüsü var ama hem bankadan gelen arkadaşlarım hem de komşularım ve akrabalarım (Çiçeklerden de anlayanları ve meraklıları vardır ) hep ''aaaa yılbaşı çiçekleriniz ne kadar güzel açmış'' derler. büyük mağzalardan o kadar paskalya kaktüsü aldım ve aradım hep sorarken yılbaşı çiçeği dedim hiç kimse yok bunlar yılbaşı çiçeği değil paskalya kaktüsüdür veya Ripsalidopsis Gaertneridir demedi ,hatta İskenderun ve Kıbrısta plumeriya diye hiç bilmezler Türkçe'mize yerleşmiş geleneksel olmuş ismi ''fitne '' dir böyle tanınır ve halk arasında benmsendiği ve sevildiği için o yöre bu ismi kullanır.

Tekrar etmek istiyorum tabiiki çiçeklerimizi doğru olan isimleri ile tanımalıyız .ama benim yöremde yılbaşı çiçeği denince hiç ayırt etmeden her ikisi de anlaşılır, tanınır ve ismi ''yılbaşı çiçeği olarak olarak kabul görmüştür ve sevilmiştir.Şahsen bende yılbaşı çiçeği ismini her iki cinste de kullanmaktan çekinmemişimdir .Şimdi yeni isimlerine alışmayı sanırım zorda olsa başarırım.

Sağlık dileklerimle.


Selçuk NUmanoğlu,

çiçeksever 27-02-2012 16:26

http://cactus.biology.dal.ca/paulS/c...christmas.html
sitesinden Türkçe google çevirisi:
Paskalya Cacti

Şükran Ekim ve Şubat ayları arasında Noel kaktüs çiçek yılda iki kez, hem de sonra tekrar Mart ve Mayıs ayları arasında, birçok millet Paskalya Cactus ile karıştırmayın eğilimindedir çünkü. Onlar gerçekten çok iyi bir şirket bulunmaktadır. Bu bitkilerin çok daha iyi tanındı kadar önde gelen botanikçiler birçoğu yıllardır aynı şeyi yaptı



Paskalya Cactus
( Rhipsalidopsis gaertneri )


Easter Cactus olan Rhipsalidopsis gaertneri . Bazı açılardan bu Schlumbergera çok benzer. Ancak, Nisan ayında sadece bir kez çiçek açan her yıl, (Paskalya hakkında) ve çiçek çok farklı. Iyi büyümek için çok daha zor olduğunu ve en ufak bir taslak onun phylloclades (gövde parçaları) dökülme, veya zaman içinde-veya altında sulanmış ve sıkıcı alışkanlığı vardır çünkü Schlumbergeras yaklaşık olarak popüler değil. Hiçbir belirgin nedeni çiçeklenmeye reddedebilir. O tüm bunlara karşın oldukça görkemli çünkü meraklıları yazık bu bir, ile sabır kaybetmek eğilimindedir.



Paskalya Cactus
(Rhipsalidopsis gaertneri)

Ben Schlumbergeras yaptığı gibi çok daha dikkatli sulama ve taslakların ilgili olduğumu dışında, aynı şekilde bu tedavi, ve genellikle doğru zamanda görkemli sahası ile ödüllendirildi ediyorum. R.gaertneri kırmızı çiçekleri olan bir türdür. 'Crimson Dev' ve 'Rainbow' çeşitlerinin bazılarıdır. Bütün zaman çiçek güzel.





Rose Easter Cactus olan R. rosea, değil Schlumbergera ile karıştırılmamalıdır çok muhtemel. Çiçekleri pembe, ve küçük ve bitki bir "minyatür" Easter Cactus olarak tarif edilebilir. Oldukça görkemli, ama tüm gövde parçaları bırakma hakkında daha iştahlı olduğunu. Telafi etmek için, ancak, bu kulübe tüm bileşenleri kolayca kök alacaktır. Sadece toprak üstünde bekletin. 'Çin Doll' ve 'Çin Rose' hem de oldukça görkemli olan çeşitlerinin bazılarıdır.


Rose Easter Cactus
(Rhipsalidopsis rosea)


Rose Easter Cactus
( Rhipalidopsis 'Çin Rose " )
7 arasında - Bir kış (1987/88), ben her zamankinden daha soğuk oldukça benim Gül Paskalya Cacti tüm bir çok tuttu o C ve 13 o C (44 o F ile 56 o F) - ve ben önümüzdeki Mart, fark, bu hepsi sadece tomurcukları ile yüklendi. Sonraları bu tür soğuk tedavi denemeleri bir "tomurcuk tetikleyici" olarak değeri onaylamak gibiydi ve ben hala onların dinlenmesi dönemlerde, benim diğer bitkilerin tüm kullanmadan da üstün sonuçlar elde edin.

GÜLSEN_ 28-02-2012 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi suatpelen (Mesaj 917326)
Selçuk bey,benim çiçeklerimde çok güzeller. Çok sevdiğim için olsa gerek,elimden kuru ağacı diksem tutar,ölecek hayvana baksam,topaç gibi olur.Teknolojide biraz zayıfım,resim koymayı bilmiyorum.Ama resim koyanlara çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum.

çok haklısınız suat hanımcım sevgiyle yapılan herşey yeşeriyo banada öyle derler kuru dalı eksen yeşeriyo diye buda güzel bişey ellerimize, yüreğimize sağlık versin biz bu güzellikleri hakediyoruz ama şu resim yükleme işinide öğrensenizde bizleri sizdeki o güzellikleri görmekten mahrum bırakmasınız diyorum SEVGİYLE KALIN

piri demir 29-02-2012 11:21

selam arkadaşlar;benim bembe yılbaşı çiçeğim tomurcuklanmaya başladı.yakında çiçek açacaklar,nasıl bir sulama işlemi yapabilirim,kaçgünde bir,vitamin,su vermeliyim.aydınlatırsanız sevinirim.trabzondan selasmlar

selcuk44 02-03-2012 15:05

Gülsen hanım ,mesajınızı şimdi gördüm ,sizi kutlarım ,çok güzel bakıma almışsınız ve saksılara dikmişsiniz. Keyifleri de çok iyi inşaallah, sağlıklı günlerde bol bol çiçeklerini görürsünüz.Bu arada sormak istiyorum toprak karışımını nasıl yaptınız ?zira toprağının rengi hafif kızıla çalıyor herhalde biraz bahçe toprağıda ilave ettiniz.çok iyi olmuş benim toprağım biraz kum ağırlıklı oldu ve çok geçirgen olduğu için 3 günde bir sulamam gerekiyor aksi halde hemen buruşuyorlar,

Tekrar bol çiçekli günler dilerim.

GÜLSEN_ 02-03-2012 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selcuk44 (Mesaj 919426)
Gülsen hanım ,mesajınızı şimdi gördüm ,sizi kutlarım ,çok güzel bakıma almışsınız ve saksılara dikmişsiniz. Keyifleri de çok iyi inşaallah, sağlıklı günlerde bol bol çiçeklerini görürsünüz.Bu arada sormak istiyorum toprak karışımını nasıl yaptınız ?zira toprağının rengi hafif kızıla çalıyor herhalde biraz bahçe toprağıda ilave ettiniz.çok iyi olmuş benim toprağım biraz kum ağırlıklı oldu ve çok geçirgen olduğu için 3 günde bir sulamam gerekiyor aksi halde hemen buruşuyorlar,

Tekrar bol çiçekli günler dilerim.

iyi akşamlar selçuk bey evet hazır torf toprağına bahçe toprağından kattım ikisinin karışımına ektim ve ilk sulamalrına kaktüs vitamini katıp verdim, şimdilik çok iyiler.Gönderdiğiniz her saksıdan 3 kök çıktı olarılarıda saksılara aranjman yaptım hatta kırmızının bir tomurcuğu açmaya başladı:p Herşey için tekrar teşekkür ediyorum ellerinize, yüreğinize, emeğinize sağlık.

selcuk44 02-03-2012 21:22

Mesajınız için çok teşekkür ederim,

Gülsen hanım,Benim paskalyalarımın toprakları çok geçirgen olduğu için üç günde bir sulamaz isem yaprakları hemen buruşuyormuş şimdi anladım yeni saksılarına diktiklerimin topraklarını bir süre sonra değiştireceğim dikmediğim dört saksı var onları dikeceğim zaman topraklarına biraz bahçe toprağı karıştıracağım ,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür eder,bol çiçekli günler dilerim.

idurgun 03-03-2012 18:57

O zaman izninizle yılbaşı çiçeği ile karıştırdığım paskalya güzelimi burada da sergileyeyim. Bu sene henüz açmamış. Köye gidince Sayın GÜLSEN_ için çelik almayı unutmam inşallah...
http://www.adabahcem.com/wp-content/...02/yilbasi.jpg

sakdag 04-03-2012 09:16

2 Eklenti(ler)
Değerli Arkadaşlarım, benim sizler gibi saksı saksı paskalyalarım yok ama sadece bir yaprağım var... Açan çiçeğini paskalya sayfamız güzelleşsin diye buraya koyuyorum... İşte bu da benim güzelim...


Eklenti 272241

Eklenti 272242

acemifüsun 04-03-2012 11:17

Sevgili sakdag en değerli sizin ki:) O tek yaprağı köklendirip, bir de çiçek açtırmışsınız, kutlarım:)

selcuk44 04-03-2012 14:55

Evet Sayın sakdağ,

Bizim aldıklarımız hep seralarda hormonlandırılarak çiçek açmağa zorlanmış büyük bitkiler,sizinki kendiliğinden daha çok küçükken açmış ,benim deyimim ile ''kanı güzel'' , güle gül büyütün,ve büyüyünce de çiçekli halini fotoğraflarsanız bizde seyretmekten çok keyif alırız.

bozo.0606 06-03-2012 20:25

2 Eklenti(ler)
buda benim tembel. belki diğerlerine bakar da utanır açmaya çalışır. ben paskalya olduğunu sanıyorum ama yanılıyorsam ve yardımlarınız dokunursa sevinirim.

çiçek açması için ne yapmalıyım?

GÜLSEN_ 06-03-2012 22:27

iyi geceler bozo,0606 evet bunlar paskalya ama açmaları içinde onların gönlünü hoş tutucak şeyleri yapmanız gerekicek ışık, su ayarlarını iyi yapmanız ve arada birde kaktüs vitamini vermeniz gerekicek ondan sonra görün bakın ne güzel çiçeklerle size teşekkür edicektir:)umarım açtığında bizlerlede paylaşırsınız güzel çiçeklerini sevgiyle kalın

bettyycim 06-03-2012 22:30

Tabii bir de soğuklama şart sürekli sıcak ortamda bakılırsa da açmayabiliyor ;) yani doğayı taklit.

bozo.0606 06-03-2012 23:39

sayın gülsen bettyycim cevaplar için teşekkür ederim. kaktüs besini tamamda soğuklama bende soru işareti oluşturdu. ankara soğuğuda soğuklatırsam paskalyam çiçekle değil dile gelir ve teşekkür eder. yeteeeeer artık içeri al beni diye. evimin her yeri 21-23 derece pencere kenarında bol aydınlıkta ve yeri asla değiştirilmiyor. soğuklama ise tam bir muamma???

ankara da merdiven dairesine koysam acaba nasıl olur.. deneyen var mı? sonra bu güzelimide göz göre göre ankara soğuklarına teslim edip onu bana gönderen değerli üyeye tekrar! mahçup olmak istemem..

bettyycim 07-03-2012 07:53

Artık geç bozo bir daha sefere koyun merdiven boşluğuna kaktüs gibi düşünün onu da fazla sulamayın, benim kırmızı paskalyam 12 senelik bu sene -8 gördü, diğer paskalyalarımda aynı şekilde ama geçenler de bahar geldi diye suladım bir baktım hava soğudu donarlar endişesi ile gençleri eve aldım, arkadaşlar sıcağı görünce hepsi tomurcuğa durdu :D

çiçeksever 07-03-2012 13:34

1 Eklenti(ler)
Dün aldığım paskalyam.

çiçeksever 09-03-2012 14:23

Paskalyam beyaz açtı.Ben kök kısmına aldanarak sarı demiştim.

selcuk44 09-03-2012 19:16

Iyi Akşamlar Gülsen Hanım,

Çok özür dilerim mesajınızı şimdi gördüm.

Evet paskalya kaktüslerinizin keyfi çok iyi,bu kadar sağlıklı olmalarında elinizin mahareti ve onlara olan muhteşem sevginiz ve ilginizin çok büyük bir etken olduğunu biliyorum, bilgi ve deneyimlerinizi de özellikle belirtmek isterim.

Ben hala kendi saksısındaki toprağı ile ve köklerine hiç dokunmadan,geçirgenliği yüksek kum ağırlıklı toprağa geçirerek daha büyük bir saksıya aktarma ya çalışırken siz köklerini ayırarak üç bölüm halinde ayrı ayrı diktiniz .Bozulacaklar diye çok korkuyordum ama nazar değmesin bırakın bozulmayı,daha da sağlıklı olmuşlar.Kutluyorum sizi ve elinize sağlık.




Toprak karışımını daha önce söylemiştiniz ama şimdi acaba daha detaylı verebilirmisiniz ,birde köklerindeki torfu tamamen silkeleyip öylemi yeni toprağa diktiniz

Bende bol çiçekli ve sağlıklı günler dilerim.

çiçeksever 10-03-2012 09:20

Evdeki paskalyam,sabah güneşi gören cam önünde fakat çiçek açmıyor.Gelişimi sağlıklı görünüyor,boyuna yaprak çıkarıyor.

merkürvenüs 10-03-2012 12:00

Merhaba,

Benim paskalyam açık balkonda duruyordu, karlarda zarar görmedi gayet sağlıklı ama çiçek açmadı. Soğukta kaldığı için çiçek açmıyordur diye dün akşam içeri aydınlık bir yere aldım, umarım çiçek açar. Bu arada yaprakların bir tanesinin üzerinde bir süredir minik bir kırmızılık var, tomurcuk olduğunu umuyorum. Paskalyamı geçen yıl almıştım ve çiçekliydi, bu yüzden dışarıda soğukta mı açar yoksa açmak için sıcak bir hava mı ister bilemiyorum. Paskalya çiçeğini evde açtıran arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024