![]() |
|
![]() |
#541 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2019
|
Yazın ev balkonum çok fazla güneş alıyor, saat 13:00 ile 18:30 arası dikine geliyor güneş bunun zararlı olduğunu biliyorum, fakat malum çalışan insanlarız sürekli kaktüslere zaman ayıramıyorum.. ben bu arkadaşları balkonumun gölge olan kısmında baksam ne olur? Isı alıcaklar ama güneş ışığını alamayacaklar, çünkü güneş bildiğin mangal gibi kavurucak. Bir zararı olurmu? Gölgede bakmamın zaten sanırım ısıda günel kadar önemli kaktüsler için? Ki ben Marmariste yaşıyorum ve burası yazın 45, 50 dereceyi gören bir yer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Kaktüsünüz sıcakta büyüyecek, ama doğrudan güneş ışığı almazsa cılız uzayacaktır... Güneş ışığı kısa, kalın ve güçlü büyümesini sağlar... Ne kadar güneş, o kadar iyi... İlk günlerde alıştırmayı ihmal etmeyin... Bol şans... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2019
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2020
|
Kaktüsüm için acil yardım
Arkadaşlar merhaba.Grupta yeniyim.Kaktüsüm bu hale geldi nedeni nedir acaba bilen arkadaşlar ceaplandırabilir mi? Eski haline dönmesi için ne yapabilirim? Herkese sağlıklı günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Moderatör
|
Maalesef mantari hastalıklarda yaralar kalıcı oluyor. İlaçlama yaparak hastalığı durdurmalısınız yoksa bitkiyi tamamen kaybetme durumu var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2020
|
ilacın türüni biliyorsanız söylermisiniz?Kaktüsümü kaybetmek istemiyorum.İlacı nerden temin edebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Zirai ilaçlar satan herhangi bir dükkandan mantar ilacı (fungisit) alabilirsiniz.. Saksı bitkileri için kullanacağınızı belirtirseniz sanırım daha iyi olur... Eğer ilacı temin etmeniz zaman alacaksa, şimdilik oksijenli suyu 1/100 oranında suyun içinde karıştırarak bunu da fısfısla bitkinin her yanına iyice püskürtebilirsiniz.. Diğer bir yöntem de bir miktar toz tarçını sıcak suda demleyip, ardından soğutup süzdükten sonra yine fısfısla bitkinin her tarafına püskürtmek... Ama zirai ilaçlar daha hızlı ve kesin etkili olur... Kullanım şekli ambalajlarında yazıyordur ya da satıcı izah edebilir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2020
|
Kaktüs cinsini öğrenmek istiyorum?
Bu kaktüsün cinsini öğrenebilirmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Moderatör
|
Diğer arkadaşların da faydalanması açısından buraya da yazayım. Aliette veya Acrobat Plus isimli ilaçlar sistemik etkilidir. Bu gibi durumlarda koruyucu mantar ilaçları hastalığı durdurmaz, o yüzden de dediğim iki ilaçtan birini kullanırsanız sonuç alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Moderatör
|
Aslında resim adında euphorbia acruensis olarak yazılı dikkat ederseniz (türün diğer bir adı da euphorbia abyssinica'dır)... Bu bitki kaktüse çok benzese de aslında kaktüs değil, çok farklı bir familyadan olan bir "euphorbia"dır... Euphorbia trigona'ya çok benzer, ancak kesiti üçgen olan trigona'nın aksine bu tür kare bir kesite sahiptir, yani dört kenarı vardır.. Ayrıca daha kalın gövdelidir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2020
|
Dev kaktüs çürüme
Merhaba, çürüyen kısımlar için ne yapılabilir. Bi kac dalda var. Diğerleri büyüyor. Birini kestim kurudu baş tarafı ama tekrar aşağı dogru cürümeye basladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2015
|
Sormak istediğim kaktüs de sulama zamanlaması nasıl olmalı tam olarak, almış olduğum kaktüs çeşitlerinde sulama zamanı neye göre belirliyoruz teşekkürler şimdiden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2020
|
Alıntı:
Bizim evde eşimin küçük bir kaktüsü var yıllardır baktığı, 15-20 günde bir yarım bardak su veriyor, fazlasının zararlı olduğunu söylüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2020
|
Bu benim için harika bir bilgi oldu son 2 ayda 3 tane kaktüsüm öldü. Muhtemelen çok şu verdim.Bunu mutlaka uygulayacağım teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Toprağın nemli kalma / kuruma süresi de kullanılan toprağın niteliklerine, saksının drenaj durumuna, hava sıcaklığına ve ortam nemine bağlı olarak çok değişkenlik gösterir... Ancak genel bir kural olarak kaktüslerde fazla suyu iyi tahliye eden bir saksı ve geçirgen bir toprak kullanılması, bir sonraki sulamadan önce toprağın en azından üst kısmının güzelce kurumuş olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyebiliriz.. Özellikle soğuk ve nemli mevsimlerde toprağın sürekli ıslak kalması bitkiye ciddi zarar verebilir.. Bu genel yaklaşımla, bitkinizi, saksınızı ve toprağınızı deneyimle tanıdıkça belli bir düzen oturtabilirsiniz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|