agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs
(https)




Beğeni Düzeni114Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-07-2007, 10:07   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 101
Galeri: 30
Opuntia ficus-indica (Hint İnciri - Frenk İnciri)

Yaklaşık 10 günlük Anamur gezimizde bolca ağaç ve kaktüs fotoğrafları çektim. Onları çeşitli forum başlıkları altında sizlerle paylaşmak istiyorum. Anamur'da ilgimi çeken ilk şeylerden biri bu tür kaktüslerin ilçenin çeşitli yerlerinde doğal ortamda kendi başına yetişmesiydi. Bazıların üstünde meyveleri olanları bile vardı. Gün içinde fotoğraf için uygun saatleri bekleyerek bazı çekimler yaptım. Dönüşte Gazipaşa civarlarında otobüs yolunun kenarlarında daha büyük alana yayılmış olanlarını da gördüm. Ancak belediyenin bu bitkiyi bilinçli olarak yok kenarlarına ve refüjlerine ekmemesine şaşırdım. Halbuki bu tür bitkiler yörelerin doğal zenginlikleridir ve özellikle korunmalıdır.



Shot with FinePix S9600 at 2007-07-26

Denizardacan beğendi.
ferahzade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 10:21   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 101
Galeri: 30

Shot with FinePix S9600 at 2007-07-26

ferahzade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 11:44   #3
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Bu kaktüsün meyveleri çok güzel ama çok da dikenli. Adana'da Hint İnciri diye satılıyor bu meyve. Satan kişi eline eldiven geçirip soyup soğuk soğuk ikram ediyor. **** bir torbaya koyuyor siz evinize götürüp soğutup yiyorsunuz. Bol çekirdekli ve faydalı bir meyve

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 12:50   #4
Ağaç Dostu
 
ataser's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: bilecik
Mesajlar: 356
evet ilkin'e katılıyorum dikenli ve çok çekirdekli bir meyve olması açısından .
bu kaktüsün tohumları satılmakta gg de meraklılarına duyurulur. meyvesinin çok da faydalı olduğu söylenir ama ben nedense tadından hiç bir şey anlamamıştım . neredeyse tüm akdeniz sahillerinde yol kenarlarında bolca bulunan bir türdür.

ataser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 19:17   #5
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Yerken ben de birşey anlamıyorum ama bu yaz sıcaklarında soğuk soğuk iyi geliyor

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2007, 01:16   #6
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Hint İnciri/Frenk İnciri/Bambutsa - Opuntia ficus indica

Dikenli İncir

Doğada kendiliğinden yetişen, kaktüs türü bir bitkinin meyvesi olan “dikenli incirin”, sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç kadar etkili olduğu bildirildi.
Hint inciri (Opuntia ficus-indica), kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçe' de bu kaktüs türü için Frenk inciri, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.
5 -10 cm uzunluğunda, kırmızı, sarı, turuncu renklerde kabuğu olan etli bir meyvedir.

Name:  1.jpg
Views: 59003
Size:  23.2 KB

Üzerinde çok sayıda diken bulunur. İçinde tohumları bulunur. Tatlı ve suludur. Yenilebilir. Ancak, yerken kabuk kısmı soyulup çıkarılır. Akdeniz'de doğal olarak yetişir. Türkiye'de Batı ve Güney Anadolu'da bulunur.


Name:  2.jpg
Views: 56583
Size:  32.7 KB

Türkiye'nin hemen hemen yer yöresinde görülen ancak, Akdeniz ve Ege'de daha sık rastlanan yabani bir bitki olan dikenli incir, hasat dönemi olması nedeniyle kent merkezlerinin yanı sıra sahil kesimlerinde de tablalarda tanesi 10 YKr'den satışa sunuluyor.

Name:  3.jpg
Views: 44527
Size:  12.4 KB

Genelde soğuk olarak tüketilen, bu nedenle satıcıların buz parçalarının üzerine serdiği, dikenlerinin yoğunluğu nedeniyle soyarak satışa sunduğu dikenli incirin, her yaş grubunca tercih edildiği gözleniyor.

Name:  4.jpg
Views: 38492
Size:  14.2 KB

Kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen, anavatanının ise Güney Afrika olduğu bildirilen dikenli incir, halk arasında “Hint inciri” ve “Frenk inciri” olarak da biliniyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Tetiker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dikenli incirin C vitamini yönünden zengin olduğunu, bu nedenle vücut direncini artırma, güç ve zindelik verme özelliğinin bulunduğunu söyledi.
Dikenli incirin, sindirim sistemini rahatlatan, bağırsak alışkanlığını düzenleyen, kabızlık sorununu gideren son derece yararlı bir meyve olduğunu vurgulayan Tetiker, “Bu meyveyi tüketenlerin ayrıca polivitamin hapları almasına gerek yok”

Name:  5.jpg
Views: 42963
Size:  60.6 KB

Tetiker, dikenli incirin, hiçbir hormon ve katkı maddesi olmadan, doğada kendiliğinden yetişmesi nedeniyle tamamen organik bir meyve olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
“Bu meyve kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç kadar etkili. Bu nedenle hastalarımıza bu meyveyi tüketmelerini öneriyoruz. Vitamin değeri ve katkısız yetişme özelliklerinin yanı sıra fiyatının da ucuz olması ayrı bir avantaj sağlıyor. Yetişkin bir bireyin günlük alması gereken 60 miligram C vitamini dikenli incirlekarşılanabilir.”

Tetiker, içindeki iri çekirdeklerinin de tüketilmesini önerdikleri dikenli inciri diyet yapanlara da tavsiye ettiklerini belirterek, “Bu meyve bağırsakları düzenli çalıştırmasının yanında tok tutma özelliğine de sahip olduğu için diyet yapanlar için son derece faydalı. Diyet yapanlar, açlık hissettiklerinde bu meyveden 3-4 adedini birden tüketebilirler” diye konuştu.
Tetiker, dikenli incirin tüm bu faydalarının yanı sıra doğal kozmetik sektöründe de “kırışık giderici” krem yapımında kullanıldığını sözlerine ekledi.

Dikenli incir ciltteki kırışmayı önlüyor
Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yabani olarak yetişen ''dikenli incir''in yapraklarındaki yüksek nem ve suyu bünyesinde tutma özelliği ile cilt kırışıklıklarını önlediği bildirildi. Anavatanı Güney Afrika olan, kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen dikenli incir, halk arasında ''Hint inciri'' olarak da biliniyor. Meyvesi, dikenli kabuğundan özel yöntemlerle çıkarılarak yenen kaktüs türü bitkinin yapraklarından elde edilen cilt, vücut ve saç bakım ürünleri, doğal kozmetik sektörünün gözdesi oldu.

Adana'da 1999 yılından beri Toros Dağları'ndan toplanan çeşitli bitkilerle doğal kozmetik ürünleri imal eden bir firmanın sahibi ve Genel Müdürü Pırıl Dikici, yaptığı açıklamada, bitkisel kozmetik ürünlerinin cildin gıdası olduğunu söyledi.
Dikici, tüm dünyada güzelliğine düşkün kadınların artık doğal ürünleri tercih ettiğini belirterek, ''Boyar madde içeren ve bünyesinde alkol bulunan klasik kozmetik ürünlerinin neden olduğu dermatolojik sorunlar bitkisel ürünlere olan ilgiyi artırdı'' dedi.

Aloe veradan daha etkili
Dikici, kozmetikte kullandıkları bitkileri, dağ köylüleri aracılığıyla Toros Dağları'ndan toplattığını ifade ederek, ''Biberiye, at kuyruğu, alıç, öküz gözü (calendula), aloe vera, lavanta, kekik, papatya, okaliptus yağı, greyfurt yağı, ardıç yağı, çay ağacı yağını ürünlerimde yumuşatıcı ve nemlendirici olarak kullandım. Son olarak keşfettiğim dikenli incirin bunların hepsinden daha etkili olduğunu belirledim'' diye konuştu.

Dikenli incir yaprağını kaynatarak elde ettikleri nemlendirici ve cilt bakım ürünlerinin diğerlerine oranla cildi daha uzun süre kurumadan koruduğunu ifade eden Dikici, şunları kaydetti: ''Dikenli incir yaprağının en büyük özelliği nem oranının yüksek ve suyu uzun süre bünyesinde tutması. Bu sayede bitkisel kozmetik cilde sürüldüğünde uzun süre nemini muhafaza ediyor, bu sayede de kırışma ve ciltte oluşabilecek çizgiler önleniyor. Uzun süre kullanımda cildi taze, zinde, pürüzsüz ve genç tutuyor.''

Denizardacan ve Milla beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2007, 01:19   #7
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Name:  6.jpg
Views: 74133
Size:  59.7 KB

Hint inciri **** latince adıyla Opuntia ficus-indica. Yazın Bodrum, Marmaris sokaklarında buza yatırılmış şekilde sunulan bir meyve. Bugün Akdeniz florasının doğal bir parçası olarak kabul edilen bu kaktüsün, aslında Amerika’ya giden ilk İspanyol fatihler tarafından İspanyol hükümdarına getirilen hediyeler arasında olduğunu biliyor muydunuz? 15 yy. sonu ile 16 yy. başında Avrupa’ya getirilen bu kaktüs bitkisine sahip olmak, aristokratlar arasında bir prestij meselesi haline gelmişti
Hint inciri kaktüsü Azteklerin sosyal, ekonomik ve dinsel yaşamlarında önemli rol oynamış bir bitkidir. Özellikle, bu kaktüsün üzerinde yetişen koşnil böceğini (Dactylopius coccus (Dipnot)) Aztekler, dinsel törenlerde kullandıkları giysilerindeki ve çeşitli gıdalara kattıkları kırmızı boyayı üretmek için kullanmışlardır. Avrupa’ya getirilen az miktardaki kırmızı boyanın değeri o kadar yüksek olmuştur ki, İspanya’da ve Kanarya adalarında bu böceği yetiştirme denemeleri yapılmıştır. Bugün sadece Kanarya adalarında, buraya uyum sağlayabilen bu böceğin kabuğundan koşnil kırmızı elde edilmektedir.

Name:  7.jpg
Views: 29177
Size:  10.3 KB

Kaktüs Nisan ayında çiçek açar, Temmuz-Eylül ayları arasında da meyve verir. İlk çiçeklerin yolunması yöntemi ile kaktüsün Ekim-Kasım ayları arasında da meyve vermesi sağlanmaktadır. Hikayeye göre1, Palermo yakınlarında Capaci’li bir çiftçi, kendisine kaktüs meyvesi satmayan komşusundan intikam almak için, bir gece kaktüsün tüm çiçeklerini yolar. Bir süre sonra kaktüs tekrar çiçeklenir, hatta bu sefer çok daha kaliteli meyve verir.
Tarıma uygun olmayan çorak arazide yetişen bu kaktüs, Türkiye’de ekonomik değeri olan ama yeterince değerlendirilememiş bitkiler sınıfındadır. Güney Amerika ülkeleri, İspanya, İtalya ve İsrail’de ise kaktüs bahçelerinde ticari olarak üretim yapılmaktadır.

Kaynak: www.tarimsalpazarlama.com


Dipnot: Bu koşnil linkteki tartışma konusu olan koşnildir.

Denizardacan ve Milla beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2007, 18:42   #8
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2007
Şehir: Manavgat
Mesajlar: 46
Bu kaktüsün Akdeniz bölgesinde doğal olarak yetişen farklı bir türü daha var. Hint inciri denilen meyveleri yenilebilen kaktüsten farkı dikenlerinin uzun olması (hint incirinin dikenleri kısa ve yoğundur) ve meyvelerinin yenilememesidir. Bilgisi olan var mı?

sokak lambası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2007, 02:38   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2006
Mesajlar: 179
İyi Akşamlar=)
Marmariste bu kaktüsler doğal olarak bir yerde yoğunlaşmış ve orayı korumaya almışlar.Tabelada kaktüslerin antikçağdan beri orda olduğu yazıyordu.

İzmirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2008, 13:18   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2008
Şehir: Fethiye
Mesajlar: 9
Hint İnciri

Hint İnciri yurdumuzda ağırlıklı olarak Muğla'nın Köyceğiz ilçesinden başlayıp Hatay'a dek uzanan bir sahil bölgesinde yayılma gösterir.Bu bölgelerden ayrı olarak Kıyı Ege bölümünde de nadir olsada yetiştiği görülür.

Bu kaktüs türü,yurdumuzda Hint İnciri,Amerikan İnciri,Avustralya İnciri,Mısır İnciri,Kaktüs Meyvesi gibi isimlerle anılır.

Anavatanı,çocukken okuduğum ansiklopedide yanlış hatırlamıyorsam Avustralya olarak geçmekteydi.

Kaktüsün üremesi yaprakları,kolları aracılığıyla olmaktadır.

Yılın her mevsimi kesilen veya gövden kopan kollar, 20-30 cm derinliğinde kolun şekline göre açılan bir çukura dikilerek üretimi sağlanabilir.Ancak en uygun köklendirme dönemi ekimin onbeşi ile mart arası dönemdir.

Dikimi esnasında gövdenin yarısının dışarda kalması gerekmektedir.Dikildikten sonra ilk bir ay haftada iki veya üç gün 1 lt su verilerek bitkinin kök salması sağlanır.Ayrıca bir ot yığının üstüne atılıp, gene gövdenin yarısı ot yığını içinde kalcak şekilde de sulanarak kök salabilir.

Kaktüsün meyve vermesi,gerekli gübreleme ve sulama işlemlerine rağmen yaşıyla alakalıdır.İlk meyvesini genellikle 4 yaşından sonra veren Hint İnciri gerçek anlamda 7-8 yaşından ilk ciddi meyvesini verir.

Meyvelerinin oluşumu ise hayli ilginçtir.
Yapraklarının uç kısmında açan dikenli çiçekler 20-25 gün içerisinde kapanarak meyveye dönmekte ve 3-4 ay içerisinde olgun bir meyveye dönüşmektedir.Ancak bu olgunlaşma süresinin uzunluğu da kaktüsün yaşına bağlıdır.Örneğin 15 yaş ve üstü bir Hint İncirinin meyvesi iki buçuk üç ayda oluşur ve bu meyveler,bölgenin ikliminin de etkisiyle, mayıs ayından kasımın ortalarına dek devam eder.

Meyvelerin olgunlaştığının işareti ise, koyu ateş kırmızısı hale bürünmesinden anlaşılır.Bu renge gelmiş olan meyve en tatlı haline ulaşır.
Kaktüsün meyvesi sırasıyla yeşil,sarı,kırmızı ve en son koyu kırmızı renklere bürünür.

Gerek meyveleri gerekse yapraklarında kılcal dikenler bulunan Hint İnciri,vücutta değdiği yerde şiddetli kaşıntı yapar.Bu kaşıntı 4 güne dek sürer.Bu nedenle kaktüsün meyvelerinin sert ve kalın bir eldivenle toplanması zorunludur.

Kaktüsün meyveleri,bir çatal ve bıçak yardımıyla üst kısmı soyularak yenir.
Bu meyveler, şekere,sindirim sorunlarına,tansiyon ve kalp hastalıklarına iyi gelmektedir.

Not : Eğer unutmazsam,gerek ekimi gerek yetişkin hali ile ilgili fotoğrafları çekip bu başlık altında yayınlayacağım.

Bu bitki,meyve ağaçları bölümüne açılmış ancak asıl olarak kaktüs bölümüne açılması gerektiğini düşündüğüm için,bir yetiştirici olarak yazma deneyimlerimi aktarma ihtiyacı duydum.Umarım yanlış bir şey yapmamışımdır.

Yiğitece beğendi.
E.F.E Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2008, 12:37   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 2
Arkadaşlar dikenli inciri bursa'da bahçemde yetiştirmek istesem hava koşulları açısından başarılı olurmuyum.Bir de tabi çekirdeklerinden mi yetişiyor yoksa başka bir yöntem mi var.
Bilenler yardımcı olsun lütfen.Şimdiden teşekkürler.

zocor61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2008, 19:17   #12
Ağaç Dostu
 
cagatayyucel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 307
merhaba zokor61 Osmaniye ilinde en düşük -5 derecede yetiştiğini biliyorum. biz buralarda yıllardır bu bitkiyi kullanıyoruz (meyve olarak tüketiyoruz) bu bitkinin tohumdan üretildiğini bilmiyordum, bir adet dalını alıp toprağın üzerine bırakıyorsunuz oradan kendi büyümeye başlıyor. bir keresinde dalın dibini toprağa batırmıştık ama onlar çıkmadılar. o zaman tavsiye olarak burada yaşanlar sadece toprağın üzerine atın demişlerdi kendisi bu şekilde büyür demişlerdi. burada bu kaktüslerin ağaç olanları var.
bu meyvenin en önemli problemi dikenleri dolayısıyla toplanması. çok değişik dikenleri var battığı zaman dışarı çıkmıyor ve insanın çok canını yakıyor. el deymeden toplandıktan sonra meyve üzerindeki dikenler, su ve kum dolu bir kabın içinde süpürge ile yıkanıp dikenden arındırıldıktan sonra tüketilebiliyor. bütün zahmetide bu, başka hiç bir şey istemiyor.
Bursa da olup olmayacağını bilmiyorum.

cagatayyucel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2008, 08:00   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-04-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 394
çok çekici bi meyve ama birde o kadar dikenli insandan sogutan şey ise çok dikenli olması ben eldivensiz meyveyinin dikenlerini alıp öyle yiyiorum yani soymuyorum

Kemal Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2008, 15:45   #14
Ağaç Dostu
 
kutay48's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2008
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 163
Merhabalar
Mısır inciri(birim buradaki adıyla)en sevdiğim meyvelerdendir.Görünce şimdi canımda istedi.
TropikSera soymadan nasıl bir tadı var merak ettim.

kutay48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2008, 15:28   #15
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Satıyorum kısmına ilan koydum 3 parça Frenk İnciri satılık..

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2008, 09:55   #16
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Frenk İnciri = Hint İnciri = Misir İnciri
Yazayım da ayrı ayrı arayanlar bulamaz sonra diye düşündüm

Bence de diğer başlıklarla birleştirilmeli..

Sn.EFE , ayrıca Fethiye Grubuna davet ediyorum sizi..

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 17:06   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-10-2006
Şehir: adana .
Mesajlar: 7
bunu ben söküyorum valla. usandım bunun elinden. geçmiyor birtürlü kökü. isteyen varsa yollayım size. dogu akdenizde olmayan bahçe takımı yoktur herhalde. ama yemesi çok harika. ****** başka biri toplayacak sen yiyeceksin. soguk olacak o da. toplarken elini vurmayacaksın asla.

ulas31 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2008, 17:15   #18
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TropikSera Mesajı Göster
çok çekici bi meyve ama birde o kadar dikenli insandan sogutan şey ise çok dikenli olması ben eldivensiz meyveyinin dikenlerini alıp öyle yiyiorum yani soymuyorum
Ben hiç birşey olmadan dilediğim kadar yiyiyorum çatal bıçakla, soyarak

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2008, 14:32   #19
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Bu kaktüsün meyvesi, hayatımda yediğim en lezzetli meyve. Buralarda "diken inciri" denir. Şimdi bu meyvenin zamanı, satıcılar temizleyip veriyor. En son 6tanesi 1ytl idi.

Eldivenle kabuklarını soymak kolay sayılır, böyle bir meyve için biraz uğraşmaya değer. Ayrıca soymadan önce buzlu suda bekletirseniz dikenlerin büyük kısmını döker. Yine de bu meyvenin değdiği hiçbir yere el sürmeyin (poşet, eldivenin dışı vb.)

Kurak iklimlerde yetişen ve böylesi bir meyve veren bu bitki, hayata nankörlük yapılmamasını bir kez daha hatırlatan bir nimet..

Name:  DSC03580.jpg
Views: 37941
Size:  32.6 KB
Name:  DSC03581.jpg
Views: 27505
Size:  38.6 KB

Denizardacan ve Milla beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2008, 14:49   #20
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Hımm çok güzel görünüyor, bugün ben de eve giderken bir bakınayım yollarda satan var mı diye; daha yiyemedim de bu sene. Afiyet olsun size.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2008, 16:07   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Ankara-Mersin
Mesajlar: 132
Nariel'e katılıyorum. benim de yediğim en lezzetli meyvelerden birisi ve en sevdiğim diyebilirim.

Eklenen Resimler
  
Denizardacan ve Milla beğendi.
muhikan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2008, 19:09   #22
Ağaç Dostu
 
dua-çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-06-2008
Şehir: kütahya+Aydın
Mesajlar: 157
frenk inciri kütahya ilinde yetişir mi? burası biraz soğuk arkadaşlAR Bilgi veren olur mu?

dua-çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2008, 20:20   #23
Ağaç Dostu
 
hakan_73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 118
Dışarıda yetişmez, ama saksıda yetiştirirseniz kışın korunaklı kapalı bir yere veya ev içine alabilirsiniz.Ben benimkini yazın balkonda kışın içeride güneş alan yerde tutuyorum. Bursada bile dışarıda donma riski varken ,kütahyada kışı dışarıda geçiremez diye düşünüyorum.

hakan_73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2009, 17:05   #24
Ağaç Dostu
 
dua-çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-06-2008
Şehir: kütahya+Aydın
Mesajlar: 157
Memlekete gittiğimde frenk incirinden bir bölüm kesip getirdim .Saksıya dikip evin güneş gören bir bölümüne koydum. 1 ay gibi bir zamanda köklendi.Bakalım saksı içinde büyümesi nasıl olacak?

dua-çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2009, 21:50   #25
Ağaçsever
 
smily's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
Bu kaktüsün yaprakları elips şeklinde. Bunun bir de dairesel ve daha kalın etlı yaprağı olan çeşidi var. Meyvesi de portakal büyüklüğünde ve koyu kırmızı (Pancar gibi) tadı süper. Soyup ister yeyin ister sıkıp suyunu şerbet yapın. Nefasetine hayran kalacaksınız.

smily Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2009, 16:39   #26
Ağaç Dostu
 
dua-çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-06-2008
Şehir: kütahya+Aydın
Mesajlar: 157
Şubat ayında diktiğim frenk incirim , ancak gelişme gösterdi.

Eklenen Resimler
 
Milla beğendi.
dua-çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2009, 23:50   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-09-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 407
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkin Mesajı Göster
Hımm çok güzel görünüyor, bugün ben de eve giderken bir bakınayım yollarda satan var mı diye; daha yiyemedim de bu sene. Afiyet olsun size.
İlkin, Gazipaşa bulvarında neredeyse adımbaşı satılıyor.

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2009, 18:28   #28
Ağaç Dostu
 
eminetirsi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2009
Şehir: istanbul--giresun
Mesajlar: 119
arkadaşlar kaynana dili diye bildiğimiz kaktüsle alakası yokmu yoksa.....

eminetirsi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2009, 23:24   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-09-2009
Şehir: denizli
Mesajlar: 15
kaynanadili yaprağı diktim tutar mı???

barisy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2010, 11:18   #30
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-09-2009
Şehir: denizli
Mesajlar: 15
tuttu..

barisy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024