agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)




Beğeni Düzeni100Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-10-2009, 21:50   #481
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Tabii ki alabilirsiniz Uğur Abi( umarım abi dememde bir sakında yoktur), hatta sevinirim bile..
Ben de onları toparağa kavuşturmayı düşünüyordum. Site bomboş, yazlık yer olduğu için sitenin en genci benim şuan. Bahara hatta yaza kadar çocuk gelmez buraya. O zamana kadar da dikebildiğim fidanlar az da olsa büyümüş olurlar. Ama nasıl zarar vermeden ayırırım bilmiyorum. Havanın güzel olduğu bir gün sitenin bahçevanından gerekli malzemeleri alıp işe koyulurum. Tabii izin verirlerse

Üç kola ayrılmış olan çok büyük bir palmiyenin üstünde hem de çok kalın hem de çok uzun o palmiye de iki üç çam ağacının arasında kalmış ve üstündeki çamlar bir ya da iki yıllık gibi görünüyor.
Kendinize iyi bakın, yeşille kalın..


Düzenleyen bernacyhn : 14-10-2009 saat 21:51 Neden: yanlış yazım
bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2009, 10:10   #482
Yeni Üye
 
heryerçamolsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 23
Sevgili Berna;

Bana abi demende bir sakınca yok.Aslına bakarsan hoşumada gitti.Zaten abi kelimesi şirkette devamlı arkadaşlarımdan duydugun saygı ve sevgiyi ifade eden güzel bir kelime.Ufak bir kelimenin ne kadar çok anlam ifade ettiği ve insanı tanımakta ışık tuttuğu kanısındayım.Senin yazdıkarınla kullanmış olduğun ifadelerle samimi ve sıcak kanlı bir insan olduğunu,yeniliklere açık ve arkadaşlıklarında samimi,cana yakın ve gerçekçi bir kişiliğn olduğunu tahmin ediyorum.Bernacım... Umarım yanılmıyorumdur.Hislerim öyle söylüyor.

Resimlerini almama izin verdiğin için teşekkürler.Resimlerinde diğer resimlerimin arasında yer alacak ve hep seni hatırlatacak.

Evinizin bulunduğu bölge yazlık yer olduğundan şimdi oraları sessiz ve sakindir.Dediğin gibi çocukların şu zamanda olmaması dikilecek fidanların büyümesi ve korunması bakımından tam zamanı.Aslına bakarsan benimde fidelerin dikimi konusunda pek bilgim yok.Sitede bu konular hakkında arkadaşların yazmış oldukları yazıları ve E_dergi'yi okuyarak bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.Daha okuyup faydalanacağım çok uzun bir yol var önümde.
Belki sen ben den fide dikimi bakımından daha tecrübelisindir.Usta'ya ahkam kesmek olmaz, ne dersin

Keşke senin yaşında, olsaydım geriye bakınca insan neleri kaçırdığının farkına çok geç varıyor.İnsan; Ne kadar gereksiz seylerle vakit geçirdiğini anlıyor... İlerde bir gün dertleşiriz belki (

Ama hayatımın geri kalanı için uzun soluklu bir plan oluşturdum,5 ay önce.Hayatımın geri kalanını nerede ve nasıl geçireceğim hakkında. Bu plan 10-12 yıl sürecek belki uzun bir süre ama,40 yıl nasıl geçti ben bile bilmiyorrum. 10-12 yıl nedir ki oda geçecek.

Sevgili berna şu an benim olmak isteyipte olamadığım yerlerdesin buna inan.Benim zamana ihtiyacım var.Planlarımın gerçekleşmesi için.
10-12 yıllık plan içinde benim için en önemlisi tanımakta geç kaldığım doğa'yı ve doğanın içinde bulunan güzellikleri araştırıp,okumak ve pratik yapmak.Daha sonra kaçıp göçeceğim İstanbuldan.Gerçekten yaşadığıma,soluk alıp vereceğime inandığım beni bekleyen hayallerimi gerçekleştirecek yere gideceğim.

Kuşlar,böcekler,çiçekler,ağaçlar herşey olacak orada.

Neyse seni daha fazla sıkmak istemem

Unutmadan;benim ektiğim toğumlar biraz daha büyüsün bende sana resimlerini göndereceğim.

Şimdilik hoşçakal kardeşim berna görüşmek üzere...

Tüm doğaya,ağaçlara ve yeşil olan her şeye benden selamlar....UC

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2009, 11:28   #483
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-10-2009
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 2
arkadaşlar fıstık çamı kadar güzel, tabii şartlara uyum konusunda mütevazı bir ağaç yok bence. anadolumuz çok yağış olan bir yurt değil, kimi zaman yağış az olur kuraklık olur ama o inatla hayat tutunur. arasına karıştığınızda mis gibi kokusuyla başınız döndürür.tüm arkadaşlara seslenmek istiyorum, 5 lt lik bir pet şişenin içerisine siyah bir poşet yerleştirin bahçeden alacağınız toprakla doldurun,üzerine daha önce 1 0 gün suda bekletilmiş çam tohumlarını atıp tekrar üzerine az miktarda toprak ekeleyin. 2 günde bir 3-4 bardak su dökün havalar soğuyunca haftada bir.bahar geldiğinde minik ağaçlarınız topraktan fışkıracaktır.o kadar güzel bir duygu ki.

yeşilbarış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2009, 12:07   #484
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heryerçamolsun Mesajı Göster
Bana abi demende bir sakınca yok.Aslına bakarsan hoşumada gitti.Zaten abi kelimesi şirkette devamlı arkadaşlarımdan duydugun saygı ve sevgiyi ifade eden güzel bir kelime.Ufak bir kelimenin ne kadar çok anlam ifade ettiği ve insanı tanımakta ışık tuttuğu kanısındayım.
Senin de söylediğin gibi abiciğim, bu küçücük kelime üstünde çok güzel yükler taşıyor; sevgi ve saygıyı taşıyabilmek her kelimeye nasip olmayan bir güzellik

Emin ol o 12 yıl daha da kısalacak çünkü insanın karşısına ne çıkacağı belli olmuyor... Ben de üniversite dışında beni istanbuldan çekip koparacak bir şeyin olmadığına inanıyordum ama istanbulda okumak zorundaydım ve sonra ablamın ataması çıktı ve ben burada, Balıkesir'deyim. Üniversiteyi kazanamadığım halde.. Bİr söz var.. Söyledikleriniz kaderinizdir, diye bence 12 yıl diye düşünme abiciğim.. Daha yakınlara ata hayallerini..

Ben de daha öönce hiç fidan dikmedim öncesinde hep menekşelerle uğraşıyordum ama istanbula gidip geleceğimiz için burada da kimseyi tanımadığımız için(anahtarı kimseye veremediğimizden) yeni evimize menekşe getiremiyorum. Dışarıda ama daha güvenli olan ağaçlara yöneliyorum.

Yaşım konusunda kendimi çok şanslı görüyorum. Ama hiçbir şey için geç değil ve bir atasözü var zararın neresinden dönsek kardır, diye...

Görüşmek üzere.. Yeşille kalın

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2009, 11:56   #485
Yeni Üye
 
heryerçamolsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 23
Sevgili Berna;

Mesajına cevabım biraz geçik’ti kusura bakma.
Üniversiteyi kazanamamana üzüldüm.Biraz daha özverili,istekli çalıştığında kazanacağına eminim sen başarırısın buna inan.Ama yapman gereken ileride seni mutlu edecek ,severek ve isteyerek işe gideceğin bir meslek kolunu seçmeni tavsiye ederim.İnsanlar Üniversite bitiriyorlar ama istedikleri meslek olmadığından ya mutsuz oluyorlar,**** işten soğuyorlar,çalışmak istemiyorlar.Buna dikkat et zaten sen bunun farkına varmışındır.Ben ufak bir dip not eklemek istedim.
Aslına bakarsan,bana kalsa 12 yıl beklemeyeceğim hemen gitmek istiyorum İstanbul’dan.Şuan için beni İstanbul’a bağlayan sebepler var.25 yıllık hizmet süremin dolmasına 3,5 yıl var.Emeklilik yaşımın dolmasına 11 yıl var.Oğluma okutup meslek sahibi etmem gerekiyor.25 yaşına geldiğinde eli iş gönlü güzel bir sevgi tuttuğunda sıra bana gelecek.

11-12 yıllık geçecek zaman içinde çok okuyup,araştırmam ve pratik yapmam lazım.Site hepimiz için bulunmaz bir niğmet.
İlkokulu okuduğum zamanlarda fıstık çamı toğumlarını çok toplardık arkadaşlarımla.Kırıp yerdik içlerini.Kimse kızmasın çocukluk işte (

İnsanları çocukluklarında yönlerdirebilsek,belki o toplayıpta yediğim tohumlar şimdi meyve veren fıstık çamları olurdu.Bu konu hep aklıma geldiğinde çok üzülüyorum.

Belkide içimdeki fıstık çamı merakı çocukluğumda yediğim fıstıklardan geliyor galiba.Yediğim kadar fıstık çamı yetiştirmem gerek kendimi affetmem için.

Balıkesir bölgesi çok güzel bir yer.Bence her fırsatında oraları gez.Bir sürü güzelliklerle karşılaşacaksın.
Altınoluk Kaz Dağlarına gitmeyi sakın unutma çok güzel her yer zeytinlik,çam ağaçları,ismini bilmediğim bir sürü ağaç.Sessiz,sakin,her taraf yeşil.Bir'de deniz, oda harika.

Mıhlı Şelalesi var ormanın içinde, buz gibi suyu var.Yazın Ağustos sıcağında suya zor girdik,tatlı su balıkları var her tarafta dolaşıyor.Tam Doğa meraklıların yeri.Su biraz tehlikeli,derin yerde yüzme bilmeyenlerin girmemeli.Tatlı suyun kaldırma kuvveti olamadığından,suda denizde yüzdüğünüzden çok daha fazla efor saffetmek gerekiyor.Koca koca enteresan kayalıklar.Anlatmakla bitmez gidip görmek lazım.
Bernacım sana çok yakın arabanız varsa bir saatlik yol.Gitmek istersen sana yol tarifini veririm.

Şimdilik hoşçakal kardeşim berna görüşmek üzere...

Tüm doğaya,ağaçlara ve yeşil olan her şeye benden selamlar....UC

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2009, 12:58   #486
Yeni Üye
 
heryerçamolsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 23
Sn.Yeşilbarış;

Fıstık çamı hakkında yapmış olduğunuz yorumlarınıza katılıyorum.Gerçekten harika bir ağaçlar.
Fıstık çamı yetiştirilmesi için vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda.Geçtiğimiz pazar günü oğlum büyük ped şişesinin içini toprak ile doldurdu ve 5 tane tohum koydu.Siz ped şişesinin altına siyah poşet geçirin dediniz.Biz bunu yapmadık acaba uygulamamız yanlış mı ?.Tohumlarımız yetişmez mi.
Fıstık camı konusunda bilgileriniz bizden fazla ise bizimle paylaşmanızı rica ederim.

Hoşçakalın görüşmek üzere...

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2009, 13:29   #487
Ağaç Dostu
 
seaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-08-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 734
Toprak karışımında dere kumunun olması önemli. Toprak karışımı kahverengi orman toprağı dere kumu ve torf karışımı 3/1 oranında hepsinden yapacağınız bir karışım olmalı ve tohumun ekileceği kabın ve poşetin derin olması önemli

seaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2009, 18:10   #488
Yeni Üye
 
heryerçamolsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 23
Sn.Seaa;Vermiş olduğunuz bilgiler için teşkkür ederim. Sizlerden aldığımız bilgiler doğrultusunda bizde birşeyler öğreneceğiz.Toprağa ektiğim tohumlarım filizlendi ve büyümeye başladılar.Büyümeleri için estra bir şeyler yapmam gerekirmi 20 tane çam fidelerim var.Size zahmet bilgi verirseniz sevinirim

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2009, 18:55   #489
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Uğur Abiciğim, Altınolukta dayımın yazlığı var küçükken çok gittim ama artık gidemiyoruz (yenge kaynaklı bazı sorunlar yüzünden). Doyurana gitmiştik biz o zaman çiğ börek yemiştik Hatta dayımın komşusu adanalıydı koyu adanalılar ve çok güzel konuşurlardı : Doyurana gidiyrık gözleme yiyiyrık, yiyiyrık yiyiyrık doymirık.. şeklinde anlatırlardı.

Geçen gün fırtına çıktı burada sevindim ne güzel tohumlar dökülmüşlerdir diye bugün indim aşağıya sadece bir tane tohum bulabildim. Sahilde kare şeklinde derin saksılardan var yerlerde sürünüyorlar yarın ilk fırsatta gidip onları İsteyeceğim sahiplerinden lazım değilse kullanabilir miyim diye. Tohumları biran önce çimlendirmek istiyorum. Şimdilik bu kadar yazabiliyorum daha sonra yine görüşürüz yeşille kalın

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2009, 14:16   #490
Yeni Üye
 
heryerçamolsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 23
Bernacım;

Elinde bulunan tohumları bir an önce ek.Fazla bekletme.Beklemeden dolayı sorunlar olabilir belki.Elinde çok tohum varsa biraz mesafeli ek.Daha sonra yer değişikliği yapmak zorunda kalırsan köklerine zarar gelmemiş olur.

Toprak çatlamaya,Tohumlar filizlenip çıkmaya başladığında insan heycanlanıyor.Çok değişik bir duygu.

Şirket bahçesine (Bahçe derken bizim şirketin çatısı botanik bahçesi gibi,çok güzel bir bahçemiz var.Mazı ağaçları,çam ağaçları,sardunyalar,leylaklar,sarmaşıklar,ufak palmiyeler,papatlar,zambaklar,çimler,otlar,yoncala r,çiçekler.Arkadaşların ektiği biberler bile var.Havuzumuz var bir sürü büyük tatlı su balıklarımız var.(Rengarek Japon balıkları) Birde bizleri ara sıra ziyarete gelen güvercinler ve serçeler var.Arkadaşların masalarında fanusların içinde japon balıkları,birde papaganımız Yakup var.Yakup neler yapıyor bir bilsen sabahları ve akşam üzeri çenesi düşüyor.Devamlı konuşuyor.Arkadaşların öğrettiklerini devamlı tekrarlıyor.Bir kaç kelimesi dersen;Hidayet'e sesleniyor,Kedi gibi mivamlıyor,Bebek gibi ağlıyor,her çeşit ıslık çalyor,Araba kornası çalıyor,Araçlara takılan park sensörleri gibi ötüyor,bazen Ambulans oluyor daha neler neler )) ektiğim tohumlarıma sabahları toplantıdan sonra bakıyorum ne yapıyorlar bir sorun var mı diye.Şimdilik hepsi iyiler.Değişik bir duygu bu anlatmak ile olmuyor.Ellerin ile ektiğin büyümesini beklediğin bir canlıyı izlerken insan gerçekten çok mutlu oluyor.Yaşamak gerekiyor

Hafata sonu bende tohum toplamaya çıkacağım.Evimin yakınlarında 1 ağaç var.Maşallahı var.Devamlı tohum alıyorum.

Üsküdarın bazı bölgelerinde fıstık çamı ağaçlarından çok var.Fırsat bulursam yarın oralarada gitmeyi düşünüyorum.

Özellikle çocukluğumda fıstıklarını yemiş olduğum çam ağaçlarını ziyaret etmek istiyorum.

Şimdilik hoşçakal bernacım görüşmek üzere...

Tüm doğaya,ağaçlara ve yeşil olan her şeye benden selamlar....UC

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2009, 14:51   #491
Yeni Üye
 
heryerçamolsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 23
Arkadaşlara duyrulur;

Fıstık çamı tohumu bulamayan arkadaşlar.İstanbul Şile yolu üzerinde Taşdelen sapağından sola giriyorsunuz.Taşdelende piknik yerleri var.Bu piknik alanına giderken yolun sağ tarafı çamlık,sol tarafı meşe ağaçlarından oluşan piknik alanları var.Girişi paralı hem piknik amaçı ile oraya gidilebilir,hemde tohum toplayabilirsiniz.

Ben bu bölgeye gitmedim.Piknik için giden ve toplayıp (Malesef tohumları )yiyen arkaşımdan öğrendim.Fıstık çamı tohumları hakkında bilgi verdiği için teşkkür ettim.Hepsini yediği için biraz ona sitem ettim.

Yediği tohum kadar,dikmesi için baskı uyguluyorum.İnşallah başarılı olurum.

Hoşçakalın görüşmek üzere...

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2009, 18:06   #492
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Ben de bugün tohumlardan bir tanesini kırıp yedim dayanamayıp. Kabuğu gerkeçten kalın içindekinin tadını aldım ile alamadım arası bir şey Buradaki ağaçların üstünde bir sürü kozalak var henüz açılmamışlar. Yemiş zamanı ne zaman onu bilmiyorum ben Çok güldüm kendime şimdi heheheh ne kadar zayıf olsam da yemişe asla hayır diyemiyorum bu konuda oburluğum tutuyor... Peki, bir sorum daha olacak benim her ne kadar önceki soru sayılmasa da O kadar yüksekteki kozalaklarda bulunan yemişleri ben nasıl tüketeceğim?

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2009, 13:40   #493
Yeni Üye
 
heryerçamolsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 23
Sevgili bernacım;

İşlerim yoğun olduğundan sana yazma fırsatım olmadı kusura bakma.

Bazen kendime bile vakit ayıramıyorum.

Hafta sonu planlamış olduğum fıstık çamı toplama düşünlerim.Yağmura ve oğlumun derslerine takıldı.Kısmet ise bu hafta hem oğlumla biraz vakit geçiririm hemde sevdiğim işi yaparım düşüncesindeyim.

Uzun zamandır sana söyleyeceğim bir şey vardı.Nihayet söyyelebilirim.Program belli oldu.

Şirketimizin yeni bir ürünü tanıtım kokteyli var.Gelen her misafirimize Çam fidanı hediye edeceğiz.Çam ve selvi(Servi) fidanlarımız geldi.Yaklaş 300 tane bir tanesini ben aldım masama koydum.
Üstüne bir nazar boncuğu astım.Bir de etiket yapıp üstüne " Yeşil bir Dünya için.sizde bir Fidan dikin" yazdım ilk başta arkadaşlar biraz makara yaptılar ama onlarında hoşuna gitti.Yavaş yavaş onların damarlarına doğa sevgisini aşılamam lazım İnşallah başarılı olurum 1 kişi bile kazansam doğa için iyi olur.
Fidanlarımız emin yerde müşterilere verilmek üzere bekliyor.

Tanıtımda vereceğimiz bu fidanları daha sonradan müşterilerimizle beraber dikmek için Orman bölge müdürlüğü ile yapmış olduğum görüşmler sonuçsuz kaldı.Elimizde bulunan fidanların ekilmesi için yer verin düşüncesiyle konuştuk aldığım cevap bizim bölgemize siz ağaç dikemezsiniz dediler.

Elimizde fidan var dikim için yer istiyoruz ama yer yok siz dikemezsiniz demek enteresan.

Verdiğimiz fidan inşallah boşa gitmez.Halbuki tanıtımdam sonra belirlenecek bir tarihte.Verilen tüm fidanların dikilmesi için bir şenlik havasına sokup bu işi çok iyi noktalamaktı.Hem iyi bir iş yapmış olacak,Ailelere ve çocuklara ağaç ve orman sevgisini gösterecektik,hemde birlik ve beraberliğimiz için güzel bir gün geçirecektik olmadı.Ayrıca bu projemiz yıl sonuna kadar sürecekti ve 1000-1500 fidan dikebilecektik.

Bize önerilen bizden 5 fidan alın biz onları ekelim ve sertifika verelim.

Ben sertifakayı alıp ne yapayım.Dosyanın içine koyup rafa kaldırıyım.Orda dursun.Oldu mu şimdi bu.Olmadı olmaz.

Ekeceğin yeri bilmeden,fidanı görmeden,topragı kazmadan,kokusunu alıp,ellerinle fidanın dikip ilk can suyunu vermeden bu iş olur mu,olmaz.

Benim bir ağacım var.Benim yerime diktiler serfiksıda var.Peki nerde nerye diktiler.Sarı çizmeli Mehmet Ağa.

Bu işler böyle yürümez hem insanlara Ormanları korun,hem ağaçları sevin diye bir sürü anlatmakla bitmez metiyeler söylüyorlar ama iş icraata geldiğinde bizim ekip biçtiğimiz düzelttiğimiz,Orman arasizine siz fert olarak dikim yapamazsınız diyorlar.Vay bey Ormanlar yanlızca onların mı biz neciyiz.Eğer bizler bu ülke için gerektiği zamanlarda üstümüzde düşen herşeyi yapıyorsak.Orman arasizi için yapılandırılmış ağaç dikilmesi düşünülen düzenlenen yerlere,bu konun uzmanları,bahcıvanları yardımlarıyla bu işlemlerin organizasyonu sağlanarak ağaçlar dikebiliriz.
Daha çok söyeyeceğim şeyler var ama seni sıkmam istemem.Bu konu beni çok üzdü.

Toplumumuzda yer etmiş ama beni sıkan şu kelime burdada malesef kendini gösterdi " Abi sen merak etme,hallederiz,biz hallederiz" kardeşim neyi hallediyorsun.

Sistemi kur,yolu göster kendi işimi kendim görürüm.Benim dikeceğim fidanı alacağım mutluluğu niye sen alıyorsun...Neyse bernacım dediğim gibi bu konu beni çok üzdü ve sinirlendirdi.Başını şişirdiysem kusura bakma.

Sen nasılsın iyimisin,neler yapıyorsun.Kaç gündür görüşemedik.
Üniversiyete hazırlık yapıyormusun,ders çalışıyormusun.
Saksılara tohum dikecektin ne yaptın,diktin mi?Her yediğin fıstık için bir tohum ekmeyi unutma.


Şimdilik hoşçakal bernacım görüşmek üzere...

Tüm doğaya,ağaçlara ve yeşil olan her şeye benden selamlar....UC

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2009, 20:21   #494
Ağaç Dostu
 
discovery35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 128
Galeri: 2
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heryerçamolsun Mesajı Göster

Ekeceğin yeri bilmeden,fidanı görmeden,topragı kazmadan,kokusunu alıp,ellerinle fidanın dikip ilk can suyunu vermeden bu iş olur mu,olmaz.
%100 katılıyorum size.. İçimi okudunuz sanki..

Sizler gibi doğayı seven insanları görmek beni mutlu ediyor.. Bu konuda iştahımı daha da arttırıyor.. Yanlız olmadığımızı bilmek çok güzel.. Bencillik almış başını gitmiş bu dünyada.. Doğayı, yeşili, çiçeği, ağacı düşünen kimse yok.. Yeşili sevmeyen insanlarıda sevemez diye düşünüyorum..

Bende kendi çapımda (yılda 100 tane kadar) tohumdan fıstık çamı üretiyorum arkadaşlar.. İlk fırsatımda bu konudaki bilgi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşacağımdan şüpheniz olmasın.. Vizeler, quizler, finaller derken internete bile zaman ayıramadığım oluyor.. Sadece arada paylaşımlarınızı okumakla yetiniyorum..

Bir arkadaş çam fıstıklarını yiyen arkadaşlarına sitem etmişti bu başlık altında. Benimde içim sızlıyor duyunca. O fıstıkları ağaçlara çevirmek bambaşka bir duygu..

Sevgiyle kalın..

discovery35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2009, 22:06   #495
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,231
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn Mesajı Göster
Buradaki ağaçların üstünde bir sürü kozalak var henüz açılmamışlar. Yemiş zamanı ne zaman onu bilmiyorum ben O kadar yüksekteki kozalaklarda bulunan yemişleri ben nasıl tüketeceğim?
Aynı sorular benim içinde geçerli bende bunlara cevap arıyorum.

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 10:14   #496
Yeni Üye
 
heryerçamolsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 23
Orjinal Mesaj Sahibi bernacyhn
Buradaki ağaçların üstünde bir sürü kozalak var henüz açılmamışlar. Yemiş zamanı ne zaman onu bilmiyorum ben O kadar yüksekteki kozalaklarda bulunan yemişleri ben nasıl tüketeceğim?

Sevgili berna;

Anlatmış olduğum konu beni çok üzdüğünden sormuş olduğun soruya cevap vermemişim.Dün göndermiş olduğum yazımda senin sormuş olduğun konuyu unutmuşum.Kusuruma bakma.
Biraz bildiğim ve gözlemlerime dayanarak sana cevap vermeye çalışayım.Ancak konu hakkında daha çok bilgisi olan arkadaşlar varsa,onlarında bilgileri hepimizi memnun eder.
Bahsetmiş olduğun ağaçların hepsi fıstık çamımı.Eğer fıstık çamı ise tohumlarının olması Haziran ve Temmuz aylarında başlıyor galiba.İlk önce tohum verecek kozalaklar yavaş yavaş aynı gül gibi açılıyor ve içinden tohumlar Rüzgarında etkisiyle dökülmeye başlıyor.Bazen biraz açılmış kozalaklarda ağaçlardan dökülüyor.Eylül hatta Ekim ayına kadar tohumlarını ve kozalaklarını döküyor.
Yanlız unutmaman gereken bir şey daha var.Sakın tepelerdeki kozalakları toplamak için ağaçın tepesine çıkma.
Yapı itibariyle ne kadar heybetli görünseler bile geçen zaman içinde dalları,diğer ağaçlara göre kuru kaldığından kırılma riski yüksek olabilir aman dikkat.
Konu hakkında yanlış bilgi verdiysem,arkadaşlar yanlış bilgileri düzeltirlerse sevinirim.

Şimdilik hoşçakal bernacım görüşmek üzere...

Tüm doğaya,ağaçlara ve yeşil olan her şeye benden selamlar....UC

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 10:29   #497
Yeni Üye
 
heryerçamolsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 23
Sn.Samsunlu55

Verdiğim bilgiler doğrultusunda biraz(İnşallah yanlış değildir.)Size yarayacaksa ne mutlu bana. Kozalakları toplamak için ağaça sıkarsanız aman dikkat.Tedbiri elden bırakmamak gerekir.

Görüşmek üzere hoşçakalın.

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 18:49   #498
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,231
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heryerçamolsun Mesajı Göster
geçen zaman içinde dalları,diğer ağaçlara göre kuru kaldığından kırılma riski yüksek olabilir aman dikkat.
Okuldayken okulun yanındaki parkta bir tane fıstık çamı okulun içine büyük bir gürültüyle düşmüştü. Ağaç çok yaşlıydı kurumak üzereydi zaten rüzgarda sert esince dayanamayıp düştü. Ölen veya yaralanan yok düştükten sonra herkez birbirine kozalak atmaya başlamıştı. Kozalak savaşı

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 20:36   #499
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Çok teşekkür ederim abiciğim cevap için...

Ben de çok üzüldüm inan bu olaya. İnsanları bilinçlendirmeye çalışan kişiler cahilllerden ibaret.. Yazık çok yazık insanlar ne hale gelmiş

Buradaki çamların hepsi fıstık çamı. Hani o şemsiye görünümü var ya hepsi o şekilde 1975 yılından bu yana buradalarmış. Çok yüksekler buradaki binalar 4 er katlı neredeyse dördüncü katı aşacaklar. Sapan almayı düşünüyorum kozalakları düşürmek için

Ben dershaaneye başladım üniversite sınavı için nisandaymış sınavımız çok uzatmadan bitecek bu dert de. İki ay karım olacak. Ben henüz tohum ekemedim. Yarın eğer fırsatım olursa aşağıya inip kazacak bir şey bulamazsam tırnaklarımla kazıp toprağı, tohumları dikmeyi pplanlıyorum.

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2009, 20:47   #500
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,231
Galeri: 1
Sapan yetmez, tüfekle düşürün

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2009, 09:55   #501
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
O kadar zor mu kozalakları düşürmek Korkutmayın gözümü

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2009, 19:34   #502
Ağaç Dostu
 
alice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2007
Şehir: ORDU
Mesajlar: 232
Siz, fıstık çamını izlemeye alın. Kozalaklar açılınca yere düşen fıstıkları toplayınız.
Siz, onlara gitmeyin onlar ayağınıza kadar gelsin.

alice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2009, 19:54   #503
Ağaç Dostu
 
godofwar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Edremit
Mesajlar: 156
Buda arkadaşlar benim ektiğim fıstıklardan filizlenenler. Diğerleride toprağı çatlatmış yoldalar. Sevgilerle

Eklenen Resimler
 
godofwar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2009, 00:21   #504
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,231
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi godofwar Mesajı Göster
Buda arkadaşlar benim ektiğim fıstıklardan filizlenenler. Diğerleride toprağı çatlatmış yoldalar. Sevgilerle
Gözünüz aydın

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2009, 00:59   #505
Ağaç Dostu
 
godofwar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Edremit
Mesajlar: 156
Sağolun teşekkürler . Diğerlerinide dört gözle bekliyoruz artık

godofwar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:19   #506
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Gözünüz aydın sevgili godofwar... (savaştanrısı, bu oyunu çok severim)

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2009, 21:41   #507
Ağaç Dostu
 
discovery35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 128
Galeri: 2
Arkadaşlar merhabalar. Bir düzeltme yapmak istiyorum. Kozalak toplama çabasında olmayın fikrimi sorarsanız. En verimli şekilde filizlenen tohumlar, ağaçlardaki kozalaklardan olgunlaşarak yere düşen tohumlardır fıstık çamlarında. Yüksek filizlenme oranına ancak bu tohumlarla ulaşabilirsiniz. Kısacası; tohumlar kozalağından kendiliğinden düşmeden siz kozalağı ağaçtan kopartıp içini boşaltırsanız, o tohumlardan yüksek verim alamazsınız..

Fıstık çamları yaz aylarından kış aylarına girerken, yani sonbahar aylarında sıcaklığın 20 derecelere düştüğü zamanlarda (iklime göre hangi ayda bu sıcaklığa gelindiği değişebilir) ilk yağmurların başlamasıyla diyelim, full verimle tohumlarını dökmeye başlarlar. Şu sıralar fıstık çamlarının tam tohum dökme zamanı. Fıstık çamlarının altlarında çok kolay bir şekilde olgunlaşmış tohumları bulabilirsiniz. Ben 3 hafta kadar önce 1 saat içinde 600 adet tohum topladım. Tabi bu sayı topladığınız ağacın yaş ve verimliliğiyle doğru orantılı olarak değişebilmekte. Şuan filizlenmelerini keyifle seyrediyorum. Birbirleriyle yarışıyorlar sanki..

Sevgiyle kalın..


Düzenleyen discovery35 : 25-10-2009 saat 09:25
discovery35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2009, 22:54   #508
Ağaç Dostu
 
godofwar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Edremit
Mesajlar: 156
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn Mesajı Göster
Gözünüz aydın sevgili godofwar... (savaştanrısı, bu oyunu çok severim)
Teşekkürler Berna hanım, Diğerleride çıkmaya başladı artık pazartesi günü yeni bir fotoğraf eklerim buraya. Bu arada evet ( savaş tanrısı çok güzel bir oyun

godofwar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2009, 17:29   #509
Ağaç Dostu
 
bernacyhn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 837
Sevgili discovery35, dediğiniz gibi yere düşen tohumları toplamak üzere ağaçların diplerini dolaştım. Ancak sadece bir ağaçta bir tanecik dalında açılmış bir kozalak ve yerde de 3 tanecik tohum bulabildim. Bu gece yağmurla beraber rüzgar bekliyorum yarın çıkabilirsem eğer kontrol ederim yeniden ağaç diplerini

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 16:27   #510
Ağaç Dostu
 
ilkerr54's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: sakarya
Mesajlar: 115
arkadaslar elinde fazla tohumu olan varsa gonderebililrmisiniz saygılar

ilkerr54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024