![]() |
|
![]() |
#571 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2017
|
Arkadaşlar selam bende bu işlerde yeniyim.Dün bahçemiz için 12 adet 50 cm boyunda limon servi aldık.Satıcı 50 cm derinliğinde bir çukurun yeterli olacağını söyledi.Daha sonra kutuda katı bitki besini kullanmamızı söyledi. sorum şu bu katı bitki besinini çukurun dibindemi kullanmalayım yoksa dikim işlmedi bittikten sonra toprağamı serpiştirmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2017
|
Yardim lütfen..
Merhaba.. Geçen hafta 40 a yakın 2.5 mtr lik limon çamı diktik bahçemize. Can suları verildi ve 3 cü gün bol yağmur aldı.. 2 çi gün sıvı olmayan hümik asit be organik gübre verildi ve bugün fark ettim ki tepesinde ki dal da hafif eğilme ve sararma var. Lütfen yardım edin. Evimiz didim de.. ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2017
|
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var
Merhaba.. Geçen hafta 40 a yakın 2.5 mtr lik limon çamı diktik bahçemize. Can suları verildi ve 3 cü gün bol yağmur aldı.. 2 çi gün sıvı olmayan hümik asit be organik gübre verildi ve bugün fark ettim ki tepesinde ki dal da hafif eğilme ve sararma var. Lütfen yardım edin. Evimiz didim de.. ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2017
|
Arkadaşlar merhaba, Bahçeli bir evim var. Burada ağustos ayı itibari ile solucan gübresi üretmeye başladım. Şimdi de ufak bir alanda tohumdan fide üretmek istiyorum. Aklımda "limoni Servi" bitkisi vardı ancak bu sayfada yazılanları okuduktan sonra kararsız kaldım. Kafamdaki planı özetlemek gerekirse tohumdan fideler yetiştirip 1 yıl ile 1 yıl 6 ay içinde nakte döndürmek istiyorum. Bu sayede altyapı anlamında gerekli olan/olacak eksikleri tamamlamak niyetindeyim. Aklıma takılan ilk soru bu işlem ne kadar başarılı olur? Örnek olarak 1000 adet tohumdan kaç tane sağlıklı fide elde edebilirim. (güneş ve sıcaklı koşulları ile sulama şartlarının optimum olacağı varsayımı ile) Diğer bir soru bu sağlıklı fidelerin satışından ne kadar bir gelir elde edebilirim? Yukarıdaki soruları Kara Servi için düşünsem cevaplar değişir mi? Değerli fikirlerinizi alabilir miyim? Saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2017
|
Yanlış mesaj. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2015
|
https://youtu.be/CpFje0jC0_Q videodaki servilerimi budamalı mıyım .. gürleşsin istiyorum nasıl budamalıyım ??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-09-2009
|
Alıntı:
kullandığınız tavsiye edebileceğiniz köklendirici varmıdır ve nasıl uygulama yapıyorsunuz teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2018
|
İç Anadolu ikliminde yetişir mi? Özellikle Niğde-Nevşehir bölgeleri için yetiştirmeyi planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2019
|
Saksıda ki limon servim kuruyor ne önerirsiniz? Evde camın önünde duruyor saksısı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2019
|
Saksıdaki limon servimi kuruma başladığı için balkona koydum en fazla - 8 derece oluyor soğuğun **** dışarıda durmasının bir dezavantajı olur mu?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2019
|
Değerli forum kullanıcıları, Son zamanlarda botaniğe merak sarmış durumdayım. Çok sevdiğim ve çok şükür bahçemde de sağlıklı sıhhatli yetiştirmekte olduğum bu servi kültivarıyla ilgili uzun süredir aklımı kurcalayan ama yabancı kaynaklarda dahi cevabına ulaşamadığım bir soru var: ağaca altuni rengini vermekte olan sarı minik erkek kozalaklar bulunmakta iken, neden diğer tüm servi kültivarlarından farklı olarak ağacın dallarında hem erkek hem dişi değil de yalnızca erkek kozalaklar bulunmaktadır? Diğer kültivarlarda tohumları barındıran büyük dişi (birçok kişinin ağaçta barınan tek kozalak cinsi olduğunu sandığı) kozalaklar bulunmamaktadır? Botanik bilgisi olan birisi bilgilendirirse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2020
|
merhaba, Çarşamba günü aldığım Limon Servinin dalları sarılaşmaya başladı. Aldığım yer 3 günde bir 3 lt su verebilirseniz dedi. Geldik saksı değiştirdik. ek toprak koyduyk bir miktar can suyu vedik ama dün gece sararmış haldeydi. 3. gün 3 lt de su verdik. Yorumlarınızı ve yapılacaklar nelerdir görüşlerinizi rica ediyorum. saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2020
|
Merhaba, yaklaşık 10m uzunluğunda bir çit oluşmak için leylandii düşünüyorum fakat bunlarında yeşil ve altuni diye iki çeşidi var sanırım. Altuni olan daha şık ve dalları daha yoğun gibi ancak bazı arkadaşlar yeşil leylandi önermiş aralarında ne gibi farklar var acaba ve bu mevsimde 50-60 cm lik fidanlar diksem sorun yaşar mıyım? Bu arada dikeceğim böle Ordu, sahil kısmındayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Yeni Üye
|
Kimsenin fikri yok sanırım SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Yeni Üye
|
Soruma cevap alamayınca, 60cm boylarında 5 adet limon servi alarak dikimini yaptım. Yaklaşık 50cm boylarında çukurlar açarak kumlu bir toprak doldurdum, umarım tutarlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Yeni Üye
|
Kimse cevap vermiyor ama son bir kez sorayım dedim. Bu siyah lekeler nedir, neden olur? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2010
|
![]() Merhaba, 5-6 yıl önce ektiğimiz limon serviler şuan bahçeyi kapatmakta. Maalesef bukadar büyüceklerini tahmin edemedik. Geçen sene tepe budama yaptım ancak büyüme devam etmekte. Bahçe kuzey yönde olduğu için zaten güney batıdan anca gelebilen güneşi kesmeye başladılar. Fotoğrafları ekledim. Ne yapabilirim bir fikir verirseniz çok sevinirim. Özellikle peysaj olarak nasıl bir hareket yapmak lazım kesmek yerine. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2015
|
Limoni servi yeni sürgün
Merhaba, bahçemde çit görevi gören limoni servilerimde özellikle alt kısımlarında iç dallarda kuruma var. dalların sadece uç kısımları yeşil, bu dalları budayıp temizlesem buralardan yeni sürgün verir mi? bir de ağaçların bazılarının dibinde gövdeye karıncalar dadanmışlar, delikler var, kurtulmanın yolu nedir? (ek bilgi olarak her yıl mart ayında 20-20-20 kompoze gübre veriyorum, ağaç gövdesi dip kısımlarına şubat ve aralıkta bordo bulamacı uyguluyorum. bu uygulamalarda eksik yanlış gördüğünüz varsa bilgilendirirseniz sevinirim. ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2015
|
bence yerinden saglıklı bir şekilde söküp başka yere dikme şansınız verandanız sebebi ile pek yok. ya sert bir budama ile istediginiz boyda keseceksiniz ya spiral gibi bir şekil verip gorus acinizi artiracaksiniz ya da bir hatira fotografi cektirip maalesef tamamen ortadan kaldiracaksiniz agaclarınızı. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2018
|
Merhabalar. Yaklaşık 7 yıl önce bahçemin etrafına çit rüzgar kesme amacıyla limon serviler diktim. 2 yıl önce yazın pek gidemediğim dolayısıyla hiç sulanmadılar. Yaklaşık yarısı öldü. Şimdi yaşayanlar yaklaşık 3-4 mt civarındalar. Şimdi yerlerini değiştirmek istiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olumusunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2022
|
Arkadaşlar merhaba. Ben de teras kısmımda büyük saksı da limon servi yetiştiriyorum. Tahminimce 4 - 5 yaşlarında 2 metre boylarında. Topitop formlu. Benimkinde de iç kısmı kurumuş. Sadece dışarıdan bakınca seyreklikler belli oluyor. Yaklaşınca içi boş gibi. Kuru bir halde. Suni npk 3 20 gübre vermeye başladım. Merak ettiğim kuruyan iç dallar yeniden yeşericekmi veya sürgün verir mi yoksa öyle kalıp kuruması yayılıcakmıdır. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2023
|
Merhaba, 1 hafta önce aldığım yaklaşık 1 metrelik limon serviyi büyük bir saksıya aldıktan sonra kurudu sararma yok kuruma var sadece acaba dalları budasam yeniden yeşillenir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2023
|
Mazı / Limon servi
Bu sararma tipi nedir bilen varmı? Yanlardan biraz seyreltme yaptım daha iyi canlansın diyerek, sanki kuruma gibi değil ama tuhaf açık şeyil renk tonu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|