agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)




Beğeni Düzeni84Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-10-2017, 22:15   #571
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-10-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Arkadaşlar selam bende bu işlerde yeniyim.Dün bahçemiz için 12 adet 50 cm boyunda limon servi aldık.Satıcı 50 cm derinliğinde bir çukurun yeterli olacağını söyledi.Daha sonra kutuda katı bitki besini kullanmamızı söyledi.
sorum şu bu katı bitki besinini çukurun dibindemi kullanmalayım yoksa dikim işlmedi bittikten sonra toprağamı serpiştirmeliyim?

ufuksari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2017, 10:18   #572
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-11-2017
Şehir: Didim
Mesajlar: 2
Yardim lütfen..

Merhaba..
Geçen hafta 40 a yakın 2.5 mtr lik limon çamı diktik bahçemize. Can suları verildi ve 3 cü gün bol yağmur aldı.. 2 çi gün sıvı olmayan hümik asit be organik gübre verildi ve bugün fark ettim ki tepesinde ki dal da hafif eğilme ve sararma var. Lütfen yardım edin. Evimiz didim de.. ne yapmalıyım

Nuray24 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2017, 10:22   #573
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-11-2017
Şehir: Didim
Mesajlar: 2
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

Merhaba..
Geçen hafta 40 a yakın 2.5 mtr lik limon çamı diktik bahçemize. Can suları verildi ve 3 cü gün bol yağmur aldı.. 2 çi gün sıvı olmayan hümik asit be organik gübre verildi ve bugün fark ettim ki tepesinde ki dal da hafif eğilme ve sararma var. Lütfen yardım edin. Evimiz didim de.. ne yapmalıyım

Nuray24 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2017, 13:52   #574
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 3
Arkadaşlar merhaba,

Bahçeli bir evim var. Burada ağustos ayı itibari ile solucan gübresi üretmeye başladım. Şimdi de ufak bir alanda tohumdan fide üretmek istiyorum. Aklımda "limoni Servi" bitkisi vardı ancak bu sayfada yazılanları okuduktan sonra kararsız kaldım.

Kafamdaki planı özetlemek gerekirse tohumdan fideler yetiştirip 1 yıl ile 1 yıl 6 ay içinde nakte döndürmek istiyorum. Bu sayede altyapı anlamında gerekli olan/olacak eksikleri tamamlamak niyetindeyim.

Aklıma takılan ilk soru bu işlem ne kadar başarılı olur?
Örnek olarak 1000 adet tohumdan kaç tane sağlıklı fide elde edebilirim. (güneş ve sıcaklı koşulları ile sulama şartlarının optimum olacağı varsayımı ile)
Diğer bir soru bu sağlıklı fidelerin satışından ne kadar bir gelir elde edebilirim?

Yukarıdaki soruları Kara Servi için düşünsem cevaplar değişir mi?

Değerli fikirlerinizi alabilir miyim?

Saygılarımla,

cnytsan1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2018, 20:15   #575
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-03-2017
Şehir: Antalya
Mesajlar: 7
Yanlış mesaj.

Mehmet0761 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2018, 20:18   #576
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-03-2017
Şehir: Antalya
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sulman Mesajı Göster
Merhabalar sevgili dostlar ve Sn.oguzhancanoglu

-Çit için muhteşem seçim, (Aralık 1,5 karış harika olur)(Tam kapar ilerde mantar-küf problemi olabilir.) (Ben olsam 2 şer metre aralık bırakırım ağaçlar zor kapar belki ama ağaçlar devasa olunca küf, mantar problemi daha az olur) (Yinede çok sık ekilen çit tarzı limon serviler muhteşem bir görüntü oluşturuyor.)

-Sizinki Limoni Servi Cupressus Macrocarpa Goldcrest (Farklı türleri rivayete göre var ben görmedim... Ters dönen ince yapraklıları varmış... Burada bir dostumuzdan duydum)

-Sakınca yok. Her türlü budamayı yapabilirsiniz. Bahar ayına dikkat edin, ağacın canının yanacağını, orjinalliğini bozduğunuzu unutmayın Ben ellememe taraftarıyım. Belki sadece yanlar olabilir. Sık ekilenler tepeden kesilebilir, tek ekilenler tepeden kesilirse top bir görünüm alır vs....

-Ege- Akdeniz yazın gün aşırı, yapraklarıda dahil, doyura doyura... Diğer bölgelerde 2 günde veya 3 günde bir yapraklarıda dahil doyura doyura... Kışın ve baharda gerekmez.

-Gübre ihtiyacı hiç yok- Kullanmamanızı tavsiye ederim

-Devrilenler ve devrilmeyenler- Aşılı aşısız- Kazık kök ve saçak kök...Bence her ağaç kazık kök yapar fakat vakit alır. Yeterince vakit almamış, kazık kök yapamamış. Güçlü servi türüne aşılı limon servilerin kazık kökte daha başarılı olduğunu düşünüyorum daaa... Nereden bileceğiz yaptı mı yapmadı mı? En iyisi işin ehli, garantili bir yerden limon servileri satın almak. Yinede herşey zaman diyorum. Saçak köklülerde geliştikçe kazık atar bence.... Dibe....

Rüzgarlı bölgeler 2-3 yıl kargı ile rüzgar yönünün tersine destekleyin. Toplar kanımca...

Saygılar.

-------------

Yaklaşık 1,5 yıl önce bahçeye 16 adet limon servi ektim. Bu yazıyı limon servilerini yeni dikecekler, bakım yapacaklar için yazmak istedim. Saksıda bakımı kapsamaz.

Limon servilerin boyu ilk yıl 1 metreyi aşkındı. Çok cılız değilllerdi. Baharda çok az normal oranda gübre takviyesi yaparak ektim. Bazılarının yaprakları çok canlı yeşil özelliğini kaybedip sarıya döndü... Sulamama rağmen.

Geçen ilkbaharda normal dozajda gübreleme ve bakım yaptım. Aynı şey yeniden tekrarlandı. Aralarından bir adet vefat bile oldu.

Çevremde neredeyse 100 bahçeyi gezmişimdir. Çok bakımlı bahçelerde limon serviler neşesiz. Kesinlikle gübre istemiyor. Yaklaşık 5 aydır gübreyi kesitim. Cart yeşiller.

Bir tanıdığım çim alana 30 adet limon servi ekti. Aynı muhitteyiz. Çim alanın sulaması otomatik. Bazı serviler öldü, bazıları büyüyemedi... İlk başlarda. Sonuç olarak hepsi öldü. Nedeni ekerken ve çim biçme sonrasında limon servilerinde gübre alması.

Yaklaşık 1 yıldır her yerdeki limon servileri inceliyorum. Kaldırım kenarlarındakiler, hatta minik süs taşlarının arasına gömülü olanlar en güzel büyüyenler (0 bakım). Su harici başka bir ihtiyacı yok. Bu sayede bende limon servilerimi kurtardım. Cart yeşil renge kavuşturdum.

İlk 2-3 yıl su ihtiyacının yüksek, sonrasında normal hava şartlarında gidebileceğini düşünüyorum. Dip suyunu bulması lazım.

Bu arada deneyimlerinden biride dipten dal kesmenin boylanmaya yardımcı olmadığıdır. Nasıl isterse öyle gelişir. Rüzgarda veya hava şartların kaykılmaya müsait olsa da kargı ile desteklenmek hoşuna gitmiyor. Nasıl isterse öyle büyümek istiyor. Kendi yolunu buluyor.

Yazın başlarında bahçemize çim yaptım. Her gün sulanması gerekiyor çimlerin. Limon servilerin yaklaşık 13 tanesinde sulama sırasında diplerinde su birikmesi oluşuyordu. Yani her gün sulandılar... Diplerinde su birikenler, diğerlerine nazaran daha boylu, daha geniş, daha cart yeşil......Tabi toprağınızın su tutma oranına da bağlıdır. Fakat sonuç olarak suyu çok ama çok seviyorrrr......Yazın fazla suyun takviyesi büyük.

Burada sevgili dostlardan biri aylar önce sabah akşam sula demişti ilk başlarda tereddüt etsemde tamamen doğru.

0 gübre-yazın bol su= sağlıklı Limon serviler...

Sevgiler.
ALTIN BOTANİK ADLI ÜYEDEN ALINTI,TAMAMEN FARKLI BİR GÖRÜŞ:merhaba Arkadaslar bir süredir Limoni servi sayfasını takip ediyorum Bir botanikci olarak yıllar süren arastırma deneme ve ziraat mühendislerının yaptıgı incelemeler sonucunda bircok arkadasın üreticinin ve bu agacı yetistirmeye calısan Doga severin Ortak sorunu olan kurumadan bahsedicem bu kuruma ( dipten baslayarak Dalların kahverengi bir hale gelmesi ve yukarı dogru devam ederek agacı ölüme götürmesidir Bu kurumanın agacın yası ile cok bir orantısı yok ancak orta yaslı agaclarda daha cok görünmekte 10 - 15 yas civarı saksıda **** bahcede Toprakta ekili halde de olsa maalesef özellikle Bu tür bu hastalıktan etkilenmekte hastalıga neden olan bir Mantar türü (phytophtora mantarı neden olmakta) peki nasıl mücadele edecegiz bu mantar ile.1 özellikle ilk bahar basında agacımıza mutlaka gübresini verecegiz mart-nisan-mayıs aylarında ilk defa gubre veriyorsak Amonyum nitrat kullanabiliriz daha sonra 15-15-15 kompoze gubre verebiliriz Gubreyı mutlaka agacın topragı yasken veriniz ve gubreyi attıktan yeteri kadar sonra sulayınız ilk bahar basında agacımızı mutlaka Mantara karsı ilaclamalıyız özellikle kök ve gövdesini (fungusit antrocol wp 75 combi tavsiye ederım) 2.husus yaz aylarında 2 gunde bir mutlaka sulama yapınız ve suyu mümkünse bastan asagıya banyo yapar gibi veriniz.3 sonbaharda özellikle eylul ekim aylarında agacımızda bu kuruma görülmeye baslar öncelikle alttan baslayan kuru dalları yukarı dogru bir makaslama ile budamalıyız budamayı eşit sekilde yapınız gövdeden 15 -20 cm dal payı bırakın( kuru dalları dipten kesmeyinki tekrar canlanabilsinler) en tepeyi üstten kesin 20 cm kadar agacın boyunu kısaltın şimdik geldik bu mantardan Kurtulmaya budamamızı yaptıktan sonra 2-3 gün içinde hava sartları uygunsa yagıssız bir gunde bu ilaclar ile ( Bayer marka Aliette wg 800 ve antrocol wp 70 ve birde yayıcı yapıstırıcı katarak hepsini karıstırarak agacımızı tepeden tırnaga bastan uca bir ilaç pompasıyla ilaçlamalıyız. eger bu ilaçlamayı sonbaharda yapadıysak isek erken ilk baharda mutlaka yapmalıyız yukarda da yazdıgım gibi gübreleme sulama budama ve ilaclamayı yaptınız takdirde agacınız uzun yıllar sizinle olacaktır yıllardır yüzlerce agacı bu sekilde hayata döndürdük not: Aliette wg 800 mantar ilacı her zaman piyasada bulunmaz ancak içindeki etken madde( fosetly-al ) baska hiçbir mantar ilacında yoktur basarılı olmanız için mutlaka onu kullanmalısınız sorularınız varsa yardımcı olmaya calısırım

Mehmet0761 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2018, 13:52   #577
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-06-2015
Şehir: çorlu
Mesajlar: 12
https://youtu.be/CpFje0jC0_Q



videodaki servilerimi budamalı mıyım .. gürleşsin istiyorum nasıl budamalıyım ???

çorlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2018, 10:24   #578
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-09-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 40
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ormanbotanigi Mesajı Göster
*Çelikleri alt dallardan alın
*mümkünse horman kullanın
*Aşırı sulama yapmayın.
*Alınan çelikler 5-8 cm uzunluğunda olsun
*Çelikler dip kısmındaki yaprakları koparın
*Dikmeden önce 1-2 saat suda bekletin
*Yeterli sıcaklık sıcaklık koşullarını sağlayın
*Çelikleri yarısı toprağa girecek şekilde dikin
*Güneş ışığından koruyun
*Köklendirmede ışık da önemlidir. Karanlık ortamlarda bırakmayın.

gerisi size kalmış
merhaba
kullandığınız tavsiye edebileceğiniz köklendirici varmıdır ve nasıl uygulama yapıyorsunuz teşekkürler

soganlibitkiler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2018, 20:44   #579
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-12-2018
Şehir: Niğde
Mesajlar: 5
İç Anadolu ikliminde yetişir mi? Özellikle Niğde-Nevşehir bölgeleri için yetiştirmeyi planlıyorum.

erdoganin51 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2019, 13:44   #580
Yeni Üye
 
Lithopscuk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-01-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
Saksıda ki limon servim kuruyor ne önerirsiniz?
Evde camın önünde duruyor saksısı

Lithopscuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2019, 19:20   #581
Yeni Üye
 
Lithopscuk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-01-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
Saksıdaki limon servimi kuruma başladığı için balkona koydum en fazla - 8 derece oluyor soğuğun **** dışarıda durmasının bir dezavantajı olur mu??

Lithopscuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2019, 23:46   #582
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-07-2019
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 1
Değerli forum kullanıcıları,
Son zamanlarda botaniğe merak sarmış durumdayım. Çok sevdiğim ve çok şükür bahçemde de sağlıklı sıhhatli yetiştirmekte olduğum bu servi kültivarıyla ilgili uzun süredir aklımı kurcalayan ama yabancı kaynaklarda dahi cevabına ulaşamadığım bir soru var: ağaca altuni rengini vermekte olan sarı minik erkek kozalaklar bulunmakta iken, neden diğer tüm servi kültivarlarından farklı olarak ağacın dallarında hem erkek hem dişi değil de yalnızca erkek kozalaklar bulunmaktadır? Diğer kültivarlarda tohumları barındıran büyük dişi (birçok kişinin ağaçta barınan tek kozalak cinsi olduğunu sandığı) kozalaklar bulunmamaktadır? Botanik bilgisi olan birisi bilgilendirirse sevinirim.

Troas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2020, 17:08   #583
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-05-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
merhaba,

Çarşamba günü aldığım Limon Servinin dalları sarılaşmaya başladı.

Aldığım yer 3 günde bir 3 lt su verebilirseniz dedi.

Geldik saksı değiştirdik. ek toprak koyduyk bir miktar can suyu vedik ama dün gece sararmış haldeydi.

3. gün 3 lt de su verdik.

Yorumlarınızı ve yapılacaklar nelerdir görüşlerinizi rica ediyorum.

saygılarımla,

Eklenen Resimler
     
cagatayural Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2020, 19:52   #584
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-12-2020
Şehir: Ordu
Mesajlar: 16
Merhaba, yaklaşık 10m uzunluğunda bir çit oluşmak için leylandii düşünüyorum fakat bunlarında yeşil ve altuni diye iki çeşidi var sanırım. Altuni olan daha şık ve dalları daha yoğun gibi ancak bazı arkadaşlar yeşil leylandi önermiş aralarında ne gibi farklar var acaba ve bu mevsimde 50-60 cm lik fidanlar diksem sorun yaşar mıyım? Bu arada dikeceğim böle Ordu, sahil kısmındayım.

gurcan52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2020, 22:37   #585
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-12-2020
Şehir: Ordu
Mesajlar: 16
Kimsenin fikri yok sanırım

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gurcan52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2021, 21:09   #586
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-12-2020
Şehir: Ordu
Mesajlar: 16
Soruma cevap alamayınca, 60cm boylarında 5 adet limon servi alarak dikimini yaptım. Yaklaşık 50cm boylarında çukurlar açarak kumlu bir toprak doldurdum, umarım tutarlar.

Muda beğendi.
gurcan52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2021, 23:47   #587
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-12-2020
Şehir: Ordu
Mesajlar: 16
Kimse cevap vermiyor ama son bir kez sorayım dedim. Bu siyah lekeler nedir, neden olur?

gurcan52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2021, 16:48   #588
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Wink 3 Limon Servi Hızla Büyümekte

Merhaba, 5-6 yıl önce ektiğimiz limon serviler şuan bahçeyi kapatmakta. Maalesef bukadar büyüceklerini tahmin edemedik. Geçen sene tepe budama yaptım ancak büyüme devam etmekte. Bahçe kuzey yönde olduğu için zaten güney batıdan anca gelebilen güneşi kesmeye başladılar. Fotoğrafları ekledim. Ne yapabilirim bir fikir verirseniz çok sevinirim. Özellikle peysaj olarak nasıl bir hareket yapmak lazım kesmek yerine. Teşekkürler.

Eklenen Resimler
  
cemre_77 beğendi.
amouriss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2022, 14:10   #589
Yeni Üye
 
besiktasamet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2015
Şehir: Edirne-Kocaeli
Mesajlar: 13
Limoni servi yeni sürgün

Merhaba, bahçemde çit görevi gören limoni servilerimde özellikle alt kısımlarında iç dallarda kuruma var. dalların sadece uç kısımları yeşil, bu dalları budayıp temizlesem buralardan yeni sürgün verir mi? bir de ağaçların bazılarının dibinde gövdeye karıncalar dadanmışlar, delikler var, kurtulmanın yolu nedir? (ek bilgi olarak her yıl mart ayında 20-20-20 kompoze gübre veriyorum, ağaç gövdesi dip kısımlarına şubat ve aralıkta bordo bulamacı uyguluyorum. bu uygulamalarda eksik yanlış gördüğünüz varsa bilgilendirirseniz sevinirim. )

Eklenen Resimler
  
besiktasamet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2022, 11:56   #590
Yeni Üye
 
besiktasamet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2015
Şehir: Edirne-Kocaeli
Mesajlar: 13
bence yerinden saglıklı bir şekilde söküp başka yere dikme şansınız verandanız sebebi ile pek yok. ya sert bir budama ile istediginiz boyda keseceksiniz ya spiral gibi bir şekil verip gorus acinizi artiracaksiniz ya da bir hatira fotografi cektirip maalesef tamamen ortadan kaldiracaksiniz agaclarınızı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi amouriss Mesajı Göster
Merhaba, 5-6 yıl önce ektiğimiz limon serviler şuan bahçeyi kapatmakta. Maalesef bukadar büyüceklerini tahmin edemedik. Geçen sene tepe budama yaptım ancak büyüme devam etmekte. Bahçe kuzey yönde olduğu için zaten güney batıdan anca gelebilen güneşi kesmeye başladılar. Fotoğrafları ekledim. Ne yapabilirim bir fikir verirseniz çok sevinirim. Özellikle peysaj olarak nasıl bir hareket yapmak lazım kesmek yerine. Teşekkürler.

besiktasamet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2022, 10:23   #591
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2018
Şehir: Hatay
Mesajlar: 16
Merhabalar. Yaklaşık 7 yıl önce bahçemin etrafına çit rüzgar kesme amacıyla limon serviler diktim. 2 yıl önce yazın pek gidemediğim dolayısıyla hiç sulanmadılar. Yaklaşık yarısı öldü. Şimdi yaşayanlar yaklaşık 3-4 mt civarındalar. Şimdi yerlerini değiştirmek istiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olumusunuz.

Ruberto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2022, 14:54   #592
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-09-2022
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8
Arkadaşlar merhaba. Ben de teras kısmımda büyük saksı da limon servi yetiştiriyorum. Tahminimce 4 - 5 yaşlarında 2 metre boylarında. Topitop formlu. Benimkinde de iç kısmı kurumuş. Sadece dışarıdan bakınca seyreklikler belli oluyor. Yaklaşınca içi boş gibi. Kuru bir halde. Suni npk 3 20 gübre vermeye başladım. Merak ettiğim kuruyan iç dallar yeniden yeşericekmi veya sürgün verir mi yoksa öyle kalıp kuruması yayılıcakmıdır. Şimdiden teşekkür ederim.

EvrenE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2023, 21:55   #593
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-01-2023
Şehir: Erdek
Mesajlar: 1
Merhaba, 1 hafta önce aldığım yaklaşık 1 metrelik limon serviyi büyük bir saksıya aldıktan sonra kurudu sararma yok kuruma var sadece acaba dalları budasam yeniden yeşillenir mi?

Duygu_sener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2023, 18:14   #594
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-06-2023
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Mazı / Limon servi

Bu sararma tipi nedir bilen varmı? Yanlardan biraz seyreltme yaptım daha iyi canlansın diyerek, sanki kuruma gibi değil ama tuhaf açık şeyil renk tonu...

Eklenen Resimler
    
Mazı sararma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2023, 11:05   #595
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-08-2023
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1
Merhabalar,
limon servi ağaçlarımın bazılarının yaprak uçları kızardı ve yapraklar sertleşmeye yüz tuttu..Beyaz beyaz minik pamukçuklar görüyorum dallarda..Sorun nedir acaba, ne önerirsiniz?

79Truck Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024