agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   İçimizden Biri (http://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/)
-   -   Buket Aknar (http://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/7998.htm)

malina 17-03-2008 13:52

Buket Aknar
 
1. Agaclar.net’te geliş maceranız nasıl oldu?

Bahçeme dikmek için aldığım bir bitki ile ilgili bilgi ararken, tamamen tesadüf eseri olarak ağaçlar.net’i buldum. O zamana kadar hiçbir foruma üye olmamıştım, mesaj yazmayı bile bilmiyorken zaman içerisinde her araştırdığım bitki için karşıma agaclar.net çıkınca, bir müddet sonra bir şey aramasam bile sırf okumak için ağaçlar.net’i ziyaret etmeye başladım. agaclar.net hastalığına yakalanmıştım.


2. Burada neler öğrendiniz?

Agaclar.net’te neler öğrenmedim ki! Bitkiler ile ilgili birçok bilgi, bitkilerin bakımları, bitkilerin tedavileri, yapılması veya yapılmaması gerekenlerin yanısıra bilgisayarı kullanmayı, fotoğrafları küçültmeyi, yüklemeyi öğrendim.

3. Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Acemi bir doğa sever olarak bildiklerimi paylaştığıma inanıyorum. Bitkilerin yanı sıra agaclar.net aracılığı ile Kuzey Kıbrıs’ın kültürü, coğrafyası, unutulmaya başlayan gelenek ve görenekleri ile ilgili birçok bilgiyi paylaşıyorum.

4. Sizi tanıyalım

Ben 1968 yılında Kıbrıs - Lefkoşa’da doğdum. Evli ve 16 yaşında bir kız, 8 yaşında bir erkek olmak üzere iki çocuk annesiyim. 1990 yılında müzik öğretmenliği görevine başladım. 2003 yılından beridir Girne Alsancak İlkokulunda müdür muavinliği görevini yürütüyorum.

Girne’deki görevime başladıktan sonra sadece gezmeye gittiğim Girne’nin doğasını beğenerek, ailecek buralara yerleşmeye karar verdik ve bitkilerle olan maceramız böylece başlamış oldu. 2006 yılında Girne yakınlarındaki Ozanköy’e taşındık. Evimizde; 2 köpek, 4 kedi ve balıklarımızla yaşıyoruz. Bu zamana kadar bahçe ile ilgilenmeyen ben ve eşim 2006'dan beridir bahçesiz ve bitkisiz gün geçirmiyoruz.


5. Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Boş zamanlarımda bahçemdeki bitkilerle uğraşmak bana inanılmaz zevk veriyor. Bahçemiz ve bitkilerimizin bana ne kadar ihtiyaçları varsa o kadar ilgilenmeye çalışıyorum. Bazen, özellikle hafta sonları 3-4 saatimi bahçede geçirdiğim oluyor.

6. agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Bence gayet güzel ve mükemmel bir site. Bilgisayar veya tasarım ile ilgili pek bilgim olmamasından dolayı şu olsaydı veya olmasaydı demeye hakkım olabileceğini düşünmüyorum.

7. Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Karşılıklı sevgi, saygı çerçevesinde paylaşımların hep böyle devam etmesini diliyorum.

8. Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bitkilerle ilgilendiğimde vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum. O kadar saat uğraştıktan sonra yorgun olacağıma bir şeyler yaratmanın hazzı ile mutlu oluyorum. Kısaca, bitkiler ile ilgilenmek bana bir terapi gibi geliyor.

Türleri ayırmadan her tür bitki ile ilgileniyorum. Hangi bitkiyi görsem bende de olmasını arzuluyorum.

9. Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Gloxonia yumrusu alıp saksıya ekmiştim. Uzunca bir süre hiçbir oluşum olmamıştı ve ben acemiliğimden dolayı sabırsızlanıyordum. Ağaçlar.net’i henüz yeni tanıdığım zamanlarda bir gün forumda Gloxonia ile ilgili bölümü okurken yumrunun hangi tarafının kök olduğunu okuyunca saksıyı kazdım(zaten kazmak için fırsat arıyordum) bir de baktım ki ben yumrunun köklerini yukarıya doğru ekmişim. Sonuçta yumruyu düzelttim ama herhalde bir yerde hata yaptım ki ben Gloxonia’nın çiçeğini hiç görmedim. Eridi gitti.


10. Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Ağaçlar ve bitkiler konusunda daha sabırlı olmayı öğrendim. Önceleri beğendiğim bir bitki veya ağaca bir an önce sahip olmak istediğimden, ektiğim tohumları kısa bir süre sonra eşeleyip hiç oluşmamalarına sebebiyet veriyordum. Artık sabırla oluşumlarını bekliyorum ve daha başarılı oluyorum


11. agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen agaclar.net toplantısına katılıp Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan dostlarla tanışma imkânı bulduk. Bunun öncesinde ailecek yaptığımız İstanbul seyahatinde de İstanbul’lu üyelerden Güler hanım ve Zenfree ile de bir toplantı yaptık. Öncesinde birbirini hiç tanımayan insanlar olarak doğa ve agaclar.net sayesinde bir araya gelince konuşulacak konular hiç bitmedi.

12. Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Her ay sürekli Ev-Bahçe dergisi alıyorum.


13. Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
agaclar.net ailesinden; bonsai sanatındaki yaratıcılığı ve katkıları ile Ali H. Ali.
Cennetten bir köşe olan bahçesinde yarattığı güzellikler ile Güler Hanım.

14. Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Ağaçlar. net dışında hiçbir foruma üye değilim.

15. Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Bitkilerle ilgili hiçbir eğitim almadım. Öyle bir imkân olsa bu konuda eğitim almak isterdim. Bitkiler konusunda atölye çalışmaları düzenlense mutlaka katılırdım.

16. Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Bahçemden arta kalan zamanlarda, eğer bilgisayarım açıksa mutlaka ağaçlar.net’te açıktır. Hergün mutlaka uğramaya çalışırım. Uğramamışsam, ya kalkamayacak derecede hastayım ya da bilgisayarımda bir problem vardır.

17. Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Kitap okur, piyano çalarım. Zaman zaman el işleri ile de uğraşmayı severim. Bitkiler ile ilgilenmeye başladıktan sonra el işlerine fazla vakit ayıramıyorum.

18. Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Gerek Kıbrıs’ta gerekse Türkiye’deki üyelerle paylaşımda bulunduk. Önce İstanbul seyahatimde Güler hanım ile bazı çiçek tohumlarını paylaştık. Bu arada bu konu ile ilgili olarak söylemeden geçemeyeceğim bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ağaçlar.net’te okuduğum Manolya tohumu paylaşımına mesaj yolladığımda sevgili İklimsiz’in cevap yazıp, taaaa Giresun’dan bana tohum yollayabileceğini belirtmesinden sonra bir gün ansızın posta kutusundan çıkan tohumları görünce çooook sevindim. Teknolojinin ilerlemesi ile mektup, posta olaylarının daha bir geri plana itildiği günümüzde, mektup almak kadar aldığım zarftan çıkan tohumlar beni o kadar mutlu etti ki! Ben de ardından İklimsiz’e Giresun’a tohum yolladım. Tohumlar sayesinde onunla da güzel bir dostluğumuz başladı. Ardından Oyaman ile de aynı şekilde paylaşımımız oldu. Şu anda ise bazı arkadaşlara tohum fazlalıklarımdan göndermek için paket hazırlıyorum. Paylaşmak çok güzel.

19. Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Saray Önü İnner Wheel Kulübü üyesiyim.

20. Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Yapılsa katılırım ve katılmak gerektiğini de düşünüyorum.

21. TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Tv ve radyo kanallarında doğa ve çevre konularındaki programlarının yeterli olmadığını düşünüyorum.

22. Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bahçeli evi olmayanlar için bahçeyle ilgilenip, stres atmak için çare olarak görüyorum. İyi fikir.

23. Hepsinden sadece birer tane yazın:
En sevdiğiniz;
Ağaç: Ağaç Gülü (Hibiscus Mutabilis)
Çiçek: Gül
Kitap: Emanet Çeyiz (Kemal Yalçın)
Şarkı: Tango To Evora (Lorenna McKennitt)
Müzik grubu/Müzik sanatçısı: Türk: Kıraç, Yabancı: Lorenna Mc Cennit
Ressam: İbrahim Çallı
Şair: Özdemir Asaf
Film: Pianist
Web sitesi: agaclar.net

İklimsiz 17-03-2008 14:08

Buket hanımcığım, sizi daha yakından tanımak dostluğumuzu perçinleştirecek.

Manolya tohumlarına kadar sadece fatura ödemeye gittiğim postane, artık uğramadan olmazsa olmaz oldu. Mektup almak, mektup göndermek(tohum) teknolojinin sunduğu kolaylıklara rağmen daha duygu dolu diye düşünüyorum.

uzman16 17-03-2008 14:18

Buketciğim, ne güzel anlatmışsın kendini ama yazdıkların az bile. Beni götürdüğün o ödüllü bahçeden daha güzelini yapacağına inanıyorum.
Seni tanıdığım için mutluyum...

Penelophe 17-03-2008 23:24

Buket, içtenliğin burada da gözden kaçmıyor.;)

Buket Aknar 18-03-2008 14:06

Sırayla;
Sevgili İklimsiz, manolya tohumlarıyla başlayan dostluğumuzun bir ömür boyu sürmesini diliyorum. İnşallah, seninle de karşılaşır; dostluğumuzu senin de dediğin gibi perçinleştiririz.

Bu soruları cevapladıktan sonra Kuzey Kıbrıs Bonsai Toplantısı ve Kıbrıs ziyareti sebebi ile yakından tanıdığım ve sevdiğim, dostum, Uzman16; seninle de dostluğumuzun bir ömür boyu sürmesini diliyorum.

Sevgili Penelophe; Ağaçlar.net sitesinde ilk tanıdığım dostum, bana fotoğraf eklemesini öğreten yardımsever arkadaşım; inşallah seninlede yüzyüze tanışma fırsatı buluruz.

Sebahattin Sargın 18-03-2008 17:46

Buket Hanımcığım sizi yakından tanımak daha bir güzel oldu ;) Bende piyano dersi almak istiyordum bana Kıprıs yolu gözüktü :D. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Sevgiler ;)

Buket Aknar 18-03-2008 18:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 215793)
Buket Hanımcığım sizi yakından tanımak daha bir güzel oldu ;) Bende piyano dersi almak istiyordum bana Kıprıs yolu gözüktü :D. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Sevgiler ;)

Sevgili Sebo; sana Kıbrıs yolu gözüktü ama öncesinde Süpriiiiizz.
Sana Kıbrıs'tan bir paket gözüktü. İlk Bursa toplantısında sanırım elinde olacak.

zenfree 18-03-2008 19:04

Buketciğim, seni tanımak çok güzel.
Umarım ilerleyen zamanlarda görüşmelerimiz hep devam eder. İyi ki burdasın.:)

Buket Aknar 18-03-2008 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 215832)
Buketciğim, seni tanımak çok güzel.
Umarım ilerleyen zamanlarda görüşmelerimiz hep devam eder. İyi ki burdasın.:)

İnşallah görüşeceğiz. İyi ki hepbirlikte burdayız. İyiyi, kötüyü paylaşıp hiç bitmeyecek dostluklar kuruyoruz.

Arjin 18-03-2008 23:59

Sevgili Buket Aknar,

Sizi yakindan taniyinca ortak baska bir cok yonumuz oldugunu farkettim.Sizi tanimak gercekten bir ayricalik.

Hep boyle kalin..

Ali H. ALI 19-03-2008 12:00

Buket hanim, agaclar.net uyeleri icerisinde surekli yazan paylasan birisiniz, paylasimlarinizinla bircok uye, Kibrisin guzelliklerini, belkide bilmedikleri cok seyi ogreniyorlar. "icimizden biri" basligi altinda yadiklarinizdan sonra size ayni baslik altinda yazilan mesajlar, dostlariniz tarafindan ne kadar cok sevildiginiz de hemen goze carpiyor.
Bu guzel dostluklarin hep surmesini dilerim

BenBen1967 19-03-2008 12:20

Sizi tanımaktan çok mutlu oldum . Umarım istediğiniz bahçeye kavuşursunuz.;)

Buket Aknar 19-03-2008 13:06

Sevgili Arjin, Kıbrıs'lı örnek aldığım ama size yetişmek için 100 fırın ekmek yemem gereken Ali Bey ve Benben1967 hepiniz çok naziksiniz, güzel mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum. Bu sitede sizlerle olmaktan çok mutluyum.

Oyaman 19-03-2008 20:35

Sevgili Buket Hanım paylaşım haricinde , sizi daha yakından tanımak çok hoş
oldu .Yolum bir gün Kıbrıs ' a düşerse sizi görmeye , köpek ve kedilerinizide sevmeye gelirim .Sevgilerimle .

Buket Aknar 20-03-2008 08:23

Sayın Oyaman; sizi ve sitemizin diğer üyelerini Kıbrıs'ta görmek bizi mutlu eder.

Güler 20-03-2008 11:12

Sevgili Buket, bugün internet cafe de senin yazını okudum. İyi ki seni tanımışım. Sevecenliğin, güzel aile bağların ve paylaşımların hep devam eder inşallah.
Çok mutlu olmayı hakeden bir arkadaşsın, herşey gönlünce olsun.

Buket Aknar 20-03-2008 20:50

Güler Hanım; çok naziksiniz... Sizin de herşey gönlünüzce olsun. Hep sevgiyle ve çiçeklerle kalmanız dileğiyle.

nuran berna 21-03-2008 16:11

Sevgili Buket Hanım sizi sitedeki yazılarınızın tanıyordum şimdi yakından tanımak daha güzel oldu yardımseverliliğiniz için ayrıca teşekkür ederim çok kibarsınız her şey gönlünüzce olsun

Buket Aknar 21-03-2008 18:43

Sevgili meslektaşım Nuran hanım, teşekkür ediyorum. Bildiğim konularda yardım etmeyi seviyorum. Mesleğimiz gereği paylaşmak bizim özümüzde var değil mi? Sizin de herşey gönlünüzce olsun.

nuran berna 21-03-2008 19:24

Doğru diyorsunuz Buket Hanım paylaşmak bizim özümüzde var.Önümüzde sizin gibi işinin piri varken bitkilerimizin sırtı yere gelmez.Sevgiyle kalın

Buket Aknar 21-03-2008 19:28

İşinin piri olan benmiyim? Yok canım, ustalarımız dururken bana sıra gelmez ki! Ben ne öğrendiysem bu site sayesinde öğrendim. Tek avantajım öğrendiklerimi uygulamama imkaan verecek bir bahçem olması diye düşünüyorum.

Sergül 22-03-2008 11:17

Buket hanım, sizi tanıdığım için kendimi şanslı sayıyorum. Hani derler ya içi, dışı bir. İşte öylesiniz. İyi ki sizi tanıdım.

fellez 25-03-2008 07:31

Sizi Tanidiğimiza çok Memnun Oldum. Umarim Izmir'e De Yolunuz Düşer, Yüzyüze De Görüşmek Mümkün Olur.çiçeklerinizle Ve Bahçenizle Nice Mutlu Günler..

fatmadundar 25-03-2008 09:31

Buket Hanım, sizi mesajlarınızdan tanıyor ve seviyordum. Yakından tanımak daha güzel oldu. Buradaki herkesin aynı duyguları paylaşıyor olması birbirine yakınlaştırıyor. Yüzyüze görüşmeyi de çok arzu ederim. İzmir'e de bekleriz. Çiçeklerle kalın.

Buket Aknar 25-03-2008 15:01

Sevgili sergül, fellez ve fatma dündar; güzel mesajlarınız için çok teşekkürler.
Sergül hanım; Kıbrıs'lı dostum, seninle yüzyüze tanıştığımız için ben de çok mutluyum.
Fellez ve Fatma Dündar umarım sizlerle de yüzyüze tanışma fırsatı buluruz.

Birsen Şemseddin 14-04-2008 23:39

Sevgili Buketciğim, İçimizden Biri olarak kendini tanıttığın yazıyı nihayet bu gün okuyabildim ve annen olarak çok mutlu oldum.İyi ki seni dünyaya getirmişim.Seni de ,seni seven herkesi de çok seviyorum.Beni ağaçlar netle tanıştırdığın için de ayrıca çok memnunum.Siteye katkı koyan ,çeşitli bilgilerle bizi aydınlatan herkese teşekkür ederim.

İklimsiz 15-04-2008 08:37

Ne güzel, anne kız aynı sitede :)

Güler 15-04-2008 16:44

Sevgili İklimsiz, eksik yazdınız Anneanne, kız ve torun olacak. Buket'in güzel kızı da bizim üyemiz.

Sebahattin Sargın 15-04-2008 17:47

Aynen bende şimdi onu diyecektim Güler Hanım, aile boyu agaclar.net'li arkadaşlarımız. Anneanne Birsen Hanım, Kızı çok değerli Buket Hanım ve Torun olan yaşıtım Sevgili Güz ;) Sizleri aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz, aile boyu saadetiniz hep daim olsun.

Sevgiler ;)

Buket Aknar 15-04-2008 21:04

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte ve ağaçlar.net'te olmak dileğiyle...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024