agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   İçimizden Biri (http://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/)
-   -   YeniGine (http://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/30023.htm)

malina 28-01-2013 20:11

YeniGine
 
Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Öncelikle teşekkür ediyor ve tüm ağaçlar.net üyelerine merhaba. Oturduğum sitenin bahçesine diktiğim güller ve Oya Ağacımda oluşan küllünme, mantar hastalığı için giriştiğim aramada agaclar.net ile tanıştım. Daha sonra sonra baktım site geniş ve çok güzel, aktif, heyecanlı bir site.

Ama ben nedense hiçbirşey yazamıyorum. Kızdım!.. Ve mail attım 'Böyle bir sitede yazamamak ne kadar kötü, bu siteye yakışıyor mu?' diye!.. Gelen cevapta 'Yazabilmeniz için üye olmanız gerekiyor' deyip ling verip izah ettiler. Çok teşekkür ediyorum. Ve ben böyle güzel bir site ile tanıştım.

Burada neler öğrendiniz?
Ağaçlar.net te o kadar çok şey öğrendim ki; hangisini söylesem ki? Topraktan tutun, bitkiler, kişiler, sevinç, heyecan, soğan, yumru, güneş, tohum, fide. Sıralamakla, saymakla bitmez. Çok şey çok diyeyim.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Genelde hep ben sorduğum için, sanıyorum benden hiçbirşey öğrenmediler. Yine de kendilerine sormak gerek!..

Sizi tanıyalım
Ben 4 Kasım 1958 Tokat Turhal doğumlu. Bütün büyüklerim Şeker Fabrikası çalışanlarından olup, liseyi bitirdikten sonra 1977 yılında İstanbul'a yerleştik. 1978 9 Şubat Akbank a girip, 1979 10 Şubat ta istifamı verdim. Hiç sevmedim, hiç bana göre bir meslek değil idi. O dönemler müşteri kartları açıyor idik. En son müşteri kartı 2109; ben sonraki hesabı açmışım 2200. Yani hiç bana göre bir iş değil idi. 1 sene zor dayandım ve istifamı verdim ayrıldım.

Sonra 1979 Temmuz ayı Hürriyet Gazetesi denenmek üzere girdim. İyi bir denenmeden sonra 1 Mayıs 1980 Hürriyet Gazetesi kadrolu elemanı idim. Kendi isteğim ile gece çalışabileceğimi belirten imzayı attım. 4 kez kovuldum gazeteden, onlar ön kapıdan kovdular, ben arka kapıdan tekrar girdim. Ve en sonunda 13 Şubat 2006 da kendi isteğim ile, rica ederek beni kovun artık dedim. Çalışma hayatım bitti. ki çoğu çalışana nasip olmamıştır benim çalışma hayatım. O kadar güzeldi ki işe gidemeyeceğim diye ödüm kopardı. Çok güzeldi çok; hep derdim ben işten kovulursam, emekli olursam ne yaparım.

Sonunda emekli oldum, çalışma hayatı bitti, mecburen, annemi kaybetmiş ve emekli olmam gerek idi artık. Öyle 4-5 ay boş boş geçti, ne yapsam, ne etsem; alışmışım çalışma hayatına günler geçmek bilmiyor. Çıktım bir gün kapının önüne. 7-8 adım attım mı karşımda şimdilerde üçgen tarlam diyorum, başına gelmişim. Baktım o ne öyle hiçbirşey yok tamamen kurumuş otlar. Yaktım sigaramı başladım otları yolmaya, epey bir yoldum. Ertesi gün tekrar; ot kalmadı. İyi güzel oldu. E peki ne yapmalı? Baktım ileriki blokta bir yerde güzel mor mor açmış birşeyler var. Dedim az birşey alayım tuttum bir dalından çektim o ne kocaman bir öbek kökünden geliverdi elime. Aldım geldim diktim onu üçgen tarlama. Adı: Acem Halısı. Sonra tabi bitki sahibine izah ettim ve özür diledim.

Yani bu işe ilk çalarak istemeyerek kocaman bir öbek kopararak başladım. İyi ki de başlamışım; büyük zevk alıyorum artık yine agaclar.net sayesinde.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Zamanımın; yazın 6-7 saati bahçedeyim, o dönemler evle hiçç ilgim yok; sadece bahçedeyim. Bahçedeyim derken de kendi bahçem değil oturduğum sitenin bahçesi. Ama kendime 5-6 yerde parçalar ayırdım üçgen tarlam, dikdörtgen tarlam, yuvarlak tarlam, girişlerdeki saksıları, yine girişlerdeki toprak alanlar kendime tahsis ettim kimseyi dokundurmuyorum. O kısımlar bana ait.
Tabi kışın bu süre 2-3 saate iniyor maalesef.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Bana göre ağaçlar nette olsaydı ya da olmasaydı diyebileceğim hiçbirşey yok. Herşey yerli yerinde ve gayet de güzel. Maşallah demek gerek. Bu site benim için mükemmel. İyi ki varsınız!..

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Benim hiçbir önerim olamaz, herşey mükemmel, harika. Tüm üyelere iyiki varsınız, emeklerinize sağlık, herşey gönlünüzce diyebilirim sadece.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri
Bitkilerle ilgilenmek?.. Öyle güzel, öyle harika birşey ki tadına doyum yok. Hatta üyelerin bahçelerini gördükçe o ne, onu nasıl yetiştirdin, ona ne yaptın, ona ne verdin, nasıl yetiştirdin. Ben bir ara ne gübre vereceğim, 20 20 20 ne, 15 15 15ne , NPK, azot ne, fosfor ne, humik ne, humus ne derdine düştüğüm bir an bir farkına vardım ki çiçeklerime su vermeyi unutmuşum. Yani ne vereyim, ne vereyim derken su vermeyi unuttum.
Ve en çok ilgilendiğim bitkiler, soğanlı bitkiler ve daha sonra da yazın tek yıllık çiçekli olanlardan.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
En başta da anlattığım gibi; bitki, çiçek olayına ilk kez çalarak başladım. Daha sonra sonra da benim çiçeklerimi çalanlar olunca gayri ihtiyari 'Allah Allah insanlar çalacak birşey bulamamışlar gelmiş benim çiçeklerimi, saksılarımı çalmışlar dediğim.' Ben her komşumdan fide isterim, tohum isterim hatta saksıdaki çiçeği bile isterim.' Ama benden fide bile isteseler vermeye kıyamam. Hoş benden habersiz koparıp aldıklarını da biliyorum.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Olmaz mı?.. Tabi ki oldu. Şimdi satılan, satılmayan herşeye saksı gözü ile bakıyorum. Bir sürü değişik çiçek isimleri öğrendim; bende de olsun istiyorum. Mesela bu ara iris, süsen merak. Daha önce başladı mantar, küllenme, tırtıl, bitler, budama ki hiç bir fikrim yok idi. Şimdi gittiğim gördüğüm her yerde öncelikle çiçeklere bakıyorum. En azından sitenin bahçesinde nasıl, ne tür çiçeklerle öbek oluşturabilirim diye düşünüyorum.
Tabi kafamda bir çok plan var ama en belirgini sitenin bahçesine iniyorum artık.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Aman da aman Ağaçlar.net toplantısına bir kez katıldım 12 Ocak İstanbul Toplantısı. Bendeki heyecan sanırım kimsede yoktu. O ne güzellikti öyle, kelimelerle anlatmama imkan yok. Çok büyük bir zevk ve keyf aldım. İnşallah tekrarlarına, devamlarına diyorum.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Ben pek okumayı sevmem, 27 sene yazdım. Ayrıca ağaçlar.net varken okumaya da gerek duymuyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
En başta çok sevdiğim ve birebir tanıdığım Orhan Kural Bey, TEMA Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca Bey, sevgili Muazzez İlmiye Çığ Hanımefendi vee daha daha Ağaçlar.Net kurucuları ve üyeleri elbette.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Ben sadece Ağaçlar.net üyesiyim, ayıran özellikleri bilemem.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Hayır almadım, ağaçlar.nette almaya çalışıyorum. Evet İSMEK e sormuş idim kurslarınız var mı diye. Fakat bizim bölgemizde olmadığını söylediler. Söyledikleri bölgeye de ben gidemez idim. Zira uzak bana. Yine ne varsa Ağaçlar.Net de var dedim ve vazgeçtim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Tam olarak bir zaman veremeyeceğim fakaat fırsat buldukça daha çok kış aylarında akşam üzerleri Ağaçlar.Net teyim. Ama her gece 00.10-00.30 itibari ile başlayıp 04.00 e kadar ağaçlar.netteyim.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Genelde ilgi alanım bitkiler. Haricinde 3 tane sokak köpeğim var ve kendilerine saz ekibim diyorum. Ben nerede onlar orada 3 taneler çok seviyorum onları. Benim saz ekibim. Komşumlar yazın nerede olduğumu onlardan anlarlar. Onların her gün beslenmeleri, suları ve sevgileri bana ait.

Sonra çevredeki kuşlar; özellikle kumrular ve üremeleri. Daha sonra çalı kuşları, serçeler. Kumrular 4-5 senedir balkonumda yavrularını uçurdular. Ama gelin görün bizim binaların önünde polis lojmanları şu meşhur TOKİ Avrupa Konutları tarafından yıkılıp da yerlerine bir sürü 21 katlı sefer tasları yapılınca hepsinin yuvası bozulan karga ve saksağanlar geldiler bizim bahçelere. Ve tabi benim doğumhanenin tadı tuzu kalmadı. İlk başta yumurtaları yiyerek daha sonra 21 gün sonra yumurtadan çıkan yavruları yemeye başlayınca ben de artık yuvalarını bozmak zorunda kaldım. Çalı kuşları için de ta Belgrat Ormanlarından getirdiğim ve kendi yaptırdığım yuvalar mevcut.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Özel olarak bitki tohum gönderimine katıldım. Başardım memnunum. Sonra sitenin tohum takas etkinliğine katıldım. Başlangıç iyi bir fiyasko idi kocaman yastık kılıfında bir türü ayıklanmamış, ellenmemiş tohum demeyelim çiçekleri. Neyse ki işin arifi, bilenleri sayesinde ben de gerçekten başardığımı sandım. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum, sağolsunlar. Bu tür etkinliklerin olduğu sürece hiçbir bitki severin sırtı yere gelmez. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik idi.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?
En başta Güler Hanım ve Adalet Yağcı Hanım. Genelde hep derim 'İtina ile bahçeleriniz geziliir' Ben siteye ilk girdiğimde ilk gezdiğim bahçe ve ilk mesaj yazdığım kişi Adalet Yağcı'nın bahçesidir. (İlk yazdığım mesajı tabi ki kendileri hatırlamazlar.) Daha sonra arkadaş listemde olan dostlar...

Aslında beni olumsuz etkileyen 1-2 kişi haricinde tüm üyelerimiz fazlası ile çok candan etkiliyorlar sağolsunlar varolsunlar.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Yok!..

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Tabi ki katılmak gerekir ve ben katıldım... Gerekir ise yine katılırım. Katılmak gerek çünkü.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Üzgünüm haberlerden, dizilerden, paparazi programlarından, yarışma programlarından; maalesef belgelesllere zaman kalmıyor.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Hobi bahçeleri; tabi ki olmalı ama herkese olmalı. Yani parayı veren düdüğü çalar misali olmamalı! İmkanı olan da değerlendirmeli diye düşünüyorum.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Atkestanesi
çiçek:Çoğunluğu
kitap: Kitap okumayı sevmiyorum
şarkı: Şarkıları severim
müzik grubu/müzik sanatçısı: Türkü, öyle ağlayan Türk Sanat Müziği sevmem, gerisi benimdir; severim.
ressam: Resimle ilgim yok.
şair: Şiir sevmem.
film: Tabi ki çok severek izlediğim ve hâlâ etkisinde olduğum filmler var. Ama hangisi derseniz sınıflandırma da yapamayacağım.
web sitesi: Bu soruya ne gerek? Tabi kii her daim, her zaman severek, daima agaclar.net...




İçimizden biri ve "beğen" butonu

Tura 28-01-2013 20:38

Merhaba Sayın Yeni Gine.

Sizi tanıdığıma sevindim.
Veren el daha hayırlıdır. Paylaşın gitsin...) yastık yüzüyle verin, nevresimle gelir...:)
Saygılar.

Sevgi Durul 28-01-2013 22:05

Sevgili YeniGine, forumdaki mesajlarınızla ve 12 ocak toplantısındaki fotoğraflarınızla sizi biraz tanımıştık. Aynı samimiyetle yazdığınız tanıtım yazınızla, biraz daha tanımış olduk.:)

Sorularınızı ve sizi seviyoruz, sevgili YeniGine. İyi ki oya ağacınıza külleme gelmiş ve burayı bulmuşsunuz.:p Oya ağacınızın akıbetini de merak etmedim değil.:)

Sevgiyle...

gülenyüz 28-01-2013 22:15

Sn YeniGine; iyi ki aramızdasınız ve bizlere iyi ki sizi tanıma fırsatı vermişsiniz.Sevgi ve Saygılar,

YeniGine 29-01-2013 01:01

:) Teşekkür ediyorum Sayın Tura, bilmeden de olsa yastık kılıfı ile tohum gönderdim ve sayesinde benim de tohumlarım oldu. Her zaman paylaşmayı sevmişimdir zaten.
Teşekkürler.

YeniGine 29-01-2013 01:02

Teşekkür ediyorum Sevgili SDurul. Evet oya ağacım üç senedir hâlâ aynı her sene aynı zamanda küllenmeye devam. Ama ağaçlar.net ile tanıştıktan sonra Topas ı öğrendim bakalım bu sene de onunla deneyeceğim.
Teşekkürler.

YeniGine 29-01-2013 01:04

Sevgili gülenyüz teşekkür ediyorum; evet bence de ağaçlar.net üyelerini tanımak, hele hele canlı canlı görmek çok güzel. Ben büyük zevk aldım. Darısı başınıza inşallah!..
Teşekkürler.

dağçiçeği 29-01-2013 02:15

Sevgili YeniGine sizin nasıl paylaşımcı ve sevecen birisi olduğunuzu İstanbul toplantısında görmüştüm. Biraz daha tanıdım şimdi. İnşallah yüzyüze tanışmakta nasip olur. İyi ki buradasınız.

YeniGine 29-01-2013 02:20

Çok teşekkür ediyorum sevgili dağçiçeğiM. Evet inşallah yüzyüze tanışabilmek de olsun. Evet hep birlikte iyi ki buradayız!..
Teşekkürler.

farpali 29-01-2013 02:32

Sizi tanıdığıma memnun oldum...

YeniGine 29-01-2013 02:34

Teşekkür ediyorum sevgili farpali... Sağool.

mrduran 29-01-2013 03:14

Doğum tarihini açıklamakta beis görmeyen samimi insan Sayın YeniGine,

Hoş geldiniz, iyiki gelmişsiniz efendim.

Saygılarımla lütfen.

YeniGine 29-01-2013 03:19

Doğum tarihini açıklamakta beis görmeyen samimi insan Sayın YeniGine: Efendim, buyrun benim...

Hoş geldiniz, iyiki gelmişsiniz efendim.: Hoşbuldum, çook teşekkür ediyorum Sayın mrduran, siz de hoşgelmişsiniz.

Saygılarımla lütfen.: Teşekkürler; saygılar benden Sayın mrduran.

Cymbelina 29-01-2013 04:28

Sevgili Yeni Gine,

Diğer arkadaşlar gibi ben de sizi tanıdığıma memnun oldum:)

Forumdaki mesajlarınızdan az da olsa fikir edinmek mümkündü ancak burada daha detaylı tanıma fırsatını verdiğiniz için teşekkürler:) Renkli bir kişiliğiniz var, aramıza tekrar hoşgeldiniz.

Şu meşhur yastık kılıfı olayını;) bir türlü çözememiştim, okuyunca vakıf oldum:). Ayrıca, kuşları seven bir başkasını tanımak güzel:) Burada hep soru sorduğunuzu, bilgi verenden ziyade alan olduğunuzu belirtmişsiniz. Bence zamanla sizden de pek çok şey öğreneceğiz. Bahçe sayfanızda buluşmak üzere:)

YeniGine 29-01-2013 04:32

"Bir Dua Et; Uygun Konumda Duran Dostlarını Tanı!.
Sesin kime ulaşmış?. Kimin kalbine dokunabildin?.
Cevap alabilmişsen dosttan; kıymet bilen olmalı!.
Dert ortaklığı kazanımı oluyor; konumunu keşfet!."

Evet; az önce yine sitede dolaşırken Sayın Kemal KABCIK Güncesi başlığında okudum bu dörtlüğü ne kadar da güzel denk gelmiş benim için. 'İçimizden Biri' konu başlığında YeniGine olduğu için. Benim için diyorum ama biliyorum ki bütün üyeler için geçerlidir.
Hep birlikte bakar görürüz. Hepimiz için.

YeniGine 29-01-2013 04:40

Sevgili Seferoğullarından Cymbelina çok teşekkür ediyorum. Sevindim az da olsa beni tanışabilmiş olmanıza. Evet gerçekten tanımak, tanışabilmek çok güzel bir duygu. Ben de aynı fikirdeyim.
Yastık kılıfı; önce bir rezil oldum tabi, ama sağolsun profesyonel üyelerimiz beni fazlası ile onore edip konu espiriye dönüştü.
Evet kuşlar; fazlası ile başarmaya çalışıyorum fakat karga ve saksağanlar benden daha başarılı oldular. :( Ama hâlâ pes etmiş değilim, kısmet...
Benden birşeyler öğrenmek!.. Yok ben biliyorum ki bahçe sayfası açsam da hepp fotoğraf ve sorudan ibaret olur. İnşallah bakalım.
Teşekkür ediyoruum. Sağol.

Muhsin Hanif 29-01-2013 04:46

Sayın YeniGine,

Bu çok renkli siteye sizin gibi renkli ve samimi kişilik çok yakışıyor.

YeniGine 29-01-2013 04:50

Sayın Muhsin Hanif çook teşekkürler...
Yorumunuz beni çok mutlu etti. Sayenizde kendimi beğeniverdim. Sağoluun.

Lunlun 29-01-2013 08:04

Merhaba Sayın Yenigine. Ne güzel, samimi bir tanıtım olmuş. Memnun oldum efendim sizi tanıdığıma. :)
Güzel, çiçekli günler sizinle olsun.

_Esin_ 29-01-2013 10:49

Sevgili YeniGine, sizin kadar neşeli ve sevgi dolu birini tanımaktan memnun oldum. Umarım neşeniz daim olsun . Sevgiyle kalın.

berçin 29-01-2013 15:43

Sevgili YeniGine,sizi tanıdığım için inanın çok mutlu oldum.Yazılarınızın sıcaklığı ve içtenliği sayesinde sanki yüzyüze görüşmüşüz gibi hissettiriyor.Ayrıca sizin gerçek bir dost,arkadaş olduğunuzu düşünüyorum,iyi ki sizi tanımışım sevgiler.

selenn 29-01-2013 15:49

Sevgili YeniGine sizinle İstanbul toplantısında tanışmıştık. İçtenliğiniz, gülen yüzünüz bu kendinizi tanıtan yazınıza da yansımış. Bir kez daha tanıştığımıza memnun oldum :)

YeniGine 29-01-2013 17:10

Sayın Lunlun, Sevgili Esin, Sevgili berçin, Sevgili selenn güzel yorumlarınız, övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Ben de sizlerle birlikte aynı siteyi paylaştığım için çok mutluyum. İyi ki varsınız!..
Teşekkürler...

dalya35 29-01-2013 17:42

Sevgili YeniGine, sizi tanımak güzel:p

serkan_istanbul 29-01-2013 17:56

Sizi 12 ocak toplantısında tanıdım. Yazınızı okuyunca da yakından tanıma fırsatım oldu. çok içten ve güler yüzlüsünüz. Tanımaktan mutluluk duyduğum insanlar arasındasınız. Sevgilerimle.

Güler 29-01-2013 18:32

Sevgili Yeni Gine, önce beni kırmadığın için teşekkür ederim.
Dün yoğun bir gün geçirdiğim için foruma pek girememiştim, bu gün yazını keyifle okudum.
Yer yer de kahkahayı bastım, siz çok yaşayın e mi.

Arkadaşların da yazdığı gibi renkli bir kişiliğiniz var, gülen yüzünüz ve samimiyetiniz de buna katılınca herkesin kalbini kazanıyorsunuz.

Toplantıdaki haliniz hâlâ gözlerimin önünde, mutluluğunuz her halinizden belli oluyordu.

Bazı mesajlarınızda okumuştum " aman ben yazmayayım, malina beni banlamasın, siteden uzaklaştırmasın, iki defa foruma giremedim aklım çıktı" demiştiniz.
....:D :D , neden korkuyorsunuz ki, nasılsa siz alışmışsınız; iş yerinizden de sık sık kovuluyormuşsunuz ama yine de bacadan da olsa giriyorum demişsiniz. ;) :p

İşin espri tarafı tabii ama sizde bu dil ve sevecenlik varken çok şeyi başarırsınız.

Umarım hayatınızda her şey güzel olur, mutluluk dolu sağlıklı günler dilerim.

cemal.S 29-01-2013 20:04

Merhabalar...!

Sevgili YENİGİNE...!

Sizi tanımak ve sizinle aynı ortamı paylaşmak çok güzeldi. Samimiyetiniz ve gülen yüzünüzü unutmak ne mümkün. PAPUALI değilde Tokatın Turhalından olmanıza inanın çok sevindim. Bir NİKSARLI olarak sizi saygıyla selamlıyorum. Üştecük hemşericilik yaptuk GI ne olmuş. Hep başkaları yapacak değil ya. Dediğime bakmayın ben aslında bir DÜNYA VATANDAŞIYIM. Ömrümde aldığım kültürden olsa gerek hep insan merkezli yaşadım ve öylede yaşayacağım. Sizinde öyle yaşadığınızı düşündürdü hakkınızda okuduklarım.

İyiki aramızdasınız.

Sevgiyle...

Hemşerin.

YeniGine 30-01-2013 00:29

Teşekkür ediyorum Sayın serkan İstanbul evet 12 Ocak ta tanışmış idim, ben de sizlerle tanıştığım için mutluyum, sağoluun.

YeniGine 30-01-2013 00:39

Sevgili Güler Hanım; asıl ben size teşekkür ederim az biraz da olsa kendimi tanıtma fırsatını bana verdiğiniz için.
Güzel yorumunuz ve içten iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Sağolun.
Mutluluk dolu, sağlıklı günler hepimizin olsun inşallah!..
İyi ki varsınız...

YeniGine 30-01-2013 00:44

Çok teşekkürler Sayın Cemal.S (Yazıldığı gibi okunur) İstanbul Toplantı'sından dörenken Orhan Bey söylemişti sizinle hemşeri olduğumuzu. Hatta ben bir yorumumda size hemşerim demiştim fakat siz farketmediniz.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum; evet genelde ben de insan merkezli yaşıyorum. E ne de olsa Tokat'lıyık...
İyi ki buradayız!.. Teşekkürler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024