agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   İçimizden Biri (http://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/)
-   -   huzunperest (http://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/23567.htm)

malina 28-02-2011 11:56

huzunperest
 
Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

2007 yılında oğlumun okuduğu ilköğretim okulunun bahçesinde bulunan iki ceviz ağacı, okul müdürü tarafından kestirilmişti. Bu duruma çok üzülüp, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine, kaymakamlığa ve belediyeye şikâyet dilekçesi vermeme rağmen hiçbir sonuç alamadım. Son çare internetten şikâyet edebileceğim bir yer ararken Ağaçlar.net karşıma çıktı. Her şerde bir hayır vardır diyerek kendimi avutuyorum. Ceviz ağaçlarını kaybettim ama bu sayede Ağaçlar.net’i kazandım.

Burada neler öğrendiniz?

Burada öğrendiklerim saymakla bitmez. Bitkileri, doğayı sadece sevmekle yetiniyordum. Tohum çimlendirmeden, çelik almaya, aşılamadan, sulamaya, gübrelerden, zararlı mücadelesine kadar her şeyi buradan öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. En önemlisi de paylaşmanın, dayanışmanın, dostluğun ve sabrın hakim olduğu kocaman doğasever bir platformun varlığını öğrendim.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Genelde alıcı konumundayım. Bilmediğim daha birçok şey var. Bunları öğrenmeye çalışırken bitki yetiştirmede özellikle deneyimlerimi paylaştığım konular olmuştur. Bunun dışında bilgisayar ve program kullanımı konusunda bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum.

Sizi tanıyalım

Adım İlknur, 1969 Bartın/Amasra doğumluyum. Evliyim, 16 yaşında bir oğlum var. 1978 yılından beri Üsküdar’da yaşıyorum. Nüfus Müdürlüğünde 7 yıl görev yaptıktan sonra istifa ettim. Meğer benim yaratılışıma en uygun iş ticaretmiş 2001 yılından beri okul kantini işletiyorum. Bu iş benim için biçilmiş kaftan diyebilirim.

Uzun soluklu tatil döneminde ülkemin farklı yerlerini gezmek, özellikle dağ, mağara ve şelalelerini görmek, insanlarıyla sohbet etmek, efsanelerini dinlemek, yöresel deyimleri, dua ve bedduaları derlemek bana büyük keyif veriyor.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Sabah ve akşam olmak üzere iki seansımız vardır bitkilerimle. Sabah seansları genelde sulama ve günlük bakım şeklinde olur. Yaklaşık 1 saatimi alır. Akşam seansı ise daha bir keyiflidir. Hani günün koşuşturması, telaşı, işi gücü biter de bir ohhh! dersiniz ya, işte o zaman elime bir büyüteç alıp tek tek bitkilerimin yapraklarını sürgünlerini inceleyip onlarla sohbet etmek, onları seyretmek, kadim bir dostla kahve keyfi yapmak gibidir. Bu tören ise 2 saati bulur ki tören sonunda daha uyumadan, ertesi günün koşuşturmasına hazır olacak kadar dingin ve enerjik olurum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Ağaçlar.net o kadar mükemmel ki ne eksik ne fazla diyebileceğim bir konu yok. Ağaçlar.net ile ilgili en büyük arzum ise kurumsallaşması, dernek gibi bir oluşum mükemmel olurdu.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Bir çok üyemizin bilgi ve deneyiminden faydalanmak ve bu bilgi ve deneyimlere tek bir tuşa basarak ulaşmak o kadar büyük nimet ki bizim için, bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor.
İlgilendiğimiz konu başlığını okumadan, yeteri kadar araştırmadan orta yerden aynı sorunun 170. kez sorulması hem okuyanı hem de cevaplayanı yoruyor. Bu konuya dikkat edilmeli diye düşünüyorum.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bitkilerle ilgilenmek bana huzur, mutluluk ve yaşama sevinci veriyor. Zaten sabırlı bir yapım vardı. Şimdi ise etobur bitki tohumları çimlendirirken sabır taşı oldum diyebilirim. Bundan da şikayetçi değilim.
En çok ilgilendiğim türler; Etobur bitkiler, kaktüs ve sukulentler ve hoya çeşitleri.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Aklıma geldiğinde hala o anı yaşar gibi katıla katıla güldüğüm bir olayı anlatmak istiyorum.
Ağaçlar.net’te, 2009 yılı başlarında değişik mum çiçeği türlerine sahip olmak amacıyla Sayın dkp’nin önderliğinde bir grup oluşturup ortak sipariş vermiştik. Hollanda’da bulunan Paul Shirley’in sitesinden seçtiğimiz mum çiçeği (hoya) çeşitlerinin elimize ulaşmasını heyecanla bekliyorduk. Birkaç arkadaşımızın siparişlerinin geldiğini sevinç ve gıpta ile okuduğum günlerde, dilimde sürekli Paul Bey ismi pelesenk olmuştu. “Paul Bey benim paketi gönderdi mi acaba? Paul Bey’e mail atıp sorsak mı? Paul Bey’den cevap geldi mi? Paul Bey…. Paul Bey….”

İki paketimden birisi gelmiş, diğeri ya paket merkezinde ya da gümrükte sırra kadem basmıştı. Gelen paketimdeki çeliklerimle avunup “en azından bunlar postada kaybolmadı” diye kendime teselli veriyor, bir yandan da minik bir ümit kırıntısı besliyordum gelmeyen paketim adına.
Yaklaşık olarak 1 ay sonra bir sabah cep telefonuma bir mesaj geldi. Uyanıp telaşla mesajı gözlüksüz, zorlanarak okumaya çalışıyorum.
Mesajı Gönderen: Paul Bey
Mesaj : Sizin ve ailenizin Regaip Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Dumura uğramış bir vaziyette mesaja bakakaldım. :) O an aklımdan onlarca soru geçmeye başladı.
Paul Bey benim numaramı nereden biliyor. Daha da tuhafı benim telefonumda Paul Bey niye kayıtlı. Paul Bey Regaip Kandilimi niye kutluyor. Paul Bey…. Paul Bey…
Gözlüklerimi alıp şu mesajı baştan okuyayım!
Meğer aile dostumuz Fuat Bey Regaip kandilimi kutluyor.
İki cümle tebessümle aklımdan geçiyor. “Dervişin fikri neyse zikri odur. Kör görmez uydurur” :)

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Evet kesinlikle planlarım değişti. Kısa vadede, daha büyük balkon ya da terasa sahip bir eve taşınma planım var. Uzun vadede ise eşimin memleketi Rize’ye yerleşip hoya ve etobur bitki yetiştireceğim amatör bir sera oluşturmak istiyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Evet büyük bir keyifle katılıyorum. İlk kez gördüğünüz bir üyeyi blle, sanki yıllardan beri tanıyor ancak uzun süredir görüşememişsiniz gibi hissettiren, sıcak, neşeli ve tebessüm dolu toplantılar…

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Bitkilerle ilgili kaynağım sadece Ağaçlar.net diyebilirim. Bir de Ev Bahçe dergisini takip ediyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Ağaçlar.net’te saymakla bitiremediğim sayıda örnek insanlar var. Mutlaka her birinden ayrı ayrı etkilendiğimi, ruhumda taslak olarak bulunan doğa ve çevre sevgisini onlar sayesinde büyütmeye çalıştığımı düşünüyorum.
Çocukluğumda bana doğa, çevre ve özellikle bitki sevgisini aşılayan rahmetli dedemi de büyük ölçüde örnek almışımdır. Boş zamanlarında eline aldığı aşı kalemleriyle dağlara çıkar, oradaki yabani meyve ağaçlarını aşılar, birbirlerine gölge yapan ağaçları budar, bakımlarını yapardı. Bulunduğu köydeki tüm fıstıkçamı ağaçları onun fidanlarından oluşmuştur. Kapısının önünde mutlaka çimlendirdiği bir fıstıkçamı bulunurdu. Ziyaretine gelenlerin eline bir tane tutuşturup, onları ağaç dikmeye sevkederdi.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Sürekli takip etmediğim, içeriğini sadece üye olarak görebileceğim birkaç foruma üye olup bana gereken içerikten faydalandıktan sonra bir daha uğramadığım forumlar olmuştur.

Ağaçlar.neti onlardan ayıran en önemli özellik deyim yerindeyse kuru gürültünün olmadığı, her sayfa ve her mesajda üyelerin duruşu, dili, içeriği bakımından kalitesini ayrıcalığını hissettirmesi.
Evimin kapısından içeriye adım attığımda duyduğum rahatlığı ve huzurun aynısını foruma girdiğimde de hissediyorsam, evim kadar vazgeçilmez olmuş demektir. İyi ki varsın Ağaçlar.net

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Hayır almadım maalesef. Böyle bir şansım olursa katılmaktan büyük keyif alırım.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Günde yaklaşık olarak 3-4 saatim Ağaçlar.net’te geçiyor. Ama ben bu meyanda zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Bitkilerden sonra ikinci sırayı “Ney” üfleme çalışmalarım alıyor. Daha çok başındayım ama azimle öğrenmeye devam ediyorum.
Bunun dışında kendimce dil üzerine folklorik araştırma ve derlemeler yapmak geliyor.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet katıldım. Hem elimdekilerden isteyen arkadaşlara gönderdim. Hem de bende olmayanlara talip oldum. Bu paylaşımların coşkusu ve hazzı tarif edilemez. Ağaçlar.net’i sanal olmaktan uzak tutan faaliyetlerden birisi de bu paylaşımlar diye düşünüyorum.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Bu siteye emek vermiş, gelişmesine katkıda bulunmuş, paylaşmış, farklı tür bitkilerle bizi buluşturmuş, başımız sıkıştığında çare olmuş, fikir beyan etmiş, yol göstermiş tüm aile fertleri olumlu yönde etkilemiştir.
Hepsine selam olsun!

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Uzun yıllar eğitim üzerine faaliyet gösteren bir derneğin yönetim kurulunda bulundum. Son 5 yıldır aktif değilim.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Tabi ki katılırım. Doğa ve çevre konusunda sesimizi bir şekilde duyurmamız gerektiğine inanıyorum. Sonuç olumlu ya da olumsuz olabilir. Önemli olan nerede durduğumuzdur. Bu duruşu bozmaz ve kararlı olduğumuzu ifade edebilirsek olumlu sonuç da peşinden gelir diye düşünüyorum.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Yeterli bulmuyorum. Zaten varsa da yayın saatleri çok ters zamanlarda oluyor. Sadece doğa ve çevre konularını işleyen kanallar ve hatta bunların alternatifleri olmalı. Onların izlenme oranı kaygılarını da bizler gidermeliyiz.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Tek cümleyle şunu söyleyebilirim. Hiç yoktan iyidir ama kendi bahçem gibi olamaz. Allah tüm isteyenlere (bana da) kendine ait bir yer nasip etsin.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Mavi Ladin
çiçek: Hoya
kitap: Doğunun Limanları
şarkı: Hata Benim
müzik grubu/müzik sanatçısı: Feryal Öney
ressam: İlgili değilim
şair: Edip Cansever
film: K-Pax
web sitesi: Agaclar.net

cemal.S 28-02-2011 12:08

Merhabalar...!

Sizi İstanbul toplantımızda sonra orkide toplantımızda tanıma şansım oldu. Yazdıklarınızdan sonra buz dağının altında çok şeylerin olduğunu fark ettim. Öyle duru ve sadesinizki. Tanıdığımıza mutlu olduk. Görüşürüz.

Sevgi ve saygılar.

Tura 28-02-2011 12:30

Sayın Huzunperest.

Eğer yanlış aklımda kalmadı ise 2009 yılında Mum çiçeği çeliği dağıtıyordunuz. Siteye üyeydim ama sadece yazılanları takip ediyor hiç bir faaliyete katılmıyordum. Size de öyle istek geliyordu. Son bir cesaretle sizden bana da gönderir misiniz dedim.:)) Aslında dağıtımınız bitmişti, göndermediniz tabi.
Ama bir kaç hafta sonra özelime adres bilgisini istediğiniz bir posta geldi.Bu sitede ilk dağıtımı sizden aldım. Şimdi üç mum çiçeğim var. 2 Tanesi sizin gönderdikleriniz. Bu vesile ile size burada bir kez daha hürmetlerimi sunmak isterim.
Seranız, ney ögrenme isteğiniz ve kendi toprağınız...İnşallah hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.
Saygılarımla efendim.

İşte Bir Eklem Yeri Daha

İşte bir eklem yeri daha
Doğayla ben, benimle doğa.

Var, o kadar unutturacak şey var da
Neden bir o, bir söğüt ağacı
Sayısız yapraklarıyla karşımda.

Acı bir tütünden çıkardım bu şarkıyı
Kalbimde doğup batan güneşlerden
En çok da bir karanlığı bırakıp gittiler bana
Ve bu suskunluğu, bu karamsarlığı
Sözgelimi içimde hiç kımıldamadan duran bir çarşıya.

Var, o kadar unutturacak şey var da
Neden bir o, bir söğüt ağacı
Sayısız yapraklarıyla karşımda.


Edip Cansever

agozce 28-02-2011 14:17

Sizin çalışmalarınızı formdan takip ediyorum.Hoyalarım gelmediği zaman kendi hoyalarınızdan paylaşım inceliğinizi de hiç unutmayacağm. Ben sizin kullanıcı adınzı hep Huzurperest diye okuyorum.:)) Siz hüzün değil huzur, güven veriyorsunuz.

Bir de yukarıdaki anlatımı okuyunca iyice emin oldum.

Siz huzurperest siniz.

İyiki varsınız. Herşey gönlünüzce olsun.

Satı Uğurtan 28-02-2011 14:45

Sevgili huzunperest, sizi tanımak çok güzel, ayrıca eşimin hemşehrisi olmanız başka güzel, Amasralı olduğunuzu şimdi öğrendim, Amasralı olupta doğayı denizi sevmemek mümkünmü?
Her şey gönlünüze göre olsun sevgiler.

Güler 28-02-2011 15:54

Sevgili huzunperest, teşekkür ederim.

Bugün bile halâ kulaklarımda; " Güler Hanım, agaclar.net'in doğum günü partisi için size nasıl yardımcı olabilirim" diyen telefondaki huzurlu sesiniz.
Beni o kadar mutlu etmiştiniz ki.

Sizinle tanıştık, görüştük ama pek derinine inen konuşmalarımız olamadı maalesef, inşallah bunu da en kısa zamanda telâfi ederiz.

Güzel yazınızla, akıcı lisanınızla, anlatımınızla şimdi sizi daha yakından tanıma imkânımız oldu.
Demek siz de elinize merceği alıp, tohumlarınızı, yeni sürgünlerinizi inceleyenlerdensiniz. Desenize Bitki Delilerinin sayıları hızla artıyor.
İnanın mutluluk veriyorsunuz.

Umarım her şey gönlünüzün istediği gibi olur, size bol yeşillikler içinde kocaman balkonlu ev ve kocaman bir bahçe diliyorum.

Cumhur Tonba 28-02-2011 16:01

Dilerim sizi tanımak şansımı elde ederim. Selamlar, saygılar.
Tek dileğim kendinize ait bir bahçeniz olması.

Orhan Özbilgiç 28-02-2011 19:09

Kendimi bir çok arkadaşımıza göre daha şanslı hissediyorum. Sizi ve sevgili eşinizle yüzyüze görüştüm. Her ikinizide artık arkadaştan öte, dost belledik.

Sizinle tanışan herkes, ne kadar birikimli ve ne kadar sıcakkanlı ve de sosyal biri olduğunuzu anlıyor. Görmeyen yazdıklarınızı okuyunca hisseder sanıyorum.

Herşey gönlünüzce olsun.

huzunperest 01-03-2011 03:39

Amanın sahneye çıkmışım:))
Yoğun ve yorucu geçen bir günün ardından birbirinden değerli yorumlarınızı okumak beni son derece mutlu etti. İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Umarım uzun yıllar agaclar.net çatısı altında hep bir arada oluruz.

Anadolu Divanesi Sayın CemalS, ben de sizinle ve güler yüzlü ailenizle tanıştığım için çok memnunum. Enerjiniz, iyiye ve güzele olan tutkunluğunuz, Anadolu Sevdanız hiç tükenmesin. Selamlar.

Sayın Tura, şiir için teşekkür ederim. Elimde bulunduğu zaman çelik ya da bitki paylaşmak beni son derece mutlu ediyor. İyi ki geç de olsa göndermişim:))
İnşallah bir toplantıda yüz yüze paylaşımlarımız da olur...

Sevgili agozce, içtenliğiniz için teşekkürler. Huzuru da severim.. Hüzün benim için şiiri çağrıştırıyor. Hüzünperestliğim bundandır.
sizden bir ses bekliyorum, emanetiniz (H.eritrostemma)de sizi bekliyor. Sevgiler.

Sevgili Satı Uğurtan, sizinle bir toplantıda bir araya gelmiş ancak sohbet edememiştik yanılmıyorsam. İnşallah gelecek toplantılarda bunu gerçekleştiririz. Size ve hemşehrime selamlar:))

Sevgili Güler Hanım, isminizle sabit yüz ifadeniz, enerjiniz, organizedeki yeteneğiniz ve daha sayamadığım onlarca özelliğiniz bana o kadar sıcak ve yakın geliyor ki, derin bir sohbet edemesek de ben sizi, yaşamım boyunca tanıdığım, sevdiğim ve her zaman tercih ettiğim insanlarla eşdeğer oranda seviyorum. İyi ki varsınız...

Sayın Cumhur Tonba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Yüz yüze tanışmak benim için de bir şans olur. En kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle.

Sevgili Orhan Abim, ben sizden daha şanslıyım emin olun. Huzur, dinginlik, doğallık, ve yaşanmışlık bir insana ancak bu kadar yakışabilir. Bu anlamda sizden feyz almaya çalışıyorum. Esen kalın...

hozat 02-03-2011 01:04

Sevgi ve dostluk özlemi duyduğumda,gülen gözlerine,
Paylaşım ve dayanışma aradığımda, uzanan ellerine,
cevabını bulamadığım sorular olduğunda, deneyim ve fikirlerine dokunabildiğim,

Sevgili huzunperest,

Seninle bu sitede ilkleri yaşaşadım ben.
Bir başlıkta "ezan çiçeğini" çok sevdiğimi ama sahip olamadığımı yazmıştım.
Bir saat sonra özelime bir mesaj geldi, "adresinizi yazın size tohum göndereyim"
Bu benim ilk paylaşımım oldu.

Foruma, "özelime gelen mesajları siliyorum gene mesaj alındısı görünüyor,sebebi nedir diye sordum".
Bir saat sonra özelime bir mesaj geldi; "Arkadaşlık teklifi gelmiştir, birde oraya bakın"diye
Bunlar hafıza kutumda kayıtlı kaldı,seni sık sık anmama vesile oluyorlar.

Hoya ilgimi çekiyor dedim. Şu an saksımda büyüyen bir çeliğe sahibim.

Duyarlı ve engin bir sevgiyle beslenen bol gönüllü arkadaşım,
Yüreğin hangi güzel şeyler için çarpıyorsa, hayat sana onları getirsin.
Sevgilerimle..

agozce 02-03-2011 02:00

Sayın hüzünperest, çok teşekür ederim. Hollandadan bir arkadaşım getirdi, (listem tam olarak geldi). Ben de 3 tane var.

Olmayan bir başka arkadaş sevindirirsiniz belki. Sağ olun.

asumandilek 02-03-2011 02:10

Ağaçlar.net'in yıldönümüde tanışmıştık ve elinde bir portakal dilimiyle hatırlıyorum gülen yüzünü. Elinde ney gördüğümüz günler de olur, o gün neşe salan sesini ney sesiyle pekiştirirsin inşallah. Toplantıya geç geldiğimiz için kaçırdığımız mavişlere üzüldüğümüzü görüp Zühre'ye verdiğin maviş, yüreğinin de gülen yüzün kadar güzel olduğunu unutturmuyor elbet. Seni tanımak iyi geldi...

missmenas 02-03-2011 11:16

Canım Arkadaşım,
hepimizi bu çatı altında toplayan macerası vardır. Benide buraya sürükleyen mum çiçeğim oldu. Saatlerce yazılanları okuduktan sonra ortak sipariş açılacağını öğrendim. İlk yazdığım özel mesaj sana olmuştu, anında cevap vermeseydin Seni tanımamış olacaktım.
Senle ilgili yazmak istediğim o kadar çok şey varki.
Kısaca özetlersem
Sabır,
Sevgi,
Neşedolu,
Yardımcı,
Paylaşımcı Yüreğinini,
her sohbetimizde anlattığın yaşadığın komik hikayelerinle kahkahalara dönüştüren...
Sesinin tonu insana huzur veriyor.
Harikulade Kişiliğinle, yardımsever Yüreğinle Seni tanıdığım için Çok Mutluyum.
Hayatın hep istediğin güzelliklerle ve huzurla dolsun.

huzunperest 02-03-2011 23:39

Sevgili Hozat öğretmenim, asumandilek, missmenas, yazdıklarınızla beni mahçup ettiniz yüzüm kızarmaya başladı bile:)
Çok sevdiğim bir söz vardır. "-Karşındakini nasıl bilirsin?" "-Kendim gibi..."
Bakışınızı ve yüreğinizi seviyorum.
Teşekkür ederim.

Güler 03-03-2011 08:34

Sevgili huzunperest, arkadaşların yazıları için yazdığın teşekkür metinlerinini bile okurken yüzüme tebessüm yayıylıyor, huzur duyuyorum.
Harika bir ifade tarzın var. İyi ki bizlerlesin.

ligustrum 18-04-2011 23:15

Sayın huzunperest;...Ziyaretine gelenlerin eline bir tane tutuşturup, onları ağaç dikmeye sevkederdi.
Her huyun bir geçmişi mutlaka var mış!

Dudi 19-04-2011 09:45

Ben de kısacıkda olsa yedinci yıldönümü toplantısında görme fırsatı bulmuştum sizi :) Burada daha iyi tanıdım. Bu arada aynı semtte oturuyormuşuz benim haberim yok :) Sizi daha yakından tanıdığıma memnun oldum ;)

Adalet Yağcı 19-04-2011 18:23

Sevgili Huzurperest, yanlış yazmadım, bana göre Huzurperest daha çok yakışıyor size.
7. Doğum günü toplantısında kısacık da olsa sizi tanımaktan büyük sevinç duydum, gülen yüzünüz, herkesin gönlünü alabilmek için gösterdiğiniz gayret gerçekten huzur vericiydi.

Şimdi sizi biraz daha yakından tanıma fırsatı bulduğum için mutlu oldum, inşallah bir gün sizi ney üflerken dinleme şansım olur.
Sevgiler.

huzunperest 19-04-2011 23:58

Çok teşekkür ederim Güler Hanım, beni onurlandırıyorsunuz:)

Haklısınız Sayın Ligustrum, her huyun bir geçmişi olduğu gibi, söylenilenden çok yapılanın daha etkili bir örnek oluşturduğunu düşünüyorum.

Sevgili Dudi, ben de aynı semtte oturduğumuzu şimdi sizden öğrendim ve çok mutlu oldum. Kısa bir süre önce de Sayın Zafer İnandıklı ile aynı semtte oturduğumuzu öğrenmiştim. Bir semt için toplantı yapacak kadar sayıya ulaşmışız:))) Görüşmek dileğiyle.

Sevgili Adalet Yağcı, Diğer toplantılarda olduğu gibi 7. doğum günü toplantısında da şöyle uzun uzun sohbet edemediğim dostların sayısı fazlaydı. Zaten nasıl geçtiğini anlamadım:) Toplantının sinerjisinden ve ruhuma kattığı mutluluktan olsa gerek bir saf-saf olma eğilimim vardı ki sormayın.:) Baktığımda göremediğim, gördüğümde yanına gidip iki laf edemediğim dostlarım beni mazur görün lütfen:)
Ben de sizi tanıdığıma çok memnun oldum. İnşallah başka toplantılarda sohbet etmek dileğiyle.

dragonfly 03-05-2011 08:41

Sevgili Huzunperest,

Sizi çok fazla tanıma şansım olmadı ama böyle bir başlığa teşekkürlerimi yazmazsam olmazdı.
2009 yılında bana mum çiçeği çeliği göndermiştiniz. Şimdi o gönderdiğiniz mum çiçeği ilk çiçeklerini açmak üzere :) Tekrar teşekkür ederim bana bu çiçeği kazandırdığınız için. Çiçeklerini ilk önce sizin için koklayacağım :)

Çiçekli mutlu günler...

mutama 03-05-2011 09:13

Sevgili Huzunperest,

Bıkmadan usanmadan sorularıma içtenlikle cevap verdiniz.Gönderdiğniz mum çeliği ve diğer çelikler için tekrardan teşekkür ederim.Umarım herşey gönlünüzce olur.Ben sizden çok şey öğrendim.Bu site sayesinde sizi tanıdım iyiki tanımışım iyiki varsınız.Umarım bende sizin kadar bili sahibi olurum.
Gönlünüzden doğa sevgisi , burnunuzdan toprak kokusu eksik olmasın.

Saygılarımla

MUTAMA

bettyycim 03-05-2011 10:16

Sevgili huzunperest, adın bana hep hüzünü hatırlatıyor ama seni kısacıkta olsa tanıdım hüzünle yakından uzaktan alakan yok, dilerim olmaz da seni tanıdığıma çok memnunum arkadaşım ;)

selenn 04-05-2011 00:45

Sevgili hüzünperest, sizinle agaclar.net toplantılarında tanışıp, sohbet etme fırsatımız olduğu için kendimi şanslı hissediyorum. Hoş sohbetiniz, sıcacık gülümsemeniz ile dilerim diğer toplantılarda da birarada olma fırsatımız olur. Gülen yüzünüz hiç solmasın. İyi ki yollarımız agaclar.net'te kesişmiş.

ilhami bayar 04-05-2011 08:29

Merhabalar.Kıymetli arkadaşlarım.YÜKSEL BAYAR Botanik bahçesine 2 türde Sahlep bitkisi kazandırılmıştır.Saygılarımla

huzunperest 04-05-2011 21:22

Sayın dragonfly, bu habere bilseniz ne çok mutlu oldum:) Sizi tebrik ederim. Nasıl özen ve sevgiyle büyüttünüz ki o çeliği, kısa bir zamanda size çiçekleriyle teşekkür ediyor.

Sayın mutama, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sorularınıza dilimin döndüğü aklımın erdiğince cevap vermeye çalıştım. Burada paylaştıklarımızın en güzeli tecrübelerimiz diye düşünüyorum. Bu anlamda her zaman aklınıza takılanı sorabilirsiniz. Bildiklerim dahilinde yardımcı olmaya devam edeceğim:) Sabır mı? O, bitki delilerinin olmazsa olmazı değil mi:)
Sevgiler...

Sevgili bettyycim, ben de seni tanıdığıma çok memnun oldum. Neşeli, hayat dolu, kıpır kıpır halin hala gözümün önünde:) Sera gezisi dönüşünde beni "yollarda komayıp" yolunu değiştirme nezaketini de unutamam. İnşallah başka toplantılarda buluşmak üzere.
Sevgiler...

selenciğim, çok teşekkür ederim. Gerçekten ben de sık sık bu cümleyi tekrar ediyorum."İyi ki ağaçlar.net'i bulmuşum, iyi ki doğa dostları ile yolum kesişmiş"diye. Toplantılarımıza verdiğin tüm emeklerin ve gülen yüzün için teşekkürler. Tekrar görüşmek dileğiyle.

yaprak 92 05-05-2011 17:09

Sevgili huzunperest sizi bir kaç toplantıda hep elinde fotoğraf makinası ve gülümseyen bir yüzle hatırlıyorum.Şimdi yazınızı okudum ve daha fazla bilgi sahibi oldum.sizi tanımak güzel,inşallah tüm isteklerinize kavuşursunuz.en kısa zamanda ney dinleyeceğimizi ümit ederek mutluluklar diliyorum.

Hakkı Şen 05-05-2011 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 761689)
Ben sizin kullanıcı adınzı hep Huzurperest diye okuyorum.:))

Ben de şimdi farkettim ki aynı şekilde okuyormuşum:)

Sayın huzunperest, tüm yazdıklarınızı satır satır okudum. Öyle güzel bir anlatım dili kullanmışsınız ki; sanki bir romanın satırlarını okuyormuşum gibi hissettim.

Herşey gönlünüzce olsun. Saygılar..

Nuri Murvet 05-05-2011 20:15

Merhaba sayın huzunperest

Yaşamınız boyunca dilek ve isteklerinizin gönlünüzce olmasını temenni ediyorum...

OSMAN45 05-05-2011 20:57

Sayın İlknur hanım,

Eminim sizin dedenizden etkilendiğiniz gibi çocuğunuz ve okulunuzdaki öğrenciler sizden etkileneceklerdir. Sanal adınızın aksine gülümseyen, huzurlu kişiliğiniz sizi görüp tanıyan bizleride etkiledi. Elinizdeki fide ve çeliklerle silüetiniz hala gözlerimizin önünde.

Herşey gönlünüzce olsun.

huzunperest 06-05-2011 20:21

Sevgili yaprak92, fotoğraf merakım da yeni sayılır. Güzel anları sabitlemek hoşuma gidiyor. Toplantılarda makinamı elimden düşürmeyişim bundan olsa gerek. Çünkü her anı kaçırılmayacak güzellikte geçiyor. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim:)

Sayın Hakkı Şen, tarif edilen durum bana da bazen olur. Beynimiz daha önceden öğrendiğimiz bir kelimeyi eksik de olsa otomatik olarak tamamlıyor ya da olumsuz bir şeyi olumluyla değiştirebiliyor:) Huzurperest olarak okumanız bundan kaynaklanıyordur.:) İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sayın Nuri Mürvet, sitemizde pozitif enerjisinden ve bilgisinden faydalanma fırsatı bulduğum kişilerden birisisiniz. Bu nedenle kendimi çok şanslı buluyorum. Eh iyi temennilerinizi de aldım. Daha kim tutar beni:) Çok teşekkür ederim. Saygılar.

Sayın OSMAN45, size katılıyorum, zira çocuklara doğa sevgisi aşılamanın bir ağaç dikmek kadar kutsal olduğunu ve geleceğe yapılan en güzel yatırım olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu yolda başarı sağlayabiliriz. Sizlerle tanışmış olmaktan mutluyum. Çok teşekkürler. Sevgiyle kalın.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024