agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   İçimizden Biri (http://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/)
-   -   ciceksever70 (http://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/16154.htm)

malina 15-06-2009 19:50

ciceksever70
 
Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Internette bitkilerle ilgili siteleri arastirirken tesadüfen, Agaclar.net’i buldum. O gün bu gündür de vazgecemiyorum. Her sabah kahvemi icerken ve gün icinde bir kac kez siteyi ziyaret ediyorum ve keyifle okuyorum.

Burada neler öğrendiniz?

Agaclar.net’den bircok faydali bilgi edindim. Tüm üyeler o kadar cömertce bilgi paylasiminda bulunuyorlar ki bunu bu güne kadar katildigim ya da okudugum hic bir forumda görmedim. Site adeta bir okul gibi diyebilirim. Siteyle tanismam tam da evimize yeni tasindigimiz zamanlara denk geldiginden benim icin cok yararli oldu. Bu firsatla herkese tek tek tesekkür etmek isterim.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Sitedeki bircok profesyonel bilgilere sahip üyelerin yaninda ben kendimi hala acemi buluyorum. Bir cok seyi deneye yanila ögrenmeye calisiyorum. Ama mesajlari okurken sorulan soruyla ilgili bilgim varsa ve daha önce deneyip basarili ya da basarisiz olduysam, elimden geldigi kadar yanitlamaya calisiyorum. Umarim bilgilerinden bu kadar yararlandigim dostlara benim de ufacik bir yardimim oluyordur.

Sizi tanıyalım

38 yasindayim. Evliyim, iki oglum var. Biri 9 biri 2,5 yasinda. Su anda calismiyorum ancak zaman zaman kendimi gelistirmek icin kurslara katiliyorum. Daha önce muhabirlik ve amatör yazarlik yaptim.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Aaah, aaah. Bu konu evimizde zaman zaman sikayetlere yol acmakta. Bahceyi benim kadar sevmesine ragmen esim ve büyük oglum onlari ihmal ettigimi, kendimi bitkilerime kaptirdigimi söylüyorlar. Ben bi hava alip geliim diyorum, evdekiler hemen “eyvah kimbilir kac saat bahcede kalicak yine” diyolar.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Agaclar net gercekten insanlari bilgilendiren ve üyelerin dayanisma icinde olduklari bir site. Zaman zaman mesajlasmalar biraz özele kacip sohbet havasina dönüyor, konu icinde kaybolabiliyorsun ama neyse ki Sayin Malina var hemen uyariveriyor. Ben siteyi böyle cok seviyorum dostlarla bir arada hissediyorum hemen her derdime care bulabiliyorum. Daha ne olsun?

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Bilgilenmek amacli olan forumlarda bazen “tesekkür ederim” türü mesajlar konuyu cok dagitabiliyor. Cevap bekledigin bir konuya yeni mesaj geldigini görüyorsun heyecanla acinca sadece tesekkür mesajiyla karsilasmak bazen hayal kirikligi yaratabiliyor. Bu amacla acilmis forumlar var sohbetler orada yapilabilir. Ben de zaman zaman forumun sohbet bölümlerine girmeye calisiyorum. Bunun disinda herkes o kadar samimi ve yardimsever ki elestirecek bir yön bulamiyorum.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bahceyle, bitkilerle ilgilenmek bir terapi diye düsünüyorum. Amatörce yetistirdigim birkac sebzeyi marketten de alabilirim ama kendi yetistirdiklerimi yemenin tadi hic bir seyde yok. Bitki dünyasi bizlere iyi gelmeseydi bu kadar yorgunluk, bu kadar emek cekilmez olurdu herhalde. Eskiden en sevdigim cicek güldü ancak bitkileri tanidikca her gün yeni bir bitki kesfediyorum. O kadar cok sevdigim bitki var ki saymakla bitmez. Bu konuda cok arsizim, her begendigim bitki bende de olsun istiyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Gecen yil bahcemize bir köstebek dadandi. Özenle hazirladigim bir sürü bitki ektigim bahcenin bir bölümünü delik desik etti. O kadar üzüldüm ki emegimin bosa gitmesine rüyalarima bile giriyordu bahcenin o hali. Bir gün delikleri incelerken bir baktim tümseklerden biri hareket ediyor, zaten dis biliyorum köstebege elimdeki kürekle pat diye tümsegin üstüne vurdum, tutturamadim tabii. Sonra da oturup bu bahce beni ne hallere düsürdü diye kendi kendime güldüm.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Forumda yeni yeni bitkileri tanidikca, insanlarin en ufak tohumu yetistirmede gösterdikleri caba ve sevgiyi gördükce dogru yolda oldugumu anladim. Ciceklere, bitkilere olan sevgim daha da cogaldi. Paylastikca bilgi sahibi oldum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Maalesef yurtdisinda yasadigim icin katilamiyorum. Ancak forumdan takip edebiliyorum.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Arada bir burada yayinlanan bahce dergilerini satin aliyorum, onun disinda internetteki yabanci kaynaklari okuyorum bitkilerle ilgili. Aradiklarimi genelde bulabildigim icin olsa gerek henüz kitap okumadim.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Burada doga ve cevre bilinci oldukca yerlesmis durumda. Insanlar yesili koruyor ve cogaltmaya da calisiyorlar. Evinde bahcesi olmayan bahce kiralayip orada bir seyler ekip biciyor. Bunun disinda sitedeki arkadaslarin da dogaya severek ve bilincli yaklastiklarini görüyor ve böyle bir toplulugun icinde olmaktan mutluluk duyuyorum.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Su anda baska bir foruma üye degilim. Gecmiste üye oldugum cesitli konularda bir kac forum vardi ancak ne yalan söyleyeyim aradigimi bulamadim. Agaclar net´i diger forumlardan ayiran bence insanlarla paylasim icinde olmak, ayni duygulari paylasmak ve samimi ortam.Bu kadar yardimsever ve paylasimci insanin bir araya gelmesi bazen beni cok sasirtiyor. Karsilik beklemeden paylasmak günümüzde cok görülen bir sey degil.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Ne yazik ki almadim. Ancak ilerde cocuklarim biraz büyüyüp zamanim artinca bahcivanlik ve bagcilik kurslarina gitmeyi düsünüyorum.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Aramizda kalsin oldukca büyük bir zamani. Gün icinde buldugum her boslukta foruma girmek icin bir firsat yaratiyorum. Cocuklarim ve günlük kosusturmamdan daha fazla vakit kalsa daha da cok sevinirdim cünkü her seferinde okuyacak ilginc bir konu, gezinecek degisik bir bahce buluyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

En basta cocuklarim geliyor tabii, onlarla ilgilenmek, zaman gecirmek cok keyifli. Bunun disinda okumayi ve amatörce yazilar, kücük hikayeler yazmayi cok seviyorum.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Ne yazik ki yurtdisinda oldugumdan dolayi katilamadim. Elimde o kadar cok celik oluyor ki, burada herkesin bahcesi oldugu icin ihtiyac olmuyor. Ihtiyacim oldugu kadarini degerlendiriyorum digerlerini de kücük saksilara tutturup bir yerlere giderken hediye götürüyorum.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?


Hic bir arkadasa haksizlik etmek istemem. Bir cok kisinin yardimini gördüm bu güne kadar. Ama basrol oyuncusu kim derseniz Güler hanimin üstüne kimseyi tanimiyorum. Bir de sevgili Limonun hem bahcesi hem de sebzeler konusundaki bilgileri benim icin cok degerli. Mine Pakkaner´den bahsetmesem olmaz her zaman derdimize care bulmaya calisiyor. Tüm üyelerin ortak noktasi doga sevgisi oldugu icin herkesten olumlu etkileniyorum diyebilirim.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Hayir, üye oldugum bir Sivil Toplum Örgütü yok ancak ileriki zamanlarda cocuklarla ilgili bir seyler yapabilmek isterim. Dünyada yardima ihtiyac duyan o kadar cok cocuk var ki...

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Henüz katilmadim ancak katilanlari da destekliyorum. Evet katilmak gerekir, bazi kisilerin bir seyleri degistirmeye ya da ses getirmeye gücü varsa yapmali diye düsünüyorum.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Avusturya´da ve Alman kanallarinda bir cok bahce programi, doga ve hayvanlarla ilgili belgeseller ve bilgi verici programlar mevcut. Belgeseller bazen oldukca ilginc olabiliyor.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hobi bahceleri burda da oldukca sik karsilastigim yerler. Bahcesi olmayan insanlar icin cok güzel bir firsat. Insanlar burada hobi bahcelerine cardaklar yapip, masa sandalye koyuyor ve yaz boyunca hosca vakit geciriyorlar. Apartmanda dört duvar arasina kapanmaktan cok daha iyi bence.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç:Rhododendron
çiçek:Gül
kitap: Beyazates Adasi (Murat Erman)
şarkı: Huysuz ve tatli kadin
müzik grubu/müzik sanatçısı:Sezen Aksu
ressam:Paul Gauguin
şair: siir hic okumam)
film: Rahmetli Kemal Sunal´in tüm filmleri
web sitesi:Agaclar net

selenn 15-06-2009 20:35

İçten yazınızla sizi tanıdığıma çok memnun oldum sevgili ciceksever70. Oğullarınız,eşiniz ve bitkilerinizle mutlu olmanızı dilerim.

jineop 15-06-2009 22:34

Sevgili ciceksever70 ,

Dobra ,dobra yazınıza bayıldım ama teşekkür etmek ve edilmek güzel bir olgu. Yine de bundan sonra abartıya kaçmamaya çalışacaım.Uzak diyarlar da az da olsa kendinizi buralar da gibi hissettirebiliyorsak ne mutlu bize. İçten yazınıza gönülden teşekkürler. Hep mutlu olun. Sevgiler.

berduray 15-06-2009 22:36

Sıcak sohbetinizle, çalışkanlığınızla alkışı hakediyorsunuz, iyi ki aramızdasınız.

ciceksever70 16-06-2009 06:55

Iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim. Haklisiniz sevgili Jineop tesekkür etmek de edilmek de cok güzel. O cümle biraz eksik kalmis ben de dün okurken farkettim. Aslinda tesekkür ederim cümlesini örnek olarak vermek istemistim. Yanlis bir örnek olmus buradan düzeltmek istiyorum cünkü ben de sorularimin cevaplarini verip bana yardimci olan insanlara gönülden tesekkür ediyorum. Ama sanirim okuyanlar ne demek istedigimi anlamislardir.

Sadece bilgi vermek amacli bölümlerde o bitkiyle ilgili bilgiler agirlikta olsa, sohbet kismini kendi bahcelerimizi anlattigimiz özel bölümlerde ya da sohbet kahvelerimizde halletsek de arayan neyi nerede bulacagini bilse demek istemistim. Yoksa övgü almak ya da insanlarla güzel bir kac güzel söz alisverisi yapmak istemiyorsak kendi bahce bölümlerimizi acmanin bir anlami yok degil mi? Eger cümle yanlis anlasildiysa tüm arkadaslardan özür diliyorum. Asla sitedeki ictenligi elestirmek istemem. Bizi buraya ceken nedenlerden biri de bu dostluk havasi.

limon 16-06-2009 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 446072)
esim ve büyük oglum onlari ihmal ettigimi, kendimi bitkilerime kaptirdigimi söylüyorlar. Ben bi hava alip geliim diyorum, evdekiler hemen “eyvah kimbilir kac saat bahcede kalicak yine” diyolar.

Bizimkiler de aynısını söylüyorlardı, artık alıştılar, bir gün bahçeyle ilgilenmesem "Hayırdır, artık bahçeni terk ettin" diyorlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 446072)
Bir gün delikleri incelerken bir baktim tümseklerden biri hareket ediyor, zaten dis biliyorum köstebege elimdeki kürekle pat diye tümsegin üstüne vurdum, tutturamadim tabii. Sonra da oturup bu bahce beni ne hallere düsürdü diye kendi kendime güldüm.

Bu kadar tesadüf olamaz. Çok benzerini bu sabah Danaburnu avlarken yaşadım :) Ben hedefi tutturdum ama ;)

Sizi tanımaktan çok mutluyum. Huzurlu evinizde, sağlıklı, keyifli yıllar dilerim.

Güler 16-06-2009 13:58

Sevgili ciceksever, önce teşekkür etmek istiyorum, beni kırmadığınız için.
Sizi daha yakından tanımanın ne kadar güzel olacağı düşüncesinde de çok haklıymışım değil mi?
Sevgili arkadaşım, yazını zevkle okudum, o kadar samimisin ki. En kısa zamanda da tanışmayı arzu ediyorum.
İnşallah ilk fırsatta bahçıvanlık ve bağcılık kursuna gidersin de öğrendiklerini bizlere de anlatırsın.
Güzel evinde, sevdiklerinle beraber sağlıklı ve mutlu günler geçirmeni diler, bol çiçekli, yemyeşil dünya dilerim senin için.

ciceksever70 16-06-2009 16:04

Sevgili Limon ve Güler hanim sitede iki örnek aldigim insanin mesajlarinin arka arkaya gelmesi beni cok mutlu etti. Güler hanim dogruyu söylemem gerekirse mesajinizi ilk aldigimda oldukca tereddüt ettim yazip yazmamakta. Beni sevindirmediginden degil ama daha bahce isinde o kadar yeniyim ki acaba bu bölüme yazmam ukalalik mi olur dedim. Sorulari cekine cekine yanitladim. Ama buradaki dostlarin güzel tepkileri ve mesajlariyla karsilasinca iyi ki de yazmisim dedim. Bazi seyler paylastikca güzellesiyor. Ben de sizleri tanimayi cok isterim. Bu yil Istanbul´a gelmeyi düsünmüyoruz ama gelecegim zaman mutlaka bir görüsme firsati bulabilmek isterim. Kimbilir belki buralardan istediginiz tohumlar bile vardir... Sevgiler...

Sebahattin Sargın 16-06-2009 16:14

Sevgili Çiçeksever;

Güzel bahçenizde ki çalışmalarınızı büyük bir zevkle takip ediyorum, sizi yakından tanıdığıma sevindim. Sevdiklerinizle beraber bahçenizde uzun ve sağlıklı bir ömür geçirmenizi dilerim...

Sevgiler ;)

zenfree 16-06-2009 21:02

Sevgili çiçeksever seni tandığıma çok memnun oldum. Bahçeni ve bitkilerini keyifle takip ediyorum.:) Sevgiler.

Vildan Sönmez 16-06-2009 22:20

Zevke izlediğimiz bahçenin sahibini tanımak çok güzeldi. Ağaçlar nette sanki, hepimiz komşuyuz, sanki kimse uzaklarda değil.

Sevdiklerinizle sağlıklı uzun bir ömür diliyorum.

uzman16 17-06-2009 10:06

Güzel bahçenizi ve sizi tanımaktan memnun oldum.

Ben balkonumda zamanın nasıl geçtiğini farketmiyorum. Sizinkilerin bahçede geçirdiğiniz zamanla ilgili serzenişlerini çok iyi anlıyorum.

Fiziksel olarak buralardan uzakta olsanız da aslında bize o kadar yakınsınız ki... Sanırım önemli olan bu...

Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın.

bahtiyar02 17-06-2009 10:20

sevgili ciceksever70 Benim düşüncem;içimizdeki tabiyat sevgisi tükendiği an bizlerinde tükeneceği. İçinizdeki bitki sevdasının daha da büyümesi dileğiyle.
sizi tanıdığıma memnun oldum.saygılar

Ülker 17-06-2009 10:59

Sevgili Çiçeksever70, agaclar.net uzakları yakın etti.
Hepimiz biribirimizin bahçesini ve balkonunu ziyaret edip sohbetler edebiliyoruz.
Sizi tanımış olmaktan çok mutluyum, bahçenizi keyifle dolaşıyorum.
Ailenizle ve bitkilerinizle mutlu bir hayat dilerim.

Koyu yeşil 17-06-2009 14:08

Sevgili Çiçeksever70, içten yazınızı keyifle okudum. Bahçenizi ve çalışmalarınızı da zevkle takip ediyorum. Ailenizle beraber bol çiçekli günler dilerim.

ciceksever70 17-06-2009 21:24

Tüm dostlara cok tesekkür ediyorum güzel sözleri icin... Bu yazi her gün bir mutluluk kaynagi oluyor bana. Gün sonunda bir bakiyorum bir sürü mesaj gelmis benim gibi acemi bir bahcivana bile iltifat edecek kadar güzel insanlar var diyorum. Ben de iyi ki sizleri tanimisim, iyi ki burdayim. Aslinda hic de uzaginizda degilim, sanal dünya tüm insanlari ayni noktada bulusturabiliyor.

Adalet Yağcı 17-06-2009 22:05

Sevgili Çiçeksever70, harika bahçenin güzel sahibesi, bu başlıkta sizi daha yakından tanımaktan çok mutlu oldum.
Tüm arkadaşlarım gibi ben de, sizin samimiyetle yanıtladığınız soruların cevaplarını okumaktan büyük keyif aldım.
Ancak bu kadar içten olunabilir, iyi ki buradasınız, hep burada kalmanız dileği ile.

Lilium 29-06-2009 11:10

Sevgili ciceksever70;

Yazınızdan doğal, içten, samimi, alçak gönüllü,sempatik, şevkatli bir anne olduğunuzu anladım. Sizleri bitki delilerine aday adayı olarak görüyorum.
Yakında elinde elfeneri ile gece sümüklü böcek toplamaya çıkarsan çocuklardan bile tescili yersin, tamam annem iyice bitki delisi oldu diye.

Sizleri tanıdığıma mutlu oldum, çoçuklarınız ve eşinizle mutlu bir hayat geçirmenizi dilerim, sevgilerimle...

bahtiyar02 10-08-2009 13:47

Sevgili ciceksever70 bende bahçenizi takip edenlerdenim.Gerçektende bahçeniz çok güzel.Balkonlarıma girdiğimde aynı sizin gibi zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorum. Sizinde başınızda çocuklara zaman ayırmayı bırakın gün oluyor ki insanın aklına hiç birşey gelmiyor o anda ayrı dünyalara dalıyor insan.
Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle.sizi tanıdığıma çok sevindim.Saygılar.

ciceksever70 13-08-2009 15:11

Uzun zamandir bu bölüme bakmamistim yeni mesajlari simdi farkettim. Herkese tekrar tekrar tesekkür ediyorum benim gibi acemi bir bahcivana calisma sevki veriyorsunuz. Iyi ki varsiniz, iyi ki agaclar net var...

Sevgi Durul 04-08-2010 09:36

Ben de bu bölümde sizin tanıtımınız olduğunu biraz önce farkettim. Güzel bahçenizden ve mesajlarınızdan sizi tanımıştım, ama ayrıntılı tanımaktan memnun oldum.

Size, eşiniz ve evlatlarınızla birlikte, sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyorum.

ciceksever70 04-08-2010 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 679764)
Ben de bu bölümde sizin tanıtımınız olduğunu biraz önce farkettim. Güzel bahçenizden ve mesajlarınızdan sizi tanımıştım, ama ayrıntılı tanımaktan memnun oldum.

Size, eşiniz ve evlatlarınızla birlikte, sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyorum.

Güzel dilekleriniz icin tesekkür ederim sevgili SDurul. Kücük dünyamizda kimseye zarar vermeden yasamaya calisiyoruz. Bahceyle, toprakla ugrasmak insana sabir, hosgörü ve azla yetinebilmek gibi meziyetler kazandiriyor. Buradaki bircok dogaseverle ortak yönlerimin cok olduguna inaniyorum. Allahin bize verdigi hediyeye hizmet edip iyi bakmakla tesekkür ediyoruz. Sevgiyle kalin.

dalya35 29-01-2013 17:12

Sevgili ciceksever70, güzel anlatımınızla sizi daha yakından tanıdım ve mutlu oldum sevgilerimle:p

Orhan Özbilgiç 29-01-2013 18:56

Ağaçlar.net, büyük bir şehir gibi. Hergün kapsamı dahada genişliyor. Bildiğiniz ve kullandığınız bir başlığı, bir süre kullanmadıysanız bir daha dikkatinizi çekmiyor.

İşte bu nedenle, siz ve sizin gibi değerli dostlarımın tanıtım yazılarını, farkedememişim. Özür dilerim.
Oysa siz bu sitede ciddi sayılabilecek bir kaynaksınız. Örneğin ben, Deutzia bitkisi ile sizin bahçenizde tanıştım.
Düzgün aile yaşamınızlada gençlere örnek oluyorsunuz. Sağolun, varolun. Herşey gönlünüzce olsun.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024