agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-03-2008, 14:20   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
saydemir

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Ağaçlar.net’le tanışmam, etobur bitkilerle ilgili internette araştırma yaparken oldu. Araştırmalarım sonunda türkçe kaynaklar içerisinde etobur bitkiler hakkında bulabileceğim en kapsamlı sitenin burası olduğunu anladım. Ve siteyi bu şekilde takip etmeye başladım. İlk başlarda siteye üye olmadan takip ediyordum. Daha sonra sitedeki diğer konu başlıkları da ilgimi çekmeye başladı. Etobur bitkilerle başlayan ağaçlar.net maceram artık benim için bir vazgeçilmez oldu.

Burada neler öğrendiniz?

Bu sitede öğrendiğim şeylerden en önemlisi bir bitkiye en iyi şekilde bakabilmek için onun doğal ortamına en yakın ortamı oluşturmalıyız. Bu da bitkiyi biraz tanımaktan geçiyor. Farklı türlerdeki bitki türlerinin bakım istekleri de birbirinden farklı. Mesela benim ilgi alanımdaki etobur bitkilerin yetişme ortamları diğer pek çok evde baktığımız bitkilerden daha farklı. Genellikle bataklıklarda ve besin yönünden fakir topraklarda yetişiyorlar. Bu yüzden bu böyle bir beslenme şeklini seçmişler. O yüzden bu bitkilere bakabilmek için onların bu isteklerini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Ben bu siteye girmeden önce evimde baktığım hiçbir bitki yoktu. Aynı zamanda bakım yönünden de fazla tecrübem olmadığı için sadece izlemekle ve konuları takip etmekle yetindim. Konu başlıklarının nerdeyse çoğunu baştan sona okudum. Yaklaşık bir yıldır bu siteyi takip ediyorum. Bu sürede sürekli bilgimi arttırmaya ve baktığım bitkiler hakkında tecrübe kazanmaya çalıştım. Bundan sonra bende tecrübe ve bilgilerimi bu platformda yeri geldiğince paylaşmaya anlatmaya çalışacağım.

Sizi tanıyalım

Ben 1981 Balıkesir doğumluyum. İstanbul ümraniye’de fen bilgisi öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Ağustos ayında askerlik görevim için Van’a gittim. Şu anda da Van’da asker öğretmen olarak görev yapıyorum. Bitkilerle ve hayvanlarla olan ilgim çocukluğumdan beri var. Bu mesleği de biyolojiyi çok sevdiğimden seçtim sanırım. Pek çok hayvan ve bitki baktım büyüttüm. Şu anda baktığım bir hayvan yok. Ama ilerde evimde bir akvaryum olmasını çok istiyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Şu anda askerliğim sebebiyle baktığım bitki yok. Ama daha önce bakmakta olduğum etobur bitkilerim, bahçeye ektiğim soğanlı bitkilerim, balkonumda kaktüs ve sukkulentlerim vardı. Her gün onlarla en az yarım saat ilgilenmeye çalışırım. Bir o kadar zamanımı da onlar hakkında internetten veya kitaplardan bilgi toplamakla geçiriyorum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

İçerik olarak, işlenen konular olarak bulunmaz bir kaynak. Zaten bir ihtiyaç ortaya çıktığında da en kısa sürede sitede yerini buluyor. Sitenin bence en güzel taraflarından birisi de sürekli kendini yenileyen güncel yapısı zaten.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Herkesin en çok şikâyetçi olduğu ve benimde en çok rastladığım sanırım yeni gelen üyelerin içeriği, daha önce yazılmış yazıları okumadan, site içinde araştırma yapmadan merak ettikleri konularla ilgili soru sormaları. Site de sorulan pek çok soru daha önceden cevaplanmış olabiliyor. Kesinlikle ilk olarak, hakkında merak ettikleri konuyu çok iyi araştırsınlar site içerisinde. Büyük ihtimalle sorularına yanıt bulacaklardır.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bitkilerle ilgilenmek benim bütün yorgunluğumu alıyor. Onlarla ilgilenirken rahatlıyorum. Gün içerisinde sıkıntılarımı bitkilerle birlikteyken unutuyorum. Öğrencilerime de bu sevgiyi aşılamaya gayret ediyorum. Çevremde yeşili ve doğayı seven koruyan insanları görmek beni mutlu ediyor. Benim en çok ilgimi çekenler türler etobur bitkiler, orkideler, soğanlı bitkiler, kaktüs ve sukkulentler. Ama pek çok egzotik ve tropik bitkide ilgimi çekiyor.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Küçükken arkadaşlarla yakınındaki kırlara gezmek için gittiğimizde benim en çok ilgimi çeken şeylerden birisi buralarda gördüğüm bitkilerdi. O bitkilerin pek çoğunun Türkiye ender bulunan nesli tükenme tehlikesindeki türler olduğunu bu site sayesinde öğrendim. Geçen haziranda tekrar çocukken gezdiğim ve o çiçekleri gördüğüm yerlere gittim. Ama artık bir zamanlar pek çok bitkinin bulunduğu o yerler şu anda tamamen binalarla kaplanmıştı. Tabiî ki bitkilerden ise eser yoktu. Bu beni hem üzdü hem de düşündürdü.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Foruma girmeden önce evimde hiç bitki yoktu. Seviyordum tabiî ki de ama yine de beslemekten bekli de çekiniyordum, bakamayacağım kaygısıyla. Bu forumu takip ettikten ve bakabileceğime kendimi inandırdıktan sonra ilk bir etobur bitkimi aldım. Sonra başka bir tür daha aldım. Daha sonra farklı bir tür. Şimdi ise kaç bitkim olduğunu bilmiyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Hayır, katılmadım. Forumdan takip ettiğim kadarıyla çok sıcak bir ortam oluyor bu toplantılarda. Görmeden bilgi paylaşımı yaptığınız kişilerle yüzyüze konuşmak ve o şekilde bilgilerin paylaşımı çok daha kalıcı olacaktır kesin.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Etobur bitkilerle ilgili yazılmış türkçe bir kitap şu anda yok. Sadece bazı biyoloji kitaplarında geçen kısa yazılar veya bazı dergilerdeki kısa makaleler dışında. Fakat farklı dillerde yazılmış pek çok kaynak var. Bunlardan birkaçı;

1) Peter D’amato- Savage Garden,

2) Adrian Slack- Carnivorous Plants,

3) Barry Rice- Growing Carnivorous Plants sayılabilir.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Hayrettin Karaca.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Kaktussergisi.com, kaktusrehberi.com üye olduğum kaktüsler ile ilgili çok güzel türkçe siteler. Ama üye olmayıpta takip ettiğim yabancı etobur bitki siteleri var. (Mesela Cpukforum.com) Ağaçlar.net bu sitelerden daha kapsamlı bir site. Aradığım pek çok farklı bitki türü ile ilgili muhakkak bir şey bulabiliyorum. Bakımları ile ilgili sorularıma yanıtlar bulabiliyorum. Bu da siteyi diğerlerinden daha farklı bir yere koyuyor.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Mesleğim itibariyle biyoloji alanında bitkilerle alakalı temel bilgileri aldım. Ama bu bilgiler bitki bakımı ile değildi tabiî ki de. Ama bu konularda kendimi geliştirmeyi isterim tabi.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

İnternetteki zamanımın çoğu ağaçlar.nette geçiyor. Hergün takip etmeye çalışıyorum. Bazen günde birkaç kez girip baktığım bile oluyor.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Bilgisayarla uğraşırım genelde. Tarihi mekanları gezmeyi veya doğa gezilerini severim.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Selluka tohum paylaşımına katılmıştım. Tohumlarımdan üçünü çimlendirmeyi başardım. Sonra praecox tohumu. Çok güzel organizasyonlardı. Herkesin her bitkiye ulaşması mümkün olmayabiliyor. Bu organizasyonlarla hem üyeler arası bağlar güçleniyor, hemde bitkinin çoğalması ve yayılması sağlanıyor.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Forumda beni olumlu yönde etkileyen üyemiz, etobur bitkilerle tanışmamı sağlayan ve sevdiren sayın praecox oldu. Özellikle etoburlar ve orkideler konusundaki bilgilerinden ve tecrübelerinden pek çok şey öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum. Tabi aynı sorulara bıkmadan usanmadan verdiği cevaplarda sabrına hayran bıraktırıyor insanı.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Tv ve radyoda bitkiler ve doğa hakkındaki programlar tabiîki de çok yetersiz. Bitkilerin ve hayvanların pek reyting kaygısı olmadığı için bu programlar pek kalıcı olmuyor ekranda. Tabi belgesel kanalları var. İsteyen o kanalları izleyebilir. Diğer kanallarda da böyle yayınların yapılması benim gibi doğa meraklılarını çok sevindirirdi doğrusu.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hobi bahçeleri sitedeki yazılan teorik bilgilerin uygulama alanları. Bizler gibi bitkilerle uğraşmaktan hoşlanan ama konusunda acemi olan insanlar içinde örnek çalışmaların yapıldığı alanlar.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz; ağaç, çiçek, kitap, şarkı, müzik grubu/müzik sanatçısı, ressam, şair, film, web sitesi.

En sevdiğiniz ağaç : Manolya
Çiçek : Orkide
Kitap : Dan Brown / Melekler ve Şeytanlar
Şarkı : MFÖ/ Sarı Laleler
müzik grubu/müzik sanatçısı: Candan Erçetin
ressam : Osman Hamdi Bey
şair : Can Dündar
film : Gladiator
web sitesi : tabiî ki ağaçlar.net

Bu siteyle tanışmaktan ve sitenin bir takipçisi olmaktan çok mutluyum. Umarım uzun süre bu güzel ortam devam eder. Ve devam ettiği müddetçe ben burada olmaya çalışacağım.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2008, 17:56   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sizi tanımak, güzeldi. İnşallah biran evvel vatani görevinizi tamamlar ve dönersiniz. Bitkileriniz de sizi özlemişlerdir.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2008, 13:10   #3
Ağaç Dostu
 
fatmadundar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 567
Galeri: 82
Sn Saydemir sizi tanıdığımıza da sevindik. Demek sılada sizi bekleyen çiçekleriniz de var. Vatani görevinizi hayırlısıyla tamamlayıp sevdiklerinize ve çiçeklerinize kavuşmanız dileğiyle.

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 11:43   #4
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Çok teşekkür ederim sayın guler ve fatmadundar. Bende dört gözle bekliyorum hem sevdiklerime, hem bitkilerime kavuşmayı. Burası da çok güzel bir yer ama sevdiklerinden uzak olmak insanı üzüyor tabii.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 12:06   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Allah sağlık versin, zaman su gibi akıp geçiyor, biz de sizi bekliyoruz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 17:11   #6
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Hayırlı Teskereler.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 21:20   #7
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Saydemir sizi daha yakından tanımak çok güzel. Bu mesajı yazmaya yetiştirmeden site taşınmaya girmişti ancak şimdi yazabildim.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 11:43   #8
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Saydemir sizi daha yakından tanımak çok güzel. Bu mesajı yazmaya yetiştirmeden site taşınmaya girmişti ancak şimdi yazabildim.
Sizler buradaki diğer dostları da tanımakta çok hoştu. Çok teşekkürler. Bizim buradaki köyde de internet yoktu geçen hafta ulaşamadım siteye. Açıldığında da site bakıma girmişti sanırım, yine ulaşamadım. Neyse sonunda kavuştuk gene sitemize..

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2008, 11:44   #9
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Hayırlı Teskereler.
Sağolun...

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2008, 16:00   #10
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sizi daha yakından tanımış olduk. Dilerim kısa süre de askerliğiniz biter ve sevdiklerinize ve bitkilerinize kavuşursunuz. Ancak eminim şu anda bulunduğunuz yerde de (Van değil mi) sevenleriniz vardır. Hatta çok ulvi bir mesleği yapıyorsunuz ne mutlu size. İşte ben den de size küçük bir hediye Can Dündar'ın İyi Düşünün şiiri:

Bu yılınızı iyi geçirdiniz mi?
Sağlıklı olduğunuz için hiç sevindiniz mi?
Bu yıl hiç gün ışığı ile uyandınız mı?
Kaç kez güneşin doğuşunu izlediniz?
Bir neden yokken kaç kişiye hediye aldınız?
Kaç sabah yolda bir kediyi okşadınız?
Bu yıl yeni doğmuş bir bebek parmağınızı sıkıca tuttu mu hiç?
Ve siz onu hiç kokladınız mı?
Yaz gecelerinde ne çok yıldız olduğuna hiç şaşırdınız mı?
Kendinize bu yıl kaç oyuncak aldınız?
Kaç kez gözlerinizden yaş gelinceye kadar güldünüz?
Yaşlı bir ağaca sarıldınız mı bu yıl?
Çimlere uzandığınız oldu mu?
Çocukluğunuzdan kalan bir şarkıyı söylediniz mi hiç?
Hiç suda taş kaydırdınız mı bu yıl?
Kaç kez kuşlara yem attınız?
Bir çiçeği dalındayken kokladınız mı?
Bu yıl kaç kez gökkuşağı gördünüz?
Ya da hediye alan bir çocuğun gözlerindeki ışığı?
Kaç kez mektup aldınız bu yıl?
Eski bir dostunuzu aradınız mı hiç?
Kimseyle barıştınız mı bu yıl?
Aslında mutlu olduğunuzu kaç kez farkettiniz bu yıl?
İyi bir yılın, bunlar gibi birçok "küçük şeye"e
bağlı olduğunu hiç düşündünüz mü bu yıl?
Yayılın çimenlerin üzerine Acele edin.
Er veya geç Çimenler yayılacak üzerinize

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2008, 20:58   #11
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Hediyeniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim m.sema. Mesajınızı yeni gördüm.
Evet Van'da bir köyde görev yapıyorum şu anda ve burası İstanbul'da görev yapmaktan çok daha farklı. Burada geçirdiğim günleri ****** hiç unutamayacağım.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 11:52   #12
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Sn. Saydemir, sizi tanımak güzel.
Hayırlı tezkereler.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2008, 15:13   #13
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Sn. Saydemir, sizi tanımak güzel.
Hayırlı tezkereler.
Teşekkürler. Az bir süre daha kaldı.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2008, 01:19   #14
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Saydemir, sizi tanımak güzel, umarım kısa sürede aramızda görürüz tekrar. Etobur başlıkları pek yalnız kaldı yokluğunuzda.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2008, 11:00   #15
Ağaç Dostu
 
şükran ünal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 432
Galeri: 8
Sevgili Saydemir, doğayı seven ve çok değerli ve kutsal bir meslek sahibi birisini tanımak çok güzeldi Ben fen bilgisinden kimyayı hiç sevememiştim kopya çekerken yakalanıp 1 almıştım ama bütünlemede yine kopya çekerek 10 alınca hocamız, ''evladım bak çalışınca nasıl başarılı olunuyormuş aferin sana'' demişti. Şimdi ****** utanıyorum. Seni her zaman aramızda görmek isteriz sevgiler.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2008, 11:12   #16
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Saydemir, sizi tanımak güzel, umarım kısa sürede aramızda görürüz tekrar. Etobur başlıkları pek yalnız kaldı yokluğunuzda.
Çok şükür bitirdim sonunda. Çok teşekürler.
Ben askerde de olsam, asker öğretmen olarak yaptığım için normal bir askerden daha rahattım ve çok sık olmasa da hem etoburlar başlığını hemde forumdaki diğer başlıkları takip etmeye çalıştım elimden geldiğince. Uzaklıktan dolayı sıkıldığım anlarda en büyük mutluluklardan birisi de bu sitede bulunmaktı.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2008, 11:14   #17
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şükran ünal Mesajı Göster
Sevgili Saydemir, doğayı seven ve çok değerli ve kutsal bir meslek sahibi birisini tanımak çok güzeldi Ben fen bilgisinden kimyayı hiç sevememiştim kopya çekerken yakalanıp 1 almıştım ama bütünlemede yine kopya çekerek 10 alınca hocamız, ''evladım bak çalışınca nasıl başarılı olunuyormuş aferin sana'' demişti. Şimdi ****** utanıyorum. Seni her zaman aramızda görmek isteriz sevgiler.
Elimden geldiğince ve dilim döndüğünce bu doğa aşkını hem kendim devam ettiricem hemde sizin gibi "yaramaz" öğrencilerime anlatmaya çalışıcam.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2008, 16:16   #18
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Alıntı:
Praecox yüzünden(!) şimdi üç adet orkidem var, sonlarını merak ediyorum.
Alıntı:
Forumda beni olumlu yönde etkileyen üyemiz, etobur bitkilerle tanışmamı sağlayan ve sevdiren sayın praecox oldu. Özellikle etoburlar ve orkideler konusundaki bilgilerinden ve tecrübelerinden pek çok şey öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum. Tabi aynı sorulara bıkmadan usanmadan verdiği cevaplarda sabrına hayran bıraktırıyor insanı.
Alıntı:
Sonra praecox tohumu. Çok güzel organizasyonlardı. Herkesin her bitkiye ulaşması mümkün olmayabiliyor.
Anlaşılak bir iki kişi de olsa praecox'a rağmen bu bitkilere ilgi gösteriyor.
Bir iki kişi de olsa iyi yönde etkilerim olduğunu okumak bilmek beni de sevindiriyor açıkçası.

Size önünüzdeki yaşamınızda başarılar mutluluk ve sağlık dilerim.
Daha nice praecox'lu, etoburlu orkideli yıllar dilerim.

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2008, 15:43   #19
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Çok teşekkürler sayın praecox

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2008, 07:42   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Merhabalar!

Yukarıdaki yazılanlarla sizi yakından tanıma şansımız oldu. Teskere aldınızsa sivil yaşamınızda başarılar diliyorum. Yok almadınızsa VAN elek dağı ve Toprak kaleye el sallayın ve benden selam söyleyin. Oralar beni tanırlar. Bir zamanlar buralarda bir jandarma kurmay ÇVŞ vardı derlerse sakın şaşırmayın. Kısacası Akdamar adasına gidin ve Vanda paça çorbası için olmazmı benim için.
Kimbilir belki formdaki köşenizde bu Anadolu divanesinede ders dinleyecek bir yer vardır.

Saygıyla kalın.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2008, 17:03   #21
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S Mesajı Göster
Merhabalar!
Yukarıdaki yazılanlarla sizi yakından tanıma şansımız oldu. Teskere aldınızsa sivil yaşamınızda başarılar diliyorum. Yok almadınızsa VAN elek dağı ve Toprak kaleye el sallayın ve benden selam söyleyin. Oralar beni tanırlar. Bir zamanlar buralarda bir jandarma kurmay ÇVŞ vardı derlerse sakın şaşırmayın. Kısacası Akdamar adasına gidin ve Vanda paça çorbası için olmazmı benim için.
Kimbilir belki formdaki köşenizde bu Anadolu divanesinede ders dinleyecek bir yer vardır.
Saygıyla kalın.
Teşekkürler cemal.s, evet teskereyi aldım. Sivildeyim artık.

Malesef elek dağı veya toprak kaleye gitme şansım olmadı. Selamınızı götürmek isterdim. Ama akdamar adasını ve pek çok yerini görme şansım oldu. Gerçekten görülmesi gereken yerler. Bende askerliğim sebebiyle de olsa buraları görmüş oldum.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024