agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2010, 17:50   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
ayhat

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Bonsai araştırmalarım esnasında siteyi tanımış oldum, ilk günler bonsai çalışmalarını büyük bir merakla takip ederken forumda gezmeye başladım, üyelik falan derken kendimi kocaman bir bitki deryasının içinde buldum. Üye olduğum forumlar var tabi ama üye olupta tek takip ettiğim merak ettiğim yer burası.

Burada neler öğrendiniz?

Aslında burayla ilk duygusal bağım kum zambakları sayesinde oldu, kum zambakları adresime gelince öyle şaşırmıştım ki anlatamam. Bu sitede olan insanların ne kadar güvenilir ve saygın olduğunu öğrendim, ve bitki yetiştirmek için cesaretim arttı. Evimde bir sürü denemelerim oldu.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Malesef henüz bir katkım olamadı, ama her an tetikteyim ben de birşey göreyim ben de ileteyim diye çok istiyorum, hep bana hep bana diyenlerdenim ama istemeyerek.

Sizi tanıyalım

1980 Sakarya doğumluyum. Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde lisansımı ve yüksek lisansımı tamamladım, Evliyim ve bir oğlum var henüz 16 aylık. Eşimde inşaat mühendisi ve doğayı çok seviyor. Ben siteyi takip edip ona aktarıyorum. Sakarya'da çelik betonarme proje üzerine büromuz var. Beraber çalışıyoruz.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Ben aslında zamanımı ayırmıyorum yani bitkilerle beraber yaşıyorum yani hani şöyle bir soru olmaz ya "zamanınızın ne kadarını yemek yemeye ayırıyosunuz" gibi yani çiçeklerim hep benimle hep başlarındayım yerlerini sevdiler mi bir hareket var mı, sanırım onlara sorsalar ya şu kadın başımızdan bi çekilsede rahat rahat çiçek açsak diyebilirler.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Sadece dergi sayıları devam etmiyor belki sebebini ben kaçırdım ama devam etmesini isterdim.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Benim üye olarak çok eksiklerim var bu eksiklerle diğer arkadaşlara bir öneri sunmaya utanırım.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Beni çok mutlu ediyor bu kesin. Özellikle bir de gelişip çiçek açtıklarını gördüğümde çok seviniyorum. En çok afrika menekşesini seviyorum evimin konumu itibariyle olsa gerek onlara sevdirdim kendimi.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Bebeğim 6 aylıkken annemle bir serada dolaşıyorduk geçtiğimiz bahar, orada seranın sahibi peşimizde buyrun falan diyerek satış yapmaya çalışıyor, tabi biz önce her çiçeğe bakmak istiyoruz, sonra adamla çiçekler hakkında konuşurken bu da benim sümbülteberim dedim oğluşum için, adam bana bir baktı (artık o bakışlarda ne soru işaretleri var siz anlarsınız) sonra dedi ki "siz sümbülteberi nerden biliyorsunuz?" ohooo dedim daha neler var siz dedim plumeria biliyormusunuz, yoo dedi, başladım çiçek isimlerini saymaya evet hayırla bi güzel sınav yaptım

Burası ne ki agaclar.net sitesinden öğrendim hatta tohumdan yetiştirdim plumeria'yı, daha neler var siz de bir bakın dedim, tamam dedi. Ben kendimi kaybettiğimi çıkınca dediklerimi düşününce anladım.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Foruma katıldıktan sonra eğer birgün kendi evimi yapabilirsem bir kış bahçesinin mutlaka olması gerektiğine karar verdim. Önceden öyle bir arzum yoktu. Forumda gezerken o kadar çok şey yapmak istiyorum ki, eğer bahçem olursa manolya ağacım olsun istiyorum, bir de erguvan o kadar çok istiyorum ki inşallah olur.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Toplantılara katılamıyordum şimdi de minik oğluşumun bana ihtiyacı var, bir süre daha ertelemek zorundayım ama beden olarak buralarda olsam da aklım hep o toplantılarda kalıyor, toplantı resimlerine büyük bir merak ve mutlulukla bakıyorum, yaşananları okuyorum.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Alışveriş merkezlerinde hemen bir bahçe bitki dergisi arıyor gözlerim, söyleyebileceğim akademik kitaplar yok malesef, fakat internette yaptığım araştırmalarda yararlanılabilecek tek site burası.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Evet. Annem ve eşim. İkiside doğayı çok sevip zarar vermekten kaçınırlar, özellikle eşim zarar veren insanları kırmaktan hiç çekinmez. Annemin çiçeklere olan ilgisi bendeki ilk çiçek sevgisinin tohumlarını atmış olsa gerek.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Mesleğim olan inşaat mühendisliği ile ilgili sitelere de üyeliğim var fakat ordaki üyeliğimi sadece takip amaçlı kullanıyorum ama burası farklı sadece üye olmakla kalmayıp birşeyler paylaştığım tek yer burası.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Almadım ama almak isterdim. Ya da seminerler, kurslar olsa katılmak isterdim. Ama buralarda pek öyle şeyler yok malesef. Bu site benim tek eğitim yerim oldu.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Güne başladığımda açıyorum yeni yazıları okuyorum hiç birşey yapamasam da en azından düzenli takip etmeye çalışıyorum, ya meraktan çatlıyorum ya yeni birşey var mı diye.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Bitkilerden başka mesleğimle ilgileniyorum, ama hobi olarak en çok bitkiler beni mutlu ediyor, bir bayan olarak yemek yapmayı severim falan diyemeyeceğim, severek yemek yaparım ama vaktimi mutfak ve evde geçirmek beni mutlu etmiyor, o yüzden daha çok işimle olmak ve tabii ki oğluşumla olmak en büyük hobim. Bir de annemle içilen Türk kahvesi en büyük ilgi alanım, bu arada en severek yaptığım iş Türk kahvesi yapmak, içmekten çok yaparken mutlu oluyorum.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Paylaşan arkadaşlardan edinmek suretiyle katıldım, çok güzel birşey, insanların bu stresli günlerde hiç tanımadıkları kişilere birşeyler göndermesi hediyelerin en güzeli, benim paketlerimin birinden ekstra kaktüs yavruları da çıkmıştı, onlara da gözüm gibi bakıyorum hepsinin sağlığı yerinde, bir de dilek hanım bana taa Bodrum'dan melisa alıp göndermişti o anı hiç unutmayacağım. Sadece melisa çeliği istemiştim oysa, ve sevgili dilek öyle güzel bir hediye yollamış ki, bu duyguyu ben de bir arkadaşıma yaşatmak isterim umarım benim de bir gün çelik, tohum paylaşma imkanım olur.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Güler Hanım bana uzun zamandır yoksunuz diye bir özel ileti gönderdiğinde çok mutlu olmuştum, zaten o andan sonra bu siteye iyice bağlandım, bir soru sorduğumda cevap veren tüm arkadaşlar olumlu etkiliyor, çelik paylaşan arkadaşlarda öyle.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Hayır yok malesef ama katılanlara çok saygı duyuyorum, dediğim gibi zaman içerisinde katılmayı destek olmayı düşündüğüm yerler var, tabi güvenilir olmaları gerekiyor, o tarz yerlere gözü kapalı gidemiyorum.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

2008 yılının ağustos sonuydu sanırım Balıkesir-Akçay da bulunduğumuz dönemde kaz dağlarının korunması amaçlı bir yürüyüş ve imza kampanyası düzenlenmişti, ona severek katılmıştım, yine karşılaşsam doğa ile ilgili seve seve katılırım en azından imza atarım.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Yeterli bulmuyorum sadece RTÜK'ten ceza aldıkları zamanlar doğa ve hayvanlarla ilgili programlar yapıyorlar ve çok da izlenecek türden değil, yabancı belgesel veya hobi kanallarıda bizde çıkmıyor, o konuda eksiklik var.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bahçesi olmayanlar için güzel bir uğraş tabii ki, bana çok mantıklı geliyor, ama keşke herkesin hobi bahçesi oturduğu evin, apartmanın bahçesi olsa, yurt dışında bu uygulama daha güzel oraları övmek için söylemiyorum asla, ama biz yapsak herkes kendi kapısının önünü hobi bahçesi yapabilse onlardan daha güzel yaparız.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç:Erguvan
çiçek:Afrika Menekşesi
kitap: Kelebek / Henri Charriere
şarkı: Mavi duvar
müzik grubu/müzik sanatçısı: Candan ERÇETİN
şair: Bedirhan Gökçe

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2010, 18:19   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili ayhat, çok teşekkür ederim beni kırmadığın için. Şimdi seni daha da yakından tanıdım.
Burada başlayan dostluklarımızın daha da ilerlemesini dilerim.
Güzel yuvanda daima mutlu ol, herşey gönlünce olsun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2010, 19:28   #3
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Rica ederim Güler Hanım sizin teşvik ve cesaretlendirmenizle oluştu bu yazı. Bende dostluklarımızın daim olmasından yanayım. Hepimizin mutlu olması dileğiyle...

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 12:06   #4
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sevgili ayhat;

Sizleri biraz daha tanımak ne güzel, yazınızı bir nefeste okudum etkilenmedim desem yalan olur, narin zarif biri olduğunuz belli ağaçlar nete yakışır duyarlı bir kişiliğiniz var, sizleri daha aktif olarak diğer başlıklarda da yazılarınızı görmek okumak, sanırım benim kadar diğer ağaçlar net üyelerincede takip edileceğinizi bilmenizi isterim.
Ailenizle mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeniz dileği ile sevgilerimle.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 12:29   #5
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Teşekkür ederim sevgili Lilium kafede arkadaşlarada söylediğin için çok mutlu oldum, sevgiler

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 13:21   #6
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Merhaba Sayın Ayhat,
Çiçekçi de geçirdiğiniz anlar çok hoşmuş. Öncelikle agaçlar.net'e hoşgeldiniz diyorum. Sümbülbeteriniz nasıl. Adamcağız şaşırmıştır herhalde.
Size, oglunuz(Sümbülbeteriniz) ve sayın eşiniz, anneniz, kum zambaklarınız ve Afrika menekşelerinizle huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum.

Henüz tanışmış sayılmayız. Sadece sizin verdiğiniz bilgilerle sizi biraz tanımış olduk. Dilerim ilerde ortak olduğumuz konular olur.

Saygı ve sevgiler.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 13:41   #7
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Merhaba sevgili ayhat, çok hoş bir anlatım olmuş sevgili liliumunda dediği gibi. Bitkilerinizle ve ailenizle güzel günler geçirmenizi dilerim.

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 13:57   #8
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Merhaba Sayın Ayhat,
Çiçekçi de geçirdiğiniz anlar çok hoşmuş. Öncelikle agaçlar.net'e hoşgeldiniz diyorum. Sümbülbeteriniz nasıl. Adamcağız şaşırmıştır herhalde.
Size, oglunuz(Sümbülbeteriniz) ve sayın eşiniz, anneniz, kum zambaklarınız ve Afrika menekşelerinizle huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum.

Henüz tanışmış sayılmayız. Sadece sizin verdiğiniz bilgilerle sizi biraz tanımış olduk. Dilerim ilerde ortak olduğumuz konular olur.

Saygı ve sevgiler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dudi Mesajı Göster
Merhaba sevgili ayhat, çok hoş bir anlatım olmuş sevgili liliumunda dediği gibi. Bitkilerinizle ve ailenizle güzel günler geçirmenizi dilerim.
Sevgili Dudi ve Cumhur Tonba bende sizlere mutlu günler diliyorum okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, Sevgili Cumhur Sümbülteberim minik oğluşum iyi daha şimdiden cici cici diyerek dışardada olsa canlı bitkilere saldırmaması için elimden geleni yapıyorum, ben cici deyince koparmıyor bir bana bakıyor, kızmadan kızdırmadan öğretmeye çalışıyorum.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 18:39   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Alıntı:
Güler Hanım bana uzun zamandır yoksunuz diye bir özel ileti gönderdiğinde çok mutlu olmuştum


Belki fark etmiyoruz ama, forumda yazmasak bile, forumda olmak da yetiyor bir arada olmamız için.

Uzun süre foruma uğramayan herhangi bir üyemizi merak ettiğim çok olmuştur benim de.

İyi ki sizi tanıdım sevgili ayhat.
Sevgili Sümbülteberinizin sizi ömür boyu mutlu etmesini dilerim.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2010, 20:52   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,107
Galeri: 4
sümbülteber

Eşiniz, sümbülbeteriniz, diğer çiçekleriniz ve Ağaçlar net ile birlikte uzun, sağlıklı ve mutlu seneler dilerim. Siz çiçeklere bakmayın sümbülbeteriniz ve diğer çiçekleriniz ilgi ve alakadan asla sıkılmazlar
Herşey gönlünüzce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2010, 11:15   #11
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Teşekkür ederim, sevgili Sevilay ve Osman45. Evet oğluşum ve çiçeklerim hep ilgi istiyor, başka hiçbirşeyle uğraşmama izin vermiyorlar, ama bende onları çok seviyorum, karşılığında bana çiçek açtıklarında ve oğluşum bir güldüğünde tüm yorgunluklar bir toz bulutu olup kayboluyor.

Sevgili Sevilay güzel dualarınız içinde teşekkür ederim, umarım kimsenin evladı anne babasını üzmez, insan çocuğu için ne kadar umut dolu oluyormuş meğer...

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2010, 16:31   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Ayhat Hanım.
Eşiniz,Sümbülteberiniz ile birlikte; kış bahçeleri,manolya, erguvan düşlerinizin gerçekleşmesi temennisiyle.
Sizi tanıdım.
Sağlığınız ve mutluluğunuz devamlı olsun.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2010, 10:27   #13
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarık kahraman Mesajı Göster
Ayhat Hanım.
Eşiniz,Sümbülteberiniz ile birlikte; kış bahçeleri,manolya, erguvan düşlerinizin gerçekleşmesi temennisiyle.
Sizi tanıdım.
Sağlığınız ve mutluluğunuz devamlı olsun.
Teşekkür ederim Sayın Tarık Kahraman, iyi dilekleriniz umarım size katlanarak geri döner, mutlu günler.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2010, 19:51   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-02-2010
Şehir: Golden Walley
Mesajlar: 5
Tanıştığımıza memnun olduk sayın ayhat

coloring pages Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2010, 21:01   #15
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Burada olmanız bu sitede yapılanların nelere yaradığının ve havanda su dövülmediğinin kanıtı. Herkesin katkısıyla günden güne büyüyor ve sizin de yazdığınız gibi ciddi bir kaynak haline geliyor. Katılım konusunda cesaretli olun. Başaramadığınız şeyler bile bir tecrübe olarak başkalarına katkı sağlayacaktır. Bunun çok eğlenceli örneklerini hatırlıyorum. )

agaclar.net dostlarını tanımak güzel. Zaman harcayıp cevapladığınız için teşekkürler ayhat.

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2010, 11:54   #16
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
Ayhat arkadaşımızı yakından tanımak çok güzel. Sümbülteber'i ve diğer tüm çiçekleri ile mutluluklar içerisinde bir ömür diliyorum.

Çiçek seçiciliğinizdeki inceliği forumumuza yansıttığınız için de çok teşekkürler.



gece
seçici çiçekseverlerin toplandığı forumun, forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2010, 19:01   #17
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
sevgili coloring pages, aybala ve gece iyi dilekleriniz ve zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim, yazdığınız yorumlar beni çok mutlu etti. Yazdılarınız sayesinde dahada cesaretlendim, umarım benimde katkılarım olur.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024