agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-03-2008, 11:47   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Koyu Yeşil

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Yaklaşık 6 ay kadar önce, Pembe Domates grubuna üye olmuştum ve onların notlarını, domates yetiştirme maceralarını takip edip bu konuda bilgilenmeye çalışıyordum. Bu sırada grubun üyelerinde Sayın MSaygın’ın çizgilblog.com isimli sitesini incelerken ağaçlar.net ismiyle karşılaştım. Siteye ilk kez o gün girdim ve üye oldum.

Burada neler öğrendiniz?

Bitkilerle aram hep iyi olmuştur. Ancak burada, bilmediğim ya da eksik olduğum pek çok konuda bilgi edindim. Bitkilerin bakımlarıyla ilgili, ihtiyaçlarıyla ilgi hergün yeni bir şeyler öğrendim. Artık benden neler istediklerini çok daha iyi biliyorum ve ihtiyaçlarını buna göre karşılamaya çabalıyorum. Etrafımdaki insanlara da öğrendiklerimi aktarmaya çalışıyorum. Bu hem önemli hem de en basiti tabii…

Site sayesinde Bonsai ile tanıştım. Bu benim için çok değerli. Doğaya bakışım gelişti. Ağaçların güzelliğini artık başka bir gözle inceleyebiliyorum. Açıkçası hayatıma değer kattığına inanıyorum.

Yine ağaçlar.net sayesinde paladaryum ve bitki akvaryumları ile ilgili pek çok bilgi edindim.

En önemlisi de pek çok dost edindim. Tohum ve çelik paylaştığımız, bonsailer, bitkiler konusunda sohbet ettiğimiz yeni dostlarım oldu. Şehir ve mekan önemli değil, biz doğada buluşuyoruz sanırım.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Benden deneyimli olan üyelerden öğrendiklerimi ben de yeni gelen arkadaşlara yeri geldikçe aktarmaya çalışıyorum. Belki bitki bakımıyla ilgili bazı katkılarım olmuştur. Ama öğrenciliğin hiç bitmeyeceğinden eminim.

Sizi tanıyalım.

Aslında Ankara doğumluyum ama İzmir’de hayatımın 35 yılını geçirdiğim için, İzmirliyim demem daha mantıklı oluyor. Anneyim, 10 yaşında bir oğlum var. Uluslararası kongrelerde teknik hizmet sağlayan İstanbul merkezli bir firmada çalışıyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Kışın ayırdığım zaman biraz azalıyor. Çünkü kış başlayınca bahçem uykuya geçiyor. Kış hazırlığından sonra bahara kadar açıkçası 1-2 hafta sonu ilgilenebiliyorum bahçemle. Bahar başlayınca hafta içi her gün 1 saat kadar bahçede geçiriyorum. Hafta sonları da yarım günümü ayırmaya çalışıyorum. Evdeki ve işyerimdeki bitkilerime her gün 1 saat kadar zaman ayırıyorum. Hafta sonları bazen biraz daha fazla oluyor bu süre. Bunun dışında bonsai için ayırdığım bir zaman da oluyor genellikle hafta sonları.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Belki direkt siteyle ilgili değil ama, çeşitli konularda klüpler oluşturup daha düzenli toplantılar ve eğitim çalışmaları yapılabilir diye düşünüyorum.

Örneğin Bonsai Klübü. Tıpkı Hasan Hocamızın her ay bir Salı toplandığı klüp gibi, biz de ayda bir gün bir araya gelip hem eğitim hem de bilgi alışverişi yapıp ağaçlarımızın üzerinde tartışabiliriz. Ayrıca bonsai malzemeleri konusunda yaşanan sıkıntıları da belki klüp olduğumuzda daha kolay aşabileceğiz. Sanırım biraz daha kalabalıklaşmamız gerekiyor bunlar için. Aynı şey mum çiçeklerimiz için de olabilir. Sanırım şehir bazında daha iyi örgütlenmeler gerekecektir bunun için.

Belki şehir grupları oluşturup her ay bir arkadaşımızın bahçesinde buluşup, gerekli bahçe düzenleme işlerini yapabiliriz. Yeni bir bahçe yaratmak gibi mesela.

Benim aklıma gelenler biraz daha fazla bilgisayar başından kalkmaya yönelik oldu. Tabi bunların tümü sitede de yayınlanacaktır sonuçta.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Aramıza yeni katılan arkadaşlara önerim öncelikle kısa da olsa bir süre siteyi iyice incelemeleri ve tanımaya çalışmaları. İlgi duydukları konulardaki tüm başlıkları okumaları olacak. Böylece neyi nereye yazacaklarını ya da hangi konuda katkı yapabileceklerini daha rahat bileceklerdir.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Mutlu ve özgür hissediyorum. Bahçede birkaç saat çalıştıktan sonra yorgun ama dinlenmiş, huzurlu bir hal geliyor bana.

Sukulentler, mum çiçeği, kaybolmaya yüz tutan türler (mutlaka çoğalmaları lazım tekrar) sucul bitkiler (onlar için bir akvaryum kurma aşamasındayım) Kokulu çeşitler.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Eskiden salyangozlar en sevdiğim hayvanlar arasındaydı. Bitkileri yediklerini öğrendikten sonra onları toplayıp bahçemden uzaklaştırmaya başladım.

Bir de bahçemde çalıştığım bir gün, bitkilerin toprağını çapalıyordum. Bizim orda çalı bülbülleri vardır, göğsü kırmızı minik kuşlardır. Onlardan biri yanıma geldi. Benim çapaladığım yerlerde oynaşıp yiyecek bir şeyler bakıyordu. Bu, 2 saat kadar sürdü.

50 cm kadar yakınıma yaklaşıp bir yandan da sanki laf anlatır gibi ötüşüyordu. Kendimi çok şanslı hissetmiştim.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Evet, daha fazla bitki sahibi olmak istiyorum. Toprağa daha yakın yaşamanın yollarını arar oldum. Şehir dışında geniş bahçeli bir köy evi, bir sera ya da bahçe sahibi olmanın hayallerini daha fazla kuruyorum artık. Ayrıca sucul bitkiler yetiştirmek için bir önce bir akvaryum, daha sonra da paladuryum kurmayı planlıyorum. Tabii bonsai sanatında da çalışmak ve ilerleyebilmek planlarımın bir parçası oldu.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Biri küçük bir tanışma toplantısıydı ama onu da sayarsak, şimdilik toplam 3 toplantıya katıldım. Botanik bahçesini gezdik ve çok güzel bir bonsai atölye çalışması yaptık. Tanıştığım arkadaşların hepsi çok dost, güler yüzlü ve doğa aşığı insanlar. Sanırım bu tesadüf değil. Bitkileri seven insanların bir araya geldiği bu grupta başka türlüsü olamıyor.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Kütüphanemde bu konuda eksik var maalesef. Şimdilik internetten faydalanıyorum. Ama özellikle bonsai ile ilgili kitaplar almayı planlıyorum. Bir de genel Türkiye florasını anlatan bir kitap edinmek istiyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Genellikle dostlarımın tümü çevre bilinci gelişmiş insanlardır. Aralarında bu konuda son derece özen gösterenler ve çeşitli özverilerde bulunanlar var. Benim doğa ile ilişkim ve sevgim daha ziyade içimden geldiği gibi davranmak biçiminde kuruldu.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Bitkili akvaryum, avrasyabonsai, İstanbul Akvaryum Klübü, PDA. Ağaçlar.net’te bilgi, dostluk ve bitki paylaştığım arkadaşlarım var. Diğer siteler sadece araştırma ve bilgi edinmek için baktığım yerler. Ağaçlar.net sanki evimiz gibi. Düzenli ve aradığım bilgiye ulaşacağımı ve nerde bulacağımı bilmek beni rahatlatıyor.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Maalesef almadım. Bir botanik bahçesinde çalışmayı çok isterdim ki. Şu anda böyle bir eğitim şansım olsa, evet çok isterim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

İşyerime geldiğimde siteyi açıyorum, işten çıkarken kapatıyorum. Gün boyu açık yani. Toplamda ne kadar zaman ayırdığımı bilemiyorum. Aralarda bakıp yeni mesajları takip ediyorum. İlk üye olduğum zaman akşamları evde saatlerce bilgisayar başında oturup ilgimi çeken tüm başlıkları okumuştum. Ancak hala keşfetmediğim bazı başlıklar olduğunu görüp şaşırıyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Hafta sonları ormanlık alanlarda yürüyüşler yapmayı severim. Tabii bu arada bonsai ve akvaryum için uygun olabilecek malzemeleri toplamayı ihmal etmiyorum.

Dans kursuna gidip tango öğrenmiştim. Birkaç yıl kadar düzenlenen milongalara katılıp, dans ettim. Ama eskisi gibi zaman ayıramıyorum artık. Yaklaşık 1 yıldır ilgilenemiyorum.

Oğluma zaman ayırıyorum. Onun basketbol antremanlarına beraber gidiyoruz genellikle.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Paylaşımlara katıldım. Hiç tanımadığınız birinin size ülkenin bir ucundan tohum ya da çelik göndermesi inanılmaz bir duygu. İnsan çok mutlu oluyor. İşyerinize geliyorsunuz, masanın üstündeki zarfta brokoli tohumu, ya da sundaville çeliği sizi karşılıyor. İnanılmaz keyifli. Bu hissi bildiğiniz için, sizden uzaktaki birine tohum ve çelik göndermekte aynı ölçüde mutluluk veriyor.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Güler Hanım, emekleriyle otaya çıkardığı bahçe öyle muhteşem ki, demek oluyormuş, ben de yapabilirim dedirtiyor mesela.

Sayın H.Ali Hasan’ın verdiği cesaret, Bonsaisan’ın ve tüm diğer arkadaşların, Vyssera’nın bilgi paylaşımları sayesinde Bonsai’ye başladım. Eminim pek çok kişi için geçerli bu. İnsanlar teşvik ediliyor ve yüreklendiriliyor. Herkes bildiğini paylaşmak için çabalıyor.

Aynı şekilde Hakan Kınacı’nın desteği ve bilgi paylaşımı sayesinde bir bitki akvaryumu kurmaya çalışıyorum. İnsanın böyle dostları olması çok güzel.

Bana daha önce bir internet sitesinden arkadaşlarım olacağını ve onlar sayesinde hayatımda değişiklikler olacağını söyleseler inanmazdım, gülüp geçerdim. Ama oluyormuş.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Greenpeace destekçisiyim.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Katılmak gerektiğine inanıyorum. Ben de mümkün olduğunca katılmaya gayret ediyorum.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Aslına bakarsanız çok fazla televizyon da izlemiyorum. Ama yabancı kanallarda gayet hoş bahçe programları var. Bir defa bizde böyle bir şey yok. Bence çok ilginç olabilir. İkincisi, nesli tükenmekte olan bitkilerimizin tanıtıldığı, bunların korunması ve bakımının anlatıldığı, tekrar çoğalmasına yönelik programlar olmalı.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bir hobi bahçesine sahip olmak isterdim. İnsanların orda mutlu olduklarını ve toprakla uğraşmalarını izlemek çok keyifli olacaktır.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz; ağaç, çiçek, kitap, şarkı, müzik grubu/müzik sanatçısı, ressam, şair, film, web sitesi.

Ağaç, Ihlamur;
Çiçek, kala;
Kitap, Suyun Gizli Mesajı;
Şarkı, Black Magic Woman;
Grup, Santana;
Ressam, Amedeo Modigliani;
Şair, Can Yücel, Ataol Behramoğlu;
Film, Çikolata, Kızarmış yeşil Domatesler,
Web Sitesi, Agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2008, 21:12   #2
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Güleryüzün, iyi niyetin, paylaşımcı ruhun ve samimiyetin için çok teşekkürler.. Hep daha koyu yeşillere sür..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 13:05   #3
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Galeri: 69
Koyu Yeşil,

Umarım bonsai konusunda sizle yaptığımız paylaşımlar faydalı olmuştur. Ağaçlarınızın hayalinizdeki gibi olmasını diliyorum. Sevgiler, saygılar.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 14:04   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili koyu yeşil, yazını keyifle okudum, şimdi seni biraz daha fazla tanıdık. İnşallah en kısa zamanda karşılaşır da dostluğumuzu daha da ilerletiriz. Herşey gönlünce olsun.

Sayın Malina, böyle bir başlık açtığınız ve site arkadaşlarımızı daha iyi tanıma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 15:13   #5
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Sevgili Koyu Yeşil, seni tanımak çok güzel. İyi ki burdasın, iyi ki hep birlikte ağaçlar.net teyiz.....

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 15:16   #6
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Arkadaşlar, çok duygulandım. İşin tuhafı yeni farkettim başlığı yoğunluktan. Penelophecim, iyi dileklerin için teşekkür ederim, güzel arkadaşım.
Uzman16, Vyssersa elbette yardımlarınız oldu ve olacak umarım. İş ve seyahat yoğunluğundan biraz sekteye uğrasa da, sakinleşince tekrar kaldığım yerden devam niyetindeyim. Sevgili Güler hanımcığım, çeliklerimin hepsi tuttu, yakında bahçemde güller açacak sayenizde Umarım en yakın zamanda tanışırız.
Sevgiler, yeşil günler!

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 15:18   #7
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Haklısınız Buket Hanım, bir kez daha site yöneticilerine teşekkürler bizleri bu güzel sitede bir araya getirdikleri için.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 15:41   #8
Ağaç Dostu
 
fatmadundar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 567
Galeri: 82
Sevgili Koyu Yeşil, seni tanıdığım için çok mutluyum. Klüp veya ayda bir buluşma fikri çok güzel
Çiçekler ve yeşillerle kal.

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 17:36   #9
Ağaç Dostu
 
fellez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 227
Galeri: 125
Sevgili Koyu Yeşil Seni Tanimaktan Mutluluk Duyuyorum. Ayda Bir Buluşmak Fikri Bana Da çok Hoş Geldi.umarim Uygulamada Başarili Oluruz. Görüşmek üzere..

fellez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 18:51   #10
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sevgili Koyu Yeşil;

Sitede takip ettiğim üyelerden birisisiniz, sizi yakından tanımak daha iyi oldu. Forumda daha sık görmek istiyoruz sizi. Yüzünüzden gülücükler hiç eksik olmasın...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 08:28   #11
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Teşekkürler arkadaşlar. Ben de aranızda olmaktan çok mutluyum. Sevgili Sebo haklısın bu aralar biraz işlerim nedeniyle zaman sıkıntısı yaşıyorum. Mayıs'dan sonra bol bol zamanım olacak. Keşke hepimizin tanışabileceği bir organizasyon yapsak

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2008, 10:14   #12
Ağaç Dostu
 
şükran ünal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 432
Galeri: 8
İçimizden biri başlığını şimdiye kadar sezsizce okuyup sonrada tanıtılan arkadaşlar hakkındaki duygularımı bir türlü kaleme dökemeyip kendi kendimle konuşarak paylaştım. Aslında hepiniz için çok güzeldi duygularım, sanki okurken her birinizle konuşur gibiydim. Her arkadaşı tanıdıkça dostlarımın çoğaldığını hissederek mutluluk duydum. Buraya neden duygularımı aktarmada çekingen davrandım bilemiyorum. Çok emin olmamakla beraber kendimin ağaçlar.net te henüz hiç bir katkımın olamayışına hatta tanıtım sırasının bana geldiğinde ağaçlar .net üyelerine tek tek duyduğum sevgi ve saygının dışında yazacak bir şey bulamayacağımı üzülerek düşünüp durdum. Aslında yaşamımda planlı ve her şeyi öğrenmekten keyif alan biriyim, ama burada bazen bir çiçek için önerilen şeyi unuttuğum ya da çok iyi bildiğim halde ihmal ettiğim basit notlar dahi oldu. Lafın kısası, sevgili Malina nın açtığı bu başlıkta tanıdığım her arkadaş kazandığım bir dost oldu benim için. Bu yüzden sevgili Malina ya çok minnettarım, Hepinize sevgiler...

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 11:21   #13
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Siz tanımak güzel.Umarım yüzyüze de tanışırız.Sevgiler.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 11:23   #14
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Sayın Koyu Yeşil,
Nazik davetinizi hiç bir zaman unutmayacağım..Sizi tanımaktan çok memnun oldum

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2008, 13:42   #15
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sn Koyu Yeşil, benim gibi 10 yaşında bir erkek çocuk sahibi bir anneyi biraz daha yakından tanımış olmak ne güzel. Aslında ben de Sn Şükran Ünal gibi hissediyor karşılıklı konuşur gibi duyumsuyorum kendimi. Ama iş yazmaya,kelimeleri beyaz kağıt üzerine siyah siyah sıralamaya gelince tutuluyorum. Neyse efendim size de sevdiklerinizle sağlıklı,uzun ve mutlu bir ömür diliyorum.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2008, 13:51   #16
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Çok teşekkür ederim sevgili Caretta, M.Sema, sevgilerimle.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 22:05   #17
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
Sevgili Koyu yeşil, seni tanımak güzel. Toplantı fikri çok güzel de biraz sınırlar dışı gezilerde güzel olmaz mı? Kıbrıs gibi

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 08:58   #18
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Çok güzel olur Sergül, neden olmasın

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2008, 14:44   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
"Bana daha önce bir internet sitesinden arkadaşlarım olacağını ve onlar sayesinde hayatımda değişiklikler olacağını söyleseler inanmazdım, gülüp geçerdim. Ama oluyormuş."

Merhabalar Koyu Yeşil !

Yukarıdaki cümlelerinize adven söylüyorum. Sizinkide bir şeymi ben evde kızlarıma kızıyordum internete giriyorlar diye. Şimdimi evde bilgisayar kavgası devam ediyor. Böyle düzeyli arkadaşlıklar olacağını bende hiç düşünmemiştim inanın. Bu bir itiraftır.

Yazdıklarınızı okudum geçte olsa sizi tanımak gerçekten güzel. Angaralı İzmirli hiç farketmez. Hepimiz dünyalıyız.

İyiki varsınız.

Sevgi ve saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2008, 14:08   #20
Ağaç Dostu
 
Ayşe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 171
İzmirin en aktif üyelerinden, kıpır kıpır, cana yakın Koyu yeşil,seni yazılarından ve bazı üyelerimizin çekmiş olduğu fotoğraflardaki görüntünlerinden, birazcık tanıyordum.Şimdi biraz daha tanıdım.

Her zaman mutlu olman dileğiyle..

Ayşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 08:35   #21
Ağaç Dostu
 
hocam100's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,938
Koyu yeşil hanım sizi yakından tanıdık, çok teşekürler.

hocam100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 12:41   #22
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Ben teşekkür ederim, Sayın Hocam100, Denizli'ye yolumuz düşse de seranızı yakından görsek, bizim bitkilerin kaynağını keşfetsek diye bekliyorum

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 12:54   #23
Ağaç Dostu
 
hocam100's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,938
Koyu yeşil hanım malesef seramız yok ama mevsime göre ekim yapıyoruz.

hocam100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 12:56   #24
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Anladım, o da olur inşallah

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 09:22   #25
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Sevgili Koyu Yeşil Akvaryum ve botanik ayrılmaz ikili gibi. bu ikiliyi apartmandaki evimin balkon serasında oluşturdum. Bitki akvaryumlarının görüntüsü çok güzel. umarım tüm hayellerinize kavuşursunuz.
sizi tanıdığıma çok sevindim.saygılarımla

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 10:51   #26
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Sevgili Koyu Yeşil sizi tanıdığıma çok mutluyum. Çok ama. Gülen yüzünüz hiç solmasın.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 02:15   #27
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Merhaba. Sizi tanımak büyük bir zevk.
Dilerim hiç değişmezsiniz.
Ömrünüzün geri kalan kısmını mutlu, dertsiz ve dilediğiniz gibi sürdürmeniz için dua edeceğim. Şuna inanıyorum. Agaçlar. net'te biraz mesajını olan kişilere güvenebilirsiniz. Burası iyi insanların, doğayı seven insanların, dost insanların sitesi ve sizde onlardan birisiniz.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024