agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni109Beğeniler
  • 13 Gönderen malina
  • 4 Gönderen Sevgi Durul
  • 5 Gönderen Ozlem A
  • 4 Gönderen uyap
  • 4 Gönderen Güler
  • 21 Gönderen A_NOMAD
  • 5 Gönderen Lilium
  • 1 Gönderen sonkez
  • 2 Gönderen evdeçiçek
  • 2 Gönderen resimsel
  • 3 Gönderen A_NOMAD
  • 1 Gönderen hbaykal
  • 1 Gönderen loveforlife
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 5 Gönderen A_NOMAD
  • 1 Gönderen Cumhur Tonba
  • 8 Gönderen A_NOMAD
  • 1 Gönderen mozen
  • 1 Gönderen dinozor
  • 2 Gönderen yarenimex
  • 3 Gönderen Cumhur Tonba
  • 5 Gönderen h_dogan
  • 4 Gönderen A_NOMAD
  • 4 Gönderen Seabert74
  • 3 Gönderen h_dogan
  • 5 Gönderen A_NOMAD

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-09-2014, 12:55   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
A_Nomad

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Güneş görmeyen bir evde birkaç yıl geçirdikten sonra güneş görebilen, aydınlık bir eve taşınınca ilk işim bitki(ler) edinmek oldu.
Eşim benim hevesime kıyamayarak bir bodur kasımpatı ve bir Arfika menekşesi ile fitilimi ateşlemiş olduğunun henüz farkında değildi. Onlarla birkaç gün geçirdikten sonra başladım saksı-toprak edinmeye...

Boş görünen saksılar pencere önlerine dizilmeye başladı ama boş değillerdi tabii ki bendeniz limon çekirdeği, nar çekirdeği, gül tohumu derken ne bulduysam ekmeye başladım.

Tohumlar da hızımı kesmedi lavanta çeliği, birkaç yavru kaktüs ve bir phalaenopsis de edinince elbette ki yeni popülasyonun bakımı hakkında araştırma ihtiyaçları hasıl olmaya başladı. Arama motoruna hangi bitki ya da tohumun ismini yazsam "agaclar.net"e yönlendiriyordu ve bu sitede ayrıntılı bol bol bilgi mevcuttu.

Artık aramalarımı direkt agaclar.net olarak yapmaya başlamıştım...

Üye olmadan önce aylarca her gün siteye girip yüzlerce sayfa okudum öyle ki o zamanlar çalışıyordum ve işim gerek zihinsel gerekse fiziksel olarak çok yorucu bir işti ama ben çok kıymetli olan boş zamanımın ciddi kısmını bitkilerim ve agaclar.net ile geçirmeye başlamıştım.

Enteresan şekilde tüm bunlarla meşgul oldukça stresli hayatım rahatlamaya başladı, hayata farklı bir pencere açmış oldum, somut şekilde 'huzur' günden güne gözümün önünde vücut bulmaya başladı...

Bir gün, kendime 'neden ben buraya üye olmuyorum ki?' diye sormak aklıma gelince hemen üyelik kurallarını okumaya giriştim. Birkaç gün de ilgili bölümleri yeterince inceledikten sonra ilk işim üye olmak oldu.

Aidiyet, kendimi çok nadir durumlarda iyi hissettirmiştir ve üyeliğim onaylandığında kendimi oldukça iyi hissettim.

Burada neler öğrendiniz?

Kendimi bildim bileli hep bitkiler, hayvanlar, toprak ile ilgili olmuşumdur o nedenle zaten kabaca bitki yetiştirme yöntemlerini biliyor olmama rağmen pek çok önemli ayrıntıyı burada öğrendim.

Örneğin; her tohumun çimlenmesi için farklı isteklerinin olabildiğini (soğuk katlama, yangın etkisi gibi), toprak karışımlarının detaylarını, bitkilerin hangi elementin takviyesine hangi gerekçeyle ihtiyacı olduğunu...vb.

Anladım ki evvelinde sahip olduğumu sandığım bilgi ancak 'kaba taslak' bir temel niteliğindeymiş.

Daha sonraları ise site içindeki paylaşımın arılığı dikkatimi çekmeye başladı. Burada örnek bir ideal topluluğun kurulduğunu fark ettim. Halen güvenilir ve maskesiz insanların yeryüzünde yürümekte olduklarını da burada öğrendim...

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Daha önce deneyimlemiş olduğum durumlarla ilgili bir soruyla karşılaştığımda mümkün olduğunca iddiasız şekilde yardımcı olmaya çalıştım, forum kullanımıyla ilgili de kendimce yardım etmeye çalışmışlıklarım olmuştur. Elbette 'birileri benden...öğrendi' diyemem, demeyi haddim olarak da görmüyorum...

Mesleki alanımla ilgili de (sağlık) destek sağlamaya -yeri geldikçe- çalıştım, umarım değindiğim konuların (önemsediğim konular olduğu için) mümkün olduğunca çok üyemiz tarafından en azından kabaca okunmasını sağlayabilmişimdir...

Sizi tanıyalım

35 yaşındayım, memleketim Balıkesir ama İstanbul (Anadolu)'da yaşıyorum. Sağlık alanında uzun yıllar çalıştım ancak şu an çalışmıyorum. 'Ev hanımı' olmayı deneyimlemekle meşgulüm ve yeni pozisyonumdan fazlasıyla memnunum.

Bahçeli ev sahibi olma hayalleri ile apartman dairesinde kendi yeşil alanımı(zı) oluşturdum ve geliştirmeye/korumaya çalışıyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Sürekli evde olduğum için günaydın-iyi geceler arasında (sulama, toprak değişimi gibi işlemler dışında da) sık sık bitkilerimle ilgileniyorum.

Bu ilginin büyük çoğunluğu onlarla konuşmak, yapraklarını sevmek gibi dışarıdan bakıldığında 'delilik' algısına yol açan eylemler şeklinde gerçekleşiyor ama ben onlarla vakit geçirmekten haz duyuyorum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Mevcut durumu bana göre ideal, dile getirebileceğim ekstra önerim yok hatta düşündüm ama bulamadım demem daha doğru olur.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Sitemizde çok fazla konu mevcut, fırsat buldukça konuların ilk sayfalarından itibaren okumalarını önerebilirim. Çünkü sorulabilecek neredeyse tüm soruların cevapları konu başlıklarında mevcut, dev bir arşiv niteliğinde çok kıymetli bilgiler içeriyor sitemiz ve bu kaynaktan olabildiğince faydalanmak gerek diye düşünüyorum.

Bir diğer önerim ise 'her fırsatta toplantı/buluşmalara katılsınlar' zira bu buluşmalar ciddi manada herkesin deneyimlemesi gereken lezzetli zaman dilimleri. Düşünsenize çok sık olmasa da hayat mücadelemizden bir günü resmen çalmış oluyoruz!

O çalıntı günün keyfi insanın yaşam kalitesini arttırmaya birebir, benden önermesi...

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bitkilerle ilgilenmek ruhuma huzur veriyor, önüme güzel amaçlar sıralıyor, hayatıma anlam katıyor...

Çimlenen bir domatesi seyretmek mesela, yaşama hayran kalmamı sağlıyor ya da bir bitkimin çiçeklenmesini/yeni sürgün vermesini beklemek-izlemek...
Sanki hayatta hiç sıkıntı yokmuş, dünya gülistanmış, yaşamak güzelmiş...

Böyle etkiliyor işte

En çok ilgilendiğim, sevdiğim 'kaktüsler' yani kaktüs ailesine dahil olan bitkiler. Çiçeğini/meyvesini görme isteğine saplanmaksızın, yetiştirmekten ve evimde bulunmasından en keyif aldığım bitkiler onlar.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Ektiğim bir limon çekirdeği albino olarak çimlendi, bembeyaz!
Onun yaşama tutunma çabasını izledim.

Yanındaki normal fidanlardan besin çalarak (öngörülen maksimum yaşama süresinden çok daha uzun süre yaşadı ve bunun başka yolu da yokmuş, öğrendim) aylarca yaşadı hatta asalak olduğu fidanlar büyüyemedi o ise oldukça güzel büyüdü ama kaçınılmaz son maalesef onu da yakaladı...

Ölümünün ardından diğer normal fidanlar öyle rahatladı ki hızla büyüdüler, şu an küçük birer ağaç haline bile geldiler.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Bahçeli bir eve sahip olma hayalim vardı, foruma katıldıktan sonra hayal boyutundan çıkıp arzuya dönüştü

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

10.yıl toplantısına katıldım ilk olarak, sonrasında daha küçük çapta buluşmalarımız da oldu. Ciddi bir engelim olmadıkça da bütün toplantı ve buluşmalara katılmak niyetindeyim.

Aynı aileden insanlarla görüşüp sohbet etmek, ezelden beri tanışıyormuş gibi hissetmek, paylaşımlar yapmak tarifi zor bir güzellik...

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Geçmişte bitkilerle ilgili bir kitap (ansiklopediler dışında) okumuşluğum yok, varsa da anımsamıyorum ve agaclar.net ile tanıştıktan sonra ihtiyaç da hissetmedim zaten.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Tüm üyelerimizi 'örnek alınabilir/gösterilebilir düzeyde' algılıyorum, bunun dışında (sanırım sorunun asıl hedeflediği cevap 'tanınmış kişilerden örnek vermek' üzerine) örnek aldığım ya da örnek gösterebileceğim tanınmış kişi(ler) yok.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Üye olduğum başka forum yok o nedenle bu konuda yorum yapabilecek konumda değilim.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Hayır, bitkilerle ilgili eğitim almadım. Geniş çaplı üretim planlamadığım için yakın geleceğe yönelik böyle bir isteğim yok.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Evde olduğum sürece genellikle agaclar.net sayfası açık oluyor, takipte kalıyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Ben soruya baktım, soru bana baktı... Çok fazla şey var ve hiçbir şey yok...
Sadece 'son zamanlarda' şeklinde yelpazeyi daraltarak cevaplamaya çalışayım.

Örgü örmeyi severim, beni hayal dünyasına taşıyabilen kitaplarda (bazen de ezgilerde ya da filmlerde) kaybolmayı severim, yazmayı severim...

Geçmişte neredeyse hep aktif sporun içinde oldum ama artık yürüyüşlerle idare ediyorum.

Evde beslediğim herhangi bir hayvan yok ama semtimin kuşlarını, kedilerini, köpeklerini gözlemliyorum sıklıkla...

Farkına henüz varıyorum ki 'son zamanlarda' bitkilerden başka pek bir şeyle ilgilenmemişim aslında

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet, katıldım. Bu paylaşımların güzelliğini anlatmak zor, (artık kapı komşumuzu bile tanımadığımızı düşünürsek) sırf yardımcı olmak ya da karşı tarafı mutlu etmek adına yapılan paylaşımlarımız gerçekten farklı bir boyutta yaşadığımız izlenimi veriyor.

Sanki bir ülke kurulmuş burada, kurallar gerçek hayattan çok farklı. İnsanlar kötü bütün özelliklerinden arınmış, bütün amaçlar saflaşmış...

Elbette bu iyi niyeti kötüye kullanmamak gerekiyor.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Yok.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Aktif olarak hiç katılmadım. Katılmak gerekir mi? Gerekir elbette ama ben ne yazık ki yaşadığım ülkede protestoların olumlu geri dönüş alacağına artık inan(a)mıyorum.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

TV ve radyo ile ilişkim uzun yıllardır yok o nedenle konuya hakim değilim...

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bahçe sahibi olamayan ve arada normal hayata mola vermek isteyenler için güzel bir alternatif olduğunu düşünmekle birlikte gerek (şehir merkezlerine uzak bölgeler tercih edildiği için) ulaşım sorunu gerekse ücretlerin her keseye uygun olmayışı nedeniyle çok fazla rağbet görmemelerini de yadırgayamıyorum.

Ben zaten devremülk mantığını da kabullenememiş biri olarak 'pencere önü olsun ama benim olsun' diyorum, hobi bahçesi olgusu da doğal olarak bana hitap etmiyor.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;

ağaç: Ihlamur ağacı
çiçek: Epiphyllum oxypetalum (Bir gecelik gelin)
kitap: Alamut (Vladimir Bartol)
şarkı: Hey you (Pink floyd)
müzik grubu/müzik sanatçısı: Metallica/Erkan Oğur
ressam: Salvador Dali
şair: Ömer Hayyam
film: Avatar (James Cameron)
web sitesi: agaclar.net

"Beğen"meden önce lütfen okuyun: İçimizden biri ve "beğen" butonu

ezo, sonkez, YeniBON ve 10 kişi beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2014, 15:05   #2
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Sevgili A_nomad,

Forumumuza değer katan üyelerimizden biri olarak sizi biraz daha yakından tanıdığıma sevindim.

Size bitkilerinizle, sevdiklerinizle ve BirAdam'la birlikte, sağlıklı uzun yıllar diliyorum.

Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2014, 16:27   #3
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sevgili A_NOMAD, iyi ki 10. yıl toplantısına gelmişim ve yaka kartı görevini birlikte yapmışız. Yüce gönüllü bir arkadaş kazandım seninle, modern zaman hazinesi

Ayrıca, kalemin çok kuvvetli yazmaya devam

Yüzün hep gülsün sevgili A_NOMAD, hayat boyu herşey gönlünce olsun.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2014, 18:10   #4
Ağaç Dostu
 
uyap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
Sn. A_Nomad benim yeni adım attığım bu dünyayı sorsalar sanırım sizinkine yakın cümleler çıkardı ama ben bu kadar net ve samimi anlatamazdım. İçten ve samimi anlatımınız benim gibi yeni üyelere cesaret verecektir. Size sevgililerinizle ( eşiniz ve çiçekleriniz) yaşam boyu mutluluklar dilerim. Sözünüzü dinleyip bir daha ki toplantıları kaçırmamaya çalışacağım.

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2014, 18:21   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili A_NOMAD, teşekkür ederim.
İyi ki bizimle ve agaclar.net'tesin. Hazırcevaplığın, esprili yazılarınla Forumumuza renk katıyorsun. Seni tanıdığım için çok mutluyum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2014, 18:45   #6
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Kendimi 'görücüye çıkmış gibi' hissediyorum ki daha önce hiç böyle bir tecrübem olmadı
Acaba bundan mıdır güzel yorumlar karşısında mahçup kalışım, 'bir şeyler yazmalı ama ne yazmalı' diye diye bir türlü karşılık yazamayışım...

Güzel sözler duymak kimin hoşuna gitmez, kime kendini daha iyi hissettirmez ki?
Peki ben neden ağlamaklı oluyorum, neden art arda yutkunmaya başlıyorum 'gizli utangaç' mıyım nedir


Hepinizin güzel sözlerinize, okumak için ayırdığınız zamana, güzel/iyi dileklerinize can-ı gönülden teşekkürler.
Sizlerle birlikte, aynı çatı altında olmak çok güzel

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2014, 23:30   #7
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sevgili A_nomad, Yazınızı bir solukta okudum sizleri biraz daha yakından tanımak üstelikte hemşeri oluşumuz sevindirici,
Gülen bir yüz, samimi, zeki, aynı zamanda espiritüel özelliğiniz ap ayrı bir güzelliğiniz sizleri seviyoruz iyi ki, tohumlar hızınızı kesmemişte ağaçlar neti bulmuşsunuz bizlerde sizler gibi güzel insanları tanımaya nail olduk, teşekkür ederiz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2014, 11:12   #8
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Sevgili Lilium çok teşekkür ederim, sizleri tanımak benim için onurdur...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2014, 11:18   #9
Ağaç Dostu
 
sonkez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
Seni biraz daha yakından tanıdığım için çok mutluyum..İyiki varsınız..

A_NOMAD beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2014, 12:22   #10
Ağaç Dostu
 
evdeçiçek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 957
Sn. A_NOMAD;

İyiki burada bizimlesin. Seninle tanışmış olmaktan büyük mutluluk duydum. Hep bizimle, hep mutlu ol emi.

loveforlife ve A_NOMAD beğendi.
evdeçiçek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2014, 13:35   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
Sevgili A NOMAD, her şey için o kadar az vaktimiz var ki okumak bunlardan biri. Sizin yazdığınız çoğu yazıyı okumak ise özel bir zaman ayırmayı bana söylüyor bende buna uyuyorum.
Aslında kendinizi anlattığınız yazıyı okurken virgül kaçırmamaya özen gösterdim, bu kadar ön yargısız,bu kadar mütevazi,bu kadar egosuz ve bu kadar akıcı yazı gerçekten az olur düşüncesindeyim.
Bütün bunlara rağmen size kızıyorum! Neden Balıkesir'den İstanbul'a gittiniz de benim haberim olmadı, ya da neden Ankara'ya gelmediniz? Elbette şaka yapıyorum,böyle bir arkadaşımın varlığı sanal bile olsa gurur verici.
İyiki varsınız,iyiki sizinle yazma şerefine nail olmuşum teşekkürler.

loveforlife ve A_NOMAD beğendi.
resimsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2014, 13:49   #12
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Sevgili sonkez, Sevgili evdeçiçek ve Sevgili resimsel...
Sizleri tanımış olmak benim için büyük mutluluk, sizler de iyi ki varsınız ve hep var olun
Çok teşekkürler güzel yorumlarınız için...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2014, 15:22   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: BURSA
Mesajlar: 37
herkese merhaba
bu seviyeli ve bilgi dolu site çok güzel. sizlerle beraber olmak ve bu arada da bir şeyler öğrenmek çok hoş. belki benimde bir gün bunları yapabilecek bir ortamım olur umuduyla sadece yazılanları okumakla yetiniyorum.

YeniBON beğendi.
hbaykal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2014, 22:06   #14
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Pozitifliğiyle etrafa muhteşem bir enerji yayan böylesine güzel bir insanı biraz daha tanımış olmak ne kadar büyük bir mutluluk! Hep gülümse sen e mi? Hayata ve yeşile dair tüm hayal ve arzularının tez vakitte gerçekleşmesi dileğiyle...

A_NOMAD beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2014, 21:10   #15
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Sevgili loveforlife, çok teşekkürler güzel sözlerin ve dileklerin için
Hepimiz hep gülümseyebilelim inşallah...

loveforlife beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2014, 21:46   #16
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hbaykal Mesajı Göster
herkese merhaba
bu seviyeli ve bilgi dolu site çok güzel. sizlerle beraber olmak ve bu arada da bir şeyler öğrenmek çok hoş. belki benimde bir gün bunları yapabilecek bir ortamım olur umuduyla sadece yazılanları okumakla yetiniyorum.
Sevgili yeni üyemiz, hoş geldiniz...
Hislerinizi dile getirmek için benim kişisel tanıtım sayfamı tercih etmeniz ne büyük şeref

malina, mozen, YeniBON ve 2 kişi beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2014, 09:59   #17
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
A aaa.
Ben bu sayfayı kaç defa okudum. Biraz evvel tekrar okudum. Bir yorumda bulunmamışım.
Aslında dolaylı olarak yorum yapmıştım.

Okudum, okudum, okudum.
Bildiğimiz A_NOMAD.

Ev Hanımı olma deneyimleriniz nasıl gidiyor?
Unutmayın. Bahçeli eve taşınınca işiniz daha da zorlaşacak.
Sevgi ve saygılarımla.

A_NOMAD beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2014, 12:48   #18
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
İlahi Sevgili Cumhur Tonba, elbette 'bildiğiniz A_NOMAD' ya kim olacaktı

Ev hanımlığı muhteşem! Herkese tavsiye ederim; bir kere maaşı iyi, çalışma saatleri esnek, patron izin konusunda sıkıntı çıkartmıyor, çalışma planlamasını çalışan kendisine göre ayarlayabiliyor, yemek ve yol derdi yok, kıyafet zorunluluğu yok, sigara içme alanı sorunu yok, 'akademik kariyer yapacağım' derseniz patron tam destek veriyor, istediğiniz zaman ve istediğiniz kadar mola verebiliyorsunuz, çalışma alanınızı ormana çevirme eğiliminize bile destek veriliyor hatta patron belki bahçeli ev bile alabilir, daha ne olsun...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2014, 13:25   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
Sevgili A_NOMAD,
Her şey gönlünüze göre olsun.

A_NOMAD beğendi.
mozen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2014, 13:27   #20
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Çok teşekkürler Sevgili mozen

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2014, 14:18   #21
Ağaç Dostu
 
dinozor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 392
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Sevgili yeni üyemiz, hoş geldiniz...
Hislerinizi dile getirmek için benim kişisel tanıtım sayfamı tercih etmeniz ne büyük şeref
A_NOMAD'ı sevmek için bu yanıt bile yetebilir Komplekssiz, içten, sıcacık bir insan

Sevdiklerinizle beraber mutluluk içinde bir ömür geçirmenizi dilerim Sayın A_NOMAD; ) (Ayrıca eminim ev hanımlığında da çok iyi bir kariyer yaparsınız fakat mesleğiniz için de biçilmiş kaftansınız.)

A_NOMAD beğendi.
dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2014, 14:25   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
İyi ki bu büyük aileye katılmışsınız ve bizler sizi tanımışız sayın ANomad.. Bir edebiyat ustası gibi hoş anlatımınızdan ve içtenliğinizden etkilenmemek mümkün değil. Patron(!)unuzla hep mutlu kalın inşallah. Güzellikler hep sizinle ve etrafınızda olsun, çevreniz huzur dolsun.

Cumhur Tonba ve A_NOMAD beğendi.
yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2014, 14:36   #23
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Sevgili dinozor ve Sevgili yarenimex, çok teşekkürler güzel sözleriniz için...
Sizlerle tanışmış olmak benim için büyük mutluluk

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2014, 14:45   #24
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
İlahi Sevgili Cumhur Tonba, elbette 'bildiğiniz A_NOMAD' ya kim olacaktı

Ev hanımlığı muhteşem! Herkese tavsiye ederim; bir kere maaşı iyi, çalışma saatleri esnek, patron izin konusunda sıkıntı çıkartmıyor, çalışma planlamasını çalışan kendisine göre ayarlayabiliyor, yemek ve yol derdi yok, kıyafet zorunluluğu yok, sigara içme alanı sorunu yok, 'akademik kariyer yapacağım' derseniz patron tam destek veriyor, istediğiniz zaman ve istediğiniz kadar mola verebiliyorsunuz, çalışma alanınızı ormana çevirme eğiliminize bile destek veriliyor hatta patron belki bahçeli ev bile alabilir, daha ne olsun...
Allahım,
Sen böyle bir patronu herkese nasip et.
Böyle patrona can kurban.

Milla, A_NOMAD ve uyap beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2014, 20:24   #25
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Sizi tanımak güzeldi. Buradan ne kadar tanıyabiliyorsak?

Sevdiklerinizle beraber nice mutlu, huzurlu ve sağlık içinde; istediğiniz şeylerin gerçekleştiği uzun yıllar diliyorum.

Farklı farklı insanları tanımak aslında insanlar için bir kazanç tabi anlayabilirse. Herkeste birilerinde eksik olan özellik elbette vardır.

Sizin espri ile beraber hafif de iğnelemeleriniz ayrı güzel.

Yarışmacı arkadaşlara başarılar.

Sağlıcakla...

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2014, 20:44   #26
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Sizi tanımak güzeldi. Buradan ne kadar tanıyabiliyorsak?...Herkeste birilerinde eksik olan özellik elbette vardır....Sizin espri ile beraber hafif de iğnelemeleriniz ayrı güzel. ...
Efendim öncelikle beni gülümseten yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler

Şimdi 'iğne'lere gelelim burası dışında tanımak sizin için daha anlamlı olacaksa buyrun İstanbul toplantılarımızdan birine gelin, bakın bakalım buradaki Nomad ile karşınıza çıkacak Nomad arasında fark var mıymış

Eksiklere gelince 'çok şükür Allah bana her şeyi fazla fazla vermiş; zeka, sempati, şefkat, özgüven, güzellik, kilo...'

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 07:29   #27
Ağaç Dostu
 
Seabert74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 461
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Efendim öncelikle beni gülümseten yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler

Şimdi 'iğne'lere gelelim burası dışında tanımak sizin için daha anlamlı olacaksa buyrun İstanbul toplantılarımızdan birine gelin, bakın bakalım buradaki Nomad ile karşınıza çıkacak Nomad arasında fark var mıymış

Eksiklere gelince 'çok şükür Allah bana her şeyi fazla fazla vermiş; zeka, sempati, şefkat, özgüven, güzellik, kilo...'
bir de mütevazilik
aynı ben yani

10.yıl toplantımızda yaka kartımı alma sebebi ile tanıdım seni ancak sohbet fırsatımız olmadı fazla... Her ne kadar yüzyüze görüşmemiş olsak da, Sn H-dogan'ın dediği gibi görmediğimiz kişilerle kurulmuş bir bağ var burada..
sevgiler

Güler, YeniBON, Milla ve 1 kişi beğendi.
Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 08:01   #28
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Efendim öncelikle beni gülümseten yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler

Şimdi 'iğne'lere gelelim burası dışında tanımak sizin için daha anlamlı olacaksa buyrun İstanbul toplantılarımızdan birine gelin, bakın bakalım buradaki Nomad ile karşınıza çıkacak Nomad arasında fark var mıymış

Eksiklere gelince 'çok şükür Allah bana her şeyi fazla fazla vermiş; zeka, sempati, şefkat, özgüven, güzellik, kilo...'
Ama en yakin toplantı Adana'da. Hem toplantı sayfasında yazinizi da okuduk. Sn. Sakaki size kisaca e demiş.

Seabert74, Milla ve A_NOMAD beğendi.
h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2014, 11:41   #29
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Ama en yakin toplantı Adana'da. ...
Ne diyeyim çok sağlam bir kozla geldiniz, fazlasıyla mantıklı
Eh Nomad, iki ucu sivri iğneyle ne diye oynarsın ki


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 Mesajı Göster
bir de mütevazilik
aynı ben yani .....görmediğimiz kişilerle kurulmuş bir bağ var burada..
sevgiler
Mütevazılıkta da sınır tanımıyorum bazen evet

Buradaki bağlar tartışılamaz, tanımlamak da zor aslında, çok farklı ve çok hoş bir aile algısı...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024