agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni499Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-04-2013, 15:15   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
loveforlife

Name:  loveforlife.jpg
Views: 1149
Size:  40.8 KB



Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Yaklaşık 2 yıl önce hayatımda önemli bir dönüm noktasına geldikten sonra, onca acının ve sıkıntının arasında hayatıma giren en önemli değer oldu agaclar.net.

İlk hastalandığımda, Uludağ Üniversitesi’nde yatarken arkadaş ve öğrencilerim, çiçekleri sevdiğimi bildiklerinden saksılar dolusu çiçek getirmişlerdi. Durumum daha kötüleşince Ankara Üniversitesi’ne götürüldüm ve uzun aylar boyu orada yatmak durumunda kaldım. Bu süreçte çiçekleri bir komşumuza bırakmıştı annem. Toplamda 9 aya yakın kaldım hastanede. Eve döndüğümüzde komşudaki çiçeklerin büyük kısmı ölmüş, diğerleri de bakımsızlıktan cılızlaşmış, yaprakları sararıp solmuştu. Onları nasıl kurtarabileceğimi araştırmaya kalktığımda tek başvurabileceğim yer internetti.

Böylece yolum kesişti agaclar.net ile. O dönemde tam yürüyemiyordum, görme konusunda da sorunlar yaşıyor olsam da ekrandaki yazıları dev boyutlara getirerek okumaya, ve bu güzel ortamın bir parçası olmaya başladım.

Burada neler öğrendiniz?
Öncelikle güzelliklerin paylaştıkça çoğaldığı gerçeğinin ispatı olan insanların neslinin tükenmediği gerçeğini gördüm Agaclar.net'te. Sonra araştırdıkça, okudukça; bitkilerle ilgili doğru bildiğim yanlışlarımı düzelttim.

Tohum ekmeyi de, fidan dikmeyi de nasıl yapmam gerektiğini öğrenmek bir yana, tereyağından sirkesine, acı biber reçeline; Güler Abla'nın patatesli böreğinden turşusuna; kuru dalı, mutfaktaki artığı doğaya kazandıran kompostuna; daha önceleri içim cız ederek de olsa çöpe attığım ambalaj atıklarını gerçek anlamda geri dönüşüme tabi tutarak hayatın bir parçası haline getirmeye varasıya dek pek çok konuda ışık tuttu yoluma Agaclar.net.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Benim onlardan öğrendiğim pek çok bilginin yanında ne kadar değeri olur bilemiyorum ama umarım yaşam sevincinin insan hayatında ne kadar önemli yeri olduğuna dair paylaşımlarımdan pay çıkaranlar olmuştur kendilerine.

Sizi tanıyalım
1975 Bursa doğumluyum. Şimdilerde kentsel dönüşüm denen saçmalığa ya da mirasçı kavgasına gitmek üzere olan, koca beton yığınları arasında zamana direnmeye çalışan, 45 yıllık bir binada yaşıyoruz. Şehrin göbeğinde olsak da, şimdi betonla kaplanmış olan bahçemizdeki vişne, elma, erik, ayva ağacının meyvelerini yiyerek; dördüncü kata kadar tırmanan asma ve hanımelinin, mis gibi leylakların ve daha nice çiçeğin büyüsünde; toprağın ve yeşilin keyfini sürerek geçti çocukluğum. Rahmetli babaannem, çilekler, sebzeler yetiştirirdi terastaki tenekeler içinde. Kasımpatları hiç eksik olmazdı. Her rengi vardı. Özellikle 10 Kasımlar için özenle bakardı onlara, sonra birer demet toplayıp bize verir, Atatürk’e selam yollardı onlarla. Büyükannemin bahçesinde de bin bir çeşit renk ve lezzet barınırdı. Annem de çok sever doğayı. Kendimi bildim bileli hep hayvanlarımız oldu bizim. Onlarsız bir hayat düşünemiyorum.

Keyifli olduğu kadar zor bir çocukluk geçirdim. Hayat maddi ve manevi pek çok yükü çok küçük yaşlarda yükledi omuzlarıma. Her koşulda ayakta durmayı ve daima gülümsemeyi öğrendim yaşadıklarımla. Sürekli tekrarlayan sağlık sorunlarım vardı. 16 yaşıma geldiğimde, tam da gençliği yaşamam gereken çağda kısmi felç geçirdim. Zorlu bir süreçti. Ama imkansız değildi ve ben uzun süreçli tedavilerden sonra yeniden yürümeye başladım. Solak olduğum ve sol kolumu kullanamadığım halde eğitimime devam etmek istedim. Liseye bu şekilde devam ettim. Yavaş yavaş kolumu, sonra da elimi kullanmaya başlamıştım bu süreçte. Pek çok kişinin “ama hastasın, nasıl yaparsın?” itirazlarına kulak asmadan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne giderek üniversiteyi orada tamamladım. Gerçek bir sınavdı bu dönem. Defalarca acile kaldırıldım, bir kere kalbim durdu fakat ayaklarım üzerinde durmak zorundaydım.

Hem radyo programcılığı yaparak çalıştım, hem de eğitimime devam ettim. Sürekli sosyal aktivitelerde yer aldım. Amatör olarak tiyatroyla ilgilendim. Çeşitli kişisel gelişim eğitimleri aldım ve çok okudum.

Üniversite bittikten sonra da hayatımı konuşarak kazanmayı sürdürdüm. Diksiyon ve kişisel gelişim eğitimleri vermeye başladım. Hem belediyenin meslek eğitimi kurslarında, hem de Halk eğitim Merkezleri ve çeşitli özel kurumlarda pek çok eğitim verdim. Bilgiyi paylaşmanın keyifli bildiğim için ağaçlar.net’i de böylesine sevmişimdir belki de. Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin dönemsel olarak yayınladığı bir derginin ve web sitesinin yayın editörlüğünü üstlendim. Derginin beğeni toplamasıyla beraber yerel medyadan gelen köşe yazarlığı tekliflerini değerlendirerek, gündeme dair yazmaya da başladım.

Sonra ne mi oldu? Bir gün başım ağrımaya başladı. Öyle yoğun çalışıyordum ki, doktora gidecek vaktim yoktu. Ateşlendim ama yine çalıştım. Gözlerimin önünde bir şeyler uçuşmaya başladı. Bunu takip eden üçüncü gün doktora başvurduğumda sol gözüm tamamen görmez olmuştu, diğerini de kaybetmek üzereydim. Meğer beyin enfaktüsü geçirmekteymişim bu arada. Göz sinirlerim parçalandığı için geri dönüşü olmayan bir süreç oluşmuş. Beyindeki pıhtılarla kalmadı olay. Akciğerlerimde pıhtı oluştu sonrasında. Yaklaşık dokuz ay geçirdim hastanede. Sürekli raporluydum. Doktorlar malulen emeklilik için başvuruda bulunmamı söylediklerinde yıkılmıştım. %83.58 özür oranıyla malulen emekli oldum…

Bunların bir sınav olduğunu düşünüyor ve sınavımı başarıyla atlatmayı diliyorum. Tedavim halen devam ediyor. Ben, insanlar yaşar mıyım diye endişe dolu gözlerle yüzüme bakarken bile gülümsemekten asla vazgeçmedim. Sevginin gücünün üstünlüğüne inanıyorum. O yüzden “loveforlife” ya, o yüzden yaşam için sevgi şart ya!

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Bitkiler ve hayvanlar için hayatımda önemli bir zaman dilimini rezerve etmiş durumdayım. Bu zaman diliminin hayatımdaki en keyifli zamanlardan olduğunu da özellikle belirtmek isterim. Ayrıca sanatsal faaliyetlere de mümkün olduğunca zaman ayırmaya gayret ediyorum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Tek üzüldüğüm nokta, forum kurallarına uymayan üyelerin uyarıldıklarında (özellikle dilbilgisi konusunda) gösterdikleri tepki. Keşke dilimiz konusunda herkes, sadece sitede değil her zaman, her yerde hassas davranabilse.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Burası yüzmeyi bilen için bilgi ve sevginin oluşurturduğu engin bir deniz. Ancak bir bardak suda fırtına koparanlardansanız bu deniz boğar sizi. İşte bu yüzden, siteyi ve forumu kurallarına uygun kullanmanızı ve bu güzel denizin keyfini çıkarmanızı dilerim.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Saatlerce bıkıp usanmadan bitkilerle ilgilenebiliyorum. Benim için inanılmaz bir terapi oluyor. Çimlenen bir tohum, köklenen bir çelik, açan bir tomurcuk, yaşama sevinci olarak yansıyor ruhuma.
Aslında seçim yapmak çok zor ama özellikle kokulu olanlar başta olmak üzere çiçek açan bitkiler ve henüz çok az çeşidim olsa da sukulentleri beni daha çok çekiyor.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
Bursa’da çiçekçi esnafının bulunduğu caddeye araç girmesi ne yazık ki yasak. Ben bitki aşkına tutuldum tutulalı (ki bu arada kalça kemiğimdeki sorun ve omuz kaslarımın yırtılması nedeniyle çektiğim sıkıntılar vardı) ne zaman evden çıksam oraya uğrayıp taşıyacağımdan fazlasıyla eve dönmeye kalkışım ve eve gelince uzun süre ağrıdan kıvranmama rağmen beni dîvane eden bu aşktan kurtulamamam en garip durum olsa gerek.

Bir başka konu ise yollarda giderken gözümün hep insanların balkonlarında olması. Bazen tek bir saksı yeşilliğin dahi olmadığı öyle büyük balkonlar görüyorum ki … Beni balkonlara bakarken görüp “röntgenci” olarak adledenlerin gözünde komik olabilirim belki lâkin asıl konu yeşili hayatlarından çıkarmış bu insanların trajik durumu bence!

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Plan değil de şimdilik hayal diyebiliriz. Kocaman bahçesi olan bir evim olsa, hem bitkilerim, hem de hayvanlarım için bol bol yeri olsa… Dostlarla çardakta bir fincan kahve içmenin keyfini yaşasak… Agaclar.net’ten dostları ağırlasam, ne güzel olurdu değil mi?

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
İlk kez Ankara toplantısına katıldım. Bursa'dan kalkıp Ankara'ya kadar gitmemin boşa olmadığı ispatlayan bu toplantı "unutulmaz anılar" listesinde baş sıralarda yerini aldı. İkinci katılımım ise Agaclar.net’in 9. Doğum günü toplantısıydı ki, bu toplantıda öylesine güzel insanları yakından tanıma ve sohbet etme şansı bulunca mutluluktan ayaklarım yerden kesilerek döndüm eve. Sağlığım elverdiği ölçüde bundan sonraki toplantılarda da bulunmayı ve mükemmel paylaşımların bir parçası olmayı çok isterim.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Bazen Leroy Merlin’e gidip okuma bölümünde bitkilerle ilgili kitaplara saatlerce takıldığım oluyor. Küçük yazılıları okuyamasam da görsellere bakıp, mümkün olduğunca bilgilerden faydalanmak istiyorum. Ayrıca düzenli olmasa da zaman zaman Evbahçe dergisi alıp okuyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Hayrettin Karaca, her daim beğeniyle izlediğim ve örnek aldığım bir kişi olmuştur. Ayrıca doğa için bir tohum eken, bir fidan diken, hayvanından bitkisine tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösteren insanları takdir ediyorum.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Başka bir foruma üye değilim, kolay kolay olacağımı da zannetmiyorum.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Ben hep insanlara dair eğitimler aldım ve verdim. Lâkin şimdi tüm kalbimle bitkilerle hatta hayvanlarla ilgili eğitimler almayı arzu ediyorum. En azından belediyelerin bu konuda düzenlediği eğitimlere dahi katılsam benim için büyük kazanç olacaktır. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yakın zamanda “bitki zararlılarıyla mücadele” konulu bir kursu başlayacakmış. Bu kursta yer almak istiyorum.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Evde olduğum tüm zamanlarda agaclar.net’teyim. Sabah uyandığımda da, gece uykuya yatmadan önce de agaclar.net daima benimle.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Hayvanlar ve sanat… Kedim, üç muhabbet kuşum, bir sultan papağanım, bir ördeğim, bir horozum, kumrularım, serçelerim var şu an. Elbette sokakta beslediğim canları da unutmamalı. Tiyatroyu çok seviyorum. Vakit buldukça film izlemeye çalışıyorum. Yazmak büyük bir tutku. El sanatları konusunda da farklı tarzlarda çalışmalarım var. Görme konusunda sorunları aşabildiğim ölçüde ipek kozasıyla farklı tasarımlar yapıyorum. Ayrıca eski eşyalara farklı süslemeler kullanarak hayat vermeye çalışıyorum. Ebru, çini, hat ve ebruyu modernize ederek Türk motiflerini çeşitli objelere uyguladığım dekoratif çalışmalarım da var.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Henüz paylaşılacak çok çeşidim olmasa da elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum. Bence güzellikler paylaştıkça çoğalır. Çok değer verdiğim insanlardan bana gelen hediyeler ise tarifsiz hazlar yaşattı. Bütün bitkilerim değerli ama bu paylaşımlardan gelenlerin daha özel olduğunu düşünüyorum.

Forumdaki hangi üyeler size olumlu yönde etkiliyor, neden?
Öncelikle benim için değerli birer abla olan iki ismi zikretmem gerekir: SDrul ve Güler… Benim için çok özeller gerçekten de. Mine Pakkaner hocamızın sahip olduğu engin birikimi ve paylaşımlarını da beğeniyle takip ediyorum. Ama genele bakacak olursak agaclar.net ailesinde birçok ablam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım var. İyi ki var! Bu ailedeki her bireyi çok seviyorum…

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Zaman zaman çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde görev almış olsam da herhangi bir sivil toplum örgütüyle doğrudan bir bağlantım yok. Ancak dolaylı yollardan bağlantılı projelerde yer aldım.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Özellikle hayvan severlerin organize ettiği protestolarda aktif olarak yer almaya çalışırım. Ayrıca hayvanlar üzerinde deneyler yapan markaların ürünlerini kullanmamaya özellikle dikkat ederim. Sokak hayvanları konusunda da çok hassasım. Bunun yanında temizlik ürünlerini kullanırken bunların doğaya verebilecekleri zararları gözardı etmem. Mümkün olduğunca doğaya zarar vermeyeceğini düşündüğüm ürünleri tercih ederim. Toplumsal faydanın söz konusu olduğu her türlü organizasyonda yer almaktan mutluluk duyarım.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Radyoda bu tarz bir programa hiç denk gelmedim. Ama özellikle tarım kanallarında yayınlanan TV programları izliyor ve faydalı bilgiler ediniyorum.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
"Keşke benim de olsa!" demekten kendimi alamıyorum doğrusu. Betonlaşan dünyadan doğaya kaçarak nefes alabilmek için çok iyi bir fırsat yakalattıkları bir gerçek...

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Çınar
çiçek: Maviş
kitap: Yüzyıllık Yalnızlık (Gabriel García Márquez). Artık kitap okuyamıyorum ne yazık ki:-(
şarkı: Dünyayı Güzellik Kurtaracak
müzik grubu/müzik sanatçısı: Yeni Türkü / TSM ve THM alanında çalışan tüm seçkin sanatçılar olarak genelleyebilirim ama Zeki Müren, Zülfü Livaneli ve Edip Akbayram'ı özellikle saymak isterim.
ressam: Claude Monet
şair: Şiiri çok sevdiğim için zor bir seçim... Ümit Yaşar Oğuzcan, Pablo Neruda, Nazım Hikmet, Halil Cibran... Hiçbirine haksızlık etmek istemem. Listem uzar gider.
film: Yine zor bir karar... Sol Ayağım, Schindler'in Listesi, Umudunu Kaybetme, Piyanist...
web sitesi: Elbette ki agaclar.net...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 16:02   #2
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Sevgili loveforlife, forumdaki paylaşımlarımızdan ve telefon konuşmalarımızdan seni tanımıştım. Tanıtım yazını okuduğumda hakkındaki düşüncelerimde yanılmadığımı bir kez daha anladım. İyi ki yollarımız agaclar.net'te kesişmiş, iyi ki seni tanımışım, güzel kardeşim.

Her zaman içinde büyüttüğün yaşama sevincin hiç bitmesin, güler yüzün hiç solmasın. Bundan sonraki yaşamında Allah seni hep güzelliklerle ve güzel insanlarla karşılaştırsın. Sevgiyle kal.

gilan, Güler, h_dogan ve 7 kişi beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 16:08   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili loveforlife, sen ne güzel bir insansın. Yaşam sevincin, bunu etrafına yayışın, hep olumlu olman, beni çok etkiledi.

Yazını okurken bazen duygulandım gözlerim doldu, bazen de güçlü kişiliğin gözümde canlandı, seni kutlamak istedim.

Karşılaştığın bu olumsuzluklara senin gibi göğüs gerebilecek hatta gülerek karşılık verebilecek başka biri daha olabilir mi diye de düşünüyorum.

Sevgili loveforlife, gerek Ankara toplantısında gerekse agaclar.net'in doğum gününde başlayan dostluğumuz inşallah daha da ilerleyerek devam eder. Seni tanımış olmak hem benim hem de Oğuz abin için bir mutluluk oldu.
Umarım, bundan böyle önünde çoook uzun sağlıklı, huzurlu, mutluluk dolu yılların olur.
Güzel gülüşün hiç eksik olmasın. Herşey gönlünce olsun, sen bunu fazlasıyle hak ediyorsun.

gece, gilan, h_dogan ve 10 kişi beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 16:17   #4
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Sizi tanıdığıma çok memnun oldum. İçinizdeki yaşam sevgisi hiç bitmesin.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 16:50   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 140
Merhaba Sayın Doğa Dostları,
Benim de ilk defa katılmış olduğum Ankara toplantısında kısa bir süre de olsa tanışma imkanım olan ve o kısa sohbetin ardından, kendisi için almış olduğu tohumları elime tutuşturma esnasındaki güleryüzü, samimiyeti ve paylaşımcı bir kişiliği olan Sayın loveforlife Hanımefendiyi içten bir anlatımla bu başlıkta yakından tanıma imkanını yakalamış bulunmaktayız. Şu an o güleryüzlü ve mütevazı hanımefendinin tüm sıkıntılara rağmen yukarıdaki kısa satırlara sığdırmaya çalıştığı hayat serüvenini bir solukta okuma ve hayatın her anını nasıl anlamlandırdığını, onun penceresinden bakarak, onun gözüyle düşünerek, onu kendi sayfasında yeğeni, çiçekleri, kuşları, kedisi ve araya sıkıştırdığı anlatımlarıyla tekrar tekrar okuyacağız sanırım.
İyiki varsınız Sayın loveforlife,
Selam ve sevgiler.


Teşekkürler Sayın Malina

gilan, Güler, h_dogan ve 6 kişi beğendi.

Düzenleyen Ahmet : 15-04-2013 saat 16:56 Neden: Ekleme
Ahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 17:33   #6
Ağaç Dostu
 
attar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 761
Galeri: 7
sayın loveforlife, yazınızı okudum, hem üzüldüm hem sevindim, çünkü başınıza gelenler belki üzücü ama siz bunların üstesinden "love for life" diyerek gelmişsiniz zaten, azminizi tebrik ediyorum, iyi günler dileğiyle

attar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 17:47   #7
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Hepimizin, özellikle benim senden öğreneceğimiz çok şey var sevgili loveforlife.

İyi ki 9.Kuruluş Yıldönümünde yollarımız kesişmiş, kısa bir süreliğine de olsa iyi ki tanışmışız seninle.

Sevgiler...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 18:45   #8
Ağaç Dostu
 
gokcegokce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: Denizli
Mesajlar: 963
Sizi tanımaktan çok memnun oldum sevgili Loveforlife. Ben de bir iletişim fakültesi mezunu olarak meslektaş olduğumuza da çok sevindim. Siz yaşamı tüm zorluklarına rağmen çok seviyorsunuz belli, yaşam da sizi seviyor ki evinizdeki bitki ve hayvanlarınızın güzellikleri buna kanıttır. Bol yeşiller dilerim, sevgiler...

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 18:58   #9
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Sevgili Loveforlife 9. doğumgünü toplantısında güleryüzünüzle karşılaştık harikaydınız gerçektende sizi tanımaktan çok mutlu oldum umarım yaşamınızda ki herşey de sizin gülümsemenizdeki sıcaklık gibi içinizi ısıtarak gülümser size

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 19:04   #10
Ağaç Dostu
 
Tika's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 851
Sevgili loveforlife,
Tanıtım yazınızı büyük bir dikkatle okudum.
Yaşama sevinciniz,neşeniz her cümleye yansımış.Sizin kullanıcı adınızı gördüğümde bile pozitif enerji yükleniyorum.
Harikasınız.
Zorlu süreçlerin üstesinden gelmişsiniz.
Sizin gibi yaşama sevinci ile dolu insanlara çok ihtiyacımız var.
Sizi tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum.
Toplantıda sohbet ederken büyük keyif almıştım,enerjinize ve sıcakkanlılığınıza inanın hayran kalmıştım.
Bir sonraki İstanbul toplantısında tekrar görüşmek dileğimle...
Balkon sayfanızın da takipçisiyim.
Sevgiler.

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 19:12   #11
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
loveforlife, Forumda En Çok Tanışmak İstediğiniz Kişiler.. 'de ilk sırada yerini alıyor.
Toplantıda bir çok kişi sizinle tanışmış, bende onlardan biri olmayı çok isterdim. Belki bir gün bu şansı yakalarım. Sizin kadar birikimi olan birinden öğrenmek istediğim çok şey olacak.
Paylaşımlarınızı bizden esirgemeyeceğinizi umuyorum.


Düzenleyen mandalinleerik : 15-04-2013 saat 22:34 Neden: Ekleme yapıldı.
mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 20:05   #12
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Geç kaldım, halbuki ilk mesaj benimki olmalıydı.
Sevgili loveforlife, yazdıklarının büyük bölümünü zaten senin ağızından, yumuşak sesinden,
yüz ifadenin zenginliği ve canlı bakışının eşliğinde dinlemiştim. Hatta belki de çok daha fazlasının paylaştık.
Yürekler bir olunca, bir acı kahve hastane odasında bile içilse bu kadar değerli olur.
Seni çok sevdim, önce yazılarından, görüştükten sonra da ışığından.
Ben seni aydınlık ve ışık bir insan olarak tanımlıyorum.
Ve bu tanımı çok az insan için yapmışımdır.
Zorlukları aşmadaki azmin ve gücün beni kendine hayran bıraktı.
Varsın dünyanın yarısı sana karanlık olsun, bak ışığınla ne kadar çok insanı aydınlatmış ve ısıtmışsın.
Seni tanımaktan ve arkadaşın olmaktan çok mutluyum.
Canım kardeşim!

gece, Güler, h_dogan ve 7 kişi beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 20:52   #13
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili loveforlife, Oğuz da yazını okudu, çok duygulandı.
Bana " ben de yazacağım loveforlife için" dedi ama sonra yok, ben üye değilim yazmayayım ama gelince söylerim dedi.

gece, gilan, h_dogan ve 8 kişi beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 21:47   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Sevgili loveforlıfe,

Tanıtımınızdan bende çok etkilendim. İki sefer okudum, sizden bir yaş büyük kızıma ve eşime de okuttum.

Toplantıda yanımıza gelip bizi candan selamlayan sevimli kardeşimizi biraz daha tanımaktan çok memnun olduk.

Hayata bakışı bu kadar güzel, insan ve diğer canlıları içten seven kişiliğinizle yüce ruhlu bir insansınız. Sizi tanımak ve aynı ortamlarda bulunmaktan onur duydum.

Her şey gönlünüzce olsun.

gilan, Güler, h_dogan ve 7 kişi beğendi.
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 23:32   #15
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Sevgili Dostlar,

Sevgi ve iyi dileklerinizle yüklü mesajlarınızı okumak beni öylesine onurlandırdı ki anlatamam. Böylesi güzel insanları tanımış ve bir nebze ışık olabilmişsem onlara, ne mutlu bana. Mutlululuk gözyaşları süzüldü gözlerimden usulca... İyi ki varsınız! Hepinizi çok seviyorum...

Sevgilerin daima bâki kalması dileğiyle...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 00:55   #16
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
9. Doğum günümüzde tanıştığım ve kısa fakat sıcacık sohbetten sonra; "su kadar duru ve sevgi dolu biri" diye düşündüğüm, sevgili loveforlife!

Burada seni biraz daha yakından tanıyınca, yüzünden yansıyan pırıltının; bitki, hayvan, insan ayırdetmeksizin tüm canlılara duyduğun samimi sevgi ve ilginin yansıması olduğunu anladım.

Sağlık konusundaki yaşadıklarının kesrini yaşayacak başkalarının hayata küseceği ortadayken, senin daha da bağlanışın, "gülümsemekten vazgeçmemen" kesinlikle göz kamaştırıcı.

Tüm yüreğimle acil şifa ve sevdiklerinle birlikte, uzun, çok uzun bir ömür ve 'hayatın da tüm çeşitliliği ile yüzüne gülümsemekten vazgeçmemesini' diliyorum.


gece
insanın ruhunun yüzüne yansıdığına tamamen ikna olmuş forum kişisi

gilan, Güler, h_dogan ve 3 kişi beğendi.
gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 01:04   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Sayın loveforlife; Etrafına sevgi saçan, donanımlı insana bu kokulu çiçek yetmez ki..
Sevgi ve saygılarımla..

Eklenen Resimler
 
ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 02:09   #18
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Canım loveforlife (Artık hiç bakmadan yazıyorum nikini) tam bahçe sayfanı gezdim yorumlarımı yazdım site mesajlarına dönünce İçimizden Biri konu başlığında seni gördüm. Okudum bahçe sayfandaki yorumum da bilmeden doğru olmuş sevindim.
Herşeyden önce seni kutluyorum, harikasın; maşallah!.. Ama sayfanda da söyledim yeğenin seni geçmiş bilesin...
Sitemizin 9. yaş gününde karşılaştım seninle, cana yakınlığın, güler yüzün, samimiyetin, paylaşımcılığın çok güzeldi çok. Teşekkürler.
Bana 2 tane (Şimdi de onların isimlerini unuttum) fide verdin, ben onları minik saksılara 'Yatırarak dikeceksin dedin' öyle diktim, kök saldılar mı bilmiyorum fakat boyları daha bir büyüdü. Seni tanıdıktan sonra şimdi onlar daha bir önem kazandı benim için. İnşallah yayılacaklar ve çoğalacaklar. Teşekkürler.
Can loveforlife inşallah daha nice toplantılara hep beraber... İyi ki ağaçlar.netteyiz ve seni tanıdım. Canım benim herşey gönlünce...
Sevgiler...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 07:18   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Güler yüzlü, sevimli kardeşimizin fotoğrafı için de yöneticilere teşekkürler.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 08:43   #20
Ağaç Dostu
 
Sevgi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2012
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 1,284
Galeri: 6
Sevgili Loveforlife, tanıtım mesajından öncede yazılarından bize kendini yansıtmıştın. Mesajlarındaki akıcı ve güzel anlatımların tüm mesajlarını okumaya sevk etmişti. Bende sizin yazar olduğunuzu düşünüyordum ki yanılmamış sayılırım.

Hayatımızda malesef olumsuz anlar olabiliyor. Hatta yaşamımızın belli bir sürecini kısıtlayabiliyor. Ama bu anlarda, bizlere güç katarak yeniden hayata bağlanmamıza neden oluyor. Bu dönemlerde bitkiler ve diğer canlılar tam bir terapi kaynağı.

Siz bu dönemleri içinizdeki yaşam sevinciyle, sevdiklerinizle ve etrafınızdaki diğer canlılarla çok güzel atlatmışsınız. RABBİM, bundan sonraki hayatınızda başka dert keder vermesin.

Her şey gönlünce olsun.

Sağlıcakla ve hoşçakalın.

Sevgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 09:17   #21
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sevgili Loveforlife, önce; 6 Nisan İstanbul toplantısında, ortaya sorduğum "sieboldii getiren var mı?" sorusuna, yanıma gelip çok tatlı ve sıcak bir sesle "Ben size gönderirim" dediğinde tanıştığım, gerçekten çevresine ışık saçan arkadaş. Konuştukça neşeni, sevgini, (boynundaki kolyenden de) ne kadar becerikli olduğunu toplantı boyunca hayranlıkla izledim.

Hayata bakış akış açın, sevgi dolu yüreğin ve azmin için seni kutluyorum. Her şeyin gönlünce olmasını dilerim, seni tanımak çok güzel.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 09:41   #22
Ağaç Dostu
 
smnunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 1,547
Galeri: 1
Sayın Loveforlife,

Sizi kendi anlatımızdan tanımak ve hayat hikayenizi acılarıyla ve direnme azmiyle sonucunda başarıyla yaşama sarılma duygunuzu gıpta ile okudum ve bu azminizden dolayı sizi kutluyorum.

İçinizdeki yaşam sevinci ve yüzünüzdeki gülüşünüz hiç solmasın.

smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 13:58   #23
Ağaç Dostu
 
Zafer İnandıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2009
Şehir: İSTANBUL ÜSKÜDAR
Mesajlar: 1,376
Galeri: 16
Yaşanan bu sıkıntıların;
Yüzü daima gülen, neşeli, hayat dolu güzel bir insana ait olduğuna inanmak gerçekten çok güç.
Sevgili loveforlife;
Eşim ve ben seni tanımaktan, kısa da olsa sohbet etmekten büyük mutluluk duyduk.
Dileğimiz;
Yüzündeki gülümseme, Yüreğindeki sevgi hiç eksilmesin. Hayat hep gülsün sana. Mutluluk gölgen olsun.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 14:29   #24
Ağaç Dostu
 
serkan_istanbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
Sizi yazdıklarınızla yakından tanımak güzel. Allah başka acılar göstermesin. İyileşme sürecinde herşeyden önce moral gelir bilirim. bitkilerle hayvanlarla uğraşmak size moral verir hayatınıza da renkler sunarlar. Sizi tanımaktan mutluluk duydum. sevgilerimle.

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 22:58   #25
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
İçi güzel, dışı güzel, sevgi dolu, zarif Loveforlife, ne kadar alçak gönüllü, ne kadar yumuşacıksınız ve ne kadar da güçlüsünüz...
Hep ve çok mutlu olun, sağlıklı olun, aramızda olmanız beni çok mutlu ediyor.

gilan, Güler, Kiraz ve 7 kişi beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2013, 16:35   #26
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Sevgili loveforlife;

Uzunca bir süredir hiç kitap okumadım. Sanırım şu internet kolaycılığından olacak. Ekrana bakmak, kitaba bakmaktan daha kolay mı geliyor ne?

Yazınız, bendeki bu eksikliği epeyce doldurdu dersem inanın. Böylesine yer yer acıtıcı bir yaşam öyküsünü, üstelik hiç gözlerimi sulandırmadan, bir çırpıda okuttunuz ya bana...
Sonunda sadece, yürekten kutlama isteği uyandı size karşı içimde.

Ve yaşamın, her şeye rağmen güzel olduğunu, bir kez daha, hemde en etkileyici biçimde öğrettiniz bana.

Sağol sevgili kardeşim;
İyiki seni tanımışım. İyiki varsın.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2013, 12:38   #27
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Sevgili arkadaşım senin adını her gördüğümde dilimden şu kelimeler dökülüyor ve şarkısını söylemeye başlıyorum...

Çok tatlısın çokkkkk

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2013, 20:24   #28
Ağaç Dostu
 
egülnur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: İstanbul / Bodrum
Mesajlar: 235
Sevgili loveforlife, görülüyor ki siz yaşamı hakkını vererek, mücadele ederek, hepimizi hayran bırakacak kadar severek yaşıyorsunuz. Hep böyle devam edin. Sağlıkla ve neşeyle kalın. Sizinle tanıştığım için ben de çok memnunum.

egülnur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2013, 20:42   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-01-2012
Şehir: kdz.ereğli zonguldak
Mesajlar: 455
Sevgili loveforlife
Toplantı saatini baraka kafede beklerken , yaklaşıp ''ağaçlar.net'' ten değil mi? diyerek parolayı söylediğinizde epeydir sanal ortamı paylaştığım birçok arkadaştan reelde ilk tanıştığım kişi oldunuz. Bitki alt sevgisinin yanında, hamurumuzda olan insan sevgisinin ortak noktada buluşturduğu bir ailenin ferdi olarak seni ve diğer arkadaşları tanıdığıma o kadar memnunum ki kelimelerle anlatamam. Herkesin hayat hikayesi olduğu gibi sizinde bir hayat hikayeniz var çetin ve zorlu yollardan geçen. Sizin gibi mücadele edemeden hayata küsen birileri çoktur. Bunun adına inadına yaşamak mı denir yoksa herşeye rağmen mücadeleye devam edip hayata tutunmak mı denir bilemiyorum. Her ne denirse densin bir mücadele örneğidir, yılmadan yıkılmadan sonuna kadar ayakta kalabilmek. İnsan mücadele etmeyi bıraktığında kaybedermiş. Her zaman hayatla mücadelende galip gelmen dileklerimle sevgili kardeşim..Saygılarımla

Adem Keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2013, 21:07   #30
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili loveforlife, forumdaki paylaşımlarımızdan ve telefon konuşmalarımızdan seni tanımıştım. Tanıtım yazını okuduğumda hakkındaki düşüncelerimde yanılmadığımı bir kez daha anladım. İyi ki yollarımız agaclar.net'te kesişmiş, iyi ki seni tanımışım, güzel kardeşim.

Her zaman içinde büyüttüğün yaşama sevincin hiç bitmesin, güler yüzün hiç solmasın. Bundan sonraki yaşamında Allah seni hep güzelliklerle ve güzel insanlarla karşılaştırsın. Sevgiyle kal.
Sevgili Ablacığım SDurul,

Sesini sadece telefonda duyup, hiç görmediğim bir insanı böylesi sevebildimse şayet;o insanda çok özel bir şeyler olmalı! Benim için hep özel kalacaksın...

Senin de yüzünün hep gülmesini, yaşadığın tüm acıları bastıracak mutlulukların olmasını ve yeşilinle çiçeğinin hiç eksik olmamasını dilerim...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024