agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni53Beğeniler
  • 12 Gönderen malina
  • 3 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Sevgi Durul
  • 2 Gönderen mandalinleerik
  • 4 Gönderen berçin
  • 2 Gönderen berçin
  • 3 Gönderen berçin
  • 1 Gönderen gokcegokce
  • 1 Gönderen yunusx
  • 1 Gönderen YeniGine
  • 1 Gönderen berçin
  • 2 Gönderen berçin
  • 2 Gönderen loveforlife
  • 3 Gönderen berçin
  • 1 Gönderen YeniGine
  • 2 Gönderen berçin
  • 1 Gönderen YeniGine
  • 2 Gönderen sonkez
  • 4 Gönderen berçin
  • 2 Gönderen Cumhur Tonba
  • 2 Gönderen Nautilus Cycad

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-08-2013, 15:39   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
berçin

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
1999'da altı yaşında ki kızım Belit'i kaybetmemle başladı her şey; Büyük bir boşluk, psikolojik sıkıntılarıma birde diğer kızım Sıla'yı da kaybetme korkusu eklenince sayın uzman, hayatına yeni şeyler ilave etmelisin önerisinde bulundu ama Sıla'nın dışındaki her şeye kapalıydım. Eşim (canım) sağolsun bir çiçekçi dükkanını yüklemiş getirmiş,bir sürü salon bitkisi,ertesi gün kuşçu dükkanını yüklemiş gelmiş salon oldu botanik bahçe. Kuş ölmesin, çiçek ölmesindertleri başladı bende de hayata yeniden... Bunlarla uğraşırken yine uzman tavsiyesi, Aslı'nın müjdesini aldık peşine de Atamantay'ın müjdesi.(Bir türlü konuyu bağlayamadım değil mi?

Neyse uzatmadan anlatayım; kiralık evde oturuyorduk, taşındık kendi evimize.Benim canım salon bitkileri sevmedi sevemedi yeni evlerini, tek tek yavaşça kaybettim hepsini, terastaki yuka hariç. (Aslı'ya hamile iken yine uzman tavsiyesi bütün kuşlar evden gönderildi, kayıp bitkilerimin yarı sebebi de Atamantay'dır. O da kopararakyolarak yardımcı oldu yok olmalarına.)
Kendime söz verdim bir daha eve bitkiye dair hiç bir şey sokmayacaktım, çünkü ölen bitkiye ağla, giden kuşa ağlabir yere kadar. Olmadı olamadı, bulaştı bir kere, kurtulamıyorum; bir bahçe yanından geçiyorum bayılıyorum, bir balkon görüyorum aşağıyadoğru sarkmış petunyalar, sardunyalar. (hala öyle ofis ev arası güzergahtaki balkonları ezberledim, hangi balkonda ne var biliyorum ve takip ediyorum.)Sonunda konuyu bağlayacağım galiba (hala galiba diyorum bu arada) Ben de kullanabileceğim bir teras var değerlendireyim istedim (Terasında ayrı birhikayesi var ama okuyanları sıkabilir.)

Ufak ufak bitkileri çelik ya da saksıda alarak edindim. Yapı marketten aldığım gardenya, çiçek ve tomurcuk doluydu, ertesi gün ne tomurcuk ne de çiçekkalmıştı. Acemisi olduğum internette araştırma yaparken Agaclar.net'le karşılaştım, bu ailenin bilmediği hiçbir şey yoktu. Burada bütün sorularımın cevabını bulabiliyor ve yeni şeyler öğrenebiliyor, forumda ki arkadaşların paylaşımları, birbirlerine olan nezaketleri, sabırları hayran bıraktı beni. Bende ''bu ailenin içinde olmalıyım '' dedim, bilgi yoksunluğumdan korka korka üye oldum Ağaçlar net ailesinin hoşgörüsünü öngörerek...

Burada neler öğrendiniz?
Çok şey öğrendim; Orkide hakkında bildiğim tek şey, zor çiçeklendiği hatta hiç açmadığı yönündeydi, şimdi ise doğru bilgi ve emek gerektiğini biliyorum. Sukulentleri ve kaktüsleri burada öğrendim ve sevdim, kaktüslerin dikenli yapılarına rağmen açtıkları zarif çiçekler beni hayran ettik endilerine...

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Diğer üyelere; basit önerilerin dışında yeterli donanıma sahip olmadığımdan,Forum içindeki konu başlıklarını önereriyorum.

Sizi tanıyalım
1973 doğumlu geleneksel Türk ailesi bireyiyim, eğitimim liseye kadar. Tarih ve ya arkeoloji tahsili almayı çok isterdim. Tarihi yerler ve doğa gezilerini severim, vakitsizlikten senede bir ve ya iki kez yapabiliyorum.

Samsun müzesine kayıtlı koleksiyonerim, çeşitli çağ ve dönemlere ait eserlerim var. 2013 Mayıs müzeler haftasında eserleri sergilime fırsatı bulacağım, çalışmalar devam ediyor. Kitap okumayı ,özellikle mitoloji , tarih içerikli kitapları okumayı seviyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Bana kalsa hayatımın sonuna kadar bitkiler ve diğer özellerimle de geçirirdim hayatımı. Maalesef planladığınız ve hayalini kurduğunuz hayata başka sorumluluklar eklerseniz, bunun gerçekleşmesi ''Deveye hendek atlatmaya'' benziyor. Ben, bana kaldığım sürece bitkilerimleyim.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Ağaçlar net'te ,''şu da olsaydı'' diyebileceğim hiç bir şey yok . Bu aileye katılmış ama hak etmeyenler olmasaydı diyebilirim sadece.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Diğer arkadaşların ziyaret ettiği sayfalarda, sadece yüklenen resme bakıp geçmemeleri, resim aralarındaki yazı ve yazışmaları da okumalarını tavsiye ediyorum. Çok keyifli sohbetlerin yanı sıra çok önemli olabilecek bilgileri kaçırmamalılar.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Kesinlikle terapi niteliğinde; Açmak üzere olan çiçeğin evrelerini izlemek kadar güzel başka bir şey yok, lotus'u hayal etmek gibi.. Fuchsia ve soğanlı bitkiler ilgilendiklerim.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
Bana göre en komik hikayem sayfamda, telgraf çiçeğinin öyküsü. Alt sitede komşunun balkonundan sarkan mor telgraf çiçeğini gördükçe içim gidiyordu, arsızlığı ele alıp kapısına gitmeyi düşünmeye başlamıştım. Ta ki kızımın konseri için AKM'ye gidene kadar. AKM'nin iç balkonları komple mor telgraflarla doluydu, konser çıkışı herkes ellerinde makine çocuklarıyla fotoğraf çekinip anı ölümsüzleştirirken ben eşimin arkasına saklanmış telgraf çiçeği çalıyordum, bu küçük hırsızlığım kameralardan kaçmamış tabii ki. Kim bilir başka hangi kadrajlara girdim...

Trajik hikaye ise şu; Karadeniz bölgesinde kimsenin duymadığı, haberdar olamadığı yok olan ormanlar benim trajedim. ..

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Ağaçlar.net ailesini tanıyana kadar hayatımla ilgili bir planım bile yoktu! Şimdi bahçeli ev ve küçük bir sera sahibi olmayı planlıyorum...

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Ne kadar çok katılmak istesem de, bulunduğum şehir ve çocukların küçük olması sebebiyle katılamıyorum. Katılmış arkadaşlardan anladığım kadarıyla çok güzel dostlukların, paylaşımların değerli bilgilerin, hoş anların birleştiği bir ortam.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Kitap örneği veremem çünkü hiç yararlanmadım. Sadece aylık Ev-bahçe dergisini alıyorum, onun dışında bütün cevaplarımı Ağaçlar.net'e bulabiliyorum ...

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Maalesef çok fazla yok ama forumda sevgili Güler Hanım'ı, Vildan Sönmez'i örnek aldım kendime. Diğer arkadaşların paylaştığı bilgiler elbette değersiz değil, Güler Hanım'ın karşılıksız paylaşımları, gönlü açık davetlerini tarif etmeye kelime bulamıyorum... Vildan Sönmez uzun süredir forumda aktif değil ama kendisini unutmuş değilim...

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Sadece Ağaçlar.net'e üyeyim, araştırma yaptığım diğer forum ve siteler yeterli nitelikte değil. Ağaçlar.net'i onlardan ayıran, çok kapsamlı oluşu, doğa ciddiyeti, sıcak bir o kadar da samimi dostlukların oluştuğu bir platform olması.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Bitkilerle ilgili hiç bir eğitim almadım. Bulunduğum şehirde seminer ve ya kurslar verilecek olursa katılmak isterim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Foruma girdiğim zamanlar saatin farkına varmayıp günü veya geceyi bitirmişliğim çoktur. O yüzden kendimi "bu gün girmeyeceğim" deyip şartladığım zamanlar da olmuştur. Şöyle demeliyim; Vakit buldukça, bulunca da zaman sorun değil

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Diğer bir ilgi alanım tarihi eserler özellikle Grek ve Roma objeleri topluyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi 2013 Müzeler Haftası etkinliklerine hazırlanıyorum. Neden bu kadar erken derseniz, sergilenecek eserlerin incelenmesi, tam olarak kullanıldığı dönem ve ne için kullanıldıkları gibi tespitleri yapmaya çalışıyoruz...

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Tohum paylaşımım olmadı ama elimden geldiğince isteyen arkadaşlara bitki ve çelik göndermeye çalışıyorum. Çok anlamlı ve faydalı bir etkinlik, elimizdeki bitkileri ne kadar çok paylaşırsak yok olmalarını da bir o kadar azaltmış oluruz diye düşünüyorum.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Aktif gönüllü olmasam da birçok Sivil Toplum Örgütlerinin yayınlarını takip ediyor verdikleri mücadeleleri destekliyorum...

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Bu yıla kadar hiçbir protestoya katılmamıştım. Kesinlikle katılmak gerekli, tek kişinin feryadı duyulmuyor çünkü. Karadeniz ormanları yok oluyor hektar hektar, geçen sene Ege'yi gördüm aynı ve bunu doğal afet değil bizzat insan oğlu yapıyor...

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Radyoda rastlamadım, televizyon kanalları yetersiz. Devlet televizyonu gezelim görelim modundan çıkıp, geniş çerçeveli programlar yapıp özel kanallara örnek olması, hatta doğayla ilgili en az bir programı yapma zorunluluğunu getirmeli..

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Eskiden bir gecede yapılan evlere gece kondu derdik, şimdi site konduya dönüştü. İnsanların daha, daha deyip bitip tükenmeyen maddi istekleri maalesef doğayı katlediyor. Bahçeli ev isteyip de sahip olamayanlar ve toprakla uğraşmak isteyenler için güzel bir alternatif.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Ceviz.
çiçek:Fuchsia.
kitap: Turgut Özakman ''Cumhuriyet''.
şarkı: Gül pembe.
müzik grubu/müzik sanatçısı:MFÖ,Barış Manço.
ressam:Leonardo da vinci.
şair:Nazım Hikmet.
film: Stephen King filmleri,özellikle ''Yeşil Yol ve Esaretin bedeli''
web sitesi:Agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2013, 23:35   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili berçin, bu samimi içten tanıtım yazınızı okumak beni çok mutlu etti. Hakkımda yazdığınız güzel sözler için de teşekkür ederim.

Bu başlığa yazmaları için arkadaşlara teklif götürürken zaman zaman tereddüt ediyorum ama sizinki gibi olumlu cevaplar alınca da biraz daha cesaretleniyorum.
Üyelerimizi daha yakından tanımak bir başka güzellik veriyor, sanki sanal alemden biraz daha yakın hissediyoruz.

Sıkıntı ve üzüntülerinizi geride bırakıp güzelliklere kucak açmanız ve gün geçtikçe de bu güzelliklere yeni yeni güzellikler katmanız ne sevindirici.

Her şeyin gönlünüzce olmasını diler, agaclar.net ailesi içinde olmanızın da bizleri çok mutlu ettiğini belirtmek isterim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 00:24   #3
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Sevgili berçin, ben de sizi biraz daha yakın tanıdığım için memnun oldum.

Hayatın, bizlere neler getirip bizden neler götüreceğini ne yazık ki önceden bilemiyoruz. Yaşadığımız süreçte bazı şeylerin önüne geçmek neredeyse imkânsız ve yazılmışsa yazılan muhakkak görülüyor.

Ama bunları atlatabilmek, bir sis perdesinin ardından geçmişi görmek ve bazen sanki yine eksiksiz oradaymışçasına ve artık ağlayarak değil, tarifi imkânsız tatlı bir hüzünle anılarda yaşamak... Duygularım gibi çok karışık bir cümle oldu. Meleklerimiz rahat uyusunlar.

Bundan sonrasında size, eşiniz ve evlatlarınızla, sağlıklı ve huzurlu, dolu dolu bir yaşam diliyorum. Sevgiyle...

loveforlife ve Kelebek beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 01:15   #4
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Sizi çok iyi anlayan biri olarak sanırım en zor günlerimizde bize en çok yardımcı olan unsurlardan biri de doğa.

Sizi tanımak güzeldi. Allah'tan size ve ailenize uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.

loveforlife ve Kelebek beğendi.
mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 01:43   #5
Ağaç Dostu
 
berçin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili berçin, bu samimi içten tanıtım yazınızı okumak beni çok mutlu etti. Hakkımda yazdığınız güzel sözler için de teşekkür ederim.

Bu başlığa yazmaları için arkadaşlara teklif götürürken zaman zaman tereddüt ediyorum ama sizinki gibi olumlu cevaplar alınca da biraz daha cesaretleniyorum.
Üyelerimizi daha yakından tanımak bir başka güzellik veriyor, sanki sanal alemden biraz daha yakın hissediyoruz.

Sıkıntı ve üzüntülerinizi geride bırakıp güzelliklere kucak açmanız ve gün geçtikçe de bu güzelliklere yeni yeni güzellikler katmanız ne sevindirici.

Her şeyin gönlünüzce olmasını diler, agaclar.net ailesi içinde olmanızın da bizleri çok mutlu ettiğini belirtmek isterim.
Ben teşekkür ederim sevgili Güler Hanım, teklifiniz hem mutlu etti hemde onur duydum. Bu platform da tanıtmayıp kendimizi nerede tanıtacağız.

Ağaçlar net ailesine mensup olmaktan gurur duyarım. Bulunduğum her ortamda mutlaka lafı Ağaçlar net'e getirip tanıtıyorum, üye olmadan takipçimiz olan arkadaşlarım var şimdi. Özenen ve doğa kavramını yeni, yeni anlayan insanlar
var, bunları görmek beni mutlu etse de aynı çoğunlukta anlama zorluğu çekenler var...

Ne derler; ''acı unutulmaz,zamanla hafifler.'' Ağalar net ailesinde daha da hafifledi her şey... Sevgiler...Teşekkür ederim tekrar...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 02:21   #6
Ağaç Dostu
 
berçin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili berçin, ben de sizi biraz daha yakın tanıdığım için memnun oldum.

Hayatın, bizlere neler getirip bizden neler götüreceğini ne yazık ki önceden bilemiyoruz. Yaşadığımız süreçte bazı şeylerin önüne geçmek neredeyse imkânsız ve yazılmışsa yazılan muhakkak görülüyor.

Ama bunları atlatabilmek, bir sis perdesinin ardından geçmişi görmek ve bazen sanki yine eksiksiz oradaymışçasına ve artık ağlayarak değil, tarifi imkânsız tatlı bir hüzünle anılarda yaşamak... Duygularım gibi çok karışık bir cümle oldu. Meleklerimiz rahat uyusunlar.

Bundan sonrasında size, eşiniz ve evlatlarınızla, sağlıklı ve huzurlu, dolu dolu bir yaşam diliyorum. Sevgiyle...
Anlatmak istediğim birşey değildi aslında, ama asla konuyu bağlayıp yazıyı bitiremezdim...Giden sevdiklerimizi asla unutmuyoruz, onların gidişlerinde bile bir anlam,bir mesaj var. Bizler melekleri gönderirken, neyin mesajını veriyorlardı iyi anlamak gerekli bütün yaşanmışlıklarımıza bakarak...

Temennilerin içi sağol,aynı dilekleri senin için diliyorum...Sevgiler...

loveforlife ve Kelebek beğendi.
berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2013, 02:34   #7
Ağaç Dostu
 
berçin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Sizi çok iyi anlayan biri olarak sanırım en zor günlerimizde bize en çok yardımcı olan unsurlardan biri de doğa.

Sizi tanımak güzeldi. Allah'tan size ve ailenize uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.
Doğanın sunduğu terapiyi, bana göre hiç bir terapist gerçekleştiremez ve bu konuda sabit fikirliyim Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, benden de aynı dilekler size...Sevgilerimle...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2013, 22:22   #8
Ağaç Dostu
 
gokcegokce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: Denizli
Mesajlar: 963
Sevgili Berçin Hanım, gönlünüzün zenginliğini tatmış biri olarak size hayranlığım zaten sonsuzdu. Ancak tanıtım yazınızla sizi daha da yakından tanıma şansım oldu. Hayatın cilvelerine rağmen doğanın güzelliklerine sımsıkı sarılmış sizi sevgiyle kucaklıyorum. İyi bayramlar dilerim...

berçin beğendi.
gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2013, 23:46   #9
Ağaçsever
 
yunusx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: çorum
Mesajlar: 54
Alıntı:
Tarih ve ya arkeoloji tahsili almayı çok isterdim. Tarihi yerler ve doğa gezilerini severim,
Çok güzel zevkleriniz var.

berçin beğendi.
yunusx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2013, 00:36   #10
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sevgili berçin senin gibi ruhu, gönlü güzel bir canı tanıdığım için mutluyum. İlk önce terasını tanımış ve çok beğenmiş idim. Tanıtım yazınla seni daha yakından tanıma fırsatım oldu. İyi ki ağaçlar netteyiz.
Bundan sonraki yaşantında herşey gönlünce, sağlık ve mutlulukla olsun inşallah sevgili berçin.

berçin beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2013, 01:47   #11
Ağaç Dostu
 
berçin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce Mesajı Göster
Sevgili Berçin Hanım, gönlünüzün zenginliğini tatmış biri olarak size hayranlığım zaten sonsuzdu. Ancak tanıtım yazınızla sizi daha da yakından tanıma şansım oldu. Hayatın cilvelerine rağmen doğanın güzelliklerine sımsıkı sarılmış sizi sevgiyle kucaklıyorum. İyi bayramlar dilerim...
Sağol sevgili gökçe, sevgili Güler Hanım' ın söylediği gibi bu sayfa, sanal olmaktan çıkıp, birbirimize daha yakın olduğumuzu hissettiren, birbirimizi daha iyi anladığımız anlamlı bir platform...Gökçe Kız, bende sevdiklerinle güzel bir bayram ve nice güzel bayramlar diliyorum...

YeniGine beğendi.

Düzenleyen berçin : 29-08-2013 saat 01:52
berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2013, 02:18   #12
Ağaç Dostu
 
berçin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili berçin senin gibi ruhu, gönlü güzel bir canı tanıdığım için mutluyum. İlk önce terasını tanımış ve çok beğenmiş idim. Tanıtım yazınla seni daha yakından tanıma fırsatım oldu. İyi ki ağaçlar netteyiz.
Bundan sonraki yaşantında herşey gönlünce, sağlık ve mutlulukla olsun inşallah sevgili berçin.
Böyle güzel sözler utandırıyor beni sevgili YeniGine , nasıl cevap vereceğimi bilmiyor ve şaşırıyorum...Bende iyi ki senin gibi mücadeleci, pes etmeyen değerli bir insanı tanımış olmaktan ve aynı duyguları paylaşmaktan mutluyum...

justice ve YeniGine beğendi.
berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2013, 00:56   #13
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Değerli Arkadaşım Berçin,

Yüreğinin güzelliğini terasında keşfedip, derine indikçe bir hazineyle karşılaştıran güzel insan... O güzel yüreğinin, tüm acıları geçmişte bırakarak her daim yeşili bol bir dünyada, tüm sevdiklerinle beraber atması ve daima mutlulukla dolu olması en içten temennim. Seni tanımış olmak öyle büyük bir şans ki! Hep arkadaşım kal, olur mu?

berçin ve YeniGine beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 02:13   #14
Ağaç Dostu
 
berçin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Değerli Arkadaşım Berçin,

Yüreğinin güzelliğini terasında keşfedip, derine indikçe bir hazineyle karşılaştıran güzel insan... O güzel yüreğinin, tüm acıları geçmişte bırakarak her daim yeşili bol bir dünyada, tüm sevdiklerinle beraber atması ve daima mutlulukla dolu olması en içten temennim. Seni tanımış olmak öyle büyük bir şans ki! Hep arkadaşım kal, olur mu?
Canım arkadaşım, güzel sözlerle dolu mesajını geç fark ettiğim için üzgünüm. Güzel dileklerinin aynısını bende senin için diliyorum. Seni tanımakta, bu dünyadaki en güzel zenginliklerden benim için...Aynı duygu ve düşüncelere sahip arkadaşlıklar mesafelere aldırmaz her zaman her koşulda arkadaş kalır can arkadaşım!...Teşekkür ederim...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 02:17   #15
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Abla olarak beni de unutmayııın!!.

loveforlife beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2013, 23:43   #16
Ağaç Dostu
 
berçin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Abla olarak beni de unutmayııın!!.
Özür dilerim ablacığım, yine ben beceriksiz internet kullanıcı özürlüsü, geç fark ettim, nasıl unuturuz candan dost YeniGine mizi..)

YeniGine ve loveforlife beğendi.
berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 00:45   #17
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Canımsın sevgili berçin, sağol varol... Duygulandırdın beni sevgili berçin. Sağolasın gönlü güzel berçin.

berçin beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 18:52   #18
Ağaç Dostu
 
sonkez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
Sizleri tanımak ve ağaçlar netin bir üyesi olmak beni çok mutlu ediyor....Sayenizde arkadaş ne demek onu öğrendim...Paylaşmak neymiş onu öğrendim...Bitkilere çok büyük bir sevgim ve ilgim vardı fakat doğa sevgisi katlanarak çoğaldı sizlerin sayesinde...Güzel bir yüreğiniz var...Çektiğiniz acıları inşallah bir daha yaşamaz,her daim mutlu,huzurlu ve sevdiklerinizle birlikte sağlık içinde yaşarsınız...Herşey gönlünüzce olsun..Sevgiyle kalın...

berçin ve loveforlife beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2013, 00:30   #19
Ağaç Dostu
 
berçin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Sizleri tanımak ve ağaçlar netin bir üyesi olmak beni çok mutlu ediyor....Sayenizde arkadaş ne demek onu öğrendim...Paylaşmak neymiş onu öğrendim...Bitkilere çok büyük bir sevgim ve ilgim vardı fakat doğa sevgisi katlanarak çoğaldı sizlerin sayesinde...Güzel bir yüreğiniz var...Çektiğiniz acıları inşallah bir daha yaşamaz,her daim mutlu,huzurlu ve sevdiklerinizle birlikte sağlık içinde yaşarsınız...Herşey gönlünüzce olsun..Sevgiyle kalın...
Çoğumuz tesadüfen bir bitkiyi araştırırken rastladık ağaçlar.net ailesine, sıraladığınız özellikler daha da bağladı bizleri bu aileye. Burada bildiklerimizin üstüne, hiç bilmediğimiz yeni bitkiler, yeni bilgiler öğrendik ve tabii ki güzel dostluklar.

Güzel dileklerin ve sözlerin için ayrıca teşekkür ederim sevgili sonkez. Bu ailede olmak bir ayrıcalıktır, ne mutlu bizlere... Sevgi ve selamlar...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2013, 06:41   #20
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Yeşil yol ve Esaretin bedeli, hayat hikayeniz, korkularınız, azminiz.
Paylaştığınız bu içten ve samimi hikaye.

İnanın bir solukta okudum. Sitemize gireli nerede ise iki sene olmuş. Bugüne kadar ne isminize ne de bir mesajınıza rastlamamıştım. (Bu da her halde benim ayıbım)

Eminim ki sizden öğreneceğimiz çok şey vardır.
İnşallah daha iyi tanıma fırsatım olur sizi.
Saygılar, selamlar.

berçin ve loveforlife beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2013, 13:46   #21
Ağaç Dostu
 
Nautilus Cycad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 255
Her şey harika.... Tarih ve doğa aşığı bir insan daha

berçin ve loveforlife beğendi.
Nautilus Cycad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2013, 01:34   #22
Ağaç Dostu
 
berçin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Yeşil yol ve Esaretin bedeli, hayat hikayeniz, korkularınız, azminiz.
Paylaştığınız bu içten ve samimi hikaye.

İnanın bir solukta okudum. Sitemize gireli nerede ise iki sene olmuş. Bugüne kadar ne isminize ne de bir mesajınıza rastlamamıştım. (Bu da her halde benim ayıbım)

Eminim ki sizden öğreneceğimiz çok şey vardır.
İnşallah daha iyi tanıma fırsatım olur sizi.
Saygılar, selamlar.
Büyük bir aileyiz burada, birbirimizi fark etmemiş olmamız da çok normal. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, bakın bende ne zaman gördüm mesajınızı, o zaman sizde benim ayıbımı affedin...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2013, 01:46   #23
Ağaç Dostu
 
berçin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nautilus Cycad Mesajı Göster
Her şey harika.... Tarih ve doğa aşığı bir insan daha
Ağaçlar net. ailesi, tam olarak bulunmak istediğim yer... Tarih geçmişimiz, doğa geleceğimizdir... Teşekkürler...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024