agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni124Beğeniler
  • 7 Gönderen malina
  • 5 Gönderen nkutsay
  • 6 Gönderen YeniGine
  • 6 Gönderen TaşevliBahçe
  • 6 Gönderen loveforlife
  • 7 Gönderen Güler
  • 4 Gönderen attar
  • 4 Gönderen Sevgi Durul
  • 4 Gönderen dağçiçeği
  • 3 Gönderen YeniGine
  • 5 Gönderen birnefestoprak
  • 4 Gönderen mandalinleerik
  • 4 Gönderen Sakaki
  • 4 Gönderen h_dogan
  • 4 Gönderen h_dogan
  • 4 Gönderen h_dogan
  • 3 Gönderen h_dogan
  • 3 Gönderen h_dogan
  • 3 Gönderen h_dogan
  • 4 Gönderen h_dogan
  • 3 Gönderen h_dogan
  • 4 Gönderen h_dogan
  • 3 Gönderen h_dogan
  • 4 Gönderen h_dogan
  • 4 Gönderen limon_sever
  • 5 Gönderen h_dogan
  • 2 Gönderen YeniGine
  • 4 Gönderen h_dogan
  • 2 Gönderen YeniGine

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-07-2013, 21:45   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
h_dogan

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Üniversite 3. sınıfta süs bitkileri diye bir dersimiz vardı. Hocamız bana Erica verticillata ve Euonymus fortunei diye iki bitkiyi araştırıp, bunlar hakkında hem görsel hem de yazılı bilgi edinip ödev olarak istemişti. Tabi o aralar bilgisayar kullanmayı da yeni öğreniyordum.

Agaclar.net ilk karşıma çıktığında sitenin anasayfasından biraz tırsmıştım şahsen. Ağaçların ve sis. O zamanlar bilgisayara yabancı olduğum için yadırgamıştım tabi. Tabi o zaman üye olmadım üye olmam okulu bitirdikten yaklaşık 1 yıl sonra oldu. Ne zaman Google’de bir şey arasam % 90 Agaclar.net çıktığı için en sonunda üye olduk.

Burada neler öğrendiniz?
Benim bitkilere olan merakım sadece okuduğum bölümle sınırlı değil. Değişik türlere hep bir merakım var. Burada da epey yeni bitki öğrendim. Tabi okulu bitirince her şeyi öğrenmiş olmuyorsunuz o yüzden de internetten bilgiye ulaşmak günümüzde daha kolay. Ben de bu sitedeki değerli üstatlardan epey bilgi aldım. Daha öğrenecek çok şey var tabi hepsini öğrenmek imkansız.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Siteye yaklaşık 6 yıldır üyeyim, son bir yıldır daha çok yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Birilerine yardım edebiliyorsam ne mutlu bana. Bu soruyu üyelere sormak lazım aslında.

Sizi tanıyalım
1981 Adana doğumluyum. Küçüklüğümden beri bitki ve hayvanları seviyorum. Belki de ailemin payı büyük bunda. Babamın 2.5 da turunçgil bahçesi vardı biz küçükken sürekli oradaydık. Bahçenin içinde hayvan beslediğimiz kapalı ve açık küçük ahır da var. İnek, koyun, tavuk, köpek, kedi vs hep hayatımızda oldu.

Okul hayatımda başarılı bir öğrenciydi ama okumayı sevemedim gitti. O yüzden de daha fazla okumadım hocalarımın ısrarına rağmen.
2008 yılında evlendim ve 2009’da da biricik kızımız dünyaya geldi şimdi ona doğa sevgisini aşılamaya çalışıyorum. Bitkilerle aramız iyi ama hayvanlardan korkuyor, inşallah alışacak onlara da.
Şimdi bir zirai ilaç bayisinde çalışıyorum ama bu işi sevmiyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Tam bir süre verememekle beraber günde ortalama 2-3 saat diyebilirim.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Bir sürü gereksiz mesaj var konu başlıklarında. Tekrar tekrar sorulmuş sorular, bilenlerin tekrar tekrar cevaplayıp sıkıldığı cevaplar… Genel olarak en fazla bilgiye ulaştığım site Agaclar.net.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Üyeler soru soracakları zaman ya da tohum vs. isteyecekleri zaman karşıdaki üyenin durumunu da göz önünde bulundursunlar. Sonuçta burada kimse kimseye cevap vermek ya da tohum, çelik, fidan vb. ürünler göndermek zorunda değil. Bazı arkadaşlarda bu durumu gördüm o yüzden söyleme gereği duydum. Tabi herkes aynı değil.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Bitkiler ailemden sonra en değerli varlıklar benim için. Hepsini çocuklarım gibi seviyorum. Eşim bazen şakayla karışık beni gördüğünde bu kadar sevinmiyorsun diyor. O da alıştı tabi artık bu duruma. Benim kumalarım diyor bitkilere.

Bütün bitkileri seviyorum yabani ot dediklerimizi bile. Sebze yetiştirmeyi çok seviyorum. Uzun ömrü olan ağaçları da çok seviyorum. Çınar, zeytin gibi. Meyvelerin de yeri ayrı ama bulunduğunuz iklimde yetişmeyenler nedense daha çok ilgimizi çekiyor.


Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
En trajik olan evin bahçesine ektiğim lahanaları birisinin göbeklenmeye yeni başlamışken koparması.

Komik olan tohumluk bıraktığım saksılık bodur domatesleri kızımla beraber yeğenlerimin yemesi ve beni görünce sırıtmaları.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Benim okul yıllarından beri düşüncem sera kurmak ve serada sebze yetiştirmekti. Şimdi süs bitkilerini de düşünüyorum. Ama sebzelerin yeri ayrı sebze yetiştirmeyi daha çok seviyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Katılmadım, kısmet olursa bir sonrakine katılacağım.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Bitkilerle ilgili şimdilerde daha internetten yararlanıyorum ama Hasat Yayıncılık’ın kitapları ve işyerine gelen dergilerden de yararlanıyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Bir isim vermek bence yanlış olur, doğaya saygılı herkes örnek alınabilir.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Bahcesel.com, bizimbahce.net aklıma gelenler. Agaclar.net hem daha aktif hem de aktif üye sayısı daha fazla. Bir şeyi aradığınızda diğer sitelere göre bulma ihtimaliniz oldukça fazla. Bilgi konusunda diğer siteler zayıf kalıyor. Diğer sitelere o yüzden pek uğramıyorum.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Evet.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim 2006 mezunuyum. Tabi okulda öğretilenler yeterli değil dediğim gibi öğrenmenin sınırı yok.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
İşyerinde olduğum zamanlar epey sayfa açık kalıyor. 3-4 saat kalıyorum. Müşteri olmadığında tek sıkıntımı gidereceğim yer internet. Ben de daha çok buraya takılıyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Şu anda bitkiler dışında pek bir şeyle ilgilenmiyorum. Fotoğraf çekmeyi seviyorum ama pek becerebildiğim söylenemez. Bir de küçükken kamıştan sepet yapmayı öğrenmeye çalışmıştım. El sanatlarıyla uğraşmak keyifli, zamanım olursa bonsaiyle de uğraşmak istiyorum.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Evet. “Veren el alan elden üstündür” diye bir söz vardır. Vermek almaktan daha güzel bir duygu. Ben istendiğinde vermeye çalışırım ama alırken istemeye pek yüzüm olmaz yine de.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Yok.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Katılmadım ama gerekli bizim için olmasa da çocuklarımızın geleceği için.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Yeterli olmadığı aşikar, tabi olmasını istemeyenler de olduğu için belki de durum öyledir. Tarımla ilgili olanlara bile bakarsanız yine pazarlamacı zihniyeti görürsünüz. Yani o programların içinde kendi ürünlerini sunuyorlar. Yani tek amaçları para kazanmak. Belgesel kanalları da genelde doğadaki yaşamı anlatıyor, üstünkörü insanların yaptıkları, doğanın dengesinin bozulduğunu anlatıyorlar ama çizgilerinin dışına çıkmıyorlar ya da çıkamıyorlar. Milletin uyanmasını istemiyorlar belki de durumun vehametini anlamamaları için kimbilir?

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
İnsanların özüne dönme istekleri diyebilirim. İnsanların negatif elektriğini topraktan daha iyi alacak bir şey bilmiyorum kendimce. Bence herkes toprakla, bitkiyle, hayvanlarla uğraşmalı.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Zeytin
çiçek: Gül
kitap: Ufak Şeyleri Dert Etmeyin
şarkı: Uzun ince bir yoldayım
müzik grubu/müzik sanatçısı: MFÖ/Funda Arar
ressam:-
şair: Aşık Veysel
film: İncir Reçeli
web sitesi: agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2013, 22:29   #2
Ağaç Dostu
 
nkutsay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
sordugum sorulari en cok yanitlayan uyelerden biri ) bahcesini de gipta ile izliyorum. mahsulunuz ve cicekleriniz bol ve bereketli olsun h_dogan...

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 01:24   #3
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sayın hdoğan; iyi ki ağaçlar.net üyesi. Her üyeye ayrı bir saygısı var, farkındayım kimsenin gönlü kalmasın, hemen hemen her üye başlığında görüyorum kendisini. Teşekkürler, sağolsun.

İlk zamanlar görüyorum her bahçe sayfasında bir yorumu, bir yardımı mevcut. Mütevazi bir kişilik olduğunu düşündüm. Ve bahçesinde bir fotoğraf hepimiz çiçek üzerinde kelebek, arı fotoğraflamaya çalışırken bir baktım Sayın hdoğan üzerinde sinekli bir çiçek fotoğrafı koymuş. Hatta kendisine de dedim ilk kez sinekli bir çiçek fotoğrafı gördüm. Ve çok hoşuma gitti, çok mütevazi bir kişilik diye düşündüm. Fakat baktım bir ara YeniGine site bahçesine sanki pek girmez oldu gibi (Ya da bana öyle geldi) hemen kendisine ilettim inşallah size karşı bir yanlışım olmamıştır. Cevap gayet güzel idi. Yoo abla neden öyle birşey olsun ki, yok öyle birşey. Sağolsun, rahatladım.

Daha sonra bakıyorum sağolsun her üye bahçesinde gayet samimi, mantıklı, yardımcı olmak gayretinde. Beğeniyor, yorum yazıyor, cevaplıyor, öneriyor, yardımcı olmaya çalışıyor. YeniGine site bahçesinde sadece beğeni. Kendisi samimi, mütevazi, yardımcı, paylaşımcı; e neden benim site bahçeme sadece beğeni, hiç mi yok yorum. Sağolsun diyorum ya gönlübol, mütevazi, yardımsever, samimi bir üye (Bana göre kardeş). Sağolsun, varolsun, iyi ki ağaçlar.nette. Herşey gönlünce Sayın hdoğan...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 08:18   #4
Ağaç Dostu
 
TaşevliBahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 892
Sn. YeniGine ' ye tamamen katılıyorum .

Forumun heyecanının düştüğünü düşündüğüm anda tekrar tavan olmasını sağlayan , paylaşımcı , girişimci , aldığı keyfi karşıya sunan ve aynı keyfi yaşatan can dostu.....

Teşekkürler , iyi ki varsın ......

TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 08:49   #5
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Özellikle sebzelerle ilgili takıldığım bir konu varsa biliyorum ki yanıtı onda. Hiç üşenmez, ayrıntısıyla verir soruma yanıt. Tek tek bütün sayfalara girip beğenir, beğenisini ve fikirlerini yorum yazarak aktarır. Dünya tatlısı kızının da onun izinde olduğu sayfasında hissedilir. Hele ki bahçe sayfasına girmeyegörün, hayran olursunuz her paylaşımına...

Bence siz hem bizim hem de agaclar.net için çok değerli bir dostsunuz. Sizi her daim agaclar.net ailesinin ferdi olarak görmeyi dilerim... Veren ellerinizin bol bol kazanması dileğiyle, bereketiniz ve mutluluğunuz çok olsun Sevgili h_dogan!

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 09:08   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili h_doğan, tanıtım yazınızı ben de keyifle ve ilgiyle okudum. Sayın malina geç saatte yüklemiş yazınızı, ben de hemen yazmak istedim ama tabletten yazmak çok zoruma gidiyor o yüzden sabaha bıraktım.

TaşevliBahçe " Forumun heyecanının düştüğünü düşündüğüm anda tekrar tavan olmasını sağlayan , paylaşımcı , girişimci , aldığı keyfi karşıya sunan ve aynı keyfi yaşatan can dostu..."..diyerek benim de hislerime tercüman olmuş.

Varlığınız agacla.net için bir kazanım diye düşünüyorum iyi ki bizlerlesiniz.
Her şey gönlünüzce olsun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 09:32   #7
Ağaç Dostu
 
attar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 761
Galeri: 7
olağanüstü mütavaziliğiniz altında derin bahçe bilgisinize hayranım, heryazıya ilginize, takipinize gıbta ile bakıyorum, aramızdan eksik olamamanı temenni ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum

attar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 09:41   #8
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Sayın h_dogan, arkadaşların yazdıklarına tümüyle katılıyorum.

Forumda paylaşımcı ruhu hissedilen, bilgisini kendisine saklamayan, beğeni ve mesajlarıyla herkesin gönlünü alan değerli genç kardeşimiz, tanıtım yazınızla sizi biraz daha yakın tanıdık ve anladık.

İyi ki buradasınız, agaclara değer katan bir evladımızsınız. Neden öyle dedim, tanıtım yazınızla öğrendim ki oğlumdan sadece bir yaş küçüksünüz.

Size ailenizle ve bitkilerinizle birlikte huzurlu, sağlıklı bir yaşam diliyorum...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 18:13   #9
Ağaç Dostu
 
dağçiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 1,330
Sayın h-dogan,
Tüm arkadaşların söylediği sözlere katılıyorum , iyiki ağaçlar .net 'e üyesiniz ve iyi ki sizi tanımışız.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 00:49   #10
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe Mesajı Göster
Sn. YeniGine ' ye tamamen katılıyorum .

Forumun heyecanının düştüğünü düşündüğüm anda tekrar tavan olmasını sağlayan , paylaşımcı , girişimci , aldığı keyfi karşıya sunan ve aynı keyfi yaşatan can dostu.....

Teşekkürler , iyi ki varsın ......
Sayın TaşevliBahçe evet siz de çok güzel izah etmişsiniz gerçekten. Sayın hdoğan'ı çok güzel yorumlamışsınız... Tamamen sözlerinize katılıyorum. Teşekkürler.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 05:40   #11
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sn h_dogan, sizi daha yakindan tanidigima memnun oldum. Uzmani oldugunuz konularda hepimize yardimci olarak Agaclar.net'e onemli bir katki sundugunuzu dusunuyorum.

Bir konuda uzmanlasmak yalnizca o konuda teknik egitim almakla degil; ayni zamanda amator bir merakla cesitli yontemleri deneyerek gozlem yapmakla, yeni bilgilere acik olmakla, baskalarini dinleyip bilgi alisverisinde bulunmakla mumkun olabilir. Bahce sayfanizla ve diger baska mesajlarinizla bunu kanitliyorsunuz.

Kendinizi tanittiginiz icin tesekkurler. Umarim hersey dilediginiz gibi olur.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 12:00   #12
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Adana'nın ikliminden dolayı yılın ilk sebze ve meyveleri Sayın h_dogan'ın sayfasında bana merhaba der her zaman. Henüz bir meyve burada çiçekteyse onun sayfasında meyveye dönüşmüştür.
Yardım severliğinin ön plana çıkması paylaşımlarında açıkça görünüyor. Bu sayfa sayesinde sizi daha da yakından tanıdık ve daha da sevdik. Teşekkür ederiz.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 21:40   #13
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Sevgili hemşerim,

Zaman ayırıp kendini bizlere tanıttığın için çok teşekkürler, seni tanıdığıma memnun oldum.
Umarım en kısa zamanda bir organizasyonda bir araya da geliriz.

Saygı ve sevgilerimle

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 07:04   #14
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
sordugum sorulari en cok yanitlayan uyelerden biri ) bahcesini de gipta ile izliyorum. mahsulunuz ve cicekleriniz bol ve bereketli olsun h_dogan...
Cevapları geç yazdığım için kusuruma bakmayın uzun süreli bakamıyorum pc açık olmasına rağmen. Akşamları da uykulu uykulu yazmak istemedim.

Sn. nkutsay teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Forumda bulunmamızın amacı birbirimize yapabildiğimiz kadar yardımcı olmak. Forum sadece bir araç, yardımın da iyisi kötüsü olmaz. Birilerini mutlu edebiliyorsak o zaman yaptığımızdan hoşnut oluruz sağlıcakla kalın.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 07:13   #15
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sayın hdoğan; iyi ki ağaçlar.net üyesi. Her üyeye ayrı bir saygısı var, farkındayım kimsenin gönlü kalmasın, hemen hemen her üye başlığında görüyorum kendisini. Teşekkürler, sağolsun.

İlk zamanlar görüyorum her bahçe sayfasında bir yorumu, bir yardımı mevcut. Mütevazi bir kişilik olduğunu düşündüm. Ve bahçesinde bir fotoğraf hepimiz çiçek üzerinde kelebek, arı fotoğraflamaya çalışırken bir baktım Sayın hdoğan üzerinde sinekli bir çiçek fotoğrafı koymuş. Hatta kendisine de dedim ilk kez sinekli bir çiçek fotoğrafı gördüm. Ve çok hoşuma gitti, çok mütevazi bir kişilik diye düşündüm. Fakat baktım bir ara YeniGine site bahçesine sanki pek girmez oldu gibi (Ya da bana öyle geldi) hemen kendisine ilettim inşallah size karşı bir yanlışım olmamıştır. Cevap gayet güzel idi. Yoo abla neden öyle birşey olsun ki, yok öyle birşey. Sağolsun, rahatladım.

Daha sonra bakıyorum sağolsun her üye bahçesinde gayet samimi, mantıklı, yardımcı olmak gayretinde. Beğeniyor, yorum yazıyor, cevaplıyor, öneriyor, yardımcı olmaya çalışıyor. YeniGine site bahçesinde sadece beğeni. Kendisi samimi, mütevazi, yardımcı, paylaşımcı; e neden benim site bahçeme sadece beğeni, hiç mi yok yorum. Sağolsun diyorum ya gönlübol, mütevazi, yardımsever, samimi bir üye (Bana göre kardeş). Sağolsun, varolsun, iyi ki ağaçlar.nette. Herşey gönlünce Sayın hdoğan...
Sağolasın ablacığım. Senin de yerin ayrıdır bende. Saygı her şeyden önce gelir benim için. Ben yardımcı olmaya çalışıyorum ama sizden de öğrenecek çok şey var diye düşünüyorum. En çok sevdiğim yönünüz söyleyeceğiniz konuyu direk söylemeniz. Benim en çok kızdığım konu bir lafın dolandırılarak söylenmesi.
Siz de iyi ki varsınız bence forumun en renkli isimlerinden biri sizsiniz.
Sevgiyle kalın.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 07:16   #16
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe Mesajı Göster
Sn. YeniGine ' ye tamamen katılıyorum .

Forumun heyecanının düştüğünü düşündüğüm anda tekrar tavan olmasını sağlayan , paylaşımcı , girişimci , aldığı keyfi karşıya sunan ve aynı keyfi yaşatan can dostu.....

Teşekkürler , iyi ki varsın ......
Bu güzel cümleye yazacak söz yok aslında çok teşekkür ederim. Sizin kadar olmasa da paylaşmaya yardım etmeye çalışıyorum. Bahçenizi de takip ediyorum, ilerde zengin olursam bütün bahçeleri reelde gezecem.
İyi ki varsınız, bu forum kadar reel olan sanal bir ortam yoktur herhalde.
Saygılar, sevgiler.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 07:21   #17
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Özellikle sebzelerle ilgili takıldığım bir konu varsa biliyorum ki yanıtı onda. Hiç üşenmez, ayrıntısıyla verir soruma yanıt. Tek tek bütün sayfalara girip beğenir, beğenisini ve fikirlerini yorum yazarak aktarır. Dünya tatlısı kızının da onun izinde olduğu sayfasında hissedilir. Hele ki bahçe sayfasına girmeyegörün, hayran olursunuz her paylaşımına...

Bence siz hem bizim hem de agaclar.net için çok değerli bir dostsunuz. Sizi her daim agaclar.net ailesinin ferdi olarak görmeyi dilerim... Veren ellerinizin bol bol kazanması dileğiyle, bereketiniz ve mutluluğunuz çok olsun Sevgili h_dogan!
Forumda en çok takdir ettiğim üyelerin başında siz varsınız Sn. loveforlife. İçinizdeki yaşama sevincini herkese aşılamaya çalışıyorsunuz ne kadar sıkıntı çeksenizde. Foruma ayrı bir renk kattığınız konusunda çoğunluğumuz hemfikir.
Ben bildiğim konularda yardımcı olmaya çalışıyorum ama sizin de bizlere öğrettikleriniz azımsanacak değil.
Kızım da sizin gibi yaşama sevinciyle olursa çok sevinirim şahsen ben çok çabuk sıkılan biriyim, kızım bana benzemesin bu yönden.

Sevgiler, saygılar.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 07:25   #18
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili h_doğan, tanıtım yazınızı ben de keyifle ve ilgiyle okudum. Sayın malina geç saatte yüklemiş yazınızı, ben de hemen yazmak istedim ama tabletten yazmak çok zoruma gidiyor o yüzden sabaha bıraktım.

TaşevliBahçe " Forumun heyecanının düştüğünü düşündüğüm anda tekrar tavan olmasını sağlayan , paylaşımcı , girişimci , aldığı keyfi karşıya sunan ve aynı keyfi yaşatan can dostu..."..diyerek benim de hislerime tercüman olmuş.

Varlığınız agacla.net için bir kazanım diye düşünüyorum iyi ki bizlerlesiniz.
Her şey gönlünüzce olsun.
Güler Abla güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Mesajınıza geç cevap yazdığım için kızmazsınız umarım.
Bence agaclar.net'in en önemli üyelerinden biri sizsiniz. Bahçe sayfanızı sürekli takip ediyorum, her köşesi ayrı bir güzel. Paylaştığınız tecrübeler de tüm üyelerimize yarıyor. En fazla paylaşım yapanlardan birisiniz biz sizin seviyenize gelene kadar daha bir fırın ekmek yeriz.
Sevgiyle kalın.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 07:30   #19
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi attar Mesajı Göster
olağanüstü mütavaziliğiniz altında derin bahçe bilgisinize hayranım, heryazıya ilginize, takipinize gıbta ile bakıyorum, aramızdan eksik olamamanı temenni ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum
Sn. attar çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Her konuyu izlemem biraz da bitkilere fazla merağımdan kaynaklanıyor. Tabi hepsini yetiştiremeyeceğim için de sizin sayfaları takip ediyorum. Sizin de yolunuz bizimki gibi nasıl olsa bulaştınız bitkilere ama gidişat iyi. Sizlerle daha nice paylaşımlara kısmetse.
Sağlıcakla kalın.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 08:13   #20
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sayın h_dogan, arkadaşların yazdıklarına tümüyle katılıyorum.

Forumda paylaşımcı ruhu hissedilen, bilgisini kendisine saklamayan, beğeni ve mesajlarıyla herkesin gönlünü alan değerli genç kardeşimiz, tanıtım yazınızla sizi biraz daha yakın tanıdık ve anladık.

İyi ki buradasınız, agaclara değer katan bir evladımızsınız. Neden öyle dedim, tanıtım yazınızla öğrendim ki oğlumdan sadece bir yaş küçüksünüz.

Size ailenizle ve bitkilerinizle birlikte huzurlu, sağlıklı bir yaşam diliyorum...
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Ayrıca evladınız olarak görmeniz de çok mutlu etti beni.
Benim bilgim sizin bilginiz karşısında devede kulak kalır. Ben sadece bitkilerle, böceklerle ilgili bilgiliyim ama sizin hayat tecrübeniz yeter.
Saygılar ve sevgiler Ablacığım.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 08:15   #21
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Sayın h-dogan,
Tüm arkadaşların söylediği sözlere katılıyorum , iyiki ağaçlar .net 'e üyesiniz ve iyi ki sizi tanımışız.
Sn. dağçiçeği teşekkür ederim. Sadece bir kişiyle forum güzelleşmez iyi ki sizler de varsınız.
Saygılar.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 08:18   #22
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn h_dogan, sizi daha yakindan tanidigima memnun oldum. Uzmani oldugunuz konularda hepimize yardimci olarak Agaclar.net'e onemli bir katki sundugunuzu dusunuyorum.

Bir konuda uzmanlasmak yalnizca o konuda teknik egitim almakla degil; ayni zamanda amator bir merakla cesitli yontemleri deneyerek gozlem yapmakla, yeni bilgilere acik olmakla, baskalarini dinleyip bilgi alisverisinde bulunmakla mumkun olabilir. Bahce sayfanizla ve diger baska mesajlarinizla bunu kanitliyorsunuz.

Kendinizi tanittiginiz icin tesekkurler. Umarim hersey dilediginiz gibi olur.
Teşekkür ederim Sn. birnefestoprak. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben de sizi tanıdığım için çok memnunum. İnşallah daha fazla bilgi alışverişimiz olur.
Sizin de şu anda yaptığınız iş aslında tam benlik. Hep Arge çalışmak istemişimdir ama kısmet olmadı.
Saygılar.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 08:21   #23
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Adana'nın ikliminden dolayı yılın ilk sebze ve meyveleri Sayın h_dogan'ın sayfasında bana merhaba der her zaman. Henüz bir meyve burada çiçekteyse onun sayfasında meyveye dönüşmüştür.
Yardım severliğinin ön plana çıkması paylaşımlarında açıkça görünüyor. Bu sayfa sayesinde sizi daha da yakından tanıdık ve daha da sevdik. Teşekkür ederiz.
Teşekkür ederim Sn. mandalinleerik. Bir şeyler katabiliyorsam foruma ne mutlu bana. İklimin nimetlerinden faydalanmayı biliyorum galiba.
Saygılar,sevgiler.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 08:28   #24
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sevgili hemşerim,

Zaman ayırıp kendini bizlere tanıttığın için çok teşekkürler, seni tanıdığıma memnun oldum.
Umarım en kısa zamanda bir organizasyonda bir araya da geliriz.

Saygı ve sevgilerimle
Teşekkür ederim hemşerim inşallah en kısa zamanda tanışma fırsatımız olur. Sizin bonsaileri uzaktan izliyorum fazla yaklaşmayayım bulaşmasın.
Sevgiler, saygılar.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 09:09   #25
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Sayın h_dogan sizi tanıdığıma memnun oldum. Bahçe sayfanızı her görüşümde yok artık diyorum Daha bizimkiler yeni çiçekteyken siz ürün topluyorsunuz İklimin avantajını çok güzel kullanıyorsunuz. Ama o iklimde, o sıcakta, o nemde ben duramazdım galiba. Patlıcanlar konusundaki yardımcı mesajlarınız için de teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 09:22   #26
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Sayın h_dogan sizi tanıdığıma memnun oldum. Bahçe sayfanızı her görüşümde yok artık diyorum Daha bizimkiler yeni çiçekteyken siz ürün topluyorsunuz İklimin avantajını çok güzel kullanıyorsunuz. Ama o iklimde, o sıcakta, o nemde ben duramazdım galiba. Patlıcanlar konusundaki yardımcı mesajlarınız için de teşekkür ederim. İyi ki varsınız.
Teşekkür ederim Sn. limon_sever. İklimin avantajını iyi kullanıyorum doğru ama sıcağı da seviyorum üşümekten iyidir. Soğuk bana yaramıyor.
Patlıcanlar konusunda yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 4 sene üstüste ticari yetiştiricik yaptım patlıcanda biraz daha fazla bilgim var diğer sebzelere göre.
Saygılar.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2013, 23:23   #27
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sevgili hdoğan; çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Bugün bahçede ot yolarken zaten genelde ağaçlar. net te hep bahçeler, yazılanlar, söylenenler düşer aklıma. Biran dedim ki hdoğan bana göre bir eksisi var. Kendisi gececi değil... Bana göre de hiç hoş bir durum değil açıkçası...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2013, 06:43   #28
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili hdoğan; çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Bugün bahçede ot yolarken zaten genelde ağaçlar. net te hep bahçeler, yazılanlar, söylenenler düşer aklıma. Biran dedim ki hdoğan bana göre bir eksisi var. Kendisi gececi değil... Bana göre de hiç hoş bir durum değil açıkçası...
Sevgili YeniGine benim için gece saat 12 oldu mu mecburen uyumam lazım. Yoksa bütün gün çekilmiyor uykum geliyor gündüzleri. Sizi gündüzcü yaparız sorunu çözeriz ablacığım.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2013, 00:24   #29
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sayın hdoğan, ben gündüzcü olur isem, tarlalarım mahvolur. Zira ben siteye bir girdim mi 3-4 saat kalıyorum... O halde, siz emekli olunca gececi olursunuz inşallah diyeyim...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024