agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni116Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-02-2008, 11:53   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Güler

Agaclar.net'te geliş maceranız nasıl oldu?

Geçen sene Mart ayında kolumu kırdım. Eve bağlı olmak ve hiçbir şey yapamamak beni çok sıkmıştı. Bu halim, alışık olmayan çevremi üzüyordu.
Ablamın kızı Selen (kendisi site üyemiz) bana telefon ederek ''Teyzeciğim, seni meşgul edecek bir site buldum, çok seveceksin, hemen bir bilgisayar al'' dedi.

Oğlum da bu işe el attı ve ben böylece ilk defa bilgisayar kullanmaya başladım ve çok sevdiğimiz sitemize Selen beni üye yaptı. Üyelik profilimde yaşımı 40 yazmış (kendisi herhalde beni öyle görüyor) sonradan düzelttim. Yaşım 59 idi, emekli bankacıyım.

Burada neler öğrendiniz?

Çok şey öğrendim. Bildiğim şeylerin eksik olduğunu da öğrendim. Elimden geldiğince, bazen günde 11-12 saat okuyarak notlar aldım. Öğrendiklerimi de bahçemde, çiçeklerimde tatbik ettim.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Doğru bildiğim şeyleri, dostlarımla paylaşmaktan çok zevk alırım. Çiçeklerimle ilgili olarak, site arkadaşlarımın sorularına olabildiğince açık cevaplar vermek istedim. Bunlar arasında: Sardunyalar, Açelyalar, Clematis, Çiğdemler ve diğer soğanlı yumrulu bitkiler (Amaryllis, yıldız, sümbüller, glayörler, zambaklar) var.

Sizi tanıyalım

İstanbul'luyum. Emirgân'da haremliği, selamlığı olan 26 odalı büyük bahçeli bir köşkte, kalabalık bir aile içinde, çok mutlu olarak büyüdüm. Liseyi bitirdikten sonra Amerika'ya gittim. Orada tahsilime devam ederken babamı kaybetmem en büyük acımdı. Hemen geri döndüm.

Bir müddet sonra sıkıntıdan, bir bankanın kambiyo servisinde işe başladım. Her nekadar geçici diye başladıysam da (ki aklımda tekrar Amerika'ya dönmek vardı) şimdi eşim olan mahalle ağabeyim Oğuz'un aklımı çelmesi yüzünden onunla nişanlanarak bu sevdama son verdim. Oğuz'la evlenerek, işime devam ettim. Sonra bir oğlumuz oldu. Daha sonra da bu bankanın kambiyo müdürü olarak işimi bitirdim. Şimdi emekliyim.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Çok büyük bir zamanı. İlkbahar ve yazın, büyük bir zaman bahçede bilfiil çalışarak, kış aylarında da bitkiler hakkında mecmua ve kitaplar okuyarak.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Ağaçlar net'i çok beğeniyor ve seviyorum. Çok da faydalanıyorum. Bilgi paylaşımı çok güzel, ama ne yalan söyleyeyim, sevgili Dark'ın eski kahvesini de arıyorum. Yine sizler bilirsiniz ama bizler orada sanki sıcak bir yuva bulmuş gibi konu haricinde de olsa biraz dertleşiyor, eğleniyorduk. Sanırım yazışmalarımız sizlerin başını derte sokacak cinsten de değildi. Onu kaybettik. Halbuki bizler bu büyük aile içinde kendi ailelerimizdeki sevinçleri, sorunları da paylaşıyor, birbirlerimize hediyeler, ikramlar yapıyorduk. Bu da bizi rahatlatıyordu. Sabah en erken kahveye ben gireyim güzel bir ''Günaydınnnn'' dan sonra ''çayı demliyorum, buyrun'' demek için can atıyordum. Ne güzel şiirler, öyküler yazıyordu arkadaşlar. Şimdi bunlar yok. Dedim ya yine sizler bilirsiniz, biz de uymak zorundayız ve uyarız.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Üyelerimiz bu siteye, kendileri isteyerek, severek üye olduklarına göre, lütfen biraz daha hoşgörülü olsunlar. Affedersiniz ama hani bir atasözümüz vardır ya ''Öküz altında buzağı arama''sınlar. Her topluluğun, kendisine has kuralları olması gerekir. Bu kurallara uyulmalı, lâtifeler lâtif olmalı. Bu sitenin havasına uygun ve faydalı yeni arkadaşların katılımının sağlanmasına çalışılmalıdır.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Çiçekleri çok seviyorum. Onları yetiştirmek, büyütmek bana haz veriyor.
Ayıramam ki hepsini seviyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Bitkilerle konuşmak, onları okşamak, açan çiçekleri öpmek (kaktüsler hariç) benim en sık yaptığım şeyler. Daha evvel de sitemizde (Bitki delileri bölümünde) yazmıştım.

Balkondaki bitkileri sularken onlarla konuşmalarım, evde eşimi bir saatten fazla yatak odasına hapsetmişti. Pijamalı olduğu için ve eve de misafir geldiğini sanarak salona geçememişti. Benim çiçeklerle sohbetimi, misafir ile yaptığımı sanmış.

Üzücü olayım ise, çimlerime gelen hastalık. Geçen yaz bütün zamanımı aldı. Denemediğim usul ilaç kalmadı. Hele bir de üstüne üstlük der gibi çıkan su otları beni çıldırttı. Bu otları tek tek ot öldürücü ilaçla ilaçlamak, adımı deliye çıkarttı. Esasında, hiçbir akıllı insan da yapmaz, yani. 1080 tane ot, tek tek ilaca batırılır mı? (Ama semeresini gördüm)

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Oooh, hem de çok. Ömrüm olursa, daha neler yapacağım. Bu sene ilk iş, yan bahçeye devir daimli süs havuzu yapmak.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Elimden geldiğince, İstanbul toplantılarına gidiyorum. Bir geziyi rahatsızlığımdan dolayı kaçırdım. Yakın illere; Yalova, Bursa toplantılarına da katılıyorum. En kısa zamanda Ankara toplantısına da katılmayı planlıyorum. Hatta Kıbrıs bile olabilir.

Toplantılar samimi oluyor. Gelen üyeler, büyük bir sevecenlikle getirdikleri fideleri, soğanları, tohumları paylaşıyorlar. Bu çok hoş, ortaya cıvıl cıvıl bir görüntü çıkıyor. Keşke, siz de gelebilseniz sayın Malina. Sizi çok merak ediyoruz.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Bahçem mecmuasını alıyorum.
Prof.Dr.Ersin Yücel'in, Nejat Ebçioğlu, Atilla Odabaş, Gülnar Önay, Hatif R.Öğe ve Dr.Gürkan Ceylan'ın kitaplarının birçoğu mevcut.

Yabancı basından; Dr D.G.Hessayon'un World's best selling'leri, Alan Titchmarsh, John Brookes, Roy Lancaster v.b. okuyorum. Counrty Homes mecmuasına da aboneyim.

Sanırım Gülnar Önay hanım da bizim site üyelerimizden. Kitaplarını zevkle okuyorum. Dr.Gürkan Ceylan'ın Dış Mekan süs bitkileri de güzel. Alan Titchmarsh, tercihimdir.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?


Ediz Hun'un ve Karaca'nın çalışmaları takdire değer, ama siz beni daha çok etkilediniz. Bizlere bu güzel siteyi kurmakla en güzel örnek oldunuz. Yöneticilere, moderatörlere teşekkürler, sağolsunlar sorularıma çok güzel ve yönlendirici cevaplar alıyorum.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Başka sitelerde üyeliğim yok.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Almadım, isterim. Fakülteye sadece dinleyici olarak gitmek istedim, müracaatıma cevap vermediler.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Tahmininizden çok. Emekli olup da evde oturunca bütün vakit Ağaçlar Net'te geçiyor. Adeta hastası oldum sitenin. Sanırım günde 8 saat.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Sinemaya gitmek ve seyahat etmek.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet, tohum aldım verdim. Pekçok arkadaşa çiçek soğanları, sardunya ve Aloevera fidesi gönderdim. Elimdekileri paylaşmayı çok seviyorum.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Çimlerim hastalandığında bana yardımları dokunan Sayın Mine Pakkaner ve sayın Şükran Ayalp, gül çeliklerinde sayın Lotus1071, sayın Praecox'un orkideleri hakkındaki yazıları, sayın Todor'un zerafeti ve yazışma uslubu, sevgili penelophe'nin mitolojik öyküleri, sevgili Ferda Ülkümen ve herbaryum'un ''bu bitkinin adı nedir'' sorularına anında doğru cevap vermeleri, Sebo gibi bir yığın genç arkadaşımızın site için çırpınmaları, Zenfree, Buket Aktar ve Ada Bayrakoğlu'nun büyük yardımları, Cemal.s, elfogi'nin ve Hakan'ın, celal'in sohbetleri hep beni iyi yönde etkilediler. Ayrıca bütün bunları bana kavuşturan yeğenim Selen'e tekrar teşekkür ederim.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Lioness'lik yaptım uzun süre. Huzur evlerine giderek, maddi ve manevi yardımlarda bulundum.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?


Evet, katılırım. Mutlak sesimizi duyurmalıyız.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Hayır, bulmuyorum. Sadece TRT 2 de ''Bu toprağın sesi'' ve Olay TV de Alara Fidanlığının programları yeterli değil bence. Yabancı yayınlar, belgeseller daha çok. Hemen hemen bütün kanallardaki kavgalı programları mutlak iptal ettirmeli ve eğitici, öğretici bitki ağaç programları, belgeseller koymalı. Bu ara İZ TV de güzel belgeseller bulmak mümkün. Geçen gün Sığla ağacının öyküsünü hayranlıkla izledim.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bahçe imkanını bulamıyanlar için çok güzel bir uğraş. Sitemizde de olduğunu geç öğrendim. En kısa zamanda ziyaret edeceğim. Büyük bir zevkle de çalışırım.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz; ağaç, çiçek, kitap, şarkı, müzik grubu/müzik sanatçısı, ressam, şair, film, web sitesi.

Mavi Ladin,
Gül,
Bahçe kitapları tercihimdir. Lajos Zilahy'nin İki Esir'i de bende iz bırakmıştır.
Türk sanat müziği, Rodrigo gitar konçertosu,
Ressam Hüseyin Bilişik,
Nazım Hikmet,
Başka Tanrının Çocukları.

GÜLER ÖZKAN

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2008, 17:06   #2
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Arkadaşımızı o güzelim bahçesinden ve balkonundan tanıyoruz.
Verdiği emek için tekrar kutluyor, bahçesinin tadını çıkaracağı uzun sağlıklı bir ömür diliyorum.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2008, 11:02   #3
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Güler Hanımcığım sizi yakından tanıyordum zaten, şimdi daha bir yakın olduk Güzel bir yazı olmuş, emek verenlerede teşekkür ederiz.

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2008, 18:48   #4
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Sevgili Güler, çok hoşsun doğrusu. Burada olduğum ve senin gibi arkadaşlarım olduğu için çok şanslı hissediyorum kendimi.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2008, 20:25   #5
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Alıntı:
Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Almadım, isterim. Fakülteye sadece dinleyici olarak gitmek istedim, müracaatıma cevap vermediler.
Çok ayıp etmişler doğrusu. Derslere katılsaydınız herhalde o dersler çok neşeli ve verimi geçerdi.

yağmur beğendi.
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2008, 17:40   #6
Ağaç Dostu
 
Sonja Varol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
Sevgili Güler Hanim,
Sizi, bahcenizle bir bütün olarak tanidim. Bizim de bag-bahcemiz var ama sizinki farkli bir güzellik. Bir de Türkiye´nin iklimini buna eklersek. Gipta etmemek mümkün degil.



Bu cicekler sizin icin, lütfen kabul buyurun...

Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2008, 11:25   #7
Ağaç Dostu
 
Tubay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2008
Şehir: malatya
Mesajlar: 454
Galeri: 2
Güler Hanım benim için örnek aldığım kişi diyebilirim.Çok yeniyim ama Güler Hanımın söylediği herşeyi okudum diyebilirim.Sabah siteye girergirmez baktığım ilk yer Gülerin Bahçesi.Sevgiyle kalın

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2008, 11:50   #8
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
İçimden şöyle demek geldi: ''Güler Hanım sevildiğinizi bilin'' .

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2008, 13:01   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Binlerce teşekkürler sevgili arkadaşlarım. Sevildiğimi biliyorum, bunu bana o kadar güzel ve nazik bir şekilde belirtiyorsunuz ki. İyiki varsınız.

OSMAN45, samur ve ÇiğdemPm beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2008, 13:22   #10
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
Bahçene çırak ararsan ben burdayım unutma .

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 12:18   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Benben1967, çıraklık ne kelime, ben bahçeme hepimizin bahçesi diye bakıyorum.
Hakikaten, bütün işi benim başıma yıkmasanız da yardıma gelseniz ne iyi olur, fikirleri ile bana yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler. Fiili olarak da çalışacaklara çok ihtiyaç var duyurulur.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 13:29   #12
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Topluca yardıma gelelim.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 15:27   #13
Ağaç Dostu
 
fatmadundar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 567
Galeri: 82
Sevgili Güler,
Size çok saygı duyuyor ve seviyorum. Benim yapmak isteyip de yapamadıklarımı yaptığınız için de rahatlıyorum. Çiçeklerle kalın.

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 14:51   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili elfogi, bekliyorum. Hem yardıma hem de güzelliklerin zevkini sizlerle paylaşıma bekliyorum. Mayıs ayında inşallah diyelim mi?
Sevgili fatmadundar, bahçem hepimizin. Doya doya tadını çıkart sevgili arkadaşım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 12:24   #15
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Sevgili Güler Abla bir türlü tanışamadık.Bahçeye de gelemedim.Çok keyifli bir gün geçirmişsiniz.Paylaşımcı, fedakar ve sevgi dolu bir insansınız.Herşey için teşekkür ederim.Umarım bir gün tanışırız. Sevgiler .

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 13:10   #16
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Elfogi,(sen benim için halâ elfogisin-Oğuzhan'a alışamadım) ben de seninle tanışmaktan büyük zevk alacağıma eminim. İnşallah diyelim.....

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 13:19   #17
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Hiç bitmeyen enerjiniz ve sürekli gülen yüzünüzle iyi ki varsınız

gulcingiller beğendi.
papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 13:42   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: gaziantep
Mesajlar: 164
Sevgili Güler ,
Ne kadar misafirperver ve güzel bir insansınız . Bahçenize bir kez daha hayran oldum ellerinize sağlık . Güllerinizin kaç yıllık olduğunu yazabilirmisiniz ? Teşekkürler...

ceviz ağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 13:43   #19
Ağaç Dostu
 
Süha Şendoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 894
Galeri: 38
Güler hanım
Kendinizi çok iyi tanıtmışsınız ama eksik olmuş çok cana yakın ve çok sevimlisiniz.
Bursa kış toplantısında sizi tanıma mutluluğuna eriştik size uzun ve mutlu yaşantılar dilerim.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 13:47   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2006
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 409
Galeri: 7
Sevgili Güler hanım sizinle ilk iletişimimiz 1 yıl kadar önce göndermiş olduğunuz aloe vera sayesinde oldu. Aloe vera çok güzel büyüdü ve yavrular verdi. Pek yazmasamda sizi ve harika bahçenizi izliyorum. İyiki varsınız sevgiler..

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 13:51   #21
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Teşekkür ederim, siz sevginizi hepimize hissettiriyorsunuz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
Teşekkürler, canım papatyam. Seni de tanımak benim için aynı güzellikte biliyorsun değil mi?

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 14:08   #22
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili ceviz ağacı, teşekkür ederim. Bahçemle 10-12 senedir uğraşıyorum. Önceleri hemen hemen hiç düzlük yoktu. Bayır eteği olduğu için hayli uğraş verdik. Yavaş yavaş düzlükleri elde edince çiçeklendirmeye başladım. Hiçbir şey planlı olmadı. Neyi beğendiysem sevdiysem onu yapmaya çalıştım, tabii bu arada yap-boz lar da olmadı değil. Güllerim sanırım 8 senelik filandır. Bazı güller çok ihtiyarladı tabii bunları da yavaş yavaş değiştirdim. En son ektiğim İtalyan gülleri 3 senelik, hayatın (balkonun) heriki tarafında bulunan sarmaşıklar (sık sık budarım) hemen hemen en eski güllerdir. Kameriyedeki güller de 5-6 seneliktir. Büyük beyaz gül de 6 senelik.
Genelde her sene budama yaparım. Bir sene gençleştirme, diğer sene orta budama.
İnşallah bu sonbahar, şu an saksıda olan Osiria güllerim de toprağa kavuşacaklar. Böylece bahçede sanırım 136 kök gülüm olacak. ohh ohh maşallah demeliyim değil mi?

OSMAN45 ve gulcingiller beğendi.

Düzenleyen Güler : 13-05-2008 saat 14:11 Neden: harf hatası
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 14:17   #23
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Güler Hanım,
budadığınız gül çeliklerine yine talibim önceki gönderdikleriniz çok çok özel bir yerde ve hepsi tuttu.(maşallah)

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 14:51   #24
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sn Güler Hn siz hayata hep gülerek bakanlardansınız. Dilerim hayatta size daima gülerek bakar. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve cennet bahçenizde çalışarak uzun bir ömür geçirmenizi diliyorum.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 19:11   #25
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili papatyam, severek yetiştiririm, eskileri orada yeşersinler. Yeni olanları da balkonunda bakarsın.
Sevgili M.Sema, demek o şekilde düşünüyorsun? Hayat çok acımasız bence ama mutlu olmak istiyorsak iyi yönünden bakmalı, demiyorum ki Polyannacılık oynayalım, ama işte geldik- şu kapıdan- işte çıkıp gideceğiz-bu kapıdan bari bu arada mümkün olduğunca mutlu olmaya bakalım zaman çok çabuk uçup gidiyor. Güzellikler ve sevdiklerimizle olabildiğince beraber ve mutlu olmanın tadını çıkaralım diyorum.

OSMAN45 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2008, 14:22   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: gaziantep
Mesajlar: 164
Sevgili Güler ,
Cevabın için teşekkür ederim . Demekki benim daha 2-3 yıl beklemem gerek benimkilerin en yaşlısı 3 yaşında . Ha bu arada geçen yılki aloe vera için tekrar teşekkürler gerçi yazmıştım ama belki görmemişsindir.

ceviz ağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2008, 16:06   #27
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Güler Hanım, henüz tanışmadık ama hep "Güller arasından gülen bir Güler Hanım" hayal ediyorum. Bahçenizin fotoğrafları da en yorgun zamanımda bile çalışma isteği veriyor. Emek verince ve sevince neler oluyormuş.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2008, 16:12   #28
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Nurbahar, yaptıkça ve neticesini iyi şekilde alınca daha da yapasın geliyor. Yeter ki pes etme. Sana da bol çiçekli, güzel mutlu günler dilerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2008, 18:05   #29
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Tohum kısmına yazdığımda cevap geleceğini hiç ummuyordum. Güler Hanımcım hemen cevaplayarak beni japon feneri ile şoke ettiniz. Bir kez daha teşekkür ederim. Cömert, sevecen ve paylaşımcı nadide ve şahsına münhasır birisiniz. Sevgilerimle.

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2008, 08:08   #30
Ağaç Dostu
 
bademagacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 162
Güler Hanım'ın hayranlarından biriyim.
Girdiği her ortama neşe saçan,sıcacık,dili ballı,gönlü bol,genç bir kadın..
Güler Teyze'mm seni çok seviyorum.

bademagacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024