agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni30Beğeniler
  • 9 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Tura
  • 1 Gönderen jeozuu
  • 1 Gönderen dağçiçeği
  • 4 Gönderen gokcegokce
  • 1 Gönderen dağçiçeği
  • 1 Gönderen Sudenur
  • 1 Gönderen gokcegokce
  • 1 Gönderen iris41
  • 3 Gönderen gokcegokce
  • 1 Gönderen ahmeter
  • 2 Gönderen Canan
  • 3 Gönderen loveforlife
  • 1 Gönderen 3genvize

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-02-2013, 11:00   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
gokcegokce

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Bir çok kesişmemiz oldu, hangisini anlatsam bilemiyorum. Önce, Migros'ta ölmek üzere bulduğum viresia'yı kurtarmak için çabalarken rastladım siteye. Ama tüm uğraşlarıma rağmen bitki öldü ve hevesim kırıldı. Sonra, yıllar önce facebook çılgınlığında tekrar bulduğum fransız mektup arkadaşımın bir fotoğrafında "dicentra"ya aşık oldum. Hemen araştırmaya başladım. Ve yine karşımda agaclar.net vardı, gerisi de geldi zaten...

Burada neler öğrendiniz?
Herşeyden önce sabırlı olmayı öğrendim. İnsanların sadece çıkarları için ilişki kurmadıklarını unutmaya başlamıştım, forum bana hatırlattı. Bitkilerin bakımı için gereken ne varsa hepsini de forumdan öğrendim. Sukulent diye bir cinsin olduğunu, mum çiçeğinin hoya olduğunu orkidenin türlü türlüsünü hep forumdan öğrendim. Bir de kişisel olarak parlak mustafa gibi fazla albenisi olmayan bitkileri deli gibi sevebileceğimi öğrendim

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Henüz diğer üyelere bir şeyler öğretecek kadar tecrübe kazanmadım. Ama bildiğim bir şeyi paylaşmaktan çekinmem. Bundan da yararlananlar olduysa ne mutlu bana

Sizi tanıyalım
1986 Denizli doğumluyum. İzmir Ekonomi Üniversitesi halkla ilişkiler ve reklamcılık 2009 mezunuyum. Selanik göçmeni bir aileden geliyorum. Babam ve annem emekli öğretmen. Babam çekirdekten fıstık çamı, zeytin ceviz ve çeşitli meyveler yetiştirir, yabani olanları aşılardı. Annemin afrika menekşesi koleksiyonu vardı. Babaannem maviş hastasıdır, rahmetli anneannemin evinin bir bahçesi vardı.

Bitki aşkıma dair ilk farkındalıklar forumumuzun da üyesi üniversiteden arkadaşım sn. İzmirli sayesinde gezdiğimiz İzmir seralarında oldu. Ancak hayatımın akışı 2011 yılında çok sevdiğim eşimle evlendiğimde değişti. Subay olan eşimin ardından hiç bilmediğim bir coğrafyaya ve iklime geldim: Kars ili Akyaka ilçesi ve Şahnalar Köyü. İlk 6ay başka bir köyde vekil öğretmenlik yaptım. Daha sonra tüm kadrolar dolunca bu iş olanağım kayboldu. Ve eve hapsolduğum dönem başladı.

Düşünün ki -20 derece gündüz sıcaklığı olan ve 8 ay boyunca her yerin diz hizasında karlı olduğu, küçük bir köydesiniz. Bendeniz de Denizli'de doğup büyümüş, İzmir'de okumuş ve hep büyük şehirler görmüş biriydim. Hiç köy görmemiştim, köyde yaşamamıştım. Etraftaki herkes benden yaşça büyüktü ve ilgi alanlarımız farklıydı, arkadaşım da fazla yoktu. Tam bir şok yaşadım o dönem, ya depresyona girecektim ya da kendime yeni hobiler edinecektim. Sürekli kar görmekten bunalmıştım ve eşimden eve bitki almasını istedim. Sağolsun arada yakınsa da bana hep destek oldu ve sahip olduklarımın çoğunu o hediye etti.

Geçen baharda da tayinleri çıkacak olan komşum daha önce ektiği hobi bahçesini bana devir etti. Böylece bahçemde yeşillik ve sebze de yetiştirdim ve bulunduğum yerin dezavantajını bir avantaja çevirdim. Bu da bana güç verdi. Bütün bir yaz boyunca yetiştirdiğim organik sebzeleri tükettim. Hayata küsmedim, zorluklardan yılmadım ve şimdi yüksek öğrenimimi tamamlamak için tezimi yazıyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Sürekli evdeyim. Bulunduğum yer ve iklim nedeniyle neredeyse hiç dışarıya çıkamıyorum. Ben de bitkilerimle sosyalleşiyorum, onlarla konuşuyorum ve ilgileniyorum. Şu kadar saat diyemem, aklıma geldikçe başlarındayım ve hiç aklımdan çıkmıyorlar diyebilirim

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Forumda bir sosyal paylaşım durumu söz konusu zaten. Ama bence çağa uydurularak herkesin profil oluşturup arkadaşlarıyla daha sıkı ilişkiler kurduğu bir sosyal paylaşım sitesi düşünülebilir. Böylece bilgi edinmek için forum, sohbet ve sosyalleşmek için de profiller ve gruplar kullanılabilir.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Forumun bazı kuralları bulunuyor ve bunlara uyulmasını, bilhassa Türkçe'nin kullanılması konusuna hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum. Onun dışında forum üyeleri gerçekten çok kaliteli insanlar, öneri bir yana onlardan çok şey öğreniyorum.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Beni deşarj ediyor, içime dönüyorum. Bitkileri doğayı araştırdıkça, kendimi tanımaya başladığımı söyleyebilirim. Daha doğaya ve hayvanlara daha duyarlı oldum. Yetiştirmede pek başarılı olamasam da soğanlı bitkileri çok seviyorum, gösterişli çiçekleri çok ilgimi çekiyor.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
İlgi çeker mi ya da komik mi bilmiyorum ama trajik olduğu kesin. Tamamen organik olmasını ısrarla istediğim hobi bahçemde vakit geçirirken türünü bilmediğim böcekler tarafından sokulup, her yanım bir hafta şişmişti, kaşıntısı da cabası...

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Her bahçesiz üye gibi ben de bahçeli bir ev hayali kuruyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Henüz bir toplantıya katılma imkanım olmadı ama ileride böyle bir fırsatım olursa kaçırmam.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Henüz yararlandığım bu türlü yazılı bir kaynak bulunmuyor. Ne biliyorsam agaclar.netteki sevgili ustalarımdan öğrendim.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Uzun zamandır dostum olan sn. İzmirli tam bir doğa ve çevre insanıdır. Genç yaşına rağmen bu konudaki genel kültürü de azımsanmayacak kadar fazladır. Ayrıca forumda saygı duyduğum bir çok başka üye bulunmakta ve paylaşımlarını zevkle takip etmekteyim. Ama bendeki yeri ayrı olan sn. Canan'a da buradan teşekkürü bir borç bilirim.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Benim bir başka hobim olan örgü konusunda hanımelim.com adlı bir foruma daha üyeliğim bulunmakta ama agaclar.net kadar aktif değilim. Örgü konusunda bir sosyal paylaşım platformu olan ravelry.com'da aktif bir profilim bulunmakta.

Bir de kendi uğraşlarımı paylaştığım bir blog yazıyorum. Agaclar.net'i onlardan ayıran özelliklerse sürekli güncel paylaşımların olması. Aktif kullanıcılar daha fazla ve bilgi paylaşımı daha çok.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Henüz almadım ama ileride neden olmasın...

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Günümün 3-4 bazen daha fazla vaktinde agaclar.net'teyim.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Evimde 2 muhabbet kuşum, ve eşimin hobisi olan akvaryumculuk sebebiyle bir de melek akvaryumumuz var.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Sevgili Canan'ın gönderimiyle bitki edindim. Sn. Aydam da tohum yolladı ancak sanırım postada kayboldu. Bu tür paylaşımlar ilişkileri daha da sıkı kılıyor. Sevgili Canan'ın ceylan sardunyasına her baktığımda ona daha da büyük bir sevgi ve saygı duyuyorum. Aynı şekilde eşimin hediyesi her bitkim, ona olan aşkımı daha güçlü kılıyor.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Henüz aktif üyeliğim yok. Ancak Haytap, TEMA, Greenpeace, PETA gibi sivil toplum örgütlerinin kampanyalarını takip ediyor ve elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Henüz aktif olarak katıldığım bir protesto bulunmuyor. Ancak gerekirse katılmaktan çekinmem.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Türk televizyonlarında bu konuyu işleyen bir program hatırlamıyorum, sanırım yok. Yabancı tematik kanallardakileri de dil ve coğrafya problemi yüzünden fazla verimli bulmuyorum.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Buradaki lojmanımızda bulunuyor ve ben çok faydasını gördüm.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
bitki: Parlak Mustafa
ağaç: Kiraz
çiçek: Karanfil
kitap: Çalıkuşu
şarkı: Pervane
müzik grubu/müzik sanatçısı: Ayten Alpman
ressam: Monet
şair: Pek şiir okumam
film: Amelie
web sitesi: agaclar.net




İçimizden biri ve "beğen" butonu

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 11:14   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Merhaba.

Yaşadığınız yerleri dolaşıp gelmiş bir insan olarak sizi anladığımı söylemeliyim.

Her nerede olursanız olun, mutlaka sizi sarıp sarmalayacak bir güzellik vardır.Öyle de olmuş, geninizde bulunan doğa severliğiniz su yüzüne çıkmış.

Anlatımınız, samimi ve içten.

Sizi tanıdığıma sevindim.

gokcegokce beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 11:28   #3
Ağaç Dostu
 
jeozuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2011
Şehir: Salalah-Umman
Mesajlar: 292
Galeri: 1
Merhaba Sevgili gokcegokce,
Hakikaten hikayelerimiz birbirine çok benziyor. Tek fark benim çalışıyor olmam. Çalışmadan o tür kırsal yerlerde yaşamak çok zordur. Neyse ki kendinize bir bahçe bulmuşsunuz

Aslında dışarıda harika bir doğa sizi bekliyor ama tek başınıza bu güzellikleri keşfetmek zor tabii...

Ben de 2 senedir eşimle beraber Cizre'deyim. Keşfedilecek çok şey var, doğa burada çok bakir ve zengin. Sizin ora da eminim öyledir.

Aslında biliyor musunuz bu bizim için büyük bir şans

Sizi yakından tanıdığıma çok sevindim. Her şey gönlünüzce olsun...

gokcegokce beğendi.
jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 18:58   #4
Ağaç Dostu
 
dağçiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 1,330
Sevgili Gökçegökçe sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Umarım hayalini kurduğunuz herşey özellikle de bahçeli ev hayaliniz gerçek olur. Sizin ile bir ortak yönümüz de örgü. Neler örüyorsunuz ?

gokcegokce beğendi.
dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 21:34   #5
Ağaç Dostu
 
gokcegokce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: Denizli
Mesajlar: 963
Hmmm... sayfamın eklendiğini henüz gördüm ve çok heyecanlandım. Bu kadar çabuk değerlendirileceğini düşünmemiştim ve bunun için sn. Malina'ya sonsuz teşekkür ederim.

Sn. Tura ve sn. Jeozuu beni anladığınız için teşekkürler. İnanın çok zor oldu benim için böylesi bir gurbet ama her şey insanlar için. Üstesinden geldim çok şükür ve genlerde olan ama benim yeni keşfettiğim bir yönüm ortaya çıktı.

Sn. Dağçiçeği, ben eskiden düz ve ters örgü gibi sınırlı şeyler biliyordum. Ancak insan azmedince her şeyi yapabilirmiş. İnternetten bulduğum video anlatımları ve bloglarla kendi kendime öğrendim örgüyü ve hala da öğreniyorum. Bere örmeye bayılıyorum mesela. Ama bazen de sıkılıyorum bitmeyen örgülerden o nedenle kısa sürede bitecek bebek kıyafetleri gibi şeyler örüyorum. Geçen sene kendime bir tunik başlamıştım bu sene yeni bitirebildim onu

Herkese sevgiler...

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 22:41   #6
Ağaç Dostu
 
dağçiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 1,330
Olsun sonuçta bitirmişsiniz bende uzun süren örgülerden pek hoşlanmıyorum. En sevmediğimde iki parça örülen patik tarzı örgüler. Nedense ördüklerim hiçbir zaman tıpatıp aynısı olmuyor gibi geliyor

gokcegokce beğendi.
dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 22:37   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Sevgili Gökçe, tanıtım yazınızı okurken "İnsan nelere alışmıyor ki.." diye düşündüm. Bir şehri sevebilmemiz için, toprağına, havasına, suyuna en çok ta insanına alışamamız gerekiyor diye düşünmekteyim. Nerede nefes alıp veriyor olursak olalım, yaşam bize verilen en güzel ödül.. Dilerim eşinizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu, upuzun bir ömrünüz olsun, sizi daha yakından tanıdığıma çok memnun oldum..

gokcegokce beğendi.
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2013, 16:27   #8
Ağaç Dostu
 
gokcegokce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: Denizli
Mesajlar: 963
Sevgili Sudenur, insan herşeye alışıyor hakikaten yeter ki hayattı sevip ondan zevk almayı bilelim. Güzel dilekleriniz için teşekkür eder, aynılarını ve hatta fazlasını sizin için dilerim. Sevgiler...

Sudenur beğendi.
gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 06:42   #9
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
Sayın gokcegokce her insanın bir hikayesi vardır sizinkide masal gibi
Melek akvaryumunuzu zevkle takip etmekteyim ne güzel bitkileri böylesi sevmek ve onların terapisine nail olmak şanslıyız .
Kars soguk bir iklime sahip sizin yuvanız sımsıcak olsun sevgiler daim olsun.
Saygılar .

gokcegokce beğendi.
iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 15:03   #10
Ağaç Dostu
 
gokcegokce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: Denizli
Mesajlar: 963
Hayat hikayemi masal olarak nitelendirmeniz çok hoş sn. Iris41 Bu durumda ben de olsam olsam "Karlar Kraliçesi" olurum galiba:P Çünkü Kars hala soğuk ve bugün de kar var. Soğuk iklimden kaçıp sıcacık dostluklar için ben de hep agaclar.nette takılıyorum işte Saygılar.

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 17:20   #11
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,822
Sayın Gökçe

Giriş yazınızı baştan sona sabırla okudum Tebrik ederim Bahçeme her zaman bekler bir arzunuz varsa yazmanızı dilerim Selamlar ve tekrar tebrikler

gokcegokce beğendi.
ahmeter Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 19:26   #12
Ağaç Dostu
 
gokcegokce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: Denizli
Mesajlar: 963
"Sabırla" okumanızdan sn. Iris'in de deyimiyle cidden bir masal gibi yazdığımı anlıyorum Bahçenizi hem forumdan hem blogdan büyük beğeni ve gıptayla takip ediyorum zaten sn.Ahmeter. Nazik teklifinize teşekkür ediyorum, eğer bir isteğim olursa seve seve size bildiririm. Saygılarımla...

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 13:28   #13
Ağaç Dostu
 
Canan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 407
Sayfanı daha önce farketmediğim için kusura bakma kardeşim.
Asıl bizler hayatımıza girdiğin için çok şanslıyız. Yaptığın, düşündüğün ve elinin değdiği herşey çok güzel. Kocaman bahçen, aşkın daim, mutlu, uzun bir ömrün olsun kardeşim

İzmirli ve gokcegokce beğendi.
Canan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 14:36   #14
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Sevgili Gökçe,

Seni tanımak ne güzel! Bir iletişimci olman da bitki sevdamızın dışında başka bir ortak yönümüz olmuş. Ayrıca bir hayvansever ve doğa dostu olman ortak paydalarımız.

Kocaman bahçesini rengarenk çiçeklerin, bereketli sebze ve meyvelerin süslediği bir evde; mutlu ve huzurlu günlerde, agaclar.net ailesinin hep yanında olacağı, güzel bir ömür dilerim...

Sevgi ve selam ile...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 13:56   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
teşekkürler...

gokcegokce beğendi.
3genvize Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
bitki deliliği, bitkisever, gökçe

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024