agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni32Beğeniler
  • 11 Gönderen malina
  • 3 Gönderen Sevgi Durul
  • 1 Gönderen MeyveliTepe
  • 2 Gönderen birnefestoprak
  • 1 Gönderen birnefestoprak
  • 3 Gönderen loveforlife
  • 2 Gönderen malina
  • 2 Gönderen ciroz
  • 1 Gönderen birnefestoprak
  • 1 Gönderen birnefestoprak
  • 2 Gönderen ciroz
  • 1 Gönderen Sakaki
  • 1 Gönderen birnefestoprak
  • 1 Gönderen birnefestoprak

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-03-2013, 20:21   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
birnefestoprak

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Diyarbakir’da yetisen karpuz cesitlerinin envanterini cikarmaya calisirken kendimi Agaclar.net’in Sebzeler basligindaki Karpuz konusunda buluverdim. Bundan hemen sonra foruma uye oldum.

Burada neler öğrendiniz?
Turkiye’nin degisik iklim kosullarinda yasayan ve bahce konusunda degisik tecrube ve bilgi seviyesine sahip insanlarin gozlemlerinden yararlanip bahce fotograflarina bakmak benim icin buyuk zevk. Bu gozlemlerden suphesiz ki cok sey ogreniyorum.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Bunun yanitini uyelere birakmak isterim.

Sizi tanıyalım
1980 Ankara dogumluyum. Yasamimin ilk alti senesi Trabzon’da, yurtdisina gelisime kadar olan kismi da Ankara’da gecti. Hacettepe Universitesi Hidrojeoloji Muhendisligi mezunuyum. Yuksek lisansimi ayni bolumde tamamladim. Yuksek lisans tezim Turkiye’nin Guney kiyilarinda denize bosalan yeraltisularinin arastirilmasi ve degerlendirilmesi konularinda yurutulen uluslararasi bir projenin Kas-Kalkan arasindaki bolumunu olusturuyor.

Yuksek lisanstan sonra ODTU Jeoloji Muhendisligi’nde iki sene kadar Turkiye’de beslenerek Suriye’ye akan yeraltisularinin (Ceylanpinar Akiferi) cografi bilgi sistemlerine dayali bilgisayar modellemesi ile uluslararasi politika ve su hukuku acilarindan incelemesine dayanan bir doktora arastirmasini yuruttum. ODTU’deki doktorami yarida biraktim ve Michigan Eyalet Universitesi’nin bizim akademik sistemimizde insaat muhendisligi olarak bilinen fakat yurtdisinda daha genis kapsamli egitim veren Civil Engineering bolumunun su kaynaklari muhendisligi alanindaki doktora programina kabul edilmemle birlikte 2006 yilinda ABD’nin Michigan Eyaleti’ne geldim. Eylul ayinda baslayip Mayis ayina kadar devam edebilen kar ve dondurucu sogukla burda tanistim.

Michigan’da arastirma gorevlisi ve doktora ogrencisi olarak cok yogun ve verimli dort sene gecirdigimi dusunuyorum. Doktora calismam Michigan’in havzalarinin o gune kadar yapilmis en kapsamli uc boyutlu kavramsal ve bilgisayar modellerini kapsamaktadir. Bu modeller sayesinde bolgede yeraltisuyu hareketleri ve yeraltisularinin yuzey sulariyla olan iliskileri daha iyi anlasilir hale geldi.

Michigan’in benim icin diger bir ozel yani da ayni universitede o zaman doktorasina devam eden esimle tanismama araci olmasi. Esim, doktorasini benden once bitirerek Florida’da bir universitede ogretim uyeligine basladi. Ben de arastirmami tamamlayarak doktora tezimi yazmak uzere Michigan defterini kapatip Florida’ya tasindim. Michigan’dan sonra Florida’ya tasinmak aslinda cok ilginc bir tecrube oldu; cunku Michigan’in aksine Florida karli havayi birakin dogru durust don bile gecirmeyen bir iklime sahip. Tropikal iklime gecis bolgesinde yer aliyor. Yetistirme sezonu cok uzun ki bu cok buyuk bir avantaj. Yazin acik alanda birseyler yetistirmek beceri ister, hava hem cok sicak hem de cok yagisli. Bunun yaninda zararlilar ve hastaliklar iliman gecen kis nedeniyle tam anlamiyla olmedikleri icin ilkbaharda sorunlar yaratabiliyorlar. Ilaclamayi, ki ben ilac olarak kimyasallari tercih etmiyorum, zamaninda ve duzenli olarak yaparsam sorunu en aza indirebiliyorum.

Doktorami tamamladiktan sonra artik akademik kariyere ve arastirma maratonuna devam etmeme karari alarak muhendislik projelerinde danisman olarak calismaya basladim. Bir yandan calismalarima devam ederken bir yandan da surekli bahceyle ugrasiyor, sebze yetistiriyordum. Sonra bu ugras zamanla geleneksel tohum bagimliligina donustu.

Bir suredir de Anadolu tohumlarinin soylarinin devamini saglamak ve cesitlerin envanterini cikarip kataloglamak amacini tasiyan bir proje ustunde calisiyorum. Ilginc olan sey, bu projenin icgudusel olarak, kendiliginden baslamis olmasi. Icimdeki ses durttu diyebilirim. Kendimi bir anda Turkiye’nin bilinmeyen/az bilinen/kaybolmaya yuz tutmus/cok bilinip dogru durust kataloglanmamis yenilebilir bitki cesitlerine ait tohumlari toplayip uretirken buldum.

Bu proje, cogu insanin hep hayalini kurup daha sonraki yaslarda kararini verdigi bir ic degisimi oldukca one almama neden oldu. Esimin de yeri doldurulmaz destegini alarak, hayati yasayis seklimde biraz farkli bir yol izleyip basariya ulasmasini cok arzuladigim bu projeye bu yuzden giristim.

Projeye basladiktan bir sure sonra da muhendislige ara vererek projeyi yabanci ve yerli geleneksel tohumlarin korunmasi, arastirilmasi ve uretimine donuk bir geleneksel tohum sirketi kurarak daha ileriye tasidim. Saniyorum ne Turkiye’de bu sekilde bir amaca donuk profesyonel bir tohum sirketi; ne de yurtdisinda bir Turk tarafindan kurulmus boyle bir sirket var. Bu yuzden de basarili olmak konusunda hissettigim sorumlulugun arttigini hissediyorum. Sonucta ilerleyen yaslarimda hicbirsey olmasa bile en azindan bu isi denemis olmanin huzurunu yasayacagim.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Bugunlerde tamamini.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Simdilik yok, Agaclar.net oldukca kapsamli bir kaynak; henuz tamamina hakim olmus degilim.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Herseyden once bireysel gelisimlerini ileriye tasimak icin cok caba sarfedip calissinlar. Insan ancak bu sekilde diger canlilara, vatanina ve dunyaya yararli olabilir.

Insanlarin ne kadar uzun yasadigi benim icin yasam kalitelerini degerlendirmek bakimindan bir olcu degil; onemli olan arkalarinda biraktiklari eserler ve nasil hatirlandiklari. Unutmayalim ki, Oguz Atay oldugunde 43 yasindaydi ama geride Tutunamayanlar gibi bir basyapit birakmistir; bu, insanlik icin yapilmis cok buyuk bir hizmettir.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Bitkiler bana yasam katiyor. Onlarla ugrasirken on sene genclestigimi hissediyorum. Gerceklestirmek istediklerimden dolayi konsantrasyonumu kaybedip bircok tarafa dagilmayi dogru bulmadigim icin simdilik sadece sebze ve meyvelere odaklanmis durumdayim. Ilerde cicekleri de listeme ekleyebilirim.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
Sinir bozucu birkac olay yasadim. Bunlardan birisi olgunlasmasini dort gozle bekledigim ve bir gun sonra hasat edecegim pembe Lubnan domateslerinin hasat gunu kayiplara karismis olmasi; rakunlar calip yediler. Bir digeri de daha once siklikla tecrube ettigimuzere topraga yeni sasirttigim sebze fidelerinin sincaplar tarafindan fide diplerindeki kurtlari yemek icin yerinden sokulmesi. Fideleri kurtaramadigim cok zaman oldu.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Hayir, ileriye donuk planlarimda degisiklikler yapmaya basladiktan kisa bir sure sonra foruma katildim. Yalniz foruma katildiktan sonra planlarim percinlendi diyebilirim.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Eski bir uye degilim. Yurtdisinda yasamam nedeniyle Turkiye’ye gelis tarihlerimi toplanti tarihlerine denk getirmenin zor oldugunu dusunsem de, mumkun olsa katilmayi cok isterim.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Ben simdilik yenilebilir bitkilerin yetistirilmesiyle ilgileniyorum. Bu acidan bakildiginda onerebilecegim bircok kitap var ama yukseltilmis yataklarda bitki (ozellikle sebze) yetistirmenin onculerinden olan Mel Bartholomew’in yazdigi ve Cool Springs tarafindan basilan All New Square Foot Gardening hazmi oldukca kolay, icinde cok faydali bilgiler bulunduran bir kitaptir.

Bunun disinda peyzaj mimarligi konusunda bilgilenmek isteyenler ve bahce tasarimina merakli olanlar amcam Prof Yuksel Oztan’in 2004 yilinda yayinladigi ve Tisamat Basim Sanayii tarafindan basilan eseri Yasadigimiz Cevre ve Peyzaj Mimarligi kitabindan yararlanabilirler. Umarim hala piyasada bulunabiliyordur. Ilgilenenler Ankara Universitesi’nin kutuphanesinden ulasabilirler sanirim.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Bu sorunun yaniti biraz uzun gelebilir ama benim icin cok onemli cunku doga ve cevre konularinda yurticinde ve yurtdisinda cok onemli basarilara imza atmis iki isimden birisi olan Prof Yilmaz Oztan babam, Prof Yuksel Oztan da amcamdir.

Babam Yilmaz Oztan, Istanbul Universitesi Orman Fakultesi mezunudur ve ozellikle Karadeniz Bolgesi olmak uzere Turkiye’nin bircok yerinde hizmet vermistir. Universiteden sonra DSI’de gorev alarak Ege Bolgesi’nde havza amenajmani projelerinde calismistir. Bu konuda ve uzmanlik alaninin diger konularinda kitaplari ve makaleleri vardir. Karadeniz Teknik Universitesi Orman Fakultesi’nin kurulmasinda buyuk emekleri olmustur. Universiteden emekli olduktan sonra peyzaj calismalari da gerceklestirmistir (or. Ankara’da buyukelcilikler, Side’de Petrokent Tatil Koyu). Artvin Orman Fakultesi’nin kurucu dekanligini yapmistir. Daha once Ankara Universitesi’ne bagli olan Cankiri Orman Fakultesi’nde uzun yillar ders vermistir. Ingiltere’de ve Libya’da projeler yurutmustur.

Amcam Yuksel Oztan, Turkiye’nin ilk peyzaj mimarlarindan ve bu alanin ulkemizdeki kurucularindandir. Cukurova Universitesi ve Adana Ziraat Fakultesi’nin kurulmasinda onemli rolu olmustur. Peyzaj Mimarisi Dernegi’nin kurucu uyelerindendir. 1965 yilinda simdiki TBMM binasinin park ve bahcelerinin projesinin belirlenmesi amaciyla duzenlenen Turkiye’nin ilk ulusal peyzaj projesi yarismasina katilmistir. Doktora tezi olarak hazirladigi proje, bu yarismada birinci secilerek uygulamaya gecirilmistir. TBMM’nin park ve bahceleri, Milli Egemenlik Parki, yine Ankara’daki Botanik Parki, Istanbul’da Bahcesehir Doga Parki, Pakistan’da Islamabad Ulusal Camii Park ve Bahceleri ile Munih ve Osaka’daki Turk bahcesi uygulamalari eserlerinden bazilaridir.

Hem babam hem de amcam insan sevgisi cok ileri duzeyde olan insanlardi ki doga ve cevre icin butun hayatlari boyunca calistilar. Ozellikle babamin gorevinden dolayi Trabzon ve cevresinin o muhtesem dogasiyla ic ice, Ankara’da ilkokula baslamamdan hemen oncesine kadar ailecek yasadik. Yirmili yaslarima yaklasirken de bu kez yine babamin gorevi dolayisiyla Dogu Karadeniz’in guzelliklerini tanima sansi buldum. Arazide, ilerleyen yasina karsin hizina yetisemeyip nefes nefese kalan ogrencilerini de, daglardan topladigimiz yaban cileklerinin ve dalindan kopardigimiz taze findiklarin tadini da unutamiyorum. Insanlar ve diger canlilar icin durmaksizin ve ozveriyle calismanin ne demek oldugunun da aslinda farketmeden bilincaltima babami izleyerek islendigini dusunuyorum. Hem babam hem de amcam benim icin cok onemli birer idol ve ilham kaynagidir.

Babam ve amcam disinda Turkiye’de cok genc yasta hayatini kaybeden Bugday Dernegi’nin Kurucusu Victor Ananias’in yaptigi calismalarin cok onemli oldugunu dusunuyorum. Bir de tarihe damgasini vurmus bircok liderin hayatini incelediginizde, bu insanlarin doga hayrani oldugunu ve cevre ve tarim politikalarinda zamanlarinin cok ilerisinde adimlar attigini gorursunuz. Bu liderlerin en onemli orneklerinden birisi yuce Ataturk’tur. Sayesinde kurulan Orman Ciftligi, turk tarimina yon vermistir.

Yine cogu kimsenin bilmedigi bir ornek ABD’nin 3. Baskani Thomas Jefferson’dir. Jefferson, adanmis bir bahce meraklisi ve ABD’ye yabanci geleneksel tohumlarin iki yuzyil once tanitilmasinda oncu biridir. Jefferson’in Monticello’daki bahcesinde yetistirdigi bitkilerle ilgili izledigi son derece titiz ve ayrintili yontemler hakkinda bilgi edinip, notlarini okuyan birisinin hayranlik duymamasi mumkun degil. Bu insanlarin hepsi benim icin onemli birer referanstir.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Yurtdisinda bahceyle ilgili servis veren birkac foruma daha uyeyim. Bunlardan en cok aktif oldugum forum ozellikle domates konusunda olmak uzere tum bahce uygulamalari hakkinda cok yararli oldugunu dusundugum Tomatoville. Tomatoville’in farki, dunyanin her yerinden geleneksel domates cesitleriyle ve domates yetistirmeyle ilgili akliniza ne geliyorsa sorabileceginiz insanlari biraraya getirmesi.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Hayir, almadim. Mevcut geleneksel sebze cesitlerini ebeveyn olarak kullanip capraz tozlastirma yoluyla degisik renk ve desenlerde, lezzetli ve verimi yuksek cesitler gelistirip, bu cesitlerin sonraki 50-100 sene icinde geleneksel cesitlere donusecek sekilde durayli hale getirilmesine donuk bir egitim almayi isterim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Kisa bir sure once hayatimda ve isimde yaptigim degisikliklerin de etkisiyle butun gun acik birakiyorum. Ozellikle gunduzleri surekli forumda gezinirim; birsey yazmasam bile yazilanlari okurum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Kitap cok severim. Sinema esimle benim hayatimizin olmazsa olmaz bir parcasi.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Hem Turkiye disinda hem de Turkiye’de takas ve paylasim yaptim. Bunlardan en kapsamlisi Agaclar.net 2013 Tohum Takas Etkinligi idi. Onumuzdeki senelerde de bu cati altinda yapilacak takas etkinliklerine mutlaka katilmak istiyorum. Tohum takasi bana cok haz veren bir ugras.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Gonulluluk anlaminda aktif sekilde icinde oldugum yok fakat kar amaci gutmeyen bir kurulus olan Seed Savers Exchange’in uyesiyim. Bu kurum bence su anda dunyada geleneksel tohumlarin soylarinin devamliligi ve korunmasi adina hizmet veren en basarili kurulustur.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Daha once katilmadim, ama eger faydali olacagini dusunursem katilabilirim. Protesto etmekten daha onemlisinin alternatif yollar belirleyerek protesto edilen konuda etkili cozumler ve projeler sunabilmek oldugunu dusunuyorum. Protesto edilip evlere dagilinacaksa benim icin cok degeri yok.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Tahammul edemedigimiz icin maalesef televizyon izlemiyoruz, evde televizyonumuz yok; o yuzden bilemiyorum. Tahmin ediyorum ki cok yetersizdir. Youtube’ta bahceyle ilgili cok yararli videolar oluyor. Bunlari takip ediyorum.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Kesinlikle desteklenmesi gerekir. Turkiye’de bazi universitelerin bu uygulamayi hayata gecirdigini biliyorum. Yurtdisinda universitelere ek olarak sehir yonetimleri de bu hizmeti saglamak icin imkanlarini kullanir. Ulkemizde daha fazla yayginlasmasini diliyorum.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Kiraz agacini cok severim
çiçek: Begonvil ciceklerini cok severim
kitap: Secim yapmam cok zor ama ilk aklima gelenler bizden Anayurt Oteli, yabancilardan In Cold Blood
şarkı: Son gunlerde Julide Ozcelik’in Jazz Istanbul albumundeki Siradan Bir Gun sarkisi
müzik grubu/müzik sanatçısı: Bizden Tanju Okan, yabancilardan J.S. Bach hayraniyim
ressam: Resim konusunda zayifimdir ama Dali’nin hayata bakisindaki o kaosa, strese ve hepimizle dalga gecen uslubuna bayiliyorum. Ayrica Puantilizm akimini da severim.
şair: Bizden Nazim Hikmet cok severim.
film: Yine secim yapmam cok zor olsa da, bizden muhtesem bir Orta Anadolu tasviri sunan Bir Zamanlar Anadolu’da, yabancilardan son yillarda beni en etkilemis filmlerden olan Das Leben der Anderen
web sitesi: Agaclar.net disinda tohum sirketlerinin sayfalari

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 21:54   #2
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Sayın birnefestoprak, donanımlı bir üyemizi tanıdığıma memnun oldum.

Bundan sonraki yaşamınızda eşinize ve size, sağlık ve esenlikler, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 23:49   #3
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Michigan'dan Florida'ya göç gerçekten de ciddi bir değişim olmuş

İyi ki de böyle olmuş, sizi tanımaktan çok memnun olduğumu belitmeliyim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 04:45   #4
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sayin SDurul, iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler. Bahcenizdeki gelismeleri hayranlikla takip ediyorum, paylastiginiz icin de ayrica tesekkurler. Ben de sizi tanidigim icin cok mutluyum. Saygilar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sayın birnefestoprak, donanımlı bir üyemizi tanıdığıma memnun oldum.

Bundan sonraki yaşamınızda eşinize ve size, sağlık ve esenlikler, çalışmalarınızda başarılar dilerim.


Düzenleyen birnefestoprak : 12-03-2013 saat 17:55
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 05:02   #5
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sn Meyvelitepe, Florida'da olmaktan aslinda hic sikayetci degiliz ama Michigan'in dogasi da cok guzeldir; kendine has bir dinginligi vardir, arada sirada ozluyoruz. Her iki eyalette de yasamis olmak, her iki eyaletin yerlesik insanlarinin yasayis sekilleri arasindaki buyuk farklari gormek acisindan bizim icin cok onemli bir tecrube oldu. Iklim, insani cok degistiriyor. Michigan-Florida arasi goc yolu ise aslinda cok uzundu (yaklasik 2000 km), dinlene dinlene 2.5 gunde geldik.

Guzel sozleriniz icin cok tesekkurler. Saygilar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Michigan'dan Florida'ya göç gerçekten de ciddi bir değişim olmuş

İyi ki de böyle olmuş, sizi tanımaktan çok memnun olduğumu belitmeliyim.

MeyveliTepe beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 10:42   #6
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Sayın Birnefestoprak,

Tohum takas etkinliğindeki duyarlılığınız ve muhteşem paylaşımlarınızla hayran olmuştum size. Şimdi, daha yakından tanımış olmanın mutluluğunu yaşattınız, ne mutlu bize! Öylesine güzel bir yola baş koymuşsunuz ki... Dilerim doğalı yaşatma yolundaki bu güzel mücadelenizde hiç yalnız kalmazsınız ve uğruna mücadele etiğiniz her tohum tanesi bereket olur bahçelere...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 14:04   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Tutunamayanlar'ı görünce sevindiğim ...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 15:21   #8
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Bu seneki "Tohum Takas Etkinliği" nde, gönderdiğiniz mesaj ve tohumlarla duyarlılığınızı farketmiş, daha sonra diğer paylaşımlarınızı da severek izlemiştim.

Sayenizde, ilk karides gübresini de yapmış bulunuyorum. Kokusu halen burnumda tütüyor

Sizi kendi cümlelerinizle tekrar tanımaktan çok memnun oldum.

Sevgiler.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 18:14   #9
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sozleriniz icin cok tesekkurler, benim icin cok onemliler. Umarim ortaya anlamli birseyler cikarabilirim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Sayın Birnefestoprak,

Tohum takas etkinliğindeki duyarlılığınız ve muhteşem paylaşımlarınızla hayran olmuştum size. Şimdi, daha yakından tanımış olmanın mutluluğunu yaşattınız, ne mutlu bize! Öylesine güzel bir yola baş koymuşsunuz ki... Dilerim doğalı yaşatma yolundaki bu güzel mücadelenizde hiç yalnız kalmazsınız ve uğruna mücadele etiğiniz her tohum tanesi bereket olur bahçelere...

loveforlife beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 18:18   #10
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Ne garip, degil mi? Bu roman Turkiye'de bugun bile pek bilinmez. Sanirim hala daha yabanci dile cevrilmis degil. Bu arada Oguz Atay muhendistir

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Tutunamayanlar'ı görünce sevindiğim ...

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 18:23   #11
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sizin karides gubresi nasil sonuc verecek cok merak ediyorum
Sozleriniz icin cok tesekkurler, ben de guzel bahcenizi takip edip sizden birseyler ogrenmeye calisiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciroz Mesajı Göster
Bu seneki "Tohum Takas Etkinliği" nde, gönderdiğiniz mesaj ve tohumlarla duyarlılığınızı farketmiş, daha sonra diğer paylaşımlarınızı da severek izlemiştim.

Sayenizde, ilk karides gübresini de yapmış bulunuyorum. Kokusu halen burnumda tütüyor

Sizi kendi cümlelerinizle tekrar tanımaktan çok memnun oldum.

Sevgiler.

ciroz beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 18:25   #12
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Ne garip, degil mi? Bu roman Turkiye'de bugun bile pek bilinmez. Sanirim hala daha yabanci dile cevrilmis degil. Bu arada Oguz Atay muhendistir
disconnectus erectus

Öğrencilik yıllarımızda, Bakırköy sahilinde Tutunamayanlar elimizden düşmezdi.
O sırada masada bulunanlar sıra ile rastgele bir sayfasını açar ve okumaya başlardı. Her seferinde de o güne ait bir şeyler yakalanırdı.
Bir nevi "Happening"

Bir Bilim Adamının Romanı' da çok manidardır...

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 18:27   #13
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Forumda tanımak istediğim kişilerden biri de sizdiniz sn birnefestoprak
Sizin ağzınızdan sizi tanımak güzeldi, teşekkürler.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2013, 20:00   #14
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Tesekkurler Sn Sakaki, ben de sizinle bilgi alisverisinde bulunmaktan cok mutluyum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Forumda tanımak istediğim kişilerden biri de sizdiniz sn birnefestoprak
Sizin ağzınızdan sizi tanımak güzeldi, teşekkürler.

Sakaki beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2013, 19:46   #15
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sanirim bunu burda paylasmam forum kurallari acisindan sorun olmayacak. Addio del passato'nun cok iyi bir yorumu Son gunlerde siklikla dinliyorum.

MeyveliTepe beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2013, 19:50   #16
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Olmaz

Burasını kullanıyoruz:

Müzik Kahvesi

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024